ΣΙΤΤΑΣ ΚΩΝΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ 500-600 ΕΥΡΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ?ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ SKYWATHER ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ?
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 500-600 ευρώ είναι καλά για αρχή,μπορείς να κάνεις πολύ καλή δουλειά.. Βασικές ερωτήσεις στον εαυτό σου πριν την αγορά:-Τι θα παρατηρείς??-Θα το μεταφέρεις συχνά??-Απο που θα παρατηρείς??-Θα ασχοληθείς με την αστροφωτογραφία?..τώρα ή αργότερα? και η 2 βασικότατες: Ξέρεις τον ουρανό??? έχεις το nightwatch???
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Φίλε Κώστα, Έθεσες ένα πολύ γενικό ερώτημα, που δεν μπορεί να έχει παρά μια γενική απάντηση: Ναι, έχεις την δυνατότητα να αγοράσεις κάποια πραγματικά τηλεσκόπια για ένα πολύ καλό ξεκίνημα, κυρίως τύπου dobsonian. H Skywatcher διαθέτει αυτόν τον τύπο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν τον παρέχει ο Παπασωτηρίου. Ίσως κατόπιν παραγγελίας. Πάντως, αυτά που παρέχει συνήθως ετοιμοπαράδοτα και έχει τύχει να τα δω περνώντας για άλλες, άσχετες αγορές, είναι φθηνά τηλεσκόπια που «δεν μου γέμισαν το μάτι». Άλλοι αντιπρόσωποι στην νότιο Ελλάδα είναι η Streamtrade (Νομικός) στον Πειραιά και η Arcus στην Αθήνα. Περισσότερα για αντιπροσώπους εδώ: http://www.astrovox.gr/buyingtelescopes.html Το φόρουμ μας είναι γεμάτο από συμβουλές που έχουν δοθεί κατά καιρούς σε παρόμοιες ερωτήσεις. Ερεύνησε τα αντίστοιχα θέματα και, να ξέρεις, σημασία, πέραν του οικονομικού ζητήματος, έχει να καταλάβεις τι ακριβώς χρειάζεσαι με βάση τις επιθυμίες σου (λ.χ. απλή παρατήρηση ή και εισαγωγή στην αστροφωτογράφηση) και τις δυνατότητες που έχεις (λ.χ. παρατήρηση από την πόλη ή/και από σκοτεινές περιοχές, κατοχή αυτοκινήτου για μεταφορά του τηλεσκοπίου, όγκος και βάρος τηλεσκοπίου). Γιαυτό χρειάζεται αρκετό ψάξιμο πριν και μελετη καποιου σχετικού βιβλίου, λ.χ. ο Παπασωτηρίου πρέπει να διαθέτει το Nightwatch. Φιλικά PapGeo
ΣΙΤΤΑΣ ΚΩΝΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 EXΩ ΤΟ NIGHT WATCH ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣΚΟΤΕΙΝΟΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΕΙΧΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΟ NIGHT WATCH ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΤΙΣ ΠΛΕΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΟΛΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ.ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ.ΓΙΑ ΦΟΤΩΓΡΑΦΙΣΗ ΛΕΩ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΡΙΓΜΑ
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Bρε Κωσταντινε δες πρωτα τι θες να κανεις και μετα θα δουμε. Ακομα απ οσα καταλαβα δεν εχεις μεγαλη ιδεα περι τινος προκειται. Πολυ προχειρα πραγματα δηλαδη. Πρεπει να μελετησεις πολυ αν θες και μετα αστροφωτογραφηση κλπ. Οπως επισης δε φτανουν τα 600 ευρω για τη δουλεια που θες. Εκει παμε σε κατηγοριες γυρω στα 2000 για εναν αποδεκτο εξοπλισμο. Δεν αρκει να εχει "στηριγμα" ενα τηλεσκοπιο για αστροφωτογραφηση. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
ΣΙΤΤΑΣ ΚΩΝΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 ΚΑΛYΤΕΡΑ ΛΕΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΡΩΤΑ ΕΝΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΑΣΤΡΟΦΟΤΩΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣH ΜΟΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΟ NIGHT WATCH.
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Φιλε Κώστα, αν ψαξεις λίγο εδώ στο φορουμ σε παρομοιες ερωτησεις, θα δεις οτι οι περισσοτεροι προτείνουν 8" ή 10" dobsonian. Είναι το τηλεσκοπιο που μπορεις να εχεις με 400-600 €, θα μπορεις να χειριστεις ευκολα, δεν θα σε κουρασει και δεν υπαρχει η πιθανοτητα να απογοητευτεις απο αυτα που θα σου δειξει (σε σκοτεινο ουρανό).Εγώ σου το προτεινω ΞΕΚΑΘΑΡΑ! Ο,τιδηποτε αλλο θα σε απογοητευσει στον χειρισμό του και ... θα το φαει η σκόνη ...και εσενα ο καναπες. Επιλεον θα χρειαστεις 2-3 βιβλία "οδηγους παρατηρησης" , (κυκλοφορουν πολλα στο εμποριο) και ενα καλο σετ με χαρτες. Προτεινω τον SKYATLAS 2000 ή δες εδώ δωρεαν: http://www.asahi-net.or.jp/~zs3t-tk/ Αργοτερα και εφοσον σου αρεσει η αστρονομικη παρατηρηση θα δεις και τις αναγκες σου σε ισημερινη στηριξη, αστροφωτογραφηση κλπ. Συμπερασμαρικα, θα κανεις μια μικρη αλλα ουσιαστική επενδυση τώρα, θα μαθεις να παρατηρεις, και εφοσον θα σου αρεσει, να ξερεις οτι μια ζωη θα επενδυεις και θα αναβαθμίζεσαι. ΦιλικάΚωστας Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Θα μπορουσες να κοιταξεις και το κατοπτρικο 6'' της Skywatcher Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
ΣΙΤΤΑΣ ΚΩΝΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 στο παπασωτηριου ειδα το skywatcher SKP15075PEQ3-2 και κοστιζει 564Ε τι λετε γι αυτο καλο ειναι??
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Ασε τα skywatcher απο το Παπασωτηριου. Μπες στη σελιδα της aktistar στο www.aktistar.gr και εκει θα δεις dobs απο την ORION OPTICS η οποια ειναι μια πολυ αξιολογη εταιρια. Μπορεις να πας και σε MEADE lightbridge φυσικα που ειναι ενα εξαιρετικο τηλεσκοπιο εφαμιλο του προηγουμενου που σου προτεινα. Μαζευεις χρημα, αποφασιζεις, τα σκας, το αγορασες, τελος. Επειδη ειναι μια πολυωρη συζητηση η οποια καλο ειναι να γινεται οχι μεσω φορουμ, στο τελος παλι θα καταληξουμε στο dobsonian. Οποτε στρεψου σε κατι τετοιο STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
peaceful Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Μπορείς να δεις και εδώ στις προσφορές για το 8'' dob της skywatcer με 299€http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=838272&CFTOKEN=95436754 Φιλικά Σταύρος TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.
ΣΙΤΤΑΣ ΚΩΝΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 πηγα στο παπασωτηριου και λεει οτι μπορει να το παραγγηλει το Dobson 8" sky-watcher kαι κοστιζει κανονικα 445Ε αλλα ειναι με προσφορα στα 299Ε μου το προτεινε ο Σταυρος εσεις τι λετε απ'οτι ειδα και σε αλλες συζητησεις τα dobson ειναι πολυ καλα και για αρχη να παρω 8". αρα λετε να ειναι καλη επιλογη
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Απ΄ότι βλέπω έχουν εξαντληθεί και περιμένουν νέα παραλαβή τον Γενάρη. Πάντως, δύσκολα θα βρεις ανταγωνιστική τιμή με τα ίδια χαρακτηριστικά:http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=315336&CFTOKEN=29419021 > προϊόντα > τηλεσκόπια > τηλεσκόπια dobsonian > Skywatcher 8” Το τηλεσκόπιο είναι μια χαρά. Σκέψου το σοβαρά.
iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Δες το θεμα το φορουμ τηλεσκοπια σε καλες τιμες http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=42418#42418 Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
kostas88 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 φιλε μου μην το σκεφτεσαι !χτυπα δαγκωτα το skywatcer 8" dobson απο το πλανηταριο!μονο 300ε και σου μενουν χρηματα για καλο εξοπλισμο που θα σου μεινει!!!αργοτερα μετα αππο καιρο μποορεις να παρεις και μια καλη ισημερινη να το βαλεισ πανω και ολα μια χαρα!τρεξε να προλαβεις!
GStath Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 πηγα στο παπασωτηριου και λεει οτι μπορει να το παραγγηλει το Dobson 8" sky-watcher kαι κοστιζει κανονικα 445Ε αλλα ειναι με προσφορα στα 299Ε μου το προτεινε ο Σταυρος εσεις τι λετε απ'οτι ειδα και σε αλλες συζητησεις τα dobson ειναι πολυ καλα και για αρχη να παρω 8". αρα λετε να ειναι καλη επιλογη Νομίζω ότι είναι μια καλή κίνηση. Αν δεις οτι σε ενδιαφέρει το hobby μπορείς να "χτίσεις" ένα αξιοπρεπές όργανο με αυτό το τηλεσκόπιο. Αν τελικά διαπιστώσεις ότι σου αρέσει περιστασιακά το αστρονομικολίκι δεν θα μετανιώσεις για τα λεφτά σου. Εγώ έτσι έχω ξεκινήσει (με αυτό το τηλεσκόπιο) ακούγοντας τις συμβουλές των υπόλοιπων παιδιών του forum. 38° 05' 01,77" , 23° 48' 56,79"
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Ρε παιδια τι του λετε του παιδιου αφου δεν υπαρχει στο πλανηταριο το skywatcher.Το ποιο οικονομικο αυτη τη στιγμη DOB ειναι το GSO στην Ακτις http://www.aktistar.com/ Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ASTROFOROS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Το SKYWATCER αναμενεται αρχεs γεναρη ,αν το θελει δεν νομιζω οτι ειναι μεγαλο το χρονικο διαστημα για την παραλαβη του. Φιλικα Γιωργος
kostas88 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 φιλε μου Κωστα το να περιμενεις και ενα μηνα ακομα δεν πιστευω πως ειναι και τιποτα σπουδαιο!!αλλωστε και πιο φθηνο ειναι το skywatcer και καλυτερη ποιοτητα αλλα και καλυτερα οπτικα!οποτε πιστευω αξιζει να περιμενεις! http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=1076596&CFTOKEN=36895911
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Καλησπέρα και από εμένα! Μην αγχώνεσαι, δες μέχρι πόσα μπορείς να δώσεις και προσπάθησε να βρεις κάποιους ιδιοκτήτες να τα δεις από κοντά πριν κάνεις παραγγελία! Κάνε έλεγχο στην σταθερότητα και την κίνηση της βάσης, στον εστιαστή και τον ερευνητή, τα προσοφθάλμια που περιλαμβάνει η συσκευασία και στα οπτικά.Η διάμετρος των 8 ιντσών ασχέτως του ποιο από τα δύο θα πάρεις, θα σε ενθουσιάσει σίγουρα!Η διαφορά τους είναι αμελητέα και σε γενικές γραμμές οι ιδιοκτήτες και των δύο μοντέλων έχουν μείνει (όπως φαίνεται) ευχαριστημένοι και τα προτείνουν!Θεωρώ πως είναι η καλύτερη αγορά για πρώτο τηλεσκόπιο στη χώρα μας. Καλή αρχή και καθαρούς ουρανούς σου εύχομαι! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα