Jump to content

EQ6 Pro + Celestron C 9 1/4;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλημέρα!

Είμαι καινούριος στο forum.

Είμαι κάτοχος μικρών διοπτρικών (Stellarvue 80+WO ZS 66 TRIPLET) και ενδιαφέρομαι να μετακινηθώ σε κάτι μεγαλύτερο (μάλλον αρκετά μεγαλύτερο). Η φωτογραφία προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει όποτε η ανάγκη είναι καθαρά οπτική.

Σκέφτηκα τον συνδυασμό EQ6 PRO και celestron C9 1/4. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα οποιαδήποτε συμβουλή και άποψη. Το όλο πακέτο προορίζεται για σταθερή παραμονή σε ένα μέρος, και όχι για ιδιαίτερες μετακινήσεις.

Με εκτίμηση,

aquarius

 

[/b]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλώς όρισες aquarie!

 

Αν σε ενδιαφέρει η παρατήρηση ρίξε τα χρήματα στη διάμετρο, φυσικά εξαρτάται από το πόσα σκοπεύεις να διαθέσεις.

 

Κώστας

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κώστα,

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Τα χρήματα ας πούμε ότι είναι περίπου αυτά που κοστίζουν τα συγκεκριμένα στην ελληνική αγορά.

1500€ EQ6

1900 C9/14

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλωσόρισες aquarius και απο μένα :!: Αν όπως λες σε ενδιαφέρει μόνο η παρατήρηση, θα συμφωνήσω με τον Κώστα στο οτι αξίζει να επενδύσεις προπαντώς σε πολλές ίντσες.Ευτυχώς υπάρχουν πολλές προσφορές Νευτωνίων με μεγάλη διάμετρο (τουλάχιστον 10") σε πολύ καλές τιμές με την πιο φτηνή να είναι ενα 12" Dob απο την aktis στα 735 € αλλά με πολύ καλή ποιότητα.Αν όμως θες το καλύτερο που υπάρχει, η Orion Optics διαθέτει τα ποιοτικότερα μοντέλα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

nickthegreek13_7,

σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αλλά θα ήθελα να δώ κάτι σε ρομποτική στήριξη. Σε αυτήν την κατηγορία και τα χρήματα, τι συστήνεις?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συγκεκριμένα για ρομποτικά δεν μπορώ να σου τίποτα γιατί δεν ασχολούμε καθόλου :) Πολλοί όμως εδω μέσα θα σου δώσουν πλήθωρα πληροφοριών ώστε να καταλήξεις κάπου :wink: Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ σε αυτόν τον τομέα, είναι να κοιτάξεις κάτι καλές προτάσεις της Meade.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε, ο συνδυασμος που προανεφερες ειναι κατι περισσοτερο απο τελειος! Η στηριξη εχει ηδη αποκτησει μια αρκετα καλη φημη ενω το 9.25 διαπρεπει εδω και αρκετο καιρο και μαλιστα συναγωνιζεται πανευκολα με μεγαλυτερα τηλεσκοπια! Στην φωτογραφηση ομως!

 

Λες ομως οτι δεν σε ενδιαφερει προς το παρον η φωτογραφιση και οπως καταλαβαινω διαθετεις περιπου 3,500Ε. Με αυτα τα λεφτα εχεις οτι αλλες επιλογες φανταστεις.

 

Συστηνω, να κρατησεις στις επιλογες σου την στηριξη και να κοιταξεις και ισως ενα 8" η 10" νευτωνειο σωληνα. Σιγουρα ο ογκος ανεβαινει κατα πολυ, αλλα πεφτει η τιμη και μπορεις να επενδυσεις περισσοτερα σε περιφερειακα (προσοφθαλμια και αλλα).

 

Ο μονος λογος που στο λεω ειναι γιατι ΙΣΩΣ να σου κατσει καλυτερα ενα πιο "οπτικο" τηλεσκοπιο παρα ενα που εχει περισοτερη φημη ως φωτογραφικο.

 

Θελω να ακουσω και την αποψη των φιλων μας για αυτο το θεμα.

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για να ρίξω μια εναλλακτική ιδέα: πρίν λίγους μήνες ήμουν στη θέση του aquarius έχοντας αποφασίσει να διαθέσω πάνω κάτω τα ίδια χρήματα. Προτίμησα ένα C11 πάνω σε μια απλή EQ6 αναβάλλοντας για αργότερα - προς τα Χριστούγεννα - την αναβάθμιση της EQ6 σε skyscan-goto με το κιτ της εταιρίας. Το C11 είναι 12.5 κιλά και το σηκώνει άνετα η EQ6, ενώ είναι σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το 9.25, το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι καταπληκτικό εργαλείο.

Φιλικά,

Ηλίας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγάπιε και Ηλία σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας.

Περιμένω και άλλους φίλους εκεί έξω να με διαφωτίσουν.

Ευχαριστώ και πάλι.

aquarius

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η δικια μου αποψη ειναι να παρεις ενα dobson μεγαλης διαμετρου (12'' και πανω) αφου δεν σε ενδιαφερει η φωτογραφηση.Ασε που θα σου μεινουν και χρηματα για βιβλια,προσοφθαλμια,φιλτρα κ.λ.π.

 

 

Υ.Γ. Καλωσηρθες και απο μενα :wink:

 

Φιλικα Σαββας 8)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η στηριξη και ο σωληνας που αναφερεις ειναι προτεινομενος συνδυασμος νομιζω στο Astronimy Now σε ενα καλοκαιρινο τευχος .
Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

λές ότι δεν ενδιάφέρεσαι για την αστροφωτογραφία ,αλλά ίσως αργότερα ενδιαφερθείς... :-k

 

άρα η αγορά σου θα πρέπει να έχει δυνατότητες προσαρμογής ,μιας και θα δώσεις και πολλά λεφτά..

 

Μπορείς να δεις τα ρομποτικά καταδιόπτρικά της Meade 12 + ιντσες αλλά αν ασχοληθείς με φωτογράφηση

αλλιώς καλύτερα μεγάλο dobson με προοπτική να ανέβει σε ρομποτική στήριξη,για φωτογράφηση...

 

καλως ήρθες.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νομίζω ότι κ η HEQ5 pro σηκώνει άνετα το 9.25. Για σκέψου το.
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητέ φίλε και εγώ θα σου έλεγα ένα 12" Νευτώνειο με την EQ6 αλλά και το C11 είναι τέλεια επιλογή!!!

 

Βέβαια ανεβαίνει πολύ ο προϋπολογισμός!!! με το C11.

 

Βέβαια θα χρειασθείς και μια καλή CCD camera που για μένα αν είχα λεφτά είναι μονάχα η SBIG τις άλλες κάποιος πολύ γρήγορα θα καταλάβει ότι έχει ξεπεράσει τα όρια τους. Αυτά για βαθύ αν θέλεις για πλανητική και Σελήνη μια πολύ καλή λύση είναι η DMK που έχω πάρει αν πάλι έχεις 3000 € παίρνεις μια Infinity και μας τρελαίνεις με τα χτυπήματα σου. :wink:

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ θα σου πρότεινα να φύγεις απο το 9 1/4 και να στραφείς σε ένα καλό διοπτρικό ED 103 ή στο VC 200L.Οι λόγοι είναι απλοί.

α)Πρόσφατα η διορθωτική πλάκα απο ένα αντίστοιχο 9 1/4 ενός αστρόφιλου ράγισε και στην συνέχεια έσπασε.Η Celestron δεν αντικαθιστά και τόσο εύκολα τέτοιου τύπου εξαρτήματα, και έτσι είναι σε αναμονή εδώ και 5 μήνες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα του στείλουν νέα διορθωτ. πλάκα.

Επομένως κάτι τέτοιο θα σε βάλει σε μπελάδες.

β)Σίγουρα η μεγάλη διάμετρος σου δίνει μεγαλύτερη φωτοσυλλεκτική ικανότητα αλλά σε περιοχές με φωτορύπανση έστω και ελάχιστη, η μεγάλη διάμετρος απορροφά και φωτορύπανση.

γ)Το βάρος ενός νευτωνίου 8",10",12" θα σε απασχολήσει στην μετακίνηση ενώ θα έχεις πάντα κατά νού την ευθυγράμμιση των κατόπτρων.

δ)Πάντα υπάρχει η περίπτωση να ασχοληθείς με την αστροφωτογραφία ,και γι'αυτό τον λόγο me to 9 1/4 θα χρειαστείς focal redusers που θα σου προκαλούν βινιετάρισμα και πρόβλημα απαλοιφής τους κατά την επεξεργασία,ακόμη και με τα flat fields.

ε)Κατά την άποψη μου (επειδή τυγχάνω κάτοχος νευτώνιου 8"και διοπτρικών τηλεσκοπίων Vixen ED 103 apo και Celestron ED 80 αλλά και φίλος με κάτοχο 9 1/4) μπορώ να σου πώ ότι δεν θα δείς και μεγάλη διαφορά με τις ίντσες που αναρωτιέσαι σε σχέση με αυτά που σου προτείνω.Ούτε σπείρες απο γαλαξίες θα ξεχωρίσεις ,ούτε νεφελώματα IC.

Το μόνο καλύτερο αποτέλεσμα που θα έχεις , θα είναι σε ότι αφορά πλανήτες, εάν και εφόσον το επιτρέπουν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες.

Φιλικά, Νίκος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλες Νίκο, εδώ θα διαφωνήσω. Κατ' αρχάς τα τηλεσκόπια που προτείνεις - ειδικά το VC 200L - αποδίδουν τα μέγιστα φωτογραφικά - κάτι που δεν ενδιαφέρει άμεσα τον aquarious. Η περίπτωση του γνωστού σου με το 9.25" είναι μάλλον μια πολύ πολύ άτυχη στιγμή :shock: :shock: αλλά όχι ο κανόνας και μάλλον η εξαίρεση - μήπως είχε σφίξει πολύ τις βίδες στο στεφάνι του διορθωτικού; Σε κάθε περίπτωση η Celestron ΔΕΝ πρόκειται να στειλει διορθωτική πλάκα σε αντικατάσταση, αφού θα πρέπει να σταλεί όλος ο Σωλήνας στη Celestron και να γίνει ευθυγράμμιση διορθωτικού-πρωτεύοντος αφού αυτά τα δύο πάνε μαζί.

Η μεγάλη διάμετρος δίνει μεγαλύτερη ανάλυση και μεγαλύτερη φωτοσυλλεκτικότητα που νομίζω ότι δεν αυξάνει τη φωτορύπανση αλλά αντίθετα επιτρέπει να την καταπολεμήσεις. Με λίγα λόγια στην πράξη, βλέπω μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε αντικείμενα στο C11 που έχω τώρα παρά στο C8 που είχα παλαιότερα στο ίδιο επιβαρυμένο από φώτα περιβάλλον.

Για το βάρος έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά στην περίπτωση του καταδιοπτρικού αυτό μετριάζεται σημαντικά.

Δεν προκαλούν όλοι οι fc βινιετάρισμα, εξαρτάται και από το μέγεθος του ccd που χρησιμοποιείς. Πάντως σε γενικές γραμμές ισχύει αυτό που λες.

Όσον αφορά στην πλανητική παρατήρηση, συμφωνώ μαζί σου αν και καλύτερο κοντράστ και λεπτομέρειες θα πάρει κανείς - έστω και θεωρητικά - από ένα "μη εμποδιζόμενο" - ας μου συγχωρεθεί ο δόκιμος όρος :lol: - τηλεσκόπιο όπως το διοπτρικό που προτείνεις.

Φιλικά,

Ηλίας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας,

Σας διαβάζω όλους με πολύ προσοχή. Διακρίνω ότι για το θέμα της στήριξης δεν αναφέρεστε ιδιαίτερα (οι πιο πολλοί τουλάχιστον). Να υποθέσω λοιπόν ότι αποτελεί μία καλή επιλογή στα χρήματά της.

 

Μέχρι που νομίζετε μπορεί να φτάσει η στήριξη αν της βάλουμε ένα μεγάλο νευτώνειο? και τη μάρκα?

 

Για τον σωλήνα με προβλημάτισες Νίκο και θα πρέπει να το σκεφτώ διπλά. Παρεπιπτόντως, το όλο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί εκτός Θεσσαλονίκης (περιοχή Αγίας Αναστασίας - για όσους γνωρίζουν), όπου η φωτορύπανση είναι αρκετά μικρή.

 

Το καταδιοπρτικό της Vixen, για οπτική παρατήρηση τι εντυπώσεις έχει αφήσει, για όσους φίλους γνωρίζουν?

 

Επίσης Νίκο θα με ενδιέφερε η άποψη σου για το 103 της Vixen. Το είχε η aktis πριν λίγo καιρό στα μεταχειρεσμένα προς πώληση και με έτρωγε η τσέπη μου, έντονα, ομολογώ να πω. Μέχρι να το πολυσκεφτώ είχε κάνει φτερά. Έχω φέρει από Αμερική ένα stellarvue 80αρι TRIPLET και είμαι ενθουσιασμένος με την απόδοση ενός πολύ καλού αποχρωματικού.

 

Με εκτίμηση σε όλους σας,

aquarius

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Ηλία,

Το ζητούμενο δεν είναι αν διαφωνείς ή συμφωνείς μαζί μου, ή να έρθουμε σε αντιπαράθεση, αλλά να βοηθήσεις προτείνοντας στον αστρόφιλο που ζητάει την γνώμη μας για τις επιλογές του.Επειδή όμως έθεσες θέμα τεχνικών χαρακτηριστικών πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να απαντήσω, για να λυθούν τυχών απορίες άλλων χρηστών που ενδεχομένως να διαβάσουν το θέμα.

Αναφέρθηκα στο VC 200L γιατί εκτός του ότι δεν έχει διορθωτική πλάκα , η εστιακή του απόσταση (1800mm) και o εστιακός του λόγος (f/9) είναι πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του C 9 1/14 όπου έχουμε F/2350mm, και εστιακό λόγο f/10.

O τρόπος εστίασης του 9 1/4 είναι με σύστημα μετατόπισης πρωτεύοντος κατόπτρου, και αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο εκτός και αν θέλει κάποιος να διαθέσει επιπλέον χρήματα για αντικατάσταση του με εστιαστή Crayford.

Πράγματι το σπάσιμο της διορθωτικής πλάκας μπορεί να οφείλεται σε υπερβολικό σφίξιμο των βίδων.Πώς μπορείς να είσαι όμως σίγουρος σχετικά με το πόσο καλά έχεις σφίξει τις βίδες (αν χρειαστεί) για να αποφύγεις και την εισροή της υγρασίας ;

Και αν κάνεις λάθος και τις σφίξεις λίγο παραπάνω τι γίνεται ;

Σε ότι αφορά την αποστολή του ΟΤΑ στην Celestron (κάτι που δεν γίνεται απευθείας αλλά μέσω Baader ) για ευθυγράμμιση της διορθωτικής πλάκας με το πρωτεύον κάτοπτρο επειδή αυτά τα δύο πάνε μαζί όπως αναφέρεις, οφείλω να σε ενημερώσω ότι για την ευθυγράμμιση υπάρχουν οι ευθυγραμμιστές laser για καταδιοπτρικά στο εμπόριο ,και αυτό είναι κάτι που γίνεται και από τον ίδιο τον αντιπρόσωπο ή ακόμη και από τον κάτοχο του τηλεσκοπίου.

Σε ότι αφορά την φωτοσυλλεκτική ικανότητα ,την διακριτική ικανότητα και την φωτορύπανση, είναι 3 εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το ότι αναφέρεις ότι «ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι η μεγάλη φωτοσυλλεκτικότητα δεν αυξάνει την φωτορύπανση αλλά την καταπολεμά » δεν λέει και πολλά. Αν κάποια στιγμή ασχοληθείς με τεχνικά χαρακτηριστικά αστροφωτογραφίας, θα κατανοήσεις την μέτρηση της φωτορύπανσης , αφού αποτυπώνεται ψηφιακά σε μετρήσεις ADU από το φόντο μιας φωτογραφίας.Εκεί πλέον μετράνε τα νούμερα και όχι οι εικασίες, αφού φαίνεται ξεκάθαρα η “ποσότητα” της φωτορύπανσης.

Το C 11” που αναφέρεις , πράγματι όπως και κάθε μεγάλης διαμέτρου σωλήνας αποδίδει μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα , όμως αυτό δεν είναι το απόλυτο κριτήριο γιατί: Τα πάντα είναι θέμα συνδυασμού και εξαρτώνται από τις συνθήκες στις οποίες υπόκεινται. Τι να την κάνεις την διακριτική ικανότητα ενός 11’’ όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις σπείρες γαλαξία , να δείς το IC 434 ή τα Flame και Running man neb. Απλά θα δείς ίσως πιο φωτεινά τα μετρημένα φωτεινά αντικείμενα, αν σου το επιτρέψουν οι συνθήκες και η φωτορύπανση. Εκτός βέβαια και αν κάποιος επιθυμεί να δώσει να δώσει αυτά τα χρήματα για να βλέπει τους 4 πλανήτες, οπότε και σταματάει η συζήτηση.

Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, αυτή είναι η άποψη μου επιχειρηματολογώντας, σωστή ή λάθος, και δεν επιθυμώ να γίνει αιτία αντιπαράθεσης.

 

Φιλικά

Φιλικά, Νίκος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε aquarious,

η στήριξη δεν είναι ένα φορτηγό που το φορτώνουμε μέχρις ότου αντέξει.

Βάζοντας ένα μεγάλο νευτώνιο επάνω θα έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα ροπής, και πρόβλημα με την θερμοκρασία εντός του σωλήνα σε σχέση με την εξωτερική, από ότι με ένα 800mm που θεωρώ ότι είναι και η καλύτερη εστιακή απόσταση .

Σε ότι αφορά την μάρκα ,θα σου πρότεινα κάτι ελεγχόμενο που αφορά τα κάτοπτρα, δηλαδή το μήκος κύματος λ/ που είναι βασικό. Vixen ή Orion.

Για το καταδιοπτρικό της Vixen, θα σου πρότεινα να ρωτήσεις τον χρήστη Τάσο Γκεντσίδη γιατί αυτός το χρησιμοποιεί και θα σου πεί τα υπέρ και κατά.

Για καταδιοπτρικό 9 1/4 θα ρωτήσεις τον premier (Άρη) γιατί αυτός έχει τον αντίστοιχο σωλήνα.

Να έχεις υπ΄όψιν σου ότι το seeing στην Ελλάδα είναι ανεκτό μεχρι 1400mm περίπου εστιακή απόσταση.

Για το ED 103 ρώτησες τον σωστό άνθρωπο!!!!!! αφού εγώ είμαι αυτός που του έκανε “φτερά”. Πρωτύτερα είχα αγοράσει το ημιαποχρωματικό ED 80 της Celestron όπου είχα μείνει τότε έκπληκτος από τα αποτελέσματα. Αυτό ήταν που με οδήγησε στην αγορά ενός μεγαλύτερου αποχρωματικού διοπτρικού, για το οποίο μόνο πολύ καλά σχόλια μπορώ να γράψω. Εκτός τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν όλα τα καλά διοπτρικά αποχρωματικά τηλεσκόπια , μου έκανε μεγάλη εντύπωση το ότι δεν βινιετάρει ακόμη και με την χρήση focal reduser που κατεβάζει την εστιακή απόσταση σε f/5,2 από 7,9.Έχε πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο της ενασχόλησης σου με την αστροφωτογραφία .Ο λόγος που έχεις μείνει ευχαριστημένος από την απόδοση του διοπτρικού σου, είναι γιατί πολύ απλά ισχύει αυτό που λέγεται, ότι όποιος κοιτάξει μέσα από ένα καλό αποχρωματικό διοπτρικό “κολλάει” σε διοπτρικό.

 

 

Φιλικά

Φιλικά, Νίκος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νίκο κατ' αρχάς με συγχωρείς αν έδωσα την εντύπωση ότι ήθελα να έλθω σε αντιπαράθεση μαζί σου. Ειλικρινά δεν είχα καμμία τέτοια πρόθεση. Ο καθένας μιλά με βάση αυτά που ξέρει και έχει αντιμετωπίσει. Πολύ απλά, αυτό που μετέφερα είναι η προσωπική μου εμπειρία στο το πέρασμα από τις 8" στις 11": βλέπω πολύ περισσότερα πράγματα και καλύτερα.

Όσον αφορά στο θέμα του 9.25" που ανέφερες, θεωρώ ότι μια επιτυχημένη ευθυγράμμιση διορθωτικής πλάκας και πρωτεύοντος στο σπίτι δεν είναι ρεαλιστικά δυνατή, αλλά αυτό είναι πάλι προσωπική άποψη - κάποιος αρκετά υπομονετικός και με διάθεση πιθανόν να το καταφέρει.

Σχετικά με το βίδωμα, σταματάς εκεί που βρίσκεις αντίσταση. Οι βίδες είναι για να κρατούν τον corrector στη θέση του, όχι για να εμποδίζουν την υγρασία να μπει στο σωλήνα. Πρέπει να μην είναι πολύ σφιχτές για να επιτρέπουν τη συστολή-διαστολή λόγω θερμοκρασίας του εξαιρετικά λεπτού γυαλιού του corrector. Αλλά και πάλι έχεις δίκιο, είναι δύσκολο να πεις ότι εντάξει τόσο βίδωμα είναι αρκετό, μήπως θέλει παραπάνω, μήπως μετά αρχίζει και παίζει το γυαλί μεταξύ σωλήνα και στεφανιού κλπ. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ-πολύ άσχημη υπόθεση όλη αυτή η ιστορία με το σπάσιμο οπτικών ](*,) . Γενικά, είναι να μην τύχει σε κανέναν...

Κατά καιρούς έχω δει κάποια post στο astromart πώλησης correctors, στεφανιών κλπ. Ίσως θα ήταν καλή ιδέα - αν δεν το έχει κάνει ήδη - ο φίλος σου να βάλει κάποια wanted αγγελία να υπάρχει περιμένοντας την απάντηση από τη Celestron. Ας ρίξει και μια ματιά στο http://groups.yahoo.com/group/sct-user.

Φιλικά,

Ηλίας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η διορθωτικη πλακα δεν ξερω κατα ποσον ειναι εφικτο να αλλαχτει επιτυχως...

Τα οπτικα ενος SC ειναι σετ που ελεγχεται μαζι.Πρεπει να ταιριαζει η πλακα και το δευτερευον με το συγκεκρικενο πρωτευον και επισης παιζει ρολο ο σωστος προσανατολισμος της διορθωτικης πλακας και σε περιστροφη.

Δεν υπαρχει αλλαγη της, εσπασε; πας για αλλο οπτικο σωληνα τελεια και παυλα.

Για τα μεγαλα νευτωνεια σε ισημερινες βασεις εκτος απο το βαρος παιζει ρολο και η ροπη του μακριου σωληνα και οι επιδρασεις που θα χει επανω του ακομα και ελαφρυς ανεμος.

Στα ανοιχτα cassegrain εχω μια σοβαρη ενσταση-ανησυχια.. καποτε θα χρειαστουν καθαρισμα τα κατοπτρα.. πως θα αποφασισει κανεις να λυσει ενα ακριβο cassegrain;

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα οπτικα ενος SC ειναι σετ που ελεγχεται μαζι.Πρεπει να ταιριαζει η πλακα και το δευτερευον με το συγκεκρικενο πρωτευον και επισης παιζει ρολο ο σωστος προσανατολισμος της διορθωτικης πλακας και σε περιστροφη

 

Σωστος! :)

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

λές ότι δεν ενδιάφέρεσαι για την αστροφωτογραφία ,αλλά ίσως αργότερα ενδιαφερθείς... :-k

 

άρα η αγορά σου θα πρέπει να έχει δυνατότητες προσαρμογής ,μιας και θα δώσεις και πολλά λεφτά..

 

Μπορείς να δεις τα ρομποτικά καταδιόπτρικά της Meade 12 + ιντσες αλλά αν ασχοληθείς με φωτογράφηση

αλλιώς καλύτερα μεγάλο dobson με προοπτική να ανέβει σε ρομποτική στήριξη,για φωτογράφηση...

 

καλως ήρθες.

 

Απο τη στιγμη που δεν ενδιαφερεται δεν θα σκεφτει το "μπορει αργοτερα". Θα αγορασει αυτο που θελει για οπτικη καθαρα παρατηρηση. Παμε να χωσουμε λεφτα μονο για οπτικα. ΑΡΑ τι θελουμε???? ΙΝΤΣΕΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΙΝΤΣΕΣ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΙΝΤΣΕΣ..

 

Τα ροπμοτικα κατοδιοπτρικα της MEADE ειναι λογικο να ειναι ακριβα. Με τα 3500 ευρω που διαθετει η μοναδικη εφικτη οικονομικα λυση ειναι το 8". 12+ ??? που το ειδες φιλε Τηλεμαχε?? ξερεις οτι στοιχιζει 7000 ευρω???

 

Το σωστο το ειπες στο τελος. Dobsonian ειναι η καλυτερη λυση λοιπον για οπτικη και μονο παρατηρηση. Γιατι εκει μπορει να ανεβει σε πολλες ιντσες με τα λεφτα που διαθετει

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το C11 είναι 12.5 κιλά και το σηκώνει άνετα η EQ6, ενώ είναι σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το 9.25, το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι καταπληκτικό εργαλείο.

Φιλικά,

Ηλίας.

 

Η συγκεκριμενη βαση σηκωνει απ οτι λενε μεσα στις οδηγιες μεχρι 20 κιλα. Οι κυριοι κατασκευασται ομως παντα ειναι αρκετα επιφυλακτικοι με το βαρος που μπορει να τοποθετηθει πανω στη στηριξη. Οχι οτι δε θα το σηκωνει και η βαση θα παραμορφωθει απο το βαρος αλλα επειδη το tracking της θα γινει ενας μπελας. Γι αυτο κι εμεις λοιπον διαλεγουμε για καλο και για κακο να τους ακουμε. Και ποτε δεν υπερβαινουμε στη συγκεκριμενη περιπτωση τα 18 κιλα.

 

Ο συνδυασμος που λες φιλε Ηλια ειναι απλα μαγικος. Το συγκεκριμενο πακετο το εχει ενας φιλος μου ο diminio και το τηλεσκοπιο ειναι απλα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Υπεροχα οπτικα! Υπεροχη παρατηρηση υπεροχα ολα! =D> =D>

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητέ φίλε και εγώ θα σου έλεγα ένα 12" Νευτώνειο με την EQ6 αλλά και το C11 είναι τέλεια επιλογή!!!

 

Βέβαια ανεβαίνει πολύ ο προϋπολογισμός!!! με το C11.

 

Βέβαια θα χρειασθείς και μια καλή CCD camera που για μένα αν είχα λεφτά είναι μονάχα η SBIG τις άλλες κάποιος πολύ γρήγορα θα καταλάβει ότι έχει ξεπεράσει τα όρια τους. Αυτά για βαθύ αν θέλεις για πλανητική και Σελήνη μια πολύ καλή λύση είναι η DMK που έχω πάρει αν πάλι έχεις 3000 € παίρνεις μια Infinity και μας τρελαίνεις με τα χτυπήματα σου. :wink:

 

Βρε Γιωργο ο ανθρωπος δε θελει αστροφωτογραφηση αλλα οπτικη καθαρα παρατηρηση

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης