Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

γεια σε ολους

ειμαι καινουριος στο χομπι και θα ηθελα μια βοηθεια σχετικα με την

αγορα του πρωτου μου τηλεσκοπιου.

το ποσο που διαθετω ειναι στα 500 ευρω..και ενδιαφερομαι κυριως για πλανητικη παρατηρηση. τι μου προτεινετε να αγορασω??

εγω εχω δει τα celestron nexstar 130 SLT kai to meade DS 2130.

τι λετε αξιζουν τον κοπο τα παραπανω η' εχετε να προτεινετε κατι αλλο με τα λεφτα αυτα΄??

επισης το celestron ειναι κατα 100 ευρω περιπου πιο ακριβο..

ειναι πραγματι καλυτερο απο το meade???

ευχαριστω

Δημοσιεύτηκε

Ουτε το ενα ουτε το αλλο.

Παρε φωτογραφιες τους..

CELESTRON

nx130slt_web.jpg

MEADE

meadeDS2130.jpg

Με τα λεφτα που διαθετεις μπορεις να παρεις πολυ καυτερο τηλεσκοπιο. Απ οτι βλεπω ομως θες και ηλεκτρονικα συστηματα απανω. Για ποιο λογο? εισαι αρχαριος ακομα και δε ξερεις βασικα πραγματα. Μη ζητας λοιπον πολλα απο το τηλεσκοπιο σου.

Πηγαινε σε ενα dobsonian μεγαλυτερης διαμετρου που θα σε βοηθησει να δεις και ακομη πιο deep sky αντικειμενα. Προτιμησε το LIGHTBRIDGE 8" της MEADE το οποιο ερχεται σε αυτη τη τιμη και ειναι και 8 ιντσες. Θα δεις πολυ καλυτερες εικονες. Παρε μια φωτο του

596N223.jpg

Μερικα πραγματα σαν εισαγωγη πριν την αγορα σου.

Μη κοιτας σε ενα τηλεσκοπιο τα ηλεκτρονικα του συστηματα και αν εχει αστροστατες GO TO κλπ. Εισαι ακομη νεος στο χωρο και ολα αυτα δεν χρειαζονται μιας και ειναι προσθετα χρηματα και κυριως δεν ειναι ο βασικος στοχος για να παρεις ενα τηλεσκοπιο. Τι ζητας λοιπον απο ενα τηλεσκοπιο? Του ζητας να σου δινει οσο το δυνατον καλυτερες και φωτεινωτερες εικονες των αντικειμενων που παρατηρεις. Αρα τι κοιταμε σε ενα τηλεσκοπιο? κοιταμε το ανοιγμα. Κοινως τη διαμετρο. Οσο μεγαλυτερη ειναι η διαμετρος τοσο θεαματικοτερο το αντικειμενο.

Σου προτεινω ανεπιφυλακτα το MEADE LIGHTBRIDGE 8" το οποιο εχει βγει παρα πολυ καλο. Πηγαινε μια βολτα απο το Νομικο στο Πειραια να το δεις. Το εχει στη βιτρινα. Και πανεμορφο!

Σε πεταω σε ενα παλαιοτερο θεμα. Διαβασε περι τηλεσκοπιων δυο τρια πραγματακια..

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=4001

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

φιλε κοτς σε ευχαριστω για την απαντηση..

μηπως ξερεις να μου πεις για τον ογκο του τηλεσκοπιου που μου προτεινες΄?? σπαει σε κομματια οταν δεν το χρησιμοποιω η' ειναι παντα ετσι??

Δημοσιεύτηκε

Ααααχ οταν ακουω τετοιες κουβεντες τρελαινομαι!!! :P

Ναι σπαει σε 4 κομματια με αποτελεσμα να μην πιανει καθολου χωρο και να μεταφερεται εξαιρετικα ευκολα! Ιδου οι φωτο των 4 μερων του

http://www.meade.com/lightbridge/index.html

Eκπληκτικο τηλεσκοπιο! Λεω να χτυπησω το 16αρι οταν φτασει Ελλαδα! Σκεψου οτι οι 16" κουβαλιουνται ποανευκολα.

Αν και (επειδη δεν αντεχω να κρατηθω) δε θεωρω οτι και 50 κιλα να ζυγισει ενα τηλεσκοπιο ειναι δυσκολο να μεταφερθει. Ισα ισα που ειναι πολυ ομορφο να στηνεις βαρια τηλεσκοπια. Δεν ειμαστε 70 χρονων ανθρωποι να εχουμε προβληματα μεσης. :wink: [/img]

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Kώστα συμφωνώ με όσα λες στον φίλο μας. Πράγματι η καλύτερη λύση (κατά την προσωπική μου άποψη πάντα) είναι ένα 8" dobsonian. Πλεονεκτήματα: Φθηνό, Μεγαλή Διάμετρος, Εκμάθηση ουρανού. ΑΛΛΑ Truss Tube για αρχάριο, για πρώτο τηλεσκόπιο????? Δεν ξέρω, μου φαίνεται κάπως. Όταν ο άλλος δεν ξέρει πως να κάνει ευθυγράμμιση κατόπτρων να έχει truss να στήσει και να ευθυγραμμίσει? Θα μου πει κάποιος: "Θα μάθει" αλλά μήπως χάσει το ενδιαφέρον του ή τον δυσκολέψει υπερβολικά? Ας πούνε τις απόψεις τους και οι εμπειρότεροι από μένα. Γενικά δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση, όπως έχω ξαναγράψει στο φόρουμ, ότι συμφέρει το truss (για πολλούς λόγους) για κάτω από 12" (και μέχρι 12" μια χαρά είναι ο σωλήνας)..

Υ.Γ. Καλημέρα! Είχε πανέμορφο βράδυ σήμερα!!!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Υ.Γ. Καλημέρα! Είχε πανέμορφο βράδυ σήμερα!!!

Aστα παναγιώτη! και εδώ στην αθήνα είχε τέλειο ουρανό, και αν συνεχίσει έτσι,την παρασκευή έφυγα για αλεποχώρι! αλήθεια,υπάρχει κάποια περίπτωση για συνάντηση μέσα στο φθινόπωρο(βλ.σχετικό topic)

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Γειά σου Αριστείδη και καλώς μας ήλθες!

Ο quendi σου αναφέρει ένα τηλεσκόπιο σαν κι αυτό: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=4342&highlight=

Συμφωνώ κι εγώ ότι οι 8 ίντσες ενός dob αποτελούν την χρυσή τομή μεταξύ τιμής αγοράς και δυνατοτήτων. Σημασία επίσης έχει και από πού θα παρατηρείς (πόλη ή/και ύπαιθρο) και πως θα μετακινείς το τηλεσκόπιο. Τα τηλεσκόπια που προτείνεις είναι ρομποτικά και τα περισσότερα από τα χρήματα που καλείσαι να δώσεις πάνε στα ηλεκτρονικά που διαθέτουν, εις βάρος όμως των οπτικών τους. Δες και αυτά που είχα γράψει εδώ:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=8758&highlight=#8758

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=32896&highlight=#32896

Φιλικά

PapGeo

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης