alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2007 Γεια σε όλους! Το θέμα αυτό έχει θιχτεί έμμεσα από τον giorgosgr,απλά προτίμησα να το αναδείξω περισσότερο ώστε να προβληματιστούμε για ένα πολύ σοβαρό επικείμενο πρόβλημα. Μένω κοντά στο Αλλού Fun Park,και έτσι από το μπαλκόνι φαίνονται πολύ καλά αυτοί οι προβολείς που έχουν τοποθετήσει,προφανώς για την προσέλευση του νεαρόκοσμου. Όποτε βλέπω τους προβολείς αυτούς,ανησυχώ έντονα για τον άμεσο κίνδυνο που υπάρχει από την μαζική εξάπλωσή τους,διότι,πολύ απλά,αποτελούν μία άριστη διαφήμιση,η οποία είναι ορατή από τους ΠΑΝΤΕΣ σε όλο το λεκανοπέδιο,αλλά και πέρα από αυτό.Ποιος μας λέει ότι αύριο μεθαύριο,δε θα βάλουν και γράμματα στα φώτα αυτά,ώστε να μπορεί κάποιος να διαβάσει επιγραφές και σλόγκαν από πολλά χιλιόμετρα μακριά;Και μη που πείτε ότι θα ανησυχήσουν για την αεροπλοία.Καρφι δε θα τους καεί... Ο τύπος όμως αυτός της διαφήμισης,έχει ένα μειονέκτημα!Οι πολλές χιλιάδες βατ που καταναλώνουν αυτές οι λάμπες.Τυχαίνει να έχω δουλέψει σε έμπορο που πουλάει τέτοιες λάμπες,λέγονται αντιαεροπορικές και έχουν ισχύ τουλάχιστον 5000 βατ.Ειδικά στο 'Αλλού', αν προσέξετε υπάρχουν 4-5 δέσμες,άρα μιλάμε για 5*5000=25000 βατ,μόνο για διαφήμιση "κράχτη"!! Ειναι προφανές,ότι ο μόνος λόγος που οι προβολείς αυτοί σβήνουν μετά από κάποια ώρα και δεν ανάβουν όλη τη νύχτα,είναι το κόστος.Οταν όμως φτάσει η εποχή που οι ήπιες μορφές ενέργειας(Η.Μ.Ε.),μπουν για τα καλά στη ζωή μας και αποκτήσουμε ενέργεια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ μικρού κόστους,τι πιστεύετε ότι θα επακολουθήσει;Θα γεμίσουν οι ουρανοί μας με φωτεινές διαφημίσεις,καθ'όλη την διάρκεια της νύχτας,καταναλώνοντας την δωρεάν ενέργεια που θα παρέχουν ο Ήλιος,ο άνεμος,τα βιοκαύσιμα της χώρας μας. Εμεις δεν ήμασταν που αναζητούσαμε τις ήπιες μορφές ενέργειας για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας;Εμείς δε θέλουμε να φροντίσουμε το περιβάλλον,επιλέγοντας ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ (όχι απαραίτητα ήπιες) μορφές ενέργειας;Kαλά όλα αυτά,αλλά τι θα γίνει με την αγαπημένη μας παρατήρηση;Μήπως οι ΗΜΕ αποτελέσουν στο μέλλον τον μεγαλύτερο εχθρό της; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
zantespear Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2007 Mε το υπάρχον νομικό πλαίσιο και το κόστος που έχουν τα ΑΜΕ αποκλείεται άμεσα να δημιουργήσουν συνθήκες υπερεπάρκειας ενέργειας (το κόστος για ένα φωτοβολταικό πάρκο 100 kw/h κυμαίνετε από 600-750 χιλ Ευρώ χωρίς το κόστος του οικοπέδου και χωρίς να υπολογίζονται και η συντήρηση. Επίσης το κόστος της kwh κυμαίνετε από 0,4 εώς 0,5 Ε). Μόνο φθηνά δεν είναι δηλαδή. Σπύρος
iorant Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Μαλλον εννοεις Ανανεωσιμες Πηγες Ενεργειας ΑΠΕ. Το θεμα δεν ειναι το κοστος αλλα η Σωτηρια του πλανητη. Ισως ακουγετε υπερβολικο αυτο που λεω αλλα ειναι η αληθεια. Για παρτε τα τελευταια 50 χρονια και υπολογιστε τι ζημια εχουμε κανει στο περιβαλλον και αναλογιστειτε τι θα γινει τα επομενα 50 χρονια. Η γη εφτασε σε αυτην την ηλικια διοτι το 99.99 % της ζωης της ,ο ανθρωπος (τα ζωανα πω καλυτερα), δεν επιβαρυνε καθολου το περιβαλον. τα τελευταια 70 χρονια ομως εκανε (ο ανθρωπος) τοση ζημια που η γη δεν αντεχει αλλο τοσο. zantespear θα σε στεναχωρησω αλλα αυτο το νομικο πλαισιο ειναι που στιριζει τα ΑΠΕ και κυριως τα φωτοβολταικα συστηματα τα οποια ειναι πιο προβλεψημα απο τα αιολικα παρκα. Το κοστος εγκαταστασης για 100 (kwp) και οχι kwh ειναι οντος στις 600,000 ευρω περιπου αλλα με τιμες κιλοβατωρας στα 0,45 ευρω η αποσβεση ειναι εφικτη και η επενδυση συμφερουσα.1kwp συστοιχια προσφερει ,με καλο προσανατολισμο και tracker, για την ελλαδα εως και 1900kwh. δηλαδη 1700-1900 kg CO2 λιγοτερο στην ατμοσφαιρα. Μηπως τελικα πρεπει να αρχισουμε να σκεφτομασται καπως διαφορετικα? Μηπως πρεπει να δουμε το φαινομενο του θερμοκηπιου με αλλο ματι.Τα οφελη της αστρονομιας ειναι οτι θα αιωρουνται΄λιγοτερα σωματιδια στην ατμοσφαιρα, αλλα το ουσιαστικο οφελος ειναι οτι θα συνεχισουμε να υπαρχουμε εμεις για να υπαρξει αστρονομια. Οσο για την ερωτηση εν κατακλειδι οχι δεν θα υπαρξει αυξηση ισχυος επειδη η ενεργεια θα ειναι πρασινη. Μαλλον το αντιθετο. Ο υπερκαταναλωτης και οχι ο καταναλωτης πρεπει και θα πληρωσει την νυφη. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Παιδιά, φθηνά ή όχι, ΗΜΕ ή ΑΜΕή Οχι-και-τόσο-ΗΜΕ, το θέμα είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να δοθεί μία οριστική λύση προς τις μη ρυπογόνες μεθόδους παραγωγής ενέργειας. Αν το κόστος του να πεθάνω ήσυχος ότι τα παιδιά μου δέν θα κυκλοφορούν με μάσκες οξυγόνου και δεν θα χρειάζονται να κρύβονται απο την τοξική βροχή είναι να χάσω την ευκολία παρατήρησης, τότε είμαι διατεθειμένος να το πληρώσω. Δημήτρης
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Οσο για την ερωτηση εν κατακλειδι οχι δεν θα υπαρξει αυξηση ισχυος επειδη η ενεργεια θα ειναι πρασινη. Μαλλον το αντιθετο. Ο υπερκαταναλωτης και οχι ο καταναλωτης πρεπει και θα πληρωσει την νυφη. Στη σημερινή εποχή,που η ενέργεια μόνο φτηνή δεν είναι,η φωτορύπανση συνεχώς γιγαντώνεται,καθιστώντας μας όλους υπερκαταναλωτές.Ξέρεις κανέναν να πληρώνει τη νύφη(ως υπερκαταναλωτής);;;Πόσο μάλλον όταν η ενέργεια γίνει φτηνότερη και πράσινη..... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Η μονη λυση για τα αερια θερμοκηπιου ειναι η πυρηνικη ενεργεια. Τιποτε αλλο δεν μπορει να δωσει τις απαιτουμενες ποσοτητες ενεργειας με οικονομικα συμφεροντα τροπο.Η φωτορυπανση θα αυξανει συνεχως. Διοτι οι λαμπτηρες γινονται πιο οικονομικοι και ισχυροτεροι και κανεις εκτος απο 5 αστρονομους και αλλους 5 οικολογους δεν ενδιαφερεται. Μαλιστα η μεγαλη πλειοψηφια του πληθυσμου θεωρει την φωτορυπανση πολιτισμο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Για την πυρηνική ενέργεια,θα συμφωνήσω.Ωστόσο,μόνο υπό την απειλή κάποιου αυξημένου τιμολογίου στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας,θα ελεχθεί κάπως η φωτορύπανση.ίσως είμαι από τους λίγους που πιστεύουν ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί,με πολύ,μα πάρα πολύ αγώνα. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
xmavidis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Η πυρηνική ενέργεια αν και καθόλου ζημιογόνα για το περιβάλλον αν χρησιμοποιηθεί σωστά είναι επικίνδυνη και αν γίνει ένα και λάθη, που θα γίνουν αν χρησιμοποιείται από όλους, τότε οι πάγοι θα επανέλθουν πάλι στη θέση τους και θα επεκταθούν μέχρι την Αφρική (nuclear winter). Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε είτε σύντηξη (πολύ δύσκολο) είτε να καίμε υδρογόνο (Η). Το "απόβλητο" του υδρογόνου θα είναι νερό. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει βρεθεί κάποιο υλικό ικανό να κρατήσει το υδρογόνο (κάτι σαν σφουγγάρι). Γι' αυτό έγινα επιστήμονας υλικών, για να το βρω!!! Μπορεί να μειωθεί το κόστος και μαζί του και η φωτορύπανση αν δεν ληφθούν μέτρα και στη τελική αν εμείς οι ίδιοι γίνουμε λιγότερο εγωιστές και περισσότερο υπεύθυνοι ώστε να παραδώσουμε ένα καθαρότερο και ποιοτικότερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές. Πάντως προτιμώ την φωτορύπανση και να χρειαστεί να ανέβω σε ένα βουνό για να παρατηρήσω παρά να μη θέλω να βρούμε μια καθαρότερη πηγή ενέργειας. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
vasiamits Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Η πυρηνική ενέργεια αν και καθόλου ζημιογόνα για το περιβάλλον αν χρησιμοποιηθεί σωστά είναι επικίνδυνη και αν γίνει ένα και λάθη, που θα γίνουν αν χρησιμοποιείται από όλους Αυτό το φόβο για την πυρηνική ενέργεια δεν μπορώ να τον καταλάβω. Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι εδώ και πολλά χρόνια, πολλές χώρες τη χρησιμοποιούν, καθώς και χώρες γειτονικές στην Ελλάδα ? http://www.cool-stuff.gr/
xmavidis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Δε νιώθω φόβο απέναντι στη πυρηνική ενέργεια. Απλώς δεν είναι πανάκεια. Μπορούν να βρεθούν πολύ επωφελέστερες για εμάς και το περιβάλλον λύσεις χωρίς να πρέπει να θαφτούν στα έγκατα της γης ραδιενεργά υλικά ώστε να είμαστε ασφαλείς. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
zantespear Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 zantespear θα σε στεναχωρησω αλλα αυτο το νομικο πλαισιο ειναι που στιριζει τα ΑΠΕ και κυριως τα φωτοβολταικα συστηματα τα οποια ειναι πιο προβλεψημα απο τα αιολικα παρκα. Το κοστος εγκαταστασης για 100 (kwp) και οχι kwh ειναι οντος στις 600,000 ευρω περιπου αλλα με τιμες κιλοβατωρας στα 0,45 ευρω η αποσβεση ειναι εφικτη και η επενδυση συμφερουσα.1kwp συστοιχια προσφερει ,με καλο προσανατολισμο και tracker, για την ελλαδα εως και 1900kwh. δηλαδη 1700-1900 kg CO2 λιγοτερο στην ατμοσφαιρα. Μηπως τελικα πρεπει να αρχισουμε να σκεφτομασται καπως διαφορετικα? Μηπως πρεπει να δουμε το φαινομενο του θερμοκηπιου με αλλο ματι.Τα οφελη της αστρονομιας ειναι οτι θα αιωρουνται΄λιγοτερα σωματιδια στην ατμοσφαιρα, αλλα το ουσιαστικο οφελος ειναι οτι θα συνεχισουμε να υπαρχουμε εμεις για να υπαρξει αστρονομια. Οσο για την ερωτηση εν κατακλειδι οχι δεν θα υπαρξει αυξηση ισχυος επειδη η ενεργεια θα ειναι πρασινη. Μαλλον το αντιθετο. Ο υπερκαταναλωτης και οχι ο καταναλωτης πρεπει και θα πληρωσει την νυφη.Σωστή η διόρθωση σου για το kwp φίλε μου (ώρες ώρες με πιάνει και καμιά στραβομάρα). Στο χωριό μου έχω ένα χωραφάκι και έψαχνα να δω αν μπορώ να στίσω και εγώ ένα πάρκο γύρω στα 100 kwp. Το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει μου φαίνεται πως έχει και κάποιες δικλείδες ασφαλείας για να αποθαρύνει κάπως το κόσμο. Ενδεικτικά-Η επιδότηση καταβάλλεται στο τέλος της εγκατάστασης-Για τη χαρτοσαβούρα πρέπει αναγκαστικά να το αναλάβει εταιρία (Γιατί για φωτοβολταϊκά ειδικά έχει τόσο πράμα?)-Υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά τιμών στα πάνελ σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.-Τι πάει να πει ότι σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος υπάρχει επάρκεια ενέργειας άρα εκεί δεν στήνονται πάρκα ΑΠΕ?Η όλη φάση μου κάνει κάτι σε '''Ας στήσουμε κάποια MW ΑΠΕνα μη μας κράζουν και οι Ευρωπαίοι και δίνουμε σε ομίλους άδειες κατασκευής Εργοστασίων αφου αυτοί θα μας σκάσουν τις χοντρές μίζες'''. Σπύρος
rama Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Ακόμα και τα 100KW θέλουν τον χώρο τους πάντως, ιδίως αν θέλεις να κάνουν tracking! Συνήθως θέλει (χονδρικά) γύρω στα 25 στρέμματα ανά MW εγκατεστημένης ισχύος. Ο προσανατολισμός του χώρου παίζει μεγάλο ρόλο, όπως φυσικά και τα χαρακτηριστικά ηλιοφάνειας της περιοχής αλλά και η εγγύτητα σε δίκτυο για την μεταφορά της ενέργειας.Στην εταιρεία που δουλεύω είμαστε (μεταξύ άλλων επενδύσεων σε ΑΠΕ) στο στάδιο αδειοδότησης για μονάδα αρκετών MW η οποία θα χωροθετηθεί σε συνολική έκταση 300 στρεμμάτων που αγοράσαμε στη Λακωνία.Το κόστος των ηλιακών μονάδων είναι απίστευτα μεγάλο! Αλλά συμφέρει μακροπρόθεσμα η επένδυση διότι έχει υψηλή επιχορήγηση (50%) και υψηλότατη εγγυημένη τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας.Αγγελος
iorant Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Στο χωριό μου έχω ένα χωραφάκι και έψαχνα να δω αν μπορώ να στίσω και εγώ ένα πάρκο γύρω στα 100 kwp. Οτι θελεις εδω. Αυτη ειναι η δουλεια μου. Μπορω να σε βοηθησω. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
iorant Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 alepohori Ξέρεις κανέναν να πληρώνει τη νύφη(ως υπερκαταναλωτής);;; Πόσο μάλλον όταν η ενέργεια γίνει φτηνότερη και πράσινη..... (υπερκαταναλωτης=σπαταλος καταναλωτης ασκοπη χρηση ενεργειας) δυστηχως δεν ξερω καποιον υπερκαταναλωτη να πληρωνει την νυφη. Αλλα αν και οταν γινει πρασινη η ενεργεια δεν θα γινει φθηνοτερη. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
xmavidis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2007 Συμφωνώ. Πχ για να φτιαχτεί ένα υλικό που να μπορεί να κρατά το υδρογόνο μέσα του θα είναι κάτι τουλάχιστον στα πρώτα στάδια της χρήσης του δαπανηρό. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2007 Συμφωνώ. Πχ για να φτιαχτεί ένα υλικό που να μπορεί να κρατά το υδρογόνο μέσα του θα είναι κάτι τουλάχιστον στα πρώτα στάδια της χρήσης του δαπανηρό. Αν συμβεί κάτι τέτοιο,θα μας επιτρέψει να ελπίζουμε λίγο.Ειδικά αν θεσπιστούν αυστηρότερα όρια για αποφυγή υπερκατανάλωσης.Διότι οι ΑΠΕ,θα είναι ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΕΞΆΝΤΛΗΤΕΣ,κάτι που σημαίνει ότι ΜΟΝΟ η θέσπιση ορίων κατανάλωσης και η υψηλή τιμή της ενέργειας,θα μπορούσε να αποτρέψει την μετατροπή της νύχτας σε μέρα Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα