Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα πήρα από το lidl το ETX 70 καθώς και το βιβλίο .

Αν οι δυνατότητες της βάσης του ως προς τις κινήσεις παρακολούθησης είναι καλές και σηκώνουν ένα 80mm αποχρωματικό τότε πράγματι φαίνεται πολύ καλή αγορά . Η φορητόρτητά του είναι άριστη (ο σάκος του πάρα πολύ καλός).

Εε…. ότι αφορά τα οπτικά του …. βλέπουμε .

Άσε που μου μπήκαν ιδέες (χωρίς να ξέρω τίποτε από αυτά) μήπως και το χειριστήριό του μπορεί να συνδεθεί με την EQ5 πάνω στο χειριστήριό της εφόσον το μετατρέψω σύμφωνα με τον maxplanck αν δεν κάνω λάθος.

Δημοσιεύτηκε

Το βιβλίο πολύ καλο, για τα 17€ που κοστίζει.

αρκετά πλούσιο, αρκετά ογκώδες, με 330 σελίδες, σου εξηγεί λίγο απ'όλα, και θα κρατήσει αρκετό καιρό.

Βέβαια, απο 20 λεπτά που το είδα, εντόπισα κάποιες μικροανακρίβειες, αλλα δεν είναι τίποτα σημαντικό σε σχέση με το βιβλίο της Αστρονομίας που είχαμε στο Λύκειο..

Θα στο πρότεινα, κυρίως σαν θεωρία.

Αν θέλεις όμως και θεωρία, αλλα και πρακτική, σου προτείνω (όπως και ολο το υπόλοιπο Astrovox πιστεύω..) το Nightwatch.

Δημοσιεύτηκε

Το βιβλίο είναι καλό για τα 18 ευρώ που κοστίζει. Δεν νομίζω ότι κυκλοφορεί άλλο εισαγωγικό εγχειρίδιο σε αυτά τα χρήματα γιαυτά που προσφέρει. Από ένα ανοικτό βιβλίο που βρήκα στα Lidl, είδα ότι περιέχει τα βασικά θεωρητικά για τα ουράνια σώματα, πλήθος φωτογραφιών καλής ποιότητας, ενώ προς το τέλος περιέχει άτλαντες (!) των αστερισμών, δηλαδή ολοσέλιδες φωτογραφίες ευρέως πεδίου, με και χωρίς τους αστερισμούς σημασμένους. Χρήσιμο ίσως για να αντιληφθεί κάποιος τις θέσεις και την έκταση μέσα στο χώρο ορισμένων αντικειμένων από αυτά που παρατηρούμε. Για παράδειγμα, συγκράτησα ότι, στον αστερισμό του Ωρίωνα, διακρινόταν στις φωτογραφίες το νεφέλωμα Μ42, το νεφέλωμα το NGC 2024 (flame nebula) μαζί με ιδέα του Β33 (horsehead nebula), αλλά και του αψιδωτού νεφελώματος που εκτείνεται από τον Betelgeuse μέχρι τον κ του Ωρίωνα.

Όμορφο και ανέξοδο δώρο για τον εαυτό σας ή για όποιον σχεδιάζετε να μυήσετε στην αστρονομία!

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
το βιβλιο αριστη αγορα με καλους ατλαντες των αστερισμων. αυτο που μου αρεσε πολυ (εκτος της τιμης που δεν προκειτε να βρουμε τιποτε αλλο με 330 σελιδες σε τετοια τιμη ) ειναι η αναφορα στην μυθολογια για καθε αστερισμο. :shock: \:D/ εγω παντος το εκανα δωρο στον ευατο μου !

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι

Δημοσιεύτηκε

Να χαιρετήσω και εγώ την παρέα και να ευχηθώ σε όλους Καλές Γιορτές & ο Νέος Χρόνος να φέρει Ευτυχία σε όλη την ανθρωπότητα.

Και η δική μου πρώτη γνώμη για το συγκεκριμένο βιβλίο είναι άριστη: ποιότητα εκτύπωσης & δέσιμο άψογο, περιεχόμενο αρκετά κατατοπιστικό και σχετικά πλήρες (είναι εισαγωγικό βιβλίο άλλοστε και έτσι μόνο πρέπει να το βλέπουμε), και πρακτικά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο (ελληνικά/τιμή) στην αγορά σήμερα. Εγώ πήρα ένα για μένα και ένα να το κάνω δώρο στο ανιψάκι μου (14 ετών) μήπως και του βάλω κανένα ωφέλιμο μικρόβιο.

Να προτείνω εναλλακτικά επίσης και το βιβλίο ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ (Χαλκιά, Παν. Εκδόσεις Κρήτης) στα 38Ε που είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο εισαγωγής και μάθησης του ηλιακού (και παραπέρα) συστήματος για έφηβους. Είναι προσανατολισμένο στην διδακτική πλευρά του θέματος και πλήρως εκλαικευμένο, άρα πάντα χρήσιμο και για μας τους μεγαλύτερους...

Χρόνια Πολλά

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης