Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε όλους

Γνωρίζει κάποιος ποια είναι τα αστροφεστιβάλ που γίνονται τακτικά στις διάφορες χώρες του κόσμου;(Διεθνείς εκθέσεις αστρονομίας κτλ κτλ)

ευχαριστώ

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Αν κοιτάξεις τα γνωστά διεθνή περιοδικά ίσως βρεις κάτι.

Δεν ξέρω αν θα υπάρχει κάτι με τη μορφή έκθεσης ή φεστιβάλ αλλά αστροβραδιές θα βρεις σίγουρα, κυρίως όμως στην Αμερική.

Επίσης μια καλή έρευνα στο internet ίσως αποδόσει καρπούς.

Φιλικά Γιώργος O:)

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Δημοσιεύτηκε

Το Σάββατο η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρα παρουσίασε στους παρευρισκομένους στη συνάντηση των Δ.Σ. των αστρονομικών συλλόγων την εμπειρία τους από το εξής συνέδριο:

LES JOURNÉES DE NANTES

Ηταν να γίνει και φέτος αλλά ακυρώθηκε μάλλον για του χρόνο από αυτό που κατάλαβα.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Σημερα ελαβα το νεο τευχος του Astronomy Now (Δεκ/2006) και οπου περιγραφουν το ετησιο φεστιβαλ που εχουν στην Αγγλια. Αν ενδιαφερεσαι, μπορω να σκαναρω την δισελιδη διαφημιστικη περιγραφη.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Σημερα ελαβα το νεο τευχος του Astronomy Now (Δεκ/2006) και οπου περιγραφουν το ετησιο φεστιβαλ που εχουν στην Αγγλια. Αν ενδιαφερεσαι, μπορω να σκαναρω την δισελιδη διαφημιστικη περιγραφη.

αν θυμάμαι καλά,η συγκεκριμένη διαφήμιση υπήρχε και στο τεύχος του Νοεμβρίου που έχω.Θέλω να μαζέψω παρόμοιες διαφημίσεις από αποκόμματα,ή από όπου αλλoύ βρω,για να φτιάξω μία λίστα με τα αστροφεστιβάλ που γίνονται τακτικά.

Γιαυτό,όποιος φίλος γνωρίζει και κάποια άλλα που γίνονται τακτικά στην Ευρώπη,ευπρόσδεκτος!!!!!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Δημητρη,

Ενας φιλος απο την Νορβηγια που μενει στην Ελλαδα εδω και μερικα χρονια κραταει μια τετοια λιστα: http://home.no.net/jonbent/links.html .... μια-δυο σελιδες κατω με τιτλο "European star parties and conventions".

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ!

Ελπίζω να γίνονται συχνά και στην Ελλάδα τέτοιες διοργανώσεις,διότι η φωτορύπανση είναι ακόμη αρκετά μικρή και με την ευαισθητοποίηση του κόσμου θα επιβραδυνθεί η αύξησή της. [-o< [-o< [-o<

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
παιδια μια που το θεσατε το θεμα υπαρχει κατι σχετικο εδω ελλαδα? ισως να ειναι λιγο τολμηρο αυτο που θα πω αλλα δεν θα ηταν καλη ιδεα να αναλαβει καποια πρωτοβουλια το astrovox (αν υπαρχει βεβαια η δυνατοτητα) για συναντησεις των αστροφιλων και οργανωση αστρονομικων παρατηρησεων?
Δημοσιεύτηκε
Φίλε Astral-Force, παρατήρηση διοργανώνεται στα συνέδρια που γίνονται κάθε δύο χρόνια (όπου εκεί γίνονται ακόμα εκθέσεις αστροφωτογραφιών, τηλεσκοπίων, κατασκευών κτλ). Αστροπάρτυ οργανώνει και η Εταιρεία του Βόλου στα πλαίσια του θερινού σχολείου, κάθε καλοκαίρι. Ακόμα οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν κάποιο μέρος που οργανώνονται εξορμήσεις, με πολύ γνωστό τον Πάρνωνα. Επειδή όμως βλέπω ότι θέλετε κάτι πιο οργανωμένο (για παρατήρηση)..κάντε υπομονή μέχρι αύριο, το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση των συλλόγων στην Πάτρα, το Σάββατο. :wink:

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης