Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
οταν κανο παρατηρηση με προσοφθαλμια 6 και10μμ η ακρες δειχνουν θολα ενω με το 25 εχω καλη παρατηρηση τη γνωμη εχετε χρειαζεται ευθυγραμμιση

Σ.Ε.Α.Α (συλλογος ερασιτεχνικης αστρονομιας αργολιδας)

http://astropanorama-panorama.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Ειναι καθαρα θεμα προσοφθαλμιου το προβλημα που αναφερεις.

Απο κει και περα δεν εννοεις ευθυγραμμιση αλλα colimation. Αλλαξε προσοφθαλμια γιατι απο τη στιγμη που λες οτι ο 25mm ειναι ενταξει τοτε δεν ειναι θεμα collimation.

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
οταν κανο παρατηρηση με προσοφθαλμια 6 και10μμ η ακρες δειχνουν θολα ενω με το 25 εχω καλη παρατηρηση τη γνωμη εχετε χρειαζεται ευθυγραμμιση

δοκίμασε να βγάλεις το προσοφθάλμιο λίγο προς τα έξω και προσπάθησε πάλι να εστιάσεις.μάλλον το πρωτεύον σου είναι πιο κοντά στο δευτερεύον από όσο πρέπει.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Δεν εννοει αυτο γιατι λεει οτι "στις ακρες ειναι θολα". Αρα εννοει το ακρο του πεδιου. Ειναι η κλασικη παραμορφωση που κανουν τα προσοφθαλμια στις ακρες των πεδιων που φαινονται σαν ιχνη και θολα..

Ειναι θεμα προσοφθαλμιου. Για δοκιμασε με αντιστοιχων εστιακων αποστασεων αλλα προσοφθαλμια

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Δεν γραφεις ουτε τι τηλεσκοπιο εχεις ουτε τι προσοφθαλμιους.... Αν εχεις νευτωνιο (που υποθετω πως ετσι ειναι) πρεπει καθε φορα που θα βγεις για παρατηρηση να ελεγχεις την ευθυγραμμιση του και να την διορθωνεις εαν χρειαστει.

Αλλα περα απο ολα αυτα γιατι δεν κοιταζεις το καρφιτσωμενο ποστ "Αναλυτικες οδηγιες για την οπτικη ευθυγραμμιση νευτωνειων" ;

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης