mathuoa Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2004 Καλή χρονιά σε όλους, Είμαι εντελώς καινούργιος στον χώρο και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα κάθε βοήθεια. Το θέμα είναι (ως συνήθως) η αγορά τηλεσκοπίου. Κατ'αρχήν να σημειώσω: α. Δεν ξέρω ακόμα πόσο θα διαρκέσει το ενδιαφέρον μου (όχι για την αστρονομία γενικά αφού αυτό έχει κλείσει δεκαετία, αλλά για την παρατήρηση) β. Οι οικομικές μου δυνατότητες είναι περιορισμένες. γ. Ζω στην Αθήνα με μικρές δυνατότητες μετακίνησης. Γι'αυτό λοιπόν θα ήθελα κάτι οικονομικό το οποίο όμως να μην είναι "άχρηστο". (μην πάνε χαμένα έστω και τα λίγα) Θα ήθελα να ρωτήσω συγκεκριμένα για το Konustart 900, το οποίο κοστίζει 200 ευρώ. Προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα να βρω πληροφορίες. Επίσης δεν είδα κάποιο post για konus. Έχει κάποιος εμπειρία απο κάποιο konus; Απο κάποιες συζητήσεις που είχα κατάλαβα ότι γενικά με καλύπτει αλλά να προσέξω για την σταθερότητα του. Υπάρχουν άλλες προτάσεις στην (super)οικονομική κατηγορία; Θα ενδιαφερόμουν κυρίως για πλανητική παρατήρηση και για (στοιχειώδη) φωτογράφηση. Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ το astrovox γιατί είναι πραγματικά χρήσιμο (τουλάχιστον στον αρχάριο) και πω ότι τόσο οργανωμένο community (ειδικά ελληνικό) πρώτη φορά βλέπω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Στάθης Αλεξόπουλος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2004 Καλή χρονιά, Η εμπειρία που έχω από το Konus ήταν απογοητευτική. Οχι μόνο στον τομέα της στήριξης, αλλά και στα οπτικά. Αυτό που κατάλαβα αφού το αγόρασα, ότι ήταν φτιαγμένο για να το αγοράσει κάποιος που δεν είχε αποφασίσει τι ήθελε. Αργότερα, διάβασα σε ένα βιβλίο ότι υπάρχουν τηλεσκόπια που το κοινό τους είναι ο συγγενής ή γνωστός που θέλει να κάνει δώρο τηλεσκόπιο σε κάποιον που έχει το συνήθειο να κυττάει τα άστρα. Σε αυτή τη φράση αναγνώρισα όλη τη φιλοσοφία κατασκευής του Konus μου. Αν όπως λες οι οικονομικές σου δυνατότητες είναι περιορισμένες, τότε θα συνιστούσα να πάρεις ότι καλλίτερο μπορείς με τα χρήμα που διαθέτεις γιατί με αυτό μπορεί να μείνεις αρκετά χρόνια. Τα 900mm δεν είναι άσχημα και μπορείς να δεις πολλά πράγματα. Οχι μόνο πλανήτες αλλά και αντικείμενα όπως οι γαλαξίες. Επίσης, θα πρέπει να σου πώ ότι από ότι έχω καταλάβει μέχρι στιγμής η διάμετρος δεν είναι τόσο σημαντική όσο η ποιότητα των οπτικών. Αφού μένεις στην Αθήνα θα σου πρότεινα να επισκεφθείς ένα μαγαζί στον Πειραιά που πουλάει μόνο αστρονομικά όργανα. Την διεύθυνση του μπορείς να την βρείς στο http://www.telescopeshop.gr/. Εκεί από ότι έχω δει υπάρχουν τηλεσκόπια στην κατηγορία που ζητάς με καλή κατασκευή, που θα τα ευχαριστηθείς για χρόνια. Ελπίζω να βοήθησα Φιλικά Στάθης Αλεξόπουλος
Thodoros Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2004 Αγαπητέ mathuoa, Εκτός απο αυτό το site που προτείνει ο φίλος και συνερασιτέχνης Στάθης, θα ήθελα να σου προτείνω και αλλο ενα site που επίσης εμπορεύεται αποκλειστικά αστρονομικά είδη.Εκεί θα βρείς φθηνά και αξιοπρεπή τηλεσκόπια, μεγαλύτερης διαμετρου και σίγουρα καλύτερα απο το Konus. http://www.astronomy.gr Η αγορά τηλεσκοπίου θελει ιδιαίτερη προσοχή, ιδίως εαν αυτό θα σε συντροφέψει για πολλά χρόνια. Σου εύχομαι καλή τύχη στην αναζήτηση. ΦιλικάΘόδωρος Ξανθόπουλος
Tassos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2004 Η γνώμη μου είναι να μην δαπανήσεις αυτά τα χρήματα γι' αυτό το τηλεσκόπιο. Είχα ένα Konus στο παρελθόν με το οποίο η παρατήρηση ήταν υποτυπώδης. Όσο για αστροφωτογράφηση ούτε κουβέντα. Επιπλέον, αφού δεν έχεις τη δυνατότητα μετακίνησης από την Αθήνα τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Καλύτερα να κρατήσεις τα χρήματά σου για κάτι καλύτερο στο μέλλον και να συνεχίσεις την ενασχόλησή σου με την αστρονομία χωρίς την παρουσία κάποιου οργάνου που μάλλον σύντομα θα σε απογοητεύσει.
astrocrazy Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2004 Geia sou file Mathuoa,Rixe mia matia stin www.aktistar.com kai sygekrimena sta TAL tileskopiakai rota gia tis times ton Tal1,Tal1M. To devtero einai me moteraki kai kostizei perissotero,dystihos de vrika tipota times sti sygekrimeni selida alla edo stin germania pou zo to Tal1 gia paradeigma kostizei gyro sta 250-300 euro.pistevo einai apo ta kalytera tileskopia gia kapion pou thelei na arhisei tin paratirisi,milame gia ena kala ftiagmeno tileskopio me statheri vasi kai kala optika. i gnomi mou einai oti tha sou deixei perissotera apoti alla akrivotera tileskopia toiu idiou i akoma kai megalyterou diametrimatos.Fysika tha prepei na xereis oti ligoi arkestikan sto proto tous tileskopio giavto isos tha eprepe na perimeneis isos kai na kaneis oikononies gia kati megalytero,to sigouro einai omos oti to Tal1 axizei ta hrimata tou.Filika Nikos
Στάθης Αλεξόπουλος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2004 Αγαπητέ Mathuoa Στο site της Αστρονομικής Ενωσης στην σελίδα των αγγελιών, βρήκα ένα τηλεσκόπιο που στοιχίζει 400 Ευρώ. Το τηλεσκόπιο αυτό είναι πολλές φορές καλλίτερο από το Konus που σχεδιάζεις. Αν ενδιαφέρεσαι, μπορείς να το βρείς στο link http://www.astronomia.org.gr/forsale.htm. Είναι γωστό ότι όταν κάποιος έχει αποφασίσει να διαθέσει ένα ποσό για μια αγορά, σχεδόν πάντα εμφανίζεται κάποιος έξυπνος που του προτείνει μια ευκαιρία ακριβότερη από αυτό που σκόπευε. Θέλω να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη που φέρομαι με αυτό το τρόπο, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ενημερωθείς. Φιλικά Στάθης Αλεξόπουλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα