Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Το είχε αναφέρει και ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του. Εύγε στο παιδί =D> =D> =D> =D> =D> =D>

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Αμφιβαλλω κατα ποσο το εχει γραψει 13 χρονος το συγκεκριμενο.... με το περιεχομενο εννοειται πως συμφωνω.

ΥΓ ειναι παντελως ασχετο με την αστρονομια παντως και δεν νομιζω πως εχει θεση στο forum το συγκεκριμενο θεμα.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
ΥΓ ειναι παντελως ασχετο με την αστρονομια παντως και δεν νομιζω πως εχει θεση στο forum το συγκεκριμενο θεμα.

Είναι τόσο σχετικό όσο είναι η δημοσίευση αγγελιών Ή/Υ που καλοπροαίρετα κάνουν μερικοί φίλοι μας.Φυσικά δε συγκρίνω την βαρύτητα και σημασία του μεν και του δε..

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Οχι Δημητρη δεν συμφωνω να δημοσιευονται θεματα εντελως ασχετα με την αστρονομια ανεξαρτητως του ποσο σοβαρα η οχι ειναι...

Σημερα αυτο το γεγονος, αυριο καποιο αλλο, μεθαυριο καποιο τριτο.... οσο κυνικος και να ακουγομαι ποτε δεν τελειωνει το πραγμα και θα χαλασει ο χαρακτηρας του forum. Υπαρχουν τοποι και χωροι στο ιντερνετ για συζητηση και τετοιων, σοβαροτατων δεν αντιλεγω, θεματων...

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Όντως, το θέμα είναι λίγο άσχετο.

...και είναι ότι πιο αστείο έχω δεί. Αν πράγματι ένας δεκατριάχρονος έγραψε τέτοια πράγματα, τότε πραγματικά θα ανησυχίσω για την κατάσταση των νέων της εποχής μας.

Δημοσιεύτηκε
Αμφιβαλλω κατα ποσο το εχει γραψει 13 χρονος το συγκεκριμενο.... με το περιεχομενο εννοειται πως συμφωνω.

Όντως έχω μεγάλες αμφιβολίες αν έγραψε τέτοιο κείμενο ο 13 χρονος με το τόσο περίτεχνες λέξεις. Εδώ ούτε και τα παιδιά του Λύκειου γράφουν τέτοια κείμενα.

It happened before. It will happen again. It''s just a question of ''when''.

Lat: 39.367 Lon: 22.950

Δημοσιεύτηκε
Πίσω από το ωραίο ύφος και την πολύ συναισθηματική ρητορεία, καλύπτεται και το γεγονός πως οι απόψεις είναι κοινότοπες. Τονίζονται υπερβολικά οι διαλυμένες οικογένειες και τα σπίτια με πισίνα, λες και είναι ο κανόνας. Η επιστολή (που μάλλον την έγραψε η μάνα του παιδιού) υποστηρίζει το παλιό καλό ιδανικό παραλλαγμένο στην πιο μοντέρνα εκδοχή του: "Πατρίς, λογοτεχνεία, οικογένεια". Αποκαλεί τους γονείς τσιφτετέλληνες, όμως η νεολαία είναι εκείνη που γεμίζει τα μπουζουξίδικα.
Δημοσιεύτηκε

Μμμ...

13χρονος σιγουρα δεν εγραψε αυτο το πραγμα! Θα βαλω τα κλαματα απο τα γελια. Σιγουρα ειναι καποιος γονιος ο οποιος χρησιμοποιησε το ονομα και την ηλικια του παιδιου του για να του δοθει η απαιτουμενη σημασια. Η ακομα μπορει να ηταν και καποιος δημοσιογραφος ο οποιος χρησιμοποιησε ονομα παιδιου οικογενειακου φιλου ετσι ωστε να παρει το κειμενο-"γραμμα" την απαιτουμενη βαρυτητα. Το υφος και οι λεξεις καθως και η συνδεση των κειμενων που γραφει δεν μπορει να ειναι απο ενα 13χρονο μιας και τετοιες τεχνικες δε μαθαινονται απο τοσο μικρη ηλικια.

Απο κει και περα ομως το περιεχομενο του κειμενου ειναι σοκαριστικα πραγματικο και περα για περα αληθινο. Ισως να μην ειναι 100% αλλα σιγουρα ενα 80% ειναι πραγματικοτητα. Ολα ξεκινανε πρωτα απο τους γονεις οι οποιοι επηρεαζομενοι απο τη κοινωνια δινουν ενα διαφορετικο προτυπο στα παιδια.

Θα σας το πω ακομα πιο απλα. Νομιζετε οτι υπαρχουν ινδαλματα πλεον? τι βλεπουν καθε Σαββατοκυριακο πρωι τα παιδια στη τηλεοραση? πως αξιολογουν το καθε τι σημερα?

Μα για ονομα του Θεου εγω θυμαμαι τη παιδικη μου ηλικια πριν 10 χρονια σα να ναι τωρα. Αλλες αξιες. Αλλες μερες. Το καθε τι που καναμε ειχε αξια. Ειχαμε ινδαλματα. Δεν ειχαμε ινδαλμα ομως το καθε fameστοριτη ουτε τα σκουπιδια που βγαινουν και νομιζουν οτι τραγουδανε. Σκεφτειτε και συγκρινετε εποχες. Θα δειτε τεραστιες διαφορες.

Και οντως θα συμφωνησω με το "παιδακι" αυτο οτι ολα εχουν καταστραφει πλεον. Μα καλα, ακομη πιστευετε οτι εχουμε δημοκρατια και ελευθερη βουληση? Χριστε μου, αυτο ειναι ενα παραμυθι το οποιο το μασαει πολυ καλα ο κοσμος τελευταια. Ο Αργυρης θα καταλαβει τι εννοω! Ολα ειναι κατευθυνομενα. Ξεκινανε τα παντα απο τη κοινωνια και τους γονεις. Τι πλασαρεται, τι "επιβαλλεται" με αργους ρυθμους ως σωστο, πως ντυνεται ολος αυτος ο κοσμος.

Ειμαι κι εγω θιασωτης της θεωριας των κατευθυνομενων μαζων. Και στο συνολο του το κειμενο αυτου του παιδιου εκει παραπεμπει. Ασχετα απο το αν δε το λεει ξεκαθαρα.

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
..και είναι ότι πιο αστείο έχω δεί.

13χρονος σιγουρα δεν εγραψε αυτο το πραγμα! Θα βαλω τα κλαματα απο τα γελια.

Ego re palikaria apo ta liga giati de gelaw katholou ????

Δημοσιεύτηκε

ο giorgosgr έγραψε

Το "γραμμα" του 13 χρονου (και καλα) αποτελει τεχνασμα της εφημεριδας

Πάντως αυτό που ήθελαν να πετύχουν το πέτυχαν. Εκτό από το οτι δύο μέρες τα κανάλια δεν με τι άλλο να ασχοληθούν, συζητιέται ακόμα και σε forum ερασιτεχνικής αστρονομίας.

Μπράβο στον μάγκα που το σκέφτηκε =D>

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Μην αμφισβητείτε οτι ένας 13χρονος μπορεί να το γράψει...Υπάρχουν παιδιά που έχουν διαβάσει πάρα πολύ, και ξεπερνούν σε ωριμότητα πολλούς ανθρώπους διπλάσιας ηλικίας. Έχω γνωρίσει παιδιά που θα το γραφαν άνετα, αν το πρόβλημα σας είναι οι "περίτεχνες" εκφράσεις...Εγώ πιστέυω οτι όντως το έγραψε ενας 13χρονος, αλλα δεν έχω συγκλονιστεί και τόσο...
Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ και με τις δύο απόψεις του Γιώργου.

Εγώ από την πρώτη στιγμή δεν πίστεψα ότι αυτό το κείμενο έχει γραφτεί από 13χρονο μαθητή. Οι πιθανότητες να το έχει γράψει ο ίδιος είναι από ελάχιστες ως μηδαμινές.

Δημοσιεύτηκε

Οι πιθανότητες να το έχει γράψει ο ίδιος είναι από ελάχιστες ως μηδαμινές.

Όπως είναι μηδενικές οι πιθανότητες ένα παιδί να γράψει συμφωνία στα 6 του....Κι όμως ο Mozart το έκανε...

Ήμαρτον, η σιγουριά για τα πάντα θα μας φάει σε αυτο το φόρουμ!

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Οι πιθανότητες να το έχει γράψει ο ίδιος είναι από ελάχιστες ως μηδαμινές.

Όπως είναι μηδενικές οι πιθανότητες ένα παιδί να γράψει συμφωνία στα 6 του....Κι όμως ο Mozart το έκανε...

Ήμαρτον, η σιγουριά για τα πάντα θα μας φάει σε αυτο το φόρουμ!

Καλά, συγνώμη, δεν μπορώ να εκφράσω μια προσωπική εκτίμηση?

Και προσωπική εκτίμηση μου είναι πως το κείμενο δεν γράφτηκε από παιδί.

Δεν πρόσεξες όμως πως παρόλα αυτά, αφήνω ένα έστω ελάχιστο ποσοστό πιθανότητας μέσα μου.

Εννοείται βέβαια πως δεν με συγκίνησε το θέμα, γιατί αδιαφορώ για τα μελό γενικώς. Και ειδικά για αυτά που γίνονται "δημοσία προβολή".

Δημοσιεύτηκε

Θεωρώ πολύ πιο πιθανό ένας εξάχρονος να γράψει μια συμφωνία παρά ένας δεκατριάχρονος να γράψει τέτοιο κείμενο.

Το να γράψεις ένα τετοιο κείμενο στην ηλικία αυτή δεν απαιτεί μόνο ανώτερη εγκεφαλική λειτουργεία (η οποία είναι μοναδική προυποθεση για τη σύνθεση μιας συμφωνίας), αλλά απαιτεί και γνώσεις που κερδίζονται εμπειρικά με το περασμα του χρόνου.

(Ασε που κάτηγορεί τα ηλεκτρονικά παιχνιδια μέσα...έλεος παιδί είναι... πιο πολυ για ενα συντηριτικο γονιό μου κάνει που δεν ξερει για τι μιλαεί).

Δημοσιεύτηκε

O Mozart σήμερα θα έγραφε στα 6 του μια συμφωνία? Μάλλον όχι. Στην εποχή του η συμφωνική μουσική κυριαρχούσε και ήταν πολύ σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν μουσική απο πολύ πολύ μικρά (για οικογένειας που είχαν τη δυνατότητα). Εκεί, ένα εξαιρετικά χαρισματικό άτομο μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο. Δηλαδή, δεν αρκεί μόνο η ικανότητα. Χρειάζεται και ο κατάλληλος χρόνο. Ο Hawking θα ήταν ξεγραμμένος αν είχε γεννηθεί σε κάποια άλλη εποχή... Αλλά πόσοι είναι οι τόσο μα τόσο χαρισματικοί άνθρωποι???

Στο θέμα μας:

Έστω οτι οι ιδέες είναι δικές του και οτι μόνο του το παιδί αυτό έχει κάνει αυτην την κοινωνική ανάλυση. Νομίζω οτι ένα παιδί, όσο χαρισματικό και αν είναι, στην ηλικία των δεκατριών ετών, δεν μπορεί να δώσει τις ιδέες του, όποιες και αν είναι αυτές, με τόσο περιεκτική, σαφή, και ρέουσα γλώσσα (δεν αναφέρομαι στo λεξιλόγιο). Η ικανότητα αυτή αποκτάται απο ένα άτομο σε μεγαλύτερη ηλικία (αν αποκτηθεί ποτέ!!!!).

Για την υπόθεση που έκανα πρίν: συμφωνώ απόλυτα με τον vasiamits:

Το να γράψεις ένα τετοιο κείμενο στην ηλικία αυτή δεν απαιτεί μόνο ανώτερη εγκεφαλική λειτουργεία (η οποία είναι μοναδική προυποθεση για τη σύνθεση μιας συμφωνίας), αλλά απαιτεί και γνώσεις που κερδίζονται εμπειρικά με το περασμα του χρόνου.

(Ασε που κάτηγορεί τα ηλεκτρονικά παιχνιδια μέσα...έλεος παιδί είναι... πιο πολυ για ενα συντηριτικο γονιό μου κάνει που δεν ξερει για τι μιλαεί).

C8-NGT
Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί το θέμα είναι όντως αξιόλογο και όντως κεντρίζει το ενδιαφέρον, θα παρακαλούσα όμως να συνεχιστεί η συζήτηση με προσωπικά μηνύματα για δύο λόγους:

πρώτον γιατί το ζήτημα δεν είναι αστρονομικό (Δημήτρη έχεις δίκιο στα περί αγγελιών υπολογιστων, πρόκειται για αβλεψία) και δεύτερον επειδή έχουν ανέβει επικίνδυνα οι τόνοι.

Δημοσιεύτηκε

Καλά, συγνώμη, δεν μπορώ να εκφράσω μια προσωπική εκτίμηση?

Και προσωπική εκτίμηση μου είναι πως το κείμενο δεν γράφτηκε από παιδί.

Δεν πρόσεξες όμως πως παρόλα αυτά, αφήνω ένα έστω ελάχιστο ποσοστό πιθανότητας μέσα μου.

Εννοείται βέβαια πως δεν με συγκίνησε το θέμα, γιατί αδιαφορώ για τα μελό γενικώς. Και ειδικά για αυτά που γίνονται "δημοσία προβολή".

Μα σέβομαι την άποψη σου, συγγνώμη αν έδειξα το αντίθετο, και μάλιστα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου περι δημόσιας προβολής, τα ΜΜΕ το σκίσανε το θέμα!

Επίσης να πω οτι δεν απέχω πολύ απ'αυτην την ηλικία και ξέρω/θυμάμαι πως μπορούσα να γράψω αρκετά απ'αυτά τα πράγματα, όχι βέβαια σαν τον φίλο μας, αλλα δεν είναι ΤΟΣΟ απίθανο όσο το παρουσιάζετε...

Παιδιά που σκέφτονται διαφορετικά, και έχουν ειδικές δυνατότητες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό... Απλά το αγόρι που έγραψε αυτο το πράγμα, έχει διαβάσει αρκετά στη ζωή του, ενδεχομένως να διάβαζε εφημερίδα κλπ όπως έκανα και γω, και να έμαθε τις "περιτεχνες" όπως χαρακτηρίστικαν εκφράσεις...

Θυμάμαι και γω που ήμουν πρώτη γυμνασίου οτι είχαμε μια μαθήτρια που ήταν πολύ "διαβασμένη" και λογικά μπορούσε να γράψει κάτι τέτοιο...

Είναι λίγοι οι μαθητές που μπορούν να το γράψουν (όσον αφορά την γλώσσα), και πολύ λιγότεροι αυτοί που μπορούν να σκεφτούν έτσι, και ακόμα λιγότεροι αυτοι που θα παιρναν την πρωτοβουλία να προσπαθήσουν να το δημοσιεύσουν...

Κατα την γνώμη μου αυτό είναι το αξιοσημείωτο της ιστορίας, και αυτό πρέπει να μας μείνει, και όχι τα σχόλια εκπροσώπων της show biz που "εσπευσαν" να αποσπάσουν τα ΜΜΕ...

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα να επαναλάβω ότι:

Αγαπητοί το θέμα είναι όντως αξιόλογο και όντως κεντρίζει το ενδιαφέρον, θα παρακαλούσα όμως να συνεχιστεί η συζήτηση με προσωπικά μηνύματα για δύο λόγους:

πρώτον γιατί το ζήτημα δεν είναι αστρονομικό (Δημήτρη έχεις δίκιο στα περί αγγελιών υπολογιστων, πρόκειται για αβλεψία) και δεύτερον επειδή έχουν ανέβει επικίνδυνα οι τόνοι.

Εξίσου σημαντικό είναι το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών, η έκθεση της κομισσιον και ένα σωρό άλλα. Κατά την προσωπική μου άποψη μάλιστα είναι πιο σημαντικά από το "ποιος προσοφθάλμιος είναι καλύτερος" ή από το "αν το NGC1234 φαίνεται με τηλεσκόπιο 4 ιντσών". Όμως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για την Ερασιτεχνική Αστρονομία και θα παρακαλούσα να γίνει σεβαστό αυτό.

Δημοσιεύτηκε

Κύριε Heal θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω οτι το Astrovox είναι το μόνο φορουμ που ξέρω (και ξερω παρα πολλά), στο οποιό συζητήσεις εκτός θέματος (απο ποδόσφαιρο, μέχρι πολέμους κλπ) εκλαμβάνονται ως ελλειψη σεβασμού...

Όλα τα φορουμ στα οποία γράφω με θέματα όπως υπολογιστες ή home cinema κλπ κλπ, έχουν μια κατηγορία στο φόρουμ για τα εκτος θεματος, και δεν τους την λένε αν θέλουν να κάνουν μια δημιουργική και ενδιαφέρουσα συζήτηση όπως αυτή...

Όλα αυτά τα λέω φυσικά με καλές προθέσεις...

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Απαντώ επίσης με καλές προθέσεις:

Κύριε Αχιλλέα,

Είναι όντως, κατά τη γνώμη μου, σημαντικότερα αυτά τα ζητήματα από το αποκλειστικά Αστρονομικό θεματολόγιο. Η σελίδα όμως αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση της Αστρονομίας. Αν ήθελε να είναι ένα φόρουμ γενικού ενδιαφέροντος, θα το δήλωνε ξεκάθαρα στην αρχική σελίδα.

Όλα τα φορουμ στα οποία γράφω με θέματα όπως υπολογιστες ή home cinema κλπ κλπ, έχουν μια κατηγορία στο φόρουμ για τα εκτος θεματος, και δεν τους την λένε αν θέλουν να κάνουν μια δημιουργική και ενδιαφέρουσα συζήτηση όπως αυτή...

Δε μας ενοχλεί καθόλου να αποτελούμε εξαίρεση. Επίσης δεν "την είπαμε" σε κανένα.

Δημοσιεύτηκε
Απαντώ επίσης με καλές προθέσεις:

Οπως και εγω ...

Κύριε Αχιλλέα,

Δε μας ενοχλεί καθόλου να αποτελούμε εξαίρεση.

Οχι μονο δεν μας ενοχλει αλλα ειναι κατα προτιμηση. Το ΑστροΒοξ ειναι για θεματα αστρονομιας ... οτι αλλο (σημαντικο η μη) ειναι για αλλα φορα, μηνυματα πριβε, προσωπικες συναντησεις και πολλα αλλα. [-X

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Ego re palikaria apo ta liga giati de gelaw katholou ????

Μαζί σου Vegan!!! Ούτε εγώ μπορώ να βρω κάτι για να γελάσω με το συγκεκριμμένο θέμα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος το έγραψε το κείμενο. Με ενδιαφέρει η αλήθεια του.

Ο φίλος μας που έγραψε ότι ούτε μαθητές Λυκείου δεν γράφουν τέτοια κείμενα, προφανώς κρίνει από τον εαυτό του... Ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλά παιδιά της κοινωνίας μας που θα μπορούσαν να σκεφτούν έτσι, αλλά και να περάσουν γραπτώς την σκέψη τους αυτή.

Στεναχωριέμαι πολύ με την πορεία που έχει πάρει η κοινωνία μας, μέλη της οποίας είμαστε και εμείς. Δεν πειράζει, που και που, να κάνουμε και μία συζήτηση έξω από τα συνηθισμένα του Forum μας. Ας μην καταδικάσουμε την καλή πρόθεση του συντάκτη του thread να αναδείξει ένα θέμα που θα έπρεπε όλους να μας προβληματίσει. Και ας πάψουμε επιτέλους να κοροϊδεύουμε εύκολα το οτιδήποτε αντιβαίνει την δικιά μας κουλτούρα και τον μικρόκοσμό μας.

Και εγένετω φως....
Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης