Jump to content

Πανελληνιος μαθητικος διαγωνισμος αστρονομιας 2007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Σαββατο 3 Φεβρουαριου στις 9 πμ θα διεξαχθει ο πανελληνιος μαθητικος διαγωνισμος αστρονομιας.Υπαρχει κανεις αλλος που θα λαβει μερος?Και κατι αλλο.Υπαρχει κανεις που ελαβε μερος στο παρελθον?Πως ηταν?

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

• Απαντήσεις 443
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Υπάρχουν πολλά μέλη που έχουν λάβει μέρος, ακόμα και νικητές έχουμε ;)

Εδώ δες το περσινό αντίστοιχο θέμα:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2185

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο

Πείτε τίποτα να διαβάσουμε ρε παιδιά!

Αυτό το βιβλίο θα ήταν ιδανικό για προετοιμασία!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο

Θα πάρω και εγώ μέρος.

Όσο για το βιβλίο το έχω αγοράσει και είναι καλό για να δείς τι θέματα πέφτουν συνήθως! :wink:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ηθελα και εγω να το παρω το βιβλιο αλλα με τουτα και με κεινα ξεχασα #-o #-o #-o .Τουλαχιστον εχω τα θεματα των προηγουμενων διαγωνισμων.

Εγω θα ξαναριξω μια ματια στα βιβλια μου σημερα και αυριο.Σπαστικα ειναι τα θεματα με αποστολες και τετοια.Εκει δεν τα παω τοσο καλα...

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αχ..τι μου θυμήσατε παιδιά, είχα λάβει μέρος στα νιάτα μου ( :lol: ), την πρώτη χρονιά που ο διαγωνισμός έγινε σε 2 φάσεις. Ήταν καταπληκτική εμπειρία και σίγουρα αξίζει τον κόπο να βάλετε τα δυνατά σας για να περάσετε στη 2η φάση που πραγματοποιείται στο Βόλο (40 καλύτεροι από όλη την Ελλάδα). Εκεί θα περάσετε τέλεια, θα γνωρίσετε τους καταπληκτικούς και ακούραστους ανθρώπους της Εταιρείας Αστρονομίας του Βόλου, παιδιά με το ίδιο ενδιαφέρον όπου μπορεί να δημιουργήσετε φιλίες που θα κρατήσουν για χρόνια, πράγματα που για μένα αξίζουν περισσότερο απ' τα βραβεία και τα δώρα..όχι ότι είναι άσχημο για όποιον κερδίσει το ταξίδι στη NASA! :D

Σχετικά με τα θέματα..οι καλύτερες πηγές είναι το βιβλίο Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής της Β' Λυκείου, όπου είναι η κύρια πηγή ύλης του διαγωνισμού και το βιβλίο με τα θέματα των περασμένων ετών που παρέθεσε παραπάνω ο Ανδρέας. Πολύ καλές πηγές είναι το "Λεξικό Αστρονομίας" του κ. Μαυρομμάτη, το "Σύμπαν που Αγάπησα" των Δανέζη-θεοδοσίου και το "Περί Αστέρων και Συμπάντων" του Β. Ξανθόπουλου.

Γενικά υπάρχουν 4 θέματα σε κάθε φάση, όπου γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν οι κυριότερες κατηγορίες της Αστρονομίας πχ: 1-2 θέματα Αστροφυσικής ή Κοσμολογίας, 1 θέμα παρατηρησιακής αστρονομίας, 1 θέμα διαστημικής ή έρευνας του Ηλιακού Συστήματος ή 1 ιστορικό θέμα (πχ αρχαίοι Έλληνες Αστρονομοι). Συνήθως ένα από αυτά τα θέματα ή υποερώτημα ζητείται απάντηση κριτικής σκέψης του μαθητή (μορφή μικρής έκθεσης). Για όσους δεν έχουν το βιβλίο με τα θέματα ρίξτε μια ματιά εδώ για τα θέματα από τον 1ο έως τον 9ο διαγωνισμό: http://www.astronomos.gr/PLHROFORHSH/themata.doc

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Θα πάρω κι εγώ μέρος στο διαγωνισμό. Αν και τα προηγούμενα θέματα με τις αποστολές είναι τσιμπιμένα, είμαι αισιόδοξη και πιστεύω οτι θα τα πάμε καλά! Μακάρι μέσα στους επιτυχόντες να είμαστε όλα τα μέλη του astrovox! Καλή επιτυχία σε όλους μας!!!!!!!!! :cheesy: :cheesy:
Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη και κάποια μέρα θα γυρίσουμε στα άστρα...!!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Kαλη μας επιτυχια!!!Πιστευω οτι θα ειναι μια ξεχωριστη εμπειρια ασχετα με το αποτελεσμα!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

και εγω θα λαβω μερος.καλυτερα ριξτε μια ματια στο ιντερνετ σχετικα με τρεχοντα νεα και εξελιξεις και ας ελπισουμε να τα παμε καλα και να τα πουμε στο βολο τον μαρτη...
Σύνδεσμος για σχόλιο

Και εγώ θα πάω αυριο στην πρώτη φάση του διαγωνισμού στο πρώτο λύκειο Αγ.Παρασκευής!!! :) :)

Άντε καλή μας επιτυχία!!

Αλέξης Λομπάνοβ

Άλεξ Λομπάνοβ
Σύνδεσμος για σχόλιο

Eγω υποπτευομαι οτι μπορει να βαλουν κατι για την εκλειψη στο καστελοριζο,Αχιλλεα.Παιζει καμια αλλη προταση?

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δεν νομίζω να βάλουν για την έκλειψη.Αν ήταν θα το έβαζαν πέρυσι! :-k Αλλά ποιος ξέρει?

Ίσως να βάλουν για τον Πλούτωνα! :wink:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δεν ξερω...τι να πω? :-k Το σκεφτομαι και εγω για τον πλουτωνα.

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδιά αν είναι κάποιος/α από Αχαϊα που δίνει Πάτρα αύριο, θα τα πούμε στο 8ο Λύκειο Πάτρας! Μάλλον θα είμαι επιτηρητής. Μακάρι όμως να έδινα και εγώ πάλι!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Εγώ θα δώσω στο 2ο Λύκειο Υμηττού. Δίνει κανείς εκεί;
Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη και κάποια μέρα θα γυρίσουμε στα άστρα...!!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ε, όχι! Αυτό είναι άδικο!!! Σας έπεσαν εύκολα θέματα!

Δεν μπορούσαν αυτά να πέσουν πέρυσι??? :brick wall: :brick wall: :brick wall:

Πρέπει να τα πήγατε πολύ καλά!Καλή επιτυχία!!!! :Cheesy Grin:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης