xmavidis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Χθες το βράδυ βγήκα να κάνω παρατήρηση δια γυμνού οφθαλμού. Βρήκα τον Ωρίωνα εύκολα. και έπειτα τον Σύριο και τον μεγάλο Σκύλο. Επίσης είδα και το Μ42 του Ωρίωνα. Πάνω από αυτό είδα ένα κόκκινο τρεμάμενο "αστέρι" που δεν υπήρχε στους χάρτες του nightwatch και άλλο ένα ανοιχτό κίτρινο ακριβώς πάνω από το κόκκινο που και αυτό δεν το βρήκα στους χάρτες. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
elohim Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 αγαπητέ φίλε χθές που βγήκα μία βόλτα είχε καθάριο ουρανό αλλα το φώς της σελήνης μου στερούσε πλήρη ορατότητα για πολλά αστέρια.. Τώρα μία ματία που έριξα δια γυμνού οφθαλμού δεν είδα κάποιο περίεργο αντικείμενο στον Ωρίωνα...Φαντάζομαι ότι ξέρεις οτι το m42 του ωρίωνα βρίσκεται ανάμεσα στο 2 και το 3 αστέρι της θήκης του σπαθιού του ωρίωνα...Πολλοί χάρτες ωστόσο δεν προβάλουν τη θήκη του αν και τα αστέρια της είναι πολλοί εμφανή και δια γυμνού οφθαλμού και σχηματίζουν μία μικρή σχεδόν ευθεία γραμμή... με φωτεινότητα των αστεριών αυτών αν κρίνω με γυμνό μάτι γύρω στο 2... dreamers and not, do not lower the head...
elohim Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Συγγνώμη δεν είδα κάτι...Είπες ότι είδες το Μ42 του Ωρίωνα δια γυμνού οφθαλμού...Με την λίγη πείρα που έχω, για να διακρίνεις το Μ42 του ωρίωνα με γυμνό μάτι είναι λίγο αδύνατο...και ειδικά χθές η προχθές που είχαμε σελήνη 15 ημερών περίπου...Εάν έχω άδικο κάποιος με περισσότερες γνώσεις ας με διορθώσει... dreamers and not, do not lower the head...
xmavidis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δε μπορώ να φανταστώ τι άλλο μπορεί να ήταν. Πάντως είδα κάτι κάτω από τη ζώνη στο σημείο που το έχουν οι χάρτες. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
elohim Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Πρώτα δες αν τα δύο αστέρια που είδες είναι η θήκη του σπαθιού του Ωρίωνα που σου λέω... δες και απο εδω μέσα απο το astrovox των αστερισμό του Ωρίωνα που τον παρουσιάζει αναλυτικά.. dreamers and not, do not lower the head...
Odysseus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Ούτε εγώ έχω κάποια ιδιαίτερη πείρα. Αν δεν κάνω λάθος, το Μ42 ίσα που διακρίνεται με γυμνό μάτι. Αν περιμένεις μέχρι αργά το βράδυ τις ημέρες του Δεκεμβρίου, ώστε να βρίσκεται αρκετά ψηλά θα μπορέσεις να διακρίνεις ένα ανεπαίσθητο νέφος όταν συνηθίσουν τα μάτια σου στο σκοτάδι. Άσχετο. Πόσο δίκιο έχεις με την υπογραφή σου...
xXx Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Ίσως να μπορέσεις να δεις το νέφος του Μ42 με γυμνό μάτι αλλά σίγουρα όχι μέσα από πόλη λόγο φωτορύπανσης και σίγουρα όχι τις μέρες που η Σελήνη κάνει τη βόλτα της πάνω απ΄τον ουρανό μας...! !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Odysseus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Συμφωνώ, όμως παρόλα αυτά, πριν λίγες μέρες ήταν σχετικά εύκολο να εντοπιστεί ακόμα και με γυμνό μάτι αργά το βράδυ (λίγο πριν τις 12) όταν βρισκόταν αρκετά ψηλά. Φυσικά, το φεγγάρι ήταν κρυμμένο προς τα δυτικά σε φάση νέας σελήνης. Φαντάζομαι πως εκτός Αθήνας, με καθαρό ουρανό, θα είναι κάτι το τελείως διαφορετικό.
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Άλλο να το εντοπίσεις, και άλλο να το δεις... Ότι εντοπίζεται εύκολα είναι αλήθεια, αλλά για να το δεις, ειδικά με φεγγάρι από αθήνα είναι σχεδόν αδύνατο... Ακόμα και με μικρό τηλεσκόπιο ή κυάλια πάλι δύσκολο ειναι.
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Παιδιά πάιζει τεράστιο ρόλο η φωτορύπνση...απο την περιοχή μου...εντοπίζεται πεντακάθαρα ακόμα και με μεγάλη σελήνη και μόνο με κυάλια 10x50 ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ!!Με τηλεσκόπιο δεν το συζητάω... και έχουμε μέτριο ουρανό...
elohim Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 χθές και προχθές εδώ στη μακρινή Δράμα είχε πολλή καθαρή ατμόσφαιρα.... βέβαια το φώς της Σελήνης δεν βοηθούσε καθόλου... και ειδικά οι ώρες που φαινόταν έντονα... Το Μ42 που όπως σωστά προείπατε εντοπίζεται εύκολα (ανάμεσα στο 2ο και στο 3ο αστέρι της θήκης του Ωρίωνα) αλλά πολύ δύσκολα φαίνεται....Ισα ίσα που έχεις την αίσθηση ότι το βλέπεις και δεν ξέρεις καλά καλά αν το βλέπεις ή αν το φαντάζεσαι....Αχνοφαίνεται αμυδρά σε καθαρό ουρανό τις μέρες χωρίς Σελήνη... dreamers and not, do not lower the head...
xmavidis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Να πω ότι το εντόπισα από το χωριό μου στη Φλώρινα που έχει ελάχιστη φωτορύπανση, και όχι από το Ηράκλειο. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 και όχι από το Ηράκλειο που έχει ελάχιστη φωτορύπανση.Ελάχιστη;;;....
GeoAstrix Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 H ελάχιστη φωτορύπανση μάλλον πάει στη Φλώρινα!
xmavidis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Ναι σωστά! Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Να πω ότι το εντόπισα από το χωριό μου στη Φλώρινα, και όχι από το Ηράκλειο , που έχει ελάχιστη φωτορύπανση.
xmavidis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Το δόρθωσα οκ Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα