Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Εχθες εγκατεστησα στο pc το λεξικο ''μαλλιαρης παιδεια''.αρχισα λοιπον νατο διαβαζω και ειδα την ερμηνεια της λεξης αστρολογια.Προσεξτε λοιπον τι εγραφε.Αστρολογια ειναι η επιστημηπου μαντευει τα μελλοντικα με την παρατηρηση των αστρων.Ηαστρολογια βοηθησε στην αναπτυξη της αστρονομιας ](*,) .Και μετα λεμε πως μας φταιει η παγιατακη και το υπολοιπο σιναφη της.
Φιλικα Γιωργος :wink:
Δημοσιεύτηκε

Μπορείς να δώσεις κάποιο τηλέφωνο του εκδότη;;Έστω και σε προσωπικό μήνυμα.Αν γίνεται γράψε και μερικά στοιχεία της έκδοσης και του έργου γενικότερα.

Ευχαριστώ

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Δημητρη η εγκυκλοπαιδεια ειχε βγει σε cd στα περιπτερα πριν κανα τριμηνο ,μαζι ειχε και τολεξικο.Αυτη τη στιγμη δεν την εχω μπροστα μου(γραφω απο την δουλεια μου).
Φιλικα Γιωργος :wink:
Δημοσιεύτηκε
Αστρολογια ειναι η επιστημηπου μαντευει τα μελλοντικα με την παρατηρηση των αστρων.

Αυτό είναι και ψευδές και επικίνδυνο! Αλλά..

Η αστρολογια βοηθησε στην αναπτυξη της αστρονομιας

Αυτό από πολλές απόψεις είναι πολύ σωστό, πράγματι η αστρονομία χρωστά την ύπαρξη της στην αστρολογία. Κάποτε αυτές οι δύο ήταν το ένα και το αυτό. Η αστρολογία ήταν η "επιστήμη" (καμία σχέση με τη σημερινή έννοια). Οι αρχαίοι αστρολόγοι συγκέντρωναν πολλά σπουδαία στοιχεία τους αιώνες που παρατηρούσαν την ουράνια σφαίρα, τα οποία στοιχεία χρησιμοποίησαν μετά οι αρχαίοι Έλληνες αστρονόμοι.. Ήταν οι πρώτοι που μελέτησαν τις κινήσεις των πλανητών, τις φάσεις της Σελήνης, τη φαινόμενη κίνηση του Ήλιου πάνω στην εκλειπτική, που ονόμασαν διάφορους αστερισμούς κλπ!!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Εντάξει παιδιά, ο όρος "Επιστήμη" είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μη δόκιμος. Αλλα καλό θα είναι να μην ξεχνάμε ότι όντως ο άνθρωπος στα αρχαία χρόνια αντιμετώπιζε τα άστρα με ένα βλέμμα μεταφυσικό και όχι επιστημονικό. Οι αστρολόγοι, άνθρωποι σεβαστοί στην εποχή εκείνη (σε αντίθεση με τη σημερινή) ώθησαν τον ανθρώπινο νου, που ήταν ανικανοποίητος απο τις ή ουτως ή αλλως δογματικές απόψεις που επικρατούσαν, πιο μακρυά. Ετσι κατάφεραν να δουν τον έναστρο ουρανό με το μάτι της επιστήμης και όχι της πρόληψης.

Στην ίδια λογική, μπορούμε να πούμε ότι η αδυναμία του Μάγου Θεραπευτή της εποχής, ήταν η αιτία για την υπαρξη της επιστημονικής ιατρικής.

Το μέτρο σύγκρισης παρ όλα αυτά, παραμένει το ΠΟΤΕ έγιναν όλα αυτά και όχι το ΑΝ έγιναν.

Δεν μπορούμε να αφορίζουμε μία ιστορική πραγματικότητα εξ αιτίας του παραλογισμού της σημερινής έποχής που συγκρίνει της αστρολογία με την αστρονόμία επι ίσοις όροις.

Δεν υπάρχει λόγος να γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως......

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Τι θα πει <μαντευει τα μελλοντικα>?Μελλοντικα τι?Επιστημη που μαντευει?

Πολυ περιεργα ολα αυτα,και μαλλον θα χαρακτηρηζουν την σοβαροτητα ολης της εγκυκλοπεδιας.Ιατρικη δηλαδη ειναι η επιστημη που μαντευει θεματα υγειας? Πως μπορει μια επιστημη να μαντευει? [-X

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε
Eγώ παιδιά σας θέτω ένα ερώτημα:Γιατί ,όπως λέει ο Μαλλιάρης,είναι μια επιστήμη στην οποία ο καθένας λέει ότι θέλει και δεν καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα; :shock:
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Δημοσιεύτηκε
Κοιταξτε παιδια εχετε δικιο για αυτο που λετε για την αστρολογια στην αρχαιοτητα.Εκεινη την εποχη οι αστρολογοι ειχαν αρκετες γνωσεις για τα ουρανια σωματα και λογω της αγνοιας που επικρατουσε στους περισσοτερους ανθρωπους θεωρουνταν ''επιστημονες''.Ομως πιστευω οτι στις μερες μας ανθρωποι που ισχυριζονται οτι προβλεπουν το μελλον μεσα απο τα ουρανια σωματα δεν ειναι δυνατον να λεγονται επιστημονες.Οπως ειπε και ο Carl Sagan αναφερομενος στο ωροσκοπιο:"Μεγαλυτερη επιδραση ειχε πανω μου η βαρυτητα του μαιευτηρα παρα των πλανητων".

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Αστρολογια ειναι η επιστημηπου μαντευει τα μελλοντικα με την παρατηρηση των αστρων.

Καλά, επιστημονικότατη η ορολογία του Μαλλιάρη για την απόδοση του όρου της αστρολογίας! Μου συγκίνησε βαθύτατα το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου μου (εξειδικεύεται στην καλλιτεχνία, φαντασία κλπ). Το δεξί μου ημισφαίριο όμως (της λογικής, κλπ) κόντεψε να κάνει επανάσταση! Για την αποκατάσταση της τάξης, πάρτε και μια άλλη απόδοση του όρου εδώ:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=5129&highlight=#5129

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Εγώ επιμένω να ζητώ στοιχεία επικοινωνίας του εκδότη.Κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει για το "εκ παραδρομής" λάθος του.

Δεν είναι φόρουμ αστρολογίας.Ούτε κουβέντα σε πηγαδάκι.Είναι εγκυκλοπαίδεια και εγκυκλοπαίδειες παίρνουν και διαβάζουν και μαθαίνουν μικρά παιδιά.Νομίζω ότι δε πρέπει να περάσει έτσι αυτό το λάθος.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Εγώ επιμένω να ζητώ στοιχεία επικοινωνίας του εκδότη.Κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει για το "εκ παραδρομής" λάθος του.

Με γκούγκλισμα βρήκα:

http://www.malliaris.gr/books/

τηλ.2310-277113

email: books@malliaris.gr info@malliaris.gr

Κατάστημα Αθήνας

Μαυρομιχάλη 11

106 79 Αθήνα

Τηλ. : 36.01.551

Fax : 36.23.553

Υπ. Καταστήματος: Νίκος Καλέντης

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Δημοσιεύτηκε

Με γκούγκλισμα βρήκα:

http://www.malliaris.gr/books/

τηλ.2310-277113

email: books@malliaris.gr info@malliaris.gr

Κατάστημα Αθήνας

Μαυρομιχάλη 11

106 79 Αθήνα

Τηλ. : 36.01.551

Fax : 36.23.553

Υπ. Καταστήματος: Νίκος Καλέντης

Γιώργο,ευχαριστώ πολύ!!!! :wink:

Αύριο θα πάρω τηλέφωνο

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Χθες πήρα τηλέφωνο.Εξήγησα ότι η αστρολογία δεν πρέπει να έλγεται επιστήμη. "Και πώς να λέγεται;",με ρώτησε. "Τέχνη" απαντώ!!

"Έχετε δίκιο.Σίγουρα δεν υπάρχει επιστήμη που μαντεύει.Απλά θελήσαμε να δώσουμε επιστημονικό ορισμό του λήμματος".

"Τι επιστημονικό ορισμό να δώσετε σε κάτι που δεν είναι επιστήμη;

"Συμφωνώ μαζί σας.Θα το κοιτάξουμε.Τι ιδιότητα έχετε;"

Να λοιπόν που καμμιά φορά με σωστές παρεμβάσεις,μπορούν να διορθωθούν πολλά!!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης