Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΣΤΡΟΦΙΛΟΙ

λεγομαι γιωργος και ειμαι 34 ετων.εχω κολλησει το μικροβιο της

αστρονομιας εδω και παρα πολλα χρονια.παρακολοθυω πολυ συχνα το

φορουμ.μετα απο χρονια μου εκαναν δωρο (η συζυγος) το ετχ70ατ απο το

lidl.πριν 2-3 χρονια ειχα πεισθει οτι θελω meade lx200 αλλα ειναι πολλα

τα λεφτα και τελικα το μετανοιωσα γιατι με αυτα τα τηλ δεν μαθαινεις το

ουρανο ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

Ρε παιδια σχετο πλαστικο ειναι.μου το πηρε γιατι συνεχεια γκρινιαζω για

τηλεσκοπιο ενα dob 12" θα ηταν οτι επρεπε αλλα αφηνουν τα ρημαδια τα

εξοδα βλεπε δανειο να αγοαρασεις κατι?

Τελικα ρε αστροφιλοι μετα απο τοσα χρονια καταλαβα χωρις να ειμαι

ειδημων πανω στην ερασιτ. αστρονομια καποια πραγματα.

1) Μισω αφανταστα τα ηλεκτρονικα τηλε. (χε χε ) γιατι πιστευω πως η αναζητηση ειναι ολη η γλυκα.εχω στενο φιλο που αγορασε τηλ μονο και μονο ειναι στο χειριστηριο καποιες χιλιαδες αντικειμενα.

τι να τα κανεις τα 140.000 αντικ οταν δεν ξερεις τον ουρανο.Μηπως

ειναι για λογους εντυπωσιασμου ? στην ελλαδα ζουμε.

2) αγοραζοντας καποιο επωνυμο ρομποτικο τελικα πληρωνεις μονο τα

ηλεκτρονικα.Σκας τοσα λεφτα για καποιο gps goto αλλα χανεις την μαγεια

της αναζητησης.Τελικα αγοαραζοντας ενα dob 12" και βλεπεις πολλα

και μαθαινεις και δεν αγοραζεις πολυ πλαστικο.δε λεω καλο το ετχ

αλλα ρε παιδια ειναι ενα παιχνιδακι.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

οποιος εχει dob orion optics uk 8" 10" ή 12" θα παρακαλουσα πολυ να με προσκαλεσει για να δω απο κοντα τις διαστασεις του.οι φωτογραφιες σε ξεγελουν.

το κινητο μου ειναι 6977 836103 και μενω στο π.φαληρο.παρακαλω οποιος μενει κοντα ας μου κανει μια κληση.

Ευχαριστω πολυ

ΚΥΛΑΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ME TO ASTROVOX ΠΑΡΕΑ

Δημοσιεύτηκε

Κάνε μια βόλτα από το Πλανητάρειο Θεσσαλονίκης στην Αθήνα, ή από τον Νομικό στον Πειραιά και θα πάρεις μια γεύση από τις διαστάσεις. Αλλά αν δεν έχεις ξαναδεί dobs απο κοντά μην τρομάξεις, στο τέλος σου φένεται και μικρό.

Απλά να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου τί θέλεις να κάνεις και πόσα να διαθέσεις, γιατί όσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις, τόσο πρέπει να τα "σκας".

Από λεφτά, ένα 8'' είναι αρκετά φτηνό και σου προσφέρει πολλά. Αν μετά αποφασίσεις για tracking και ίσως φωτογράφηση θα πρέπει να ανεβείς και κατηγορία χρημάτων.

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει μια λύση στο να πάρεις 12" Dob χωρίς να τα σκάσεις χοντρά.Παίρνοντας ενα της GSO, γλυτώνεις πολλά λεφτά και έχεις μια πολύ καλή διάμετρο.Βέβαια το συγκεκριμένο μπορεί να μην έχει την ποιότητα των οπτικών της Οrion Οptics, αλλά μόνο με τα λιγότερα λεφτά που πληρώνεις πιστεύω αξίζει.Δες στον παρακάτω σύνδεσμο την έκδοση με Αζίμ Teflon και εστιαστή κρεμαγιέρας στα 735 €.

http://www.aktistar.gr/GSOpres/GSOtextA.htm

Δημοσιεύτηκε

Είναι αλήθεια αυτό όμως καμιά φορά οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Και δε μιλάω για οπτική ποιότητα μόνο. Πιστεύω πως αν κανείς πάρει ένα τόσο μεγάλο τηλεσκόπιο (12") είναι κρίμα να μη δώσει κάτι παραπάνω για παράδειγμα για έναν καλύτερο εστιαστή ή για μια βάση με ομαλή κίνηση. Τέτοιες λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στην απλά καλή παρατήρηση και την απολαυστική παρατήρηση.

Οσο για τις διαστάσεις, όντως αν δεις αντίστοιχα τηλεσκόπια άλλων εταιρειών θα έχεις μια ιδέα τι να περιμένεις. Προσοχή στο ότι κάποιες εταιρείες βγάζουν μοντέλα ίδιου μεγέθους κατόπτρου σε δύο διαφορετικούς εστιακούς λόγους και άρα μήκη σωλήνα.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Για να σου τα πώ και γω με τη σειρά μου κάπως πρακτικά.

Οταν πάω για παρατήρηση ο σωλήνας (8'') πάει στο πίσω κάθισμα μεσα στο κουτί του ,η βάση (DOB) με προσοφθάλμια και χάρτες κάθεται δίπλα μου (με ζώνη) και τα φιλαράκια αν έχουν αυτοκίνητο καλώς........

Δημοσιεύτηκε

OXI!!!

Tα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα οσο τα περιγραφεις. Οχι τιποτ' αλλο αλλα θα τον απογοητευσεις τον ανθρωπο και θα αναγκαστει να περιοριστει στις 8 ιντσες.

Εγω εχω μεγαλυτερο τηλεσκοπιο (οχι σε διαμετρημα αλλα σε ογκο) και ομως καταφερνω να καθονται στο πισω καθισμα 3 ατομα. Πολλες φορες το καλοκαιρι φορτωνα τηλεσκοπιο επαιρνα και τους τρεις φιλους μου και πηγαιναμε στην Ακροκορινθο και παρατηρουσαμε. Ειναι πολυ απλο! Το τηλεσκοπιο καθεται στο μπροστινο καθισμα πατωντας στο πατωμα τη μια του πλευρα και η αλλη πλευρα στο προσκεφαλο του καθισματος. Το πορτ-παγκαζ φορτωνεται με μια βαση, βαριδια, τριποδα, βαλιτσες με προσοφθαλμια και καμια κουβερτουλα αν εχει κρυο!

Ο χωρος στο μπροστινο καθισμα που μενει αδειος εκμεταλευεται και εκει τοποθετουνται οι σακουλες με το κολατσιο!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Μου θυμήσατε πριν 2 μήνες, που είχαμε πάει με τον αδερφό μου και ενα φίλο στο βουνό για παρατήρηση με το 106 (το αυτοκίνητο..)

χωρέσαμε εγω μαζί με τον 8άρη σωλήνα στο πίσω κάθισμα, οι άλλοι δυο μπροστά, και η βάση πίσω!

βρήκε δυο φορές βέβαια το αυτοκίνητο κάτω (σε χωματόδρομο..), αλλα απο θέμα χώρου είμασταν σχετικά άνετα.

να και η αναμνηστική μαζί με το τελειωμένο μπουκάλι της Ursus!!

Πάντως, παρόλο το.. μέγεθος του αμαξιού, εχω ευχηθεί αρκετές φορές να είχα ενα 12άρι ή 14άρι..

Υ.Γ. Για να καταλάβεις το παράδοξο στην όλη ιστορία, εγω είμαι ο μεσαίος!

DSCF0640.JPG.97d3543c73a4e324daec17ca946941fd.JPG

Δημοσιεύτηκε

Πάντως, παρόλο το.. μέγεθος του αμαξιού, εχω ευχηθεί αρκετές φορές να είχα ενα 12άρι ή 14άρι..

Και το 12 ή το 14 σε truss tube υποθέτω… Μόνο μια φορά έχω δει συνάδελφο να μεταφέρει σε σεντάν ΙΧ σωληνωτό 12άρι. Έριχνε το κάθισμα του συνοδηγού πίσω, ξάπλωνε τον σωλήνα εκεί και τη βάση στο πίσω κάθισμα από πίσω του. Δεν ξέρω αν τράβαγε μπροστά και το κάθισμά του. Για 14άρι δεν το συζητώ. Μόνο με στέισον βάγκον ή ρυμουλκούμενο!... ξέρεις, κατά τα γνωστά του σώματος πυροβολικού! :lol:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης