Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Βασικά επειδή απο aktis το αγόρασα τα έχει έξτρα το βαλιτσάκι με 155 και Επιλογή 2 προσοφθαλμίων: Baader Genuine Ortho 6mm και Vixen Plossl 15mm 90 Ευρώ (δεν ξέρω αν είναι και τα δυο η επιλογή ένα απο τα δύο:P )

Απλά σκέφτομαι αν αξίζει σαν ποιότητα/αγορά ή θα μπορούσα να πάρω κάτι καλύτερο. Έχω το Plossl 25mm και δεν μου είναι αρκετό.

--
  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Και μένα 8" f/6 είναι, και εχω (μέχρι τώρα..) δυο plossl 25mm & 10mm και εναν barlow X2, στα σχέδια είναι και ενα 6 ή 8mm ωστε να φτάσω κοντά στη μέγιστη μεγέθυνση.

δε νομίζω οτι μου είναι και πολύ απαραίτητα πολλά προσοφθάλμια ακόμα, καθώς, με αυτά τα 2 και τον barlow, μπορώ να έχω 4 διαφορετικές μεγεθύνσεις.

εγω θα σου πρότεινα και 1-2 φίλτρα για νεφελώματα, ή φωτορύπανση.

φίλτρο σελήνης μην πάρεις γιατί θα το χρησιμοποιήσεις σπάνια.

Πάντως, αφού μπορείς να πάρεις το βαλιτσάκι, προτίμησέ το, γλιτώνεις απο πολύ ψάξιμο, και θα σου έρθει σχεδόν οσο ενας barlow και 2 προσοφθάλμια, τουλάχιστον εγω θα το έπαιρνα..

Δημοσιεύτηκε

Είναι πολύ οικονομική λύση το βαλιτσάκι με αυτά που έχει αρκεί να αξίζουν σαν οπτικά μην δώσω τσάμπα 155 ευρώ :D

Ένα τελευταίο που μελετάω είναι για red dot επειδή δεν έχω δει στη πράξη πως ακριβώς βοηθάνε, προβάλλουν στον ουρανό κάποιο κυκλό ώστε να ξέρεις που σημαδεύεις ? Και φαίνεται αυτο το led καλά μέ φωτορύπανση?

--
Δημοσιεύτηκε
Οχι για μενα μη παρεις κανενα βαλιτσακι.Θα εχεις πολλα αλλα μετρια προσοφθαλμια.Καλυτερα ενα κ καλο παρα παλλα κ κανενα να μη κανει
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Τα έχει δοκιμάσει κανείς απο το συγκεκριμένο set?

Τι άλλο θα μπορούσα να πάρω με τα ίδια χρήματα με ενδιαφέρεί να μπορώ να αξιοποιήσω μεγαλύτερες μεγενθύσεις. Έχω μόνο το 25mm που ήρθε με το τηλεσκόπιο.

--
Δημοσιεύτηκε

Οχι σε τετοια βαλιτσακια με φτηνους κινεζικους προσοφθαλμιους. Συμφω νω με τον Παναγιωτη (filiatra). Παρε δυο καλους προσοφθαλμιους και εναν barlow.

Ας πουμε εναν 24mm εναν 12mm και εναν barlow 3x και θα ειναι σαν να εχεις 24mm, 12mm 8mm και 4mm.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Αυτό που σκέφτομαι είναι οτι κάτι δε πάει καλά δε μπορεί με 155 ευρω να πέρνεις τόσα που κοστίζουν πολύ παραπάνω συνήθως :P

Ήδη απέφυγα το 1ο λάθος να αποφύγω να πάρω 4,5" ρομποτικό :mrgreen: \:D/

Απο οτι καταλαβαίνω το μισό τηλεσκόπιο είναι τα προσοφθάλμια και οτι καλό πάρεις είναι επένδυση άσχετα με το τηλεσκόπιο, τα λέω σωστά;

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

--
Δημοσιεύτηκε

Είμαι χαρούμενος που έχω πλέον hyperion 13mm και ortho 6mm.

Για μελλοντικά τι άλλο θα μπορούσα να πάρω? Έχω και ένα 25mm super plossl που ήταν πακέτο με το gso.

--
Δημοσιεύτηκε
Φίλτρο UHC-S (π.χ. Baader) ή/και ΟΙΙΙ. Μερικά DSO ούτε καν υπάρχουν χωρίς φίλτρο, ιδίως μέσα από την πόλη. Εγώ θα έλεγα και εναν 32mm για να αξιοποιήσεις το μέγιστο της φωτεινότητας του οργάνου (τουλάχιστον σε 1 1/4 προσοφθάλμια), αλλά και ο 25 που έχεις δεν είναι άσχημος, άστο για αργότερα όταν θα έχεις κατασταλάξει. Καλή συνέχεια (σήμερα δεν έχει σύννεφα :) )

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης