Fragostafylo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2006 Εγω αυτο που καταλαβαινω (η λογικη μου το λεει οχι οτι ξερω κατι) ειναι πως τα σταρ τρειλ θα εχουν αυτη τη φορά αυτό είναι σωστό? και εγώ αυτό καταλαβαίνω!! \"Οι ευθύνες αρχίζουν από τα όνειρα...\" Γ.Σεφέρης
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2006 θα ήθελα να αναφέρω ένα τελευταίο παράδειγμα για την κίνηση που παρατηρείται εκατέρωθεν του ουράνιου ισημερινού. Ιφικράτη,θυμάσαι την φορά με την οποία δύει ο Σκορπιός το καλοκαίρι (ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον ουράνιο ισημερινό)και τη φορά που δύει η μεγάλη άρκτος;O Σκορπιός περιστρέφεται με την φορά του ρολογιού και η μεγάλη άρκτος με την αντίθετη. Ο λόγος;Ο ένας είναι κάτω από τον ουράνιο ισημερινό και ο άλλος πάνω.. Βοήθησα; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2006 Πέρα όμως από τον ορισμό του clockwise και anti-clockwise δεν αντιλαμβανόμαστε κάτι τέτοιο αν βλέπουμε πάνω από το μισό μέρος του ουρανού ταυτόχρονα. Δηλαδή για να "μπερδευτούμε" πρέπει να δούμε το βόριο μισό μόνο, να κλείσουμε τα μάτια να γυρίσουμε νότια και να δούμε το 2ο μίσο του ουρανού μετά (ή αντίστροφα)! Τώρα καταλαβαίνω τι εννοείτε (αν εννοείτε αυτό). Δίκιο έχεις.Μόνο αν κοιτάξουμε ψηλα και ευρυγώνια και για πολύ ώρα,θα αντιληφθούμε αυτό το φαινόμενο. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2006 Ιφικράτη,θυμάσαι την φορά με την οποία δύει ο Σκορπιός το καλοκαίρι (ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον ουράνιο ισημερινό)και τη φορά που δύει η μεγάλη άρκτος;O Σκορπιός περιστρέφεται με την φορά του ρολογιού και η μεγάλη άρκτος με την αντίθετη. Ο λόγος;Ο ένας είναι κάτω από τον ουράνιο ισημερινό και ο άλλος πάνω.. alepohori, όλοι οι αστερισμοί κινούνται με μία φορά, την αντίθετη της περιστροφής της Γης, γιατί αυτή είναι η αιτία που τους βλέπουμε να κινούνται. Το σύστημα αναφοράς λοιπόν δεν είναι ο Ισημερινός, είναι ο άξονας περιστροφής της Γης. Δε περιστρέφονται οι αστερισμοί γύρω απο ένα επίπεδο, περιστρέφονται γύρω απο έναν άξονα (φαινομενικά μιλώντας).Ο Σκορπιός και η Μεγάλη άρκτος κινούνται με την ίδια φορά, την δεξιόστροφη φορά, γιατι η Γη κινείται με την ορθή φορα, δηλαδή αριστερόστροφα. Το αν βλέπεις τη Μεγάλη άρκτο να κινείται δήθεν αντίθετα, αυτό δεν ειναι σωστό συμπέρασμα, απλώς κινείται στην αντιδιαμετρική φορά της νοητής ουράνιας σφαίρας, αφού βρίσκεται "κάτω" απο τον πολικό (όταν βλέπουμε τον Σκορπιό). IK Observing System
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2006 αν πω και άλλα,θα επαναλαμβάνομαι... παραθέτω στα προηγούμενα.. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα