Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

καλημέρα σας μόλις αγόρασα το παρακάτω δεν έχω ιδέα από τηλεσκοπία και ελπίζω οτι σαν πρώτο τηλεσκόπιο θα είναι εντάξει .... το site της παρέας το ανακαλυπσα μετά την αγορά οπότε οτι κόπηκε μεγια.. θα ήθελα την γνώμη σας και καπιες συμβουλές για το πώς να ξεκινήσω ευχαριστώ.

Convincing Facts:

* Aperture: 114mm

* Focal Length: 1000mm (catadioptric system)

* Faintest discernable stars: 12.8M! (over 2,250,00 Stars visible!!!)

* Dawes Limit: 1,21 arc-seconds

* Focal Ratio: f/9

* Eyepieces: 1.25” (31.7mm)

*

* Magnification normal:

SK4mm/250x, SR6mm/167x, H12,5mm/80x, H20mm/50x

* Magnification with Barlow-Lens:

SK4mm/500x, SR6mm/334x, H12,5mm/160x, H20mm/100x

* Mount: EQ

* Weight: 11.00 kg

* Extendable for Astrophotography, solar observing etc. because of its 1,25” accessory-holes

This offer includes:

* 1x Seben Star Sheriff 1000-114 Reflector Telescope

Furthermore you receive the following accessory without paying one cent extra:

* Eyepiece 1.25“ (31.7mm) H20

* Eyepiece 1.25“ (31.7mm) H12.5

* Eyepiece 1.25“ (31.7mm) SR6

* Eyepiece 1.25“ (31.7mm) SR4

* Barlow-Lens 1,25“ (31,7mm)

* Sturdy, vertically-adjustable Tripod

* Equatorial Mount (EQ)

* Finder Scope 5x24

* 1.25“ (31.7mm) Moon Filter

* 1.25“ (31.7mm) 1,5x Erecting Eyepiece

* Seben Electronic Motor Drive INCLUDED !!!

Color, Parts and Design can vary depending on the production.

Seben electronic motor drive

This SPECIAL OFFER already INCLUDES this accessory !!!

Δημοσιεύτηκε

Καταρχας Θωμα ηρεμησε. Μη το κανεις αυτο το πραγμα. 40 λεπτα περασανε απο το πρωτο σου post. Δεν ειναι δυνατον μεσα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα να λαβεις απαντησεις. Φιλικα εντελως.

Επισης. Δε μας ειπες το σημαντικοτερο. ΤΙ μαρκα ειναι το τηλεσκοπιο που αγορασες? Καλα αυτα που γραφεις. Φαινεται σχετικα καλο. Αλλα πες πρωτα μαρκα και αναλυουμε και τα υπολοιπα

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Είπε:

Seben Star Sheriff 1000-114 Reflector Telescope

:?

Υπάρχουν και κάποια σχόλια σε άλλο thread για το συγκεκριμένο, γι'αυτό απογοητεύτηκε ο φίλος... Φίλε μου μην απογοητεύεσαι, κάποια πρώτα πράγματα θα τα δεις με αυτό το τηλεσκόπιο και θα εξοικειωθείς με τη χρήση του. Επίσης (άσχετο απο τηλεσκόπιο) μάθε τον ουρανό έτσι ώστε το επόμενό σου τηλεσκόπιο να σε βρει μάχιμο!

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Διάβασε όλα τα λινκ στην αρχική σελίδα του astrovox και πάρε το Nightwatch Terrence Dickinson ή κάνε πολλά search στο google για astronomy for beginners και τέτοια. Επίσης κάνε αναζητήσεις στα παλιά θέματα του astrovox, ό,τι ρωτάς έχει μάλλον απαντηθεί ξανά...

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Συγνωμη. Απροσεξια μου. Δε το ειδα. Για να ειμαι ειλκρινης ουτε που την εχω ξανακουσει αυτη τη μαρκα. Anyway..

Διαβασε το NIGHTWATCH του Dickinson και θα παρεις μια συνολικη εικονα. Περα απο αυτα δειξε υπομονη, και μη περιμενεις σε καμια περιπτωση να δεις αυτα που βλεπεις στις φωτογραφιες. Θα απογοητευτεις με τη πρωτη.

Και κατι τελευταιο το οποιο δε το ακους συχνα. Κανε το τηλεσκοπιο σου προεκταση του χεριου σου. Αυτα. Οτι θελησεις ρωτα.

Δημοσιεύτηκε

Αυτό είναι, έτσι Θωμά;

http://www.astroshop.de/teleskope/seben/aktion--star-sheriff-114-1000-%2B-motor

Καλορίζικο και καλές παρατηρήσεις! Μια χαρά είναι για αρχή. Είναι 2.6 φορές ισχυρότερο τηλεσκόπιο από το ΕΤΧ70 και 20 ευρώ φθηνότερο!

Θα βρείς πολλά ενδιαφέροντα θέματα στο Astrovox.

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε

Σκεψου οτι με ενα τετοιο ξεκινησα (ιδιου διαμετρηματος ) και οταν πρωτοαντικρισα τα συννεφακια οπως το Μ13, Μ57, Μ42 κλπ εκανα να κοιμηθω μια νυχτα απο τη ταραχη μου!

Προσπαθησε και η ανταμοιβη ειναι πραγματικα φανταστικη!

Μπορεις να δεις πολλα πραγματα. Σαν πρωτο τηλεσκοπιο για εναρξη ειναι εκπληκτικο! :)

Δημοσιεύτηκε
Πολύ καλά είναι για αρχη φίλε μου. Υπομονη να εχεις να παρατηρεις οπως εγω πχ που βγαίνω μια νύχτα για παρατηρηση και τις επομενες 5 ειμαι αρρώστος. Τι γκαντεμια ειναι αυτη δεν μπορω να καταλαβω ρε γμτ. Αν δεν σε θέλει...

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

http://astrocom.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
Αυτό είναι, έτσι Θωμά;

http://www.astroshop.de/teleskope/seben/aktion--star-sheriff-114-1000-%2B-motor

Καλορίζικο και καλές παρατηρήσεις! Μια χαρά είναι για αρχή. Είναι 2.6 φορές ισχυρότερο τηλεσκόπιο από το ΕΤΧ70 και 20 ευρώ φθηνότερο!

Θα βρείς πολλά ενδιαφέροντα θέματα στο Astrovox.

Ναι όντως αυτό είναι .. όσο αφορά τον θα πωρωθώ με την παρατήρηση του ουρανού δεν νομίζω οτι χωράει αμφιβολία... είναι και ο χαρακτήρας μου τέτοιος.. πριν απο4 χρονιά πήρα ενα μικρο ενυδρείο (κόστος 80 ευρώ)αυτή τη στιγμή εχω ενυδρείο που έχει φτάσει τα 4500 ευρώ οπότε φαντάσου τι θα πάθω με το τηλεσκόπιο .... από τώρα η κοπέλα μου γκρινιάζει ότι θα με ψάχνουν τα βράδια O:) O:) και ότι θα χαλάσω πολα λεφτά....

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης