Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Αγόρασα ενα τηλεσκόπειο DOB 8' skywatcher εβαλα τον ερευνητή πάνω αλλα ολα φαινονται αναποδα!!! Ειμαι τελείως ασχετος δυστυχως. Αυτο ειναι φυσιολογικο η εχω κανει κατι λαθος. Αν και ο ερευνητης ηταν συναρμολογημενος.
Δημοσιεύτηκε

Ακρως φυσιολογικό!!!

 

Και στα κάτοπτρα του τηλεσκοπίου συμβαίνει...δοκίμασες να δεις κάτι επίγειο...??

 

Θα μπορούσαμε να αντιστρέψουμε το είδωλο με έναν ανορθωτή αλλά παραπάνω φακός σημαίνει ότι χάνουμε σε φωτεινότητα ειδώλου...και εμείς θέλουμε όσο το δυνατό περισσότερο φως!!Εξάλλου ποιος λέει στο διάστημα τί είναι πάνω και τι είναι κάτω??

 

Και μια φιλική συμβουλή: αγόρασε οπωσδήποτε το nightwatch... :D

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα ήρθε το dob 8". Το έστησα και το έβγαλα έξω να πάρει τη θερμοκρασία που πρέπει κι έπειτα προσπάθησα να παρατηρήσω κάτι. Με δυσκόλευε αφάνταστα στον εντοπισμό των αστερισμών μέσω του ερευνητή λόγω της ανεστραμμένης εικόνας που δίνει και τελικά δε κατάφερα να εντοπίσω τίποτα.

Help please! Αν γίνεται να μη βάλω ανορθωτή ειδώλου.

 

Η προσπάθεια μου έγινε με τους προσοφθάλμιους plossl 25mm και 10mm. Προσπάθησα να διακρίνω το M42 με τον 25mm αλλά εις μάτην.

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε

Εγώ θα διαφωνήσω. Απο την στιγμή που έχεις Dob, πρέπει να συνηθήσεις ότι το αριστερό είναι δεξί και το επάνω κάτω, μιάς και την παρακολούθηση θα την κάνεις με το χέρι. Μην απελπίζεσαι, είναι θέμα συνήθειας που θα την αποκτήσεις σύντομα εφ όσον ασχοληθείς.

Οχι οτι ο red-dot δεν θα σου είναι χρησιμος, ισα-ισα. Απλα πρέπει να εξοικειωθείς με το τηλεσκόπιο πριν περάσεις σε πιο εύκολες λύσεις. Εξ άλλου, ο ερευνητής που έχεις είναι αρκετά δυνατός και θα σου φανεί πολύ χρήσιμος.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Γενικα πανω σε ενα τηλεσκοπιο καλο ειναι να υπαρχουν και τα δυο. Αλλη δουλεια κανει το ενα αλλη το αλλο. :)

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Έχει δίκιο ο KOTS, βάλε και τα δύο και θα δείς πότε θα χρησιμοποιείς το ένα ή το άλλο.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

 

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Να σας πω εγω την τεχνικη που εφαρμοζω. Ως τωρα εκανα παρατιρισεις με κυαλια και απλα εμαθα να ξεχωριζω καποιους πιθανους στοχους. Μολις πηρα το τηλεσκοπειο εκανα την ιδια δουλεια. Στοχευα προς μια περιοχη που ηξερα τι εψαχνα και μετα με διορθωσεις (μερικες φορες παρα πολλες και χρονοβορες) καποια στιγμη το πετυχαινα. Βεβαια ακομα δεν εχω προσπαθισει να δω και τιποτα πολυ αχνο.

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

 

http://astrocom.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
Απο την στιγμή που έχεις Dob, πρέπει να συνηθήσεις ότι το αριστερό είναι δεξί και το επάνω κάτω, μιάς και την παρακολούθηση θα την κάνεις με το χέρι. Μην απελπίζεσαι, είναι θέμα συνήθειας που θα την αποκτήσεις σύντομα εφ όσον ασχοληθείς.

 

Συμφωνώ απόλυτα :!: Όλα είναι θέμα συνήθειας και η χειροκίνητη κίνηση του οπτικού σωλήνα μετά απο κάποιο διάστημα γίνεται πανεύκολα.

Δημοσιεύτηκε
Δοκιμασε επισης να μετακινεις το σωληνα καθως θα εχεις τα ματια σου στο finder κοιτωντας μεσα απο αυτο τη γειτονια γυρω σου. Τοτε θα καταλαβεις περι τινος προκειται.

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Μια τεχνική που χρησιμοποιούσα εγώ (ακόμα δηλαδη την χρησιμοποιώ μερικές φορές) είναι η στόχευση με τα δύο μάτια ανοιχτα. Το ένα βλεπει μέσα απο τον ερευνητή, το άλλο εκτός. Όταν τα δύο είδωλα συμπέσουν είσαι στο στόχο σου. Το συγκριτικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν κατευθύνεις το τηλεσκόπιο μόνο μέσω του ανεστραμένου ειδώλου του ερευνητή οπότε το στρέφεις πιο εύκολα ή μάλλον πιο σωστά.

Η τεχνική έχει βέβαια πρακτική εφαρμογή όταν ο στόχος σου είναι ορατός και με γυμνό μάτι, αλλα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να φτάσεις στο κοντινότερο ορατό αντικείμενο και μετά να αρχίσεις το ψάξιμο.

Δημήτρης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης