Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 85
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Ακόμη μια φορά που η Αθήνα είναι τυχερή!!! ](*,) ](*,) :!: Μακάρι να μπορούσα να έρθω, και ιδίως στην ομιλία του μεγάλου δασκάλου του κ. Δανέζη! :cry: :!:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Ωραία, λέω να έρθω! Ξέρεις μήπως σε ποιο αμφιθέατρο γίνεται η ομιλία; Πρέπει να δηλώσω συμμετοχή;

Οι εκδηλώσεις γίνονται στο κτίριο του Φυσικού στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Αφού βρείτε το συγκρότημα των κτιρίων του φυσικού, μπαίνετε από εκείνη την είσοδο, ακριβώς πάνω από την οποία, στην κορυφή του κτιρίου της, διακρίνεται και ο μικρός θόλος του Γεροσταθοπούλειου Αστεροσκοπείου. Μπροστά της βρίσκεται ένα αρκετά μεγάλο υπαίθριο υπερυψωμένο πάρκιγκ με προσανατολισμό προς του Ζωγράφου. Η εκδήλωση γίνεται – αν θυμάμαι καλά – σε αίθουσα του τρίτου ορόφου. Ρωτήστε στο θυρωρείο. Για την συμμετοχή δεν απαιτείται απαραίτητα δήλωση συμμετοχής. Σήμερα το μεσημέρι, γύρω στις 3, προσπάθησα να επικοινωνήσω με τα παραπάνω τηλέφωνα, μήπως και αναβλήθηκε, αλλά δεν τα σήκωνε κανείς. Στην ιστοσελίδα πάντως η εκδήλωση υφίσταται. Αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο, θα είμαι εκεί.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
ΔΕΝ αναβλήθηκε τίποτα, όλα θα γίνουν όπως έχουν προγραμματιστεί. Σας περιμένουμε
"Δεν υπάρχει ελπίδα για την ανθρωπότητα, η βλακεία είναι ανίκητη ανά τους αιώνες"
Δημοσιεύτηκε

Η διάλεξη ήταν απλά κορυφαία! Το τηλεσκόπιο της σχολής επίσης, αλλα αυτο το χα ξαναδεί...

Το κορυφαίο ήταν οτι μετα την διάλεξη κατεβαίνοντας την κατηφόρα απο την σχολή του φυσικού έκανα autostop για να μας παει κανείς (ήμουν με εναν φίλο) στο κέντρο αν περνάει, και μας πήγε στο Ζάππειο ο Μ. Δανέζης :mrgreen: , οπου μας άφησε και με τον φίλο που ήμουν μαζί κατευθυνθήκαμε προς την παραλιακή... Long Night... :mrgreen:

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Τι να πω… Για μένα, που δεν είμαι φυσικομαθηματικός, η διάλεξη αυτή υπήρξε μια αποκάλυψη, αλλά παράλληλα, μου έθεσε νέες προβληματικές, που καλούμαι πια να διεισδύσω και, αν γίνεται, να τις συγκεκριμενοποιήσω και να τις κατανοήσω. Μακάρι κάποτε να το καταφέρω.

Αχιλλέα σε ζηλεύω! Εγώ θα του πρότεινα να συνεχίσουμε και για φαγητό, κι ας με πήγαινε σε όποιο restaurant ήθελε με έξοδά μου!

Γοητευμένος, αλλά και προβληματισμένος

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Kι αυτη τη φορα ειχε περισσοτερο κοσμο απο καθε αλλη φορα.

(Ισως λογω καλοκαιριου)

Μακαρι να συνεχιστουν αυτες οι διαλεξεις για το ευρυ κοινο και του χρονου! :)

Επειδη δεν ημουν απ'την αρχη, μιλησε και ο Δανεζης εκτος απ'τον Θεοδοσιου?

Φιλε Αχιλλεα, μιας και σε βλεπω στο topic εδω, σου στελνω Pm για τα προγραμματα που μου ζητησες.

Νωντας.

www.myspace.com/astrovoxgr
Δημοσιεύτηκε

Καλη ηταν η διαλεξη.Μου αρεσε πολυ.Μονο που ουσιαστηκα δεν με ξεδιψασε.Θα ηθελα να μιλαμε αλλες 10 ωρες...

Οσο για το ποιος μιλησε...LOL

Δημοσιεύτηκε
Θα ηθελα να μιλαμε αλλες 10 ωρες...

Aυτο.

Οσο για το αν ημουν, αργησα λιγακι να παω κι ηταν τοσο γεματη ασφυκτικα γεματη η αιθουσα, κι εμεινα υπομονετικα στο διαδρομο απλα ακουγοντας :mrgreen:

Γενικα μονο για τη Γεωμετρια του συμπαντος ηταν η διαλεξη?

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά σας ζηλεύω όλους!!!!!!!! :( :cheesy: Και ιδίως εσένα Αχιλλέα! :mrgreen: :( Το ίδιο θέμα είχε παρουσιάσει στην κοζάνη.Ήταν φοβερή!Τυχεροί!! :D

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Όντως ήμουν τυχερός (ή και αγενής), φυσικά όπως καταλαβαίνετε στο αυτοκίνητο με τον Μ.Δανέζη δεν έλειπαν οι ερωτήσεις...(Τον τρελάναμε τον άνθρωπο) :mrgreen:
Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε
Χαρηκα ιδιαιτερα,γιατι ο κ.Δανεζης <ζωντανος>ηταν πολυ καλλυτερος απο οτι στην εκπομπη του με τον κ Θεοδοσιου.Ελπιζω να εχουμε την χαρα να μας δωσει ξανα τα φωτα του,αλλα με πολυ περισσοτερο χρονο για συζητηση. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε
Γιώργο, αν μπορείς, γράψε τη βιβλιογραφία που προτάθηκε κατά την ομιλία, δυστυχώς δε τα σημείωσα...! #-o

Βαγγέλη, δεν τα σημείωνα όλα. Αυτά που έχω καταγράψει είναι «Το Πανηγύρι των Μαθηματικών» του Martin Gardner, ως καταλληλότερο για μικρότερες ηλικίες (ή υποθέτω και για μεγαλύτερες, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις φυσικομαθηματικών :mrgreen: ), και το «Φιλοσοφία και Νέα Φυσική» του Jonathan Powers (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης).

Δημοσιεύτηκε
O David Osserman αν δεν κανω λαθος εχει γραψει το βιβλιο 'Ποίηση του συμπαντος' (εκδοσεις Κατοπτρο) και το οποιο ασχολειται και με γεωμετρια Riemann εκτος των αλλων. Σε εκλαικευτικη βαση παντα, και αρκετα κατανοητο. Πολυ καλο και προτεινομενο.
  • 3 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Μην ξεχνιομαστε,αυριο στις 6,ομιλια του κ.Πλειωνη περι κοσμολογιας!(και μετα παρατηρηση)Ελπιζω να συναντησω καποιους φιλους εκει. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε

Παρασκευή 16/11/07, ώρα 18:00, διάλεξη με θέμα

"Επιτεύγματα της Σύγχρονης Κοσμολογίας"

Ομιλητής : Μ . Πλειώνης , Διευθυντής Ερευνών,

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

από το αρχείο:

http://www.cc.uoa.gr/physics/sections/astrophysics/hellenic/asteroskopeio.pdf

Ευχαριστώ τον Λεωνίδα για την ειδοποίηση :cheesy:

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης