Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παρακολουθώντας την συζήτηση σχετικά με την προσφορά του LIDL θα ήθελα να τονίσω ορισμένα θέματα τα οποία με προβλημάτιζαν και εμένα πριν ασχοληθώ ας πούμε επαγγελματικά με το θέμα. Πάντα είχα και εγώ την απορία γιατί τα αστρονομικά προΐόντα στην Αμερική είναι ποιο φθηνά απο ότι στην Ελλάδα. Όταν παρήγγειλα το ZS 80 FD (το κόκκινο -επετειακό)απο την William Optics το περασμένο Απρίλιο(το οποίο ήταν και η αφορμή για να φέρω τα WO στην Ελλάδα)πίστευα ότι τελικά θα το έπερνα σε τιμή καλύτερη από ότι αν το αγόραζα απο κάποιο Ευρωπαίο.Τελικά όμως μετά απο το εκτελωνισμό αντιλήφθηκα ότι μου στόιχησε 80 ευρώ ποιο ακριβά απο ότι να το αγόραζα στην Ευρώπη.

Τί θέλω να τονίσω με αυτό ?

1. Όταν συγκρίνουμε τιμές σε κάποια είδη θα πρέπει να τις συγκρίνουμε με την υπόλοιπη Ευρώπη. Εάν θέλουμε να αγοράσουμε κατι πρέπει να ψάχνουμε τις τιμές που κυκλοφορεί στην υπόλοιπη Ευρώπη και όχι στην Αμερική (αργότερα θα το εξηγήσω)

2. Εάν αποφασίσετε να φέρετε κάτι απο την Αμερική και περάσει τελωνείο

θα πρέπει να υπολογίζετε ότι τα μεταφορικά, ΦΠΑ,αποθηκευτικά και εισαγωγικοί δασμοί θα είναι μια επιβάρυνση 40-45% επι της αξίας αγοράς.

3. 'Οταν 'ενα κατάστημα αγοράζει για εισαγωγή πχ τηλεσκόπια, είναι διαφορετική η τιμή που τα παίρνει εάν παραγγείλη 5 , άλλη για 10 και τελέιως διαφορετική εάν είναι >20. Μπορεί κάποιος πχ στην Ελλάδα να κάνει εισαγωγή 20 τηλεσκόπια από ένα είδος? Πότε θα τα διαθέσει ?

4. Όσο ποιο μεγάλη η αγορά και η ζήτηση τόσο ποιο φθηνά διατείθεται ένα προΐόν.

5. Το LIDL πιστεύω, ότι για έχει διαθέσιμα τα υπόψη τηλεσκόπια σέ όλες τις χώρες που διαθέτει καταστήματα,θα έχει αγοράσει μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες. Πιστεύετε ότι η τιμή πουτα αγόρασε θα είναι η ίδια με την τιμή που τα αγοράζει κάποιος Dealer???

Τελειώνοντας θά ήθελα να συμβουλευσω ότι καλό είναι πριν αγοράσετε να ψάχνετε & συγκρίνετε (για ομοια πάντοτε προΐόντα ) στην ίδια περιοχή (Ευρωπη). Σε καμμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι το κέρδος ειναι 400% που είπε κάποιος φίλος, τουλάχιστον για μένα δεν ξεπερνά το 25%.

Όον αφορά την εξήγηση της διαφοράς τιμής μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής σας παραθέτω επακριβώς το email που μου έστειλλε η William Optics όταν είχα υποβάλλει και εγώ την ίδια απορία¨:

"----- Original Message -----

From: Paul Zaika, WO

To: 'Georgios Petropoulos'

Sent: Monday, May 29, 2006 11:41 AM

Subject: new price list from WO

Dear Georgios.

Sorry, I was all day away from the office, that’s why could not reply earlier.

Would you like me make you a call?

We already added you in our dealer list on the website.

http://www.william-optics.com/wowebs/dealers/eu_greece/arcus.htm

http://www.william-optics.com/wowebs/links/dealers.htm

Yes, WO EAZY-touch accepts Vixen dovetails.

About ZS105 – we did not discontinue it, we upgrade it for better one – ZS110, with bigger aperture and better lens - F/7 air spaced APO, color correction and sharpness are better than previous triplet oil-spaced.

I would recommend you to join WO yahoo group where you can find a lot useful information about collimation, APOgrade and others (see the link below).

http://groups.yahoo.com/group/William-Optics/files/

About the prices, why in USA prices lower?

Our price list the same for everyone, but:

- in USA dealers don’t pay VAT, which in European Europe from 15% to 25%;

- different size of the market (USA and Europe), US dealers ONLY place big orders for 3d raw price (21-50 sets price);

- shipping costs are different, because in US we ship bulk by sea to our US office;

- in USA dealers work with 15% margin. In Europe dealers can not even cover their costs with that.

Let me know if you have more questions.

Best regards,

Paul Zaika

William Optics Co., Ltd.

Tel : 886-2-2809-3188 ext. 10

Fax : 886-2-2809-1388

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα παρεξηγήσετε αυτή μου την παρέμβαση , απλώς ήθελα να διευκρινήσω ορισμένα θέματα και να βοηθήσω στην επιλογή σας.

Φιλικά

Γιώργος Πετρόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Κυριε Πετροπουλε,

Ενας φιλος της παρεας εκανε την κουβεντα οτι το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο το οποιο τα καταστηματα LIDL εχει σε προσφορα στην Ιρλανδια με 599 ευρω ειναι διαθεσιμα και στη χωρα μας για 1299 ευρω.

Επειδη μιλαμε για Ευρωπη (Ιρλανδια και Ελλαδα), ειμαστε σε θεση να κανουμε μια συγκριση που στην πλειοψηφια της ειναι "μιλα με μιλα" και οχι "μιλα με πορτοκαλια" επειδη το θεμα των δασμων και φορων μεταξυ Ιρλανδια-LIDL και Ελλαδα ειναι τα ιδια (το ΦΠΑ στην Ιρλανδια μαλιστα ειναι 21% και οχι 19% οπως ειναι στην Ελλαδα αλλα δεν βλεπω την διαφορα να ειναι σημαντικη).

Λοιπον, ισως ο μοναδικος παραγωντας που εχει παραμεινει ειναι το θεμα το ογκου της παρηγγειλιας οπου η εταιρεια LIDL εχει παρηγγειλει εκατονταδες η ισως και χιλιαδες τεμαχια εναντι τα ενα και δυο που ο Ελληνας μεταπωλητης θα ηταν σε θεση να παραγγηλει. ΔΕΚΤΟ 100% αλλα αυτη η διαφορα εξηγει την διαφορα στις τιμες (599 ευρω εναντι 1299 ευρω);

Δεν πιστευω η συγκρηση που κανετε με τον απλο ερασιτεχνη να αγοραζει κατι απο την Αμερικη να ειναι 100% δικαια. Κατ'αρχην, ο μεταπωλητης θα αγορασει κατι σε τιμη χονδρικη και οχι λιανικη καθως τα εξοδα μεταφορας θα ειναι χαμηλοτερα για τον μεταπωλητη επειδη δεν θα παρηγγειλει ενα τεμαχιο οπως τον ερασιτεχνη και μαλιστα δεν θα σταλει αεροπορικος.

Οσον αφορα τους φορους και δασμους, μιλαμε για γυρω στα 25% στο συνολο της αξιας και μεταφορικα εξοδα και οχι το 40% που αναφερετε. Μαλιστα, το συνολικο κοστος ενος μεταπωλητη μετα απο δασμους και φορους θα ειναι λιγοτερο λογω της χαμηλοτερης (χονδρικης) αξιας και των χαμηλοτερων μεταφορικων εξοδων.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

http://www.meade.com/lxd75/index.html

Η τιμή λίστας της LXD75 με 8" SCT είναι 1499 $, δηλαδή 1138 €.

1574-1138=436 € για μεταφορικά, δασμούς κ.λ.π.

Που είναι το τετραπλάσιο κόστος? Και που είναι η εκμετάλλευση?

Τι να πω για την κατάσταση που επικρατούσε προ καιρού? Στο κάτω κάτω η Meade είναι η μόνη εταιρεία που ελέγχει τις τιμές του αντιπροσώπου της στην Ελλάδα. Τι να πω για κάποιες άλλες εταιρείες?

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι καπου όλοι μας έχουμε κάνει λάθος. Εάν προσέξουμε θα δούμε ότι η προσφορά του LIDL αφορά Νευτώνειο τηλεσκόπιο και όχι Smicht-Newtonian για το οποίο η τιμή είναι απο οτι είδα και στην Γερμανία 1299 ευρώ. Αρα η σύγκριση είναι άδικη.

Πιστεύω οτι είναι τηλεσκόπιο που η Meade μάλλον σταματά και για αυτό κάνει αυτη την προσφορά δια μέσου των LIDL.

Όσον αφορά την εισαγωγή απο Αμερική η γενικά εκτός Ευρώπης, αυτά που σας είπα αφορούσαν την προσωπική μου εμπειρία για την εισαγωγή του ZS 80 FD με Diagonal και Red Dot finder. Με συνολικό κόστος μαζί με μεταφορικά (UPS) 1280 ευρώ, πληρωσα για εκτελωνισμό 467 ευρώ (με εκτελωνιστή της UPS).

Η εισαγωγή απο Αμερική συμφέρει εάν στο στείλλει κάποιος φίλος ή στο φέρει ο ίδιος χωρίς τιμολόγια ή αποδείξεις. Και πάλι εξαρτάται που θα πέσεις απο πλευράς τελωνείου ή σε πόσο χρόνο θα το εκτελωνείσης.

κ. Αγιομαμίτη φυσικά και τα μεταφορικά για έναν εισαγωγέα είναι λιγότερα απο ότι πληρώνει κάποιος ατομοκά. Για περίπου 97 κιλά (αρχική παραγγελία)πλήρωσα 860 ευρώ (Air Cargo)ενώ για το τηλεσκόπιο που αγόρασα μόνος μου ήταν 220 δολλάρια(UPS).

Όταν κάνεις μεγάλες ποσότητες ειασωγή είναι καλά , αλλα όταν έχεις παραγγελίες για 1 ή 2 τηλεσκόπια ,τι γίνεται?

Πόσο απόθεμα πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος να κάνει ? 10 - 20 απο κάθε είδος τηλεσκοπια ή αλλο υλικό? Και πότε θα το διαθέσει ?

Όσον αφορά τισς τιμές χονδρικής μη πιστεύετε ότι είναι και τόσο χαμηλές!!!

Επίσης παίζει ρόλο και η ποσότητα που παραγγέλεις , άλλη τιμή για μέχρι 6 τηλεσκόπια, άλλη για 7-20, και άλλη για >20. Η διαφορά μεταξύ της πρώτης και της τρίτης περίπτωσης μπορεί να είναι και 100 ευρώ!

Πιστεύω τώρα να καταλαβένετε γιατι η Αμερική μπορεί και κτυπά τις τιμές.

Νομίζετε οτι οι Έλληνες ή οι περισότεροι Ευρωπαίοι έχουν δυνατότητα για τέτοιες παραγγελίες? Σέ ποσα χρόνια θα τα διαθέσουν?

Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι σύγκριση πρέπει να γίνεται μόνο για τις τιμές μέσα στην Ευρώπη.

Τελειώνοντας κ. Αγιομαμίτη για ένα τηλεσκόπιο με χονδρική τιμή εισαγωγής 1499 ευρώ πόσο πιστεύετε ότι πρέπει να βγεί στην αγορά?

Φιλικά

Γιώργος Πετρόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Όσον αφορά την εισαγωγή απο Αμερική η γενικά εκτός Ευρώπης, αυτά που σας είπα αφορούσαν την προσωπική μου εμπειρία για την εισαγωγή του ZS 80 FD με Diagonal και Red Dot finder. Με συνολικό κόστος μαζί με μεταφορικά (UPS) 1280 ευρώ, πληρωσα για εκτελωνισμό 467 ευρώ (με εκτελωνιστή της UPS).

Κ. Πετροπουλε,

Μονο και μονο που εγινε χρηση της UPS, τα λεει ολα. Με ολο τον σεβασμο, κανατε την χειροτερη επιλογη οσον αφορα μεταφορεα. Παρολο που ζητησα απο την SBIG να μου στειλουν την CCD καμερα ταχυδρομικος, μου την εστειλαν με UPS με αποτελεσμα τα εξοδα μου εξαιτειας της συγκεκριμενης εταιρειας να ηταν περιπου διπλα απο οτι επρεπε. Για να παρετε μια ιδια, ενα δεμα με βαρος 2.5 κιλα κοστιζει $100+ στα μεταφορικα μονο με την UPS! Με τα ιδια χρηματα (105$), ελαβα ενα Takahashi των 7 κιλων και με EMS.

Η εισαγωγή απο Αμερική συμφέρει εάν στο στείλλει κάποιος φίλος ή στο φέρει ο ίδιος χωρίς τιμολόγια ή αποδείξεις. Και πάλι εξαρτάται που θα πέσεις απο πλευράς τελωνείου ή σε πόσο χρόνο θα το εκτελωνείσης.

Και εδω διαφωνω για δυο λογους ... μπορω να αγορασω ενα ολοκαινουργιο Tak FSQ-106 με 3700$ συν 105$ για μεταφορικα αναμεσα τις υπηρεσιες του αμερικανικου ταχυδρομειου και να το εχω στα χερια μου μια εβδομαδα αργοτερα με μια επιπλεον επιβαρυνση των πεντε ευρω λογω της χρησης "EMS". Το συνολικα εξοδα μου θα εχουν ως βαση 3805$ (3700$ + 105$) η 2853 ευρω ... οσον αφορα δασμους και φορους, εχουμε και λεμε:

2853 x 4.20% = 119.83 ευρω

2853 x 0.15% = 004.28 ευρω

2853 x 0.50% = 014.27 ευρω

ενδιαμεσο συνολο = 2853 + 119.83 + 4.28 + 14.27 = 2991.38

ΦΠΑ = 2991.38 x 19% = 568.36 ευρω

Συνολικοι φοροι/δασμοι = 568.36 + 119.83 + 4.28 + 14.27 = 706.46 ευρω

Αρχικη αξια + μεταφορικα = 2853 ... φοροι/δασμοι = 704.46 .... ποσοστο δασμοι/φοροι = 24.7%

Τι λετε, θα μπορουσα να βρω ενα Tak FSQ στη χωρα μας σε τιμη που υπερβαινει την τιμη που εχω προσβαση στην Αμερικη συν 24.7% φορους συν ενα λογικο κερδος για τον ελληνα εμπορο; Θα το αφησω σε'σας να βρειτε την αναλογη τιμη στη χωρα μας!!!!

κ. Αγιομαμίτη φυσικά και τα μεταφορικά για έναν εισαγωγέα είναι λιγότερα απο ότι πληρώνει κάποιος ατομοκά. Για περίπου 97 κιλά (αρχική παραγγελία)πλήρωσα 860 ευρώ (Air Cargo)ενώ για το τηλεσκόπιο που αγόρασα μόνος μου ήταν 220 δολλάρια(UPS).

Αυτο ειναι επειδη εγινε χρηση της UPS ... με χρηση των USPS, θα βρειτε μια εντελως διαφορετικη εικονα.

Όταν κάνεις μεγάλες ποσότητες ειασωγή είναι καλά , αλλα όταν έχεις παραγγελίες για 1 ή 2 τηλεσκόπια ,τι γίνεται?

Και με δυο τηλεσκοπια, οι τιμες των USPS ειναι ευνοικες. Οπως εχω περιγραψει και αλλου, μακρια απο κουριερ και ιδιαιτερα μακρια απο την UPS (και την ACS)!

Πόσο απόθεμα πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος να κάνει ? 10 - 20 απο κάθε είδος τηλεσκοπια ή αλλο υλικό? Και πότε θα το διαθέσει ?

Γιατι δεν αφηνεται μια ανακοινωση οτι υπαρχει ευκαιρια για "10 Tak FSQ με τιμη 'a' ευρω" και να δειτε τι ανταποκριση θα υπαρχει; Μαλιστα με "10" τεμαχια, πιστευω ενας εμπορος να ειναι σε θεση να παρει μια πολυ καλη τιμη ωστε να ειναι σε θεση να προσφερει τιμες Αμερικης στην Ελλαδα (συν 25% φορους/δασμους συν ενα λογικο κερδος).

Όσον αφορά τισς τιμές χονδρικής μη πιστεύετε ότι είναι και τόσο χαμηλές!!!

Επίσης παίζει ρόλο και η ποσότητα που παραγγέλεις , άλλη τιμή για μέχρι 6 τηλεσκόπια, άλλη για 7-20, και άλλη για >20. Η διαφορά μεταξύ της πρώτης και της τρίτης περίπτωσης μπορεί να είναι και 100 ευρώ!

Εγω δεν πλεπω αυτη την διαφορα να ειναι απαγορευτικη περι αγορα απο την Ελλαδα εναντι απο Αμερικη. Μαλιστα καπως με εκνευριζει αυτη η κουβεντα περι των 100 ευρω ΜΟΝΟ διαφορα επειδη μια ιστορια και παραμυθι που θα ακουσει ο καθε ερασιτεχνης απο καθε εμπορο ειναι οτι δεν μπορουν να αγορασουν τον ογκο για καλυτερες τιμες - σιγα την διαφορα τωρα με τα 100 ευρω (ενα τεμαχιο εναντι 20+ τεμαχια).

Πιστεύω τώρα να καταλαβένετε γιατι η Αμερική μπορεί και κτυπά τις τιμές.

Νομίζετε οτι οι Έλληνες ή οι περισότεροι Ευρωπαίοι έχουν δυνατότητα για τέτοιες παραγγελίες? Σέ ποσα χρόνια θα τα διαθέσουν?

Συγγνωμη αλλα απο μονοι σας μας λετε οτι η διαφορα ειναι μονο 100 ευρω και αυτη η διαφορα συν 25% φορους/δασμους συν ενα λογικο κερδος ΔΕΝ καλυπτει την τρεχουσα διαφορα που υπαρχει στην αγορα μας!

Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι σύγκριση πρέπει να γίνεται μόνο για τις τιμές μέσα στην Ευρώπη.

Διαφωνω επειδη η μονη διαφορα ειναι τα 100 ευρω (λογω ογκου) που εσεις εχετε περιγραψει συν 25% για φορους και δασμους.

Τελειώνοντας κ. Αγιομαμίτη για ένα τηλεσκόπιο με χονδρική τιμή εισαγωγής 1499 ευρώ πόσο πιστεύετε ότι πρέπει να βγεί στην αγορά?

1499 + 25% φορους/δασμους + λογικο κερδος ....

Γνωριζετε οτι εμποροι στην Αμερικη λειτουργουν με κερδος της ταξεως της 5% λογω ανταγωνισμου; Γιατι ο δικος μας εμπορος να εχει απαιτησεις για πολυ περισσοτερο; Γιατι ενας εμπορος να εχει αποκλειστικη αντιπροσωπια της Meade, ο δευτερος εμπορος να εχει αποκλειστικη αντιπροσωπια της Celestron, ο τριτος εμπορος της Vixen κοκ; Αυτο θα οδηγησει σε καλυτερες τιμες για τον ερασιτεχνη λογω ανταγωνισμου;

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

ΥΓ. Ας παρουμε το διοπτρικο της Astro-Physics (AP160) ...

Τιμη απο Αμερικη ... 7950$ (πριν την προσφατη) αυξηση

Τιμη απο Γερμανια .. 10.980 ευρω η 14643$ ... ενας Γερμανος ΔΕΝ μπορει να παρει το συγκεκριμενο διοπτρικο απ'ευθειας απο την Αμερικη μονο και μονο επειδη υπαρχει αντιπροσωπος στην Γερμανια. Αποτελεσμα: Κοψε-ραψε (7950$ εναντι 14643$) και παρολο που οι φοροι/δασμοι στην Γερμανια ειναι χαμηλοτεροι με ΦΠΑ στα 15% και η τιμη της Baader για το διοπτρικο ειναι <7950$.

Πηγη: http://www.baader-planetarium.de/astro_physics/teleskope.htm

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Πραγματικός ανταγωνισμός όταν έχουμε ελάχιστες μόνο εταιρείες τηλεσκοπίων είναι δύσκολο να υπάρξει.

Τον ανταγωνισμό που ρίχνει το περιθώριο κέρδους δεν τον επιδιώκει καμία εταιρεία από μόνη της. Θα αναγκαστεί να το κάνει μόνο αν το κάνει κάποιος άλλος πρώτα και θα πρέπει από ανάγκη να το κάνει και αυτή. Κατά συνέπεια με την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά δεν προβλέπω κανείς ποτέ να ρίξει δραματικά το περιθώριο κέρδους του σε μόνιμη βάση.

Η κατάσταση είναι η ίδια και σε πολλά άλλα προϊόντα. Δεν αγοράζουμε πολύ πιο ακριβά τις ιαπωνικές φωτογραφικές μηχανές, τα αμερικανικά αθλητικά παπούτσια, τα ιταλικά ρούχα και τόσα άλλα προϊόντα; Αυτό δείχνει το εγγενές πρόβλημα της ελληνικής αγοράς και όχι αποκλειστικά των εισαγωγέων τηλεσκοπίων. Ανταγωνιστικές τιμές στην Ελλάδα, και μόνο πρόσφατα, έχουμε αποκτήσει μόνο σε προϊόντα που λειτούργησε ο ανταγωνισμός και μπήκαν στο παιχνίδι μεγάλες αλυσίδες (δείτε πχ τις τιμές των υπολογιστών με τις διάφορες αλυσίδες πλαίσο, e-shop κτλ πόσο έχουν πέσει και δε διαφέρουν τραγικά από τον υπόλοιπο κόσμο).

Κατά συνέπεια, μέχρι να γίνει (αν γίνει) ιδιαίτερα μαζικό το ενδιαφέρον για τα τηλεσκόπια, δεν προβλέπω καμία αλλαγή στην κατάσταση. Σε πολλές περιπτώσεις θα συμφέρει, οικονομικά, η παραγγελία από το εξωτερικό αν όμως ο αγοραστής είναι ενημερωμένος για το που, τι και πως θα παραγγείλει. Ενας όχι καλά πληροφορημένος αγοραστής μπορεί να την πατήσει σε πολλά σημεία από μια παραγγελία στο εξωτερικό όπως τα εξωφρενικά τέλη εκτελωνισμού.

Εχω κάνει δύο μεγάλες αγορές από το εξωτερικό. Η μία ήταν για ένα 6-ιντσο νευτώνειο (πολύ παλιά) και ο λόγος ήταν ότι απλά δεν υπήρχε εδώ. Η άλλη ήταν η πρόσφατη με το P.S.T. Οταν η τιμή του αμερικάνικου καταστήματος έξω είναι μόνο $479, τα ταχυδρομικά είναι ούτε καν $50, τότε ό,τι και να κάνει ο εδώ εισαγωγέας δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί.

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι καλές τιμές σε συγκεκριμένα προϊόντα που μπορούν να πουλήσουν πολύ και άρα μπορεί ο έμπορος να ρισκάρει και να πάρει πολλά τεμάχια. Κάτι είδαμε φέτος, ελπίζω να συνεχιστεί.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Ανδρεα,

Το προβλημα στη χωρα μας ειναι η ελλειψη ανταγωνισμου. Πιστευεις οτι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ελαιολαδο ειναι τα μισα λεφτα στον Καναδα και παρολο που υπαρχουν μεταφορικα και ισως φοροι/δασμοι;

Ο Ελληνας καταναλωτης θα αγορασει κατι και μετα θα τα βαλει στην γκρινια οτι ολα ειναι πανακριβα και το ευρω τα φταιει για ολα αυτα. Φυσικα δεν θα μπει στον κοπο να δει την τιμη της ντομαντας σε περισσοτερο απο ενα παγκο στην λαικη ... η να παει σε διπλανο σουπερμαρκετ να δει τι διαφορα υπαρχει.

Πρεπει να ειμαστε ενημερωμενοι και εξυπνοι καταναλωτες ... και μετα να δεις τι θα γινει με τους κερδοσκοπους.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου και δεν θα συνεχίσω άλλο αυτή την συζήτηση.

Με 5% δεν δύναται κανένας έμπορος να επιβιώσει ! Ξεχνάτε βέβαια τα λειτουργικά έξοδα και την εφορία.

Στην Αμερική οι έμποροι δουλεύουν με 15% και στηρίζονται πάντοτε ότι έχουν κέρδος λόγω των ποσοτήτων που πουλάνε σε μία αγορά με πληθυσμό 200 εκατομυρίων.

Εάν εσεις είσασταν έμπορος θα δουλευατε με 5%?

Το παρακάτω πακέτο : www.arcus-sa.gr/pricelist.html

A-Z105EDT-P ZS105 F/7 ED Triplet APO ,Package includes 2" Dielectic Diagonal, RDF with quick release base, 115mm Mounting rings, 2.5 inch 2 speed focuser and aluminum case. 2.100

θα το φέρνατε ποιό φθηνά απο την Αμερική?? (Στην διάθεση σας όλα τα παραστατικά για του λόγου το αληθές).

Ξέρετε δεν είναι όλα Μαύρο ή Ασπρο. Υπάρχουν και διαφορές.

Ξεφύγαμε λίγο απο το θέμα (προσφορά LIDL)και ζητώ συγνώμη για αυτό.

Φιλικά

Γιώργος Πετρόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου και δεν θα συνεχίσω άλλο αυτή την συζήτηση.

Σας εχω παρουσιασει πραγματικα στοιχεια και νουμερα ωστε να υπαρχει οσο το δυνατον η καλυτερη συζητηση και σκεψη.

Με 5% δεν δύναται κανένας έμπορος να επιβιώσει !

Γιατι δεν μπορει; Αν υπαρχει ο ογκος, μπορει να ζησει μια χαρα με 5% ... και θα υπαρχει ο ογκος οταν το κερδος ειναι 5% εναντι 100%.

Ξεχνάτε βέβαια τα λειτουργικά έξοδα και την εφορία.

Φυσικα τα λειτουργικα εξοδα θα ειναι ενα τμημα της τελικης τιμης ... συγγνωμη αλλα τι ρολο εχει η εφορια εκτος απο τους δασμους και φορους που ηδη εχουμε αναφερει και υπολογησει?!

Στην Αμερική οι έμποροι δουλεύουν με 15% και στηρίζονται πάντοτε ότι έχουν κέρδος λόγω των ποσοτήτων που πουλάνε σε μία αγορά με πληθυσμό 200 εκατομυρίων.

Εδω διαφωνω ... λειτουργουν με 5% και το γνωριζω απο πρωτο χερι (χωρις να μπω στον κοπο πως το γνωριζω) ... και η ποσοτητα που αναφερετε ειναι λογω του 5% κερδος που δημιουργει τον ογκο.

Εάν εσεις είσασταν έμπορος θα δουλευατε με 5%?

Θα προτιμουσα να πουλησω 10 τεμαχια με 5% κερδος παρα 1 τεμαχιο με 100% κερδος ... κατ'αρχην ο πελατης θα γυρισει και για αξεσουαρ, αναβαθμυσεις κτλ.

A-Z105EDT-P ZS105 F/7 ED Triplet APO ,Package includes 2" Dielectic Diagonal, RDF with quick release base, 115mm Mounting rings, 2.5 inch 2 speed focuser and aluminum case. 2.100

θα το φέρνατε ποιό φθηνά απο την Αμερική?? (Στην διάθεση σας όλα τα παραστατικά για του λόγου το αληθές).

Επειδη δεν το εχω ψαξει το θεμα με την συγκεκριμενα σειρα, δεν μπορω να κανω κανενα λογω ....

Ξέρετε δεν είναι όλα Μαύρο ή Ασπρο. Υπάρχουν και διαφορές.

Με βαση των γουστων και αγωρων μου, καμια σχεση στις τιμες μεταξυ Ελλαδα (και Ευρωπη) με την Αμερικη ... και δεν εχει να κανει μονο με τους φορους, δασμους και μεταφορικα επειδη εχω επιβεβαιωσει χωρις την μικροτερη επιφυλλαξη πολλες φορες οτι κατι αλλο τρεχει.

Ξεφύγαμε λίγο απο το θέμα (προσφορά LIDL)και ζητώ συγνώμη για αυτό.

Καθολου!

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Επειδη δεν το εχω ψαξει το θεμα με την συγκεκριμενα σειρα, δεν μπορω να κανω κανενα λογω ....

Κ. Πετροπουλε,

Κριμα που το παραδειγμα που αναφερετε ποιο πανω δεν ειναι ο κανονας αλλα η εξερεση.

Εχω κανει μια γρηγορη ερευνα και η τιμη σας ειναι τετοια ωστε καποιος στην χωρα μας θα ειχε δυσκολια να δικαιωλογησει μια αγορα απο την Αμερικη με την συγκεκριμενη προσφορα.

Για οσους φιλους ενδιαφερονται, η τιμη στην Αμερικη ειναι 369$ ... http://www.buytelescopes.com/product.asp?t=&pid=10664&m= ... οταν προχωργησουμε να υπολογησουμε τα μεταφορικα, φορους, δασμους και τα πεντε ευρω εκτελωνισμου απο τα ΕΛ.ΤΑ, δεν θα βρει κανενα λογω να μην το παρει απο τη χωρα μας.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
Αντώνη, οι τιμές του κου Πετρόπουλου είναι αυτή τη στιγμή οι καλύτερες στην Ευρώπη. Με το 5% δε συμφωνώ. Και δεν είναι αυτονόητο ότι θα αυξηθεί η ζήτηση γιατί ο αριθμός των ερασιτεχνών είναι περιορισμένος, υπάρχουν και άλλες μάρκες κ.λ.π.
Δημοσιεύτηκε

Αντώνη το 5% κι εμένα μου φαίνεται ουτοπικό για την Ελλάδα. Δεν έχω ιδέα με πόσο κέρδος δουλεύουν στην Αμερική αλλά κι εκεί ίσως πρέπει να γίνει μια διαφοροποίηση. Αλλο πράγμα το Anacortes με πωλήσεις σε όλη την Αμερική (τέτοιο παράδειγμα δε θα έχουμε ποτέ εδώ) και άλλο ένα τυχαίο κατάστημα οπτικών σε κάποια μεσαία πόλη της Αμερικής (και πάλι υποθέσεις κάνω, δεν ξέρω τα ποσοστά κέρδους τους).

Προσωπικά δε ζητάω να αγοράσω τηλεσκόπιο στην Ελλάδα πιο φθηνά από ότι αν το έπαιρνα από το εξωτερικό ταχυδρομικά. Είμαι διατεθιμένος να το πληρώσω μέχρι και λίγο ακριβότερα. Οχι όμως πολύ ακριβότερα. Επίσης πρέπει να βάλουμε και τον παράγοντα εξυπηρέτηση μέσα. Τι στοκ υπάρχει; Πόσο καιρό κάνει η παραγγελία; Μπορώ να το δω πριν το αγοράσω;

Επίσης, έχω έντονη την αίσθηση ότι υπάρχει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ των ελληνικών καταστημάτων. Κάποιοι έχουν καλύτερες τιμές, κάποιοι καλύτερο στοκ, κάποιοι καλύτερη εξυπηρέτηση κτλ. Καλώ όλους τους αγοραστές να κάνουν σωστή και προσεκτική επιλογή. Δε θα ήθελα κανείς από αυτή τη συζήτηση να παρασυρθεί στο να αποφασίσει βιαστικά από που θα ψωνίσει. Ούτε πρέπει να πούμε "μην ψωνίζετε από Ελλάδα, είναι ακριβά" (έτσι δε θα έρθει ποτέ η ποθητή ποσότητα που θα ρίξει τις τιμές) ούτε βέβαια να βάζουμε όλες τις περιπτώσεις στο ίδιο καζάνι. Προσωπικά αδυνατώ να δώσω μια μονολεκτική απάντηση για το που συμφέρει να αγοράζει κανείς. Πρέπει πριν από κάθε αγορά ο καταναλωτής να κοιτάξει μόνος του τις τιμές, την εξυπηρέτηση και όλους τους άλλους παράγοντες και να αποφασίσει κατά περίπτωση τι τον συμφέρει και τι όχι.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Αντώνη, ο κος Πετρόπουλος μιλάει για τo triplet αποχρωματικό των 105 χιλιοστών. Το λίνκ που έδωσες αφορά 66 χιλ. doublet.

Η αναλυση μου εγινε με το ZS66D και με αυτη την βαση γραφω οτι δεν υπαρχει λογος να γινει αγορα απο την Αμερικη εφοσον η τελικη τιμη θα ειναι ιδια. Δεν εψαξα τις αλλες προσφορες.

Ο λογος που προχωρησα με το ZS66D ειναι επειδη παρουσιαζεται στην πρωτη σελιδα του αρχειου Excel στα πρασινα με αναφορα για Χριστουγεννιατικη προσφορα ... οποτε αμεσως εψαξα το συγκεκριμενο μοντελο.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Μετά από όλα τα τελευταία posts, που διεύρυναν κατά πολύ την συζήτηση, πέραν της προσφοράς των Lidl, θα ήταν χρήσιμο, για τους μελλοντικούς αναγνώστες του astrovox, να τροποποιηθεί - συμπληρωθεί ανάλογα η επικεφαλίδα του υπό συζήτηση θέματος.

Το 5% κέρδους δεν φαίνεται να είναι στην παρούσα φάση της ελληνικής αγοράς το κατάλληλο ποσοστό κέρδους για έναν έμπορο αστρονομικών ειδών, δεν είναι όμως ούτε και το 100%!

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
Αντώνη το 5% κι εμένα μου φαίνεται ουτοπικό για την Ελλάδα.

Ανδρεα,

Αν ο ανταγωνισμος ειναι τετοιος (global economy μην ξεχνας με προσβαση στο διαδικτυο και ουσιαστικα χωρις συνορα), το βλεπω ως λυση επιβιωσης,

Δεν έχω ιδέα με πόσο κέρδος δουλεύουν στην Αμερική αλλά κι εκεί ίσως πρέπει να γίνει μια διαφοροποίηση. Αλλο πράγμα το Anacortes με πωλήσεις σε όλη την Αμερική (τέτοιο παράδειγμα δε θα έχουμε ποτέ εδώ) και άλλο ένα τυχαίο κατάστημα οπτικών σε κάποια μεσαία πόλη της Αμερικής (και πάλι υποθέσεις κάνω, δεν ξέρω τα ποσοστά κέρδους τους).

Δεν ειναι μονο η Anacortes ... ο ανταγωνισμος ειναι "cut-throat" (ο ενας θα κωψει τον λεμο του αλλου για μια πωληση).

Να δεις τι γινεται οταν ξεσπασει ενας "πολεμος" μεταξυ βεζιναδικα ... προτιμουν να πουλησουν με ΖΗΜΙΑ αλλα να πουλησουν παρα να εχουν την βεζινα να "καθεται". Να βλεπεις τιμες να ειναι 10 σεντς το λιτρο ενω χθες ηταν $1.10 το λιτρο μονο και μονο επειδη ο ενας μειωσε την τιμη με ενα σεντ ... και ο αλλος με δυο ωστε να εχει καλυτερη τιμη ... και ο πρωτος με αλλα δυο σεντς ωστε αυτος τωρα να εχει την καλυτερη τιμη ... κτλ κτλ κτλ. Αν δεις κατι τετοιο στη χωρα μας, σου δεινω το διοπτρικο μου της ΑΡ!

Προσωπικά δε ζητάω να αγοράσω τηλεσκόπιο στην Ελλάδα πιο φθηνά από ότι αν το έπαιρνα από το εξωτερικό ταχυδρομικά. Είμαι διατεθιμένος να το πληρώσω μέχρι και λίγο ακριβότερα.

Μα και εγω ειμαι ετοιμος να πληρωσω κατι παραπανω στην Ελλαδα απο το εξωτερικο ... επειδη θελω να στηρηξω την ελληνικη οικονομια και τις ελληνικες προσπαθιες και εμπορους.

Αλλα ουτε για αστειο θα συμμετεχω σε κατι οπως με το παραδειγμα του ΑΡ160 και την Baader .... λυπαμαι τον Γερμανο που αναγκαστηκα πρεπει να το παρει απο την Baader. Στην Ιταλια με την Unitron ειναι ακομα χειροτερα. Η Γαλλοι ειναι οι ποιο τυχεροι απ'ολους επειδη δεν εχουν ΦΠΑ (αν δεν κανω λαθος).

Οχι όμως πολύ ακριβότερα.

Αυτο ειναι κατι που το εχω εκφρασει και εγω ... ολοι μας εχουμε να ζησουν και δεν περιμενω να μου πουλησει κατι τζαμπα αλλα απο την αλλη πλευρα δεν θελω τον ιδιο τον εμπορα να μου το παιζει νησιωτης οπου μεσα σε μια -δυο πουλησεις θα βγαλει τα χρηματα του για μια χρονια (οι νησιωτες εχουν το καλοκαιρο να βγαλουν τα εξοδα τους για την χρονια με τον τουρισμο).

Επίσης πρέπει να βάλουμε και τον παράγοντα εξυπηρέτηση μέσα. Τι στοκ υπάρχει; Πόσο καιρό κάνει η παραγγελία; Μπορώ να το δω πριν το αγοράσω;

Αν μπορω να περιμενω εξι χρονια για το διοπτρικο της ΑΡ και αλλα 2.5 χρονια για την βαση της ΑΡ, μπορω να περιμενω αρκετο καιρο για τον ελληνα εμπορο να μου προσφερει κατι σε καλη τιμη. Δεν ειναι θεμα "αντρα θελω, τωρα τον θελω". Οσον αφορα να υπαρχει ενα δειγμα προς μελετη η οχι, ειμαι καπως αδιαφορος.

Επίσης, έχω έντονη την αίσθηση ότι υπάρχει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ των ελληνικών καταστημάτων. Κάποιοι έχουν καλύτερες τιμές, κάποιοι καλύτερο στοκ, κάποιοι καλύτερη εξυπηρέτηση κτλ. Καλώ όλους τους αγοραστές να κάνουν σωστή και προσεκτική επιλογή. Δε θα ήθελα κανείς από αυτή τη συζήτηση να παρασυρθεί στο να αποφασίσει βιαστικά από που θα ψωνίσει.

Η καθε αγορα θελει ΠΟΛΥ μελετη και υπολογισμους. Συμφωνω μαζι σου απολυτα.

Ούτε πρέπει να πούμε "μην ψωνίζετε από Ελλάδα, είναι ακριβά" (έτσι δε θα έρθει ποτέ η ποθητή ποσότητα που θα ρίξει τις τιμές) ούτε βέβαια να βάζουμε όλες τις περιπτώσεις στο ίδιο καζάνι.

Εδω υπαρχει ενας φαυλος κυκλος αλλα εγω περιμενω τον εμπορο να κανει το πρωτο βημα και να εχει στην διαθεση του μπολικο υλικο σε καλες τιμες και οχι να περιμενει τον καθε ερασιτεχνη να τρεξει να αγορασει ωστε να εχει τον λογο να εχει αρκετο υλικο/στοκ.

Προσωπικά αδυνατώ να δώσω μια μονολεκτική απάντηση για το που συμφέρει να αγοράζει κανείς. Πρέπει πριν από κάθε αγορά ο καταναλωτής να κοιτάξει μόνος του τις τιμές, την εξυπηρέτηση και όλους τους άλλους παράγοντες και να αποφασίσει κατά περίπτωση τι τον συμφέρει και τι όχι.

Συμφωνω απολυτα ωστε να ειναι ο καθενας μας ενημερωμενος και εξυπνος καταναλωτης.

Οπου υπαρχει κερδοσκοπια, ο τελικος λογος ειναι επειδη το επιτρεπει ο καταναλωτης.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
Αντώνη οι τιμές των εταιρειών καθορίζονται από το μέγεθος της παραγγελίας.

Πως να τα βγάλει πέρα ένας αντιπρόσωπος υπό τέτοιες συνθήκες?

Αν η διαφορα ειναι 100 ευρω οπως μας γραφει ο κ. Πετροπουλος, που ειναι το θεμα; Μαλιστα τον ευχαριστω για αυτη την αναφορα επειδη βαζει στην θεση του το παραμυθι οτι οι τιμες παιζουν αναλογα με το μεγεθος της παρηγγηλειας.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
Το 5% κέρδους δεν φαίνεται να είναι στην παρούσα φάση της ελληνικής αγοράς το κατάλληλο ποσοστό κέρδους για έναν έμπορο αστρονομικών ειδών, δεν είναι όμως ούτε και το 100%!

Γιωργο,

Πραγματι πιστευω οτι δεν γνωριζουν οι εμποροι στην χωρα μας ποσες αγορες γινονται απο το εξωτερικο .... αν γνωριζαν, θα εβλεπες αλλη "πολιτικη" απο την πλευρα τους. Εχω φιλους που μου εχουν κανει την κουβεντα πολλες φορες "ευχομαι να μην μαθει ο "χχχχ" οτι τελικα το πηρα απο το εξωτερικο". [-(

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
Εξαρτάται για τι τιμή μιλάμε. Στα 1000 Ευρώ τα 100 είναι ένα 10% και δεν είναι ασήμαντο.

Εννοειτε ... για μια κατασκευαστρια εταιρεια να προσφερει 100 ευρω εκπτωση, φανταζομαι να μιλαμε για κατι που να αξιζει κατι.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

ο αστροφωτογραφος μας εχει δίκιο κατα την αποψη και εμπειρία μου.Το υπερκέρδος είναι φαινόμενο όχι μόνο μεταξύ Ελλαδας-Αμερικής αλλά και μέσα στην Ελλάδα και για άλλα προϊόντα εκτός των τηλεσκοπίων τα οποία έχουν μικρή ζήτηση.

Ασπρόμαυρο φιλμ, Τιμή Πάτρας 6 ευρώ(για το χατίρι σου 5...),τιμή Αθήνας (στο κέντρο) 3,5 ευρώ.

Και αναρωτιέμαι.

1.Αφου σου κατεβάζει αψήφιστα 1 ευρώ σημαίνει οτι ακόμα δεν βγαζει ;

2.Το ίδιο μικρομάγαζο δεν είναι στην Αθήνα,το ίδιο στην Πάτρα, και με συγκεκριμένο-γνωστό κοινό?

3.Ακόμα και αναλογικά να το δούμε, το κοινό που ενδιαφέρεται, δεν είναι το ίδιο, αναλογικά, σε Πάτρα και Αθήνα? 3 μαγαζια στην Πάτρα - 10 στην Αθήνα, βάλε και τον πληθισμό στην εξίσωση...

Όλα αυτα τα λέω για να επισημανω την (λανθασμένη) λογική μερικών εμπόρων που τρέφεται από την απάθειά μας ως καταναλωτές.

Το τράστ σε όλο του το μεγαλείο!

Δημοσιεύτηκε

Αντωνη ο "ΧΧΧΧ" δημιουργει στους πελατες του εντονα συμπλεγματα ενοχης,ακομα και στη σκεψη να φερουν κατι απο εξω.Το εχω βιωσει και εγω αυτο που περιγραφεις με καποιον φιλο που δεν δημοσιευε σχολια για το καινουργιο τηλεσκοπιο του,για να μην το μαθει ο "ΧΧΧΧ"και "του τη φυλαει"!!!!!

Παντως συμφωνω και εγω οτι οι ακριβοτερες τιμες στην Ελλαδα ειναι γεγονος αναμενομενο και λογικο.Υπαρχουν ομως και περιπτωσεις που οι διαφορες ειναι εξωπραγματικες.Επισης,αλλο πραγμα ο αντιπροσωπος(που καλυπτει με αποθεμα τους πελατες του αμμεσα,γνωριζει τα προιοντα του καλυτερα απο τον καθενα,ενδεχομενως διαθετει και καποιον υπαλληλο που ειναι συνεχως ενημερωμενος 100% για οτιδηποτε ρωτησει ο πελατης,υποστηριζει και συντηρει τα υλικα που διαθετει)και αλλο πραγμα ο απλος μεταπωλητης που απλως παιρνει και προωθει παραγγελιες.Δεν ξερω αν αντεχει σε κριτικη το καθεστως "κερδη και προνομια αντιπροσωπου,και ευθυνες απλου μεταπωλητου".

Παραδειγμα συγκρατημενης και ανταγωνιστικοτατης τιμολογησης ειναι η περιπτωση που αναφερεις με το 66αρι(και γενικοτερα τα προιοντα αυτης της εταιριας,και το αναφερω απο προσωπικη αγορα ειδους μετα απο ερευνα).

Παντως μην ξεχνας οτι μεχρι προσφατα,οι ερασιτεχνες δεν μπορουσαν να εχουν αμμεση ιντερνετικη εικονα της αγορας στο εξωτερικο,οποτε δεν σκεπτονταν ευκολα την εναλλακτικη λυση.( ολο το βαρος της Ελληνικης ακριβειας το "απολαμβανε" ο πελατης,και ο "αποκλειστικος μεταπωλητης" ηταν ησυχος).

Αυτα μεχρι προσφατα,γιατι αν εγω σημερα διατηρουσα εταιρια "αποκλειστικης μεταπωλησης" αστρονομικου εξοπλισμου,Θα ανησυχουσα ιδιαιτερα,και ισως ερχομουν σε επαφη με τους υπολοιπους Ευρωπαιους "αποκλειστικους" προτεινοντας κοινο μετωπο,και απο κοινου πιεση σε εταιριες για λυσεις επιβιωσης.ΟΛΟΙ οι φιλοι μου ερασιτεχνες αστρονομοι αυτη τη στιγμη εχουν παραγγειλει ή ειναι υπο παραγγελια ειδων απο το εξωτερικο,αλλοι για λογους κοστους,και αλλοι γιατι δεν βρηκαν αμμεσα το προιον στην Ελληνικη αγορα.Και οπως γραφτηκε παραπανω,ειναι φαυλος κυκλος.Η προμηθεια εξοπλισμου απο την Ελλαδα θα μειωνεται,οποτε με την ισχυουσα λογικη,για να καλυπτονται τα λειτουργικα εξοδα,οι τιμες θα ανεβαινουν ,με συνεπεια ακομα περισσοτερη μειωση πελατων κτλ,κτλ.

"Μαζι με την Αθηνα,κουνα και λιγο τα χερακια σου"

Ναι! Να υποστηριξουμε την Ελληνικη αγορα,αλλα πρεπει και αυτη να δειξει εμπρακτο ενδιαφερον για τους Ελληνες πελατες της(αν θελει να τους εχει βεβαια). :-k :-k :-k

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι,

Σωστή η διαπίστωση πως συχνά οι τιμές στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι υψηλές σε σχέση με τις αμερικανικές.

Λογικό είναι λοιπόν να αγοράζει κανείς τα αστρονομικά είδη που επιθυμεί από εκεί όπου τα βρίσκει φθηνότερα και που θεωρεί ότι θα του προσφέρουν ικανοποιητική υποστήριξη και μετά από την αγορά.

Όμως το παράδειγμα του κου Αγιομαμίτη σχετικά με το FSQ106 είναι λίγο παραπλανητικό. Έκανε πολύ καλά και αγόρασε από τις ΗΠΑ το εξαιρετικό αυτό τηλεσκόπιο, του οποίου την παραγωγή η Τakahashi έχει σταματήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου. Η τιμή χονδρικής στην οποία το αγοράζαμε εμείς - όσο ήταν διαθέσιμο - ήταν υψηλότερη από όσο του κόστισε συνολικά...

Ευτυχώς το ίδιο φαινόμενο δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα. Πολλά μοντέλα της Τakahashi έχουν τιμές στην Ευρώπη καλύτερες από ότι στην Αμερική.

Παραδείγματα:

TSA 102S U.S.: 2.695 USD AKTIS: 2.127 EUR (χωρις το ΦΠΑ)

FS60 C U.S.: 839 USD AKTIS: 585 EUR

MEWLON 210 U.S.: 3.144 USD AKTIS 2.305 EUR

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές πέρα από την επιθυμία των εμπόρων να κερδίσουν. Πίστευα πάντοτε ότι οι καλές τιμές είναι προς όφελος και των εμπόρων και των καταναλωτών. Όμως δεν είναι για όλα τα προϊόντα και σε όλες τις περιπτώσεις εφικτές. Δικαιολογώ επομένως απόλυτα μια αγορά από το εξωτερικό όταν εμείς δεν είμαστε σε θέση να πετύχουμε τιμές ενδιαφέρουσες.

φιλικά,

Γιάννης Ηλιόπουλος

ΑΚΤΙS

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης