Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

είμαι νέος στην αστροπαρατήρηση και κάτοχος ενός νευτώνειου F=1000, 8 ιντσών της skywatcer πάνω σε ισημερινή στήριξη HEQ5.

:cry: αντιμετωπίζω πρόβλημα χειρισμού του. κάνω την πολική ευθυγράμμιση κανονικά και όταν γυρίζω το σωλήνα για να κοιτάξω διάφορους στόχους το προσοφθάλμιοβγαίνει σε κάτι κουφές θεσεις που για να δω η πρέπει να ανέβω σε σκάλα ή να πάθω λουμπάγκο από το σκύψιμο.

α)χρειάζομαι την γνώμη ενός πιο προχωρημένου για το εν λόγω τηλεσκόπιο και τις εν γένει δυνατότητες του.

β) έτσι δύσκολα στη χρήση είναι τα νευτώνεια ή εγώ σαν πρωτάρης τα έχω μπλέξει ;;;;;;;;

\"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
Δημοσιεύτηκε
Απλως ξεσφιγγεις τα δαχτυλιδια στηριξης περιστρεφεις το σωληνα ωστε ο προσοφθαλμιος να ειναι σε βολικη θεση και τα ξανασφιγγεις. Εντλως απλη ειναι η λυση του προβληματος σου :cheesy:
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Eτσι ειναι αυτη η στηριξη.Ή κανεις αυτο που σου λεει ο Γιωργος ή κανεις μια ευκολη πατεντα για να γυριζεις τον σωληνα χωρις να χρειαστει να σφιγγεις κ να ξεσφιγγεις.Αν ειχα χρονο θα εψαχνα να στην βρω.Την εχει κανει ο Foehamer (το γραφω καλα?).Αν δει το μηνυμα σου σιγουρα θα σου απαντησει
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Όταν το προσοφθάλμιο είναι από την πάνω μεριά και βρίσκεσαι σε επίπεδο έδαφος για να μην έχεις το ξέ-σφίξε και το στριφογύρισμα του σωλήνα είναι χρήσιμο ένα μικρό ξύλινο καρεκλάκι σαν αυτά που χρησιμοποιούσαν παλιά οι γιαγιάδες στις γειτονιές :cheesy: .

Φιλικά Σταύρος :)

TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.

Δημοσιεύτηκε
Eτσι ειναι αυτη η στηριξη.Ή κανεις αυτο που σου λεει ο Γιωργος ή κανεις μια ευκολη πατεντα για να γυριζεις τον σωληνα χωρις να χρειαστει να σφιγγεις κ να ξεσφιγγεις.Αν ειχα χρονο θα εψαχνα να στην βρω.Την εχει κανει ο Foehamer (το γραφω καλα?).Αν δει το μηνυμα σου σιγουρα θα σου απαντησει

Εχω στειλει πμ στο φιλο μας.

Παραθετω το λινκ σε περιπτωση που χρειαστει καποιος αλλος.

Κατασκευη Wilcox Rings

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

τουλάχιστον στο δικό μου δε χρειάζεται αυτή η κατασκευή.τα δακτυλίδια στήριξης έχουν από την εσωτερική πλευρά βελούδο.αυτό τα κάνει να έχουν αρκετά μεγάλη στατική τριβή ώστε ο σωλήνας να μη γλιστρά από τα δακτυλίδια και αρκετά μικρή τριβή ολίσθησης ώστε ο σωλήνας να γλιστρά με τη΄περιστροφική δύναμη που ασκώ με τα χέρια μου.

και όλα αυτά χώρις να πειράξω καθόλου τις βίδες σύσφιξης.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Xρειαζεσαι εξασκηση. Αυτο ειναι το προβλημα το οποιο δεν αντεχουν οι περισσοτεροι κατοχοι τετοιων τηλεσκοπιων και το γυρνανε σε cassegrain.

Κοινως εισαι πρωταρης. Αλλα δε χρειαζεται να νιωθεις μειονεκτικα σε καμια περιπτωση. [-X

Εγω τοτε πριν απο 12 χρονια δεν ειχα τη πολυτελεια ενος τετοιου φορουμ να ρωταω ολες μου τις απορειες! Θα μαθεις πολυ γρηγορα και στο τελος θα δεις οτι αυτο δεν ειναι δα και τοσο μεγαλο προβλημα. ΔΙορθωνεται με ανυψωση της στηριξης :)

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης