Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλημέρα.

Προ εβδομάδας, με τον καλό καιρό, είπα να κάνω μια βόλτα με το τουτού ως το Σούνιο. Η μέρα είχε τρομερά καθαρή ατμόσφαιρα, και με τη βοήθεια ενός χάρτη που είχα στο αμάξι επιβεβαίωσα ότι στο Νότο έβλεπα μέχρι τη Μήλο (όχι, δεν κάνω πλάκα, όχι δεν κα΄νω λάθος, μισή ώρα το έλεγχα!!)

Παρατήρησα λοιπόν ότι στο ακρωτήριο, όχι εκεί που είναι ο ναός του Ποσειδώνα (που το βράδυ κλείνει) αλλά από τη μεριά της καφετέριας, ανατολικά και προς το νότο υπάρχει μια ελεύθερη περιοχή με εύκολα βατούς (με τα πόδια) χωματόδρομους που μάλιστα πρέπει να έχει και μια προστασία από κυνηγούς κλπ (πρώτη φορά είδα πέρδικες live στο φυσικό τους περιβάλλον)

Και ρωτάω όσους ξέρουν από εκείνα τα μέρη... Ο ουρανός το βράδυ εκεί κάτω πως είναι?? Ο ναός του Ποσειδώνα φωτίζεται (όπως τρομάρα τους λέγαν κατά την Ολυμπιάδα) ή όχι το βράδυ?? Είναι ασφαλές το μέρος για παρατήρηση?? (αν και εμένα δε μου φάνηκε και τόσο απόμερο, κοντά είναι ο δρόμος)??? Πάντως, όσες φορές έχω κατέβει με το αμάξι προς Λαύριο βραδιάτικα, ο ουρανός όπου δε φωτίζεται ο δρόμος είναι μάλλον καλύτερα από τη Ν. Μάκρη

Υποθέτω ότι ο ουρανός προς τον Νότο θα είναι καταπληκτικός (αφού δεν έχει τίποτα προς τα κάτω)... ¨Αντε μπας και δω τα NGC5139/5128 καμιά φορά :cheesy:

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα Canopus,

ο Ναός φωτίζεται, όχι εντονα για να μην εμποδίζει την ναυσιπλοία.

Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να σου δώσω feedback.

(Δεν ξέρω για τις πέρδικες πάντως τα ζευγαράκια θα τρομάξουν σίγουρα! :P )

Φιλικά,

Λευτέρης

PS: Γιατι δεν διοργανώνεται μια εκδρομη ΣΚ στην Τζιά που απο την Νότια πλευρά ειναι καθαρή. Απο την δυτική πλευρά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα λόγω του ΕΛ ΒΕΝ και της Αθήνας εν γένει.

Astronomy compels the soul to look upwards and leads us from this world to another.

Plato, The Republic

Greek author & philosopher in Athens (427 BC - 347 BC)

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ Canopus,

Το πλέον απομεμακρυσμένο νησί που είδες ήταν η Κύθνος.

Για παρατήρηση υπάρχει ένα γήπεδο στον Αγ. Κων/νο (Καμάριζα) το οποίο έχει καθαρό τον νότο αλλά πίσω έχεις τα φώτα του χωριού.

Ενναλακτική λύση είναι έλάχιστα χιλιόμετρα πιό κάτω και επί της ίδίας οδού ένα εκκλησάκι στον δρυμό του Σουνίου. Θεωρώ όμως ότι δεν μπορεί να πάει κανείς μόνος (πιθανόν να έχει και εκεί ζευγαράκια!!).

Φιλικά,

angelos

Δημοσιεύτηκε
Θεωρώ όμως ότι δεν μπορεί να πάει κανείς μόνος (πιθανόν να έχει και εκεί ζευγαράκια!!).

Ζευγαρακια στη μια .... τηλεσκοπια στην αλλη με "ουυυυ" και "ααααααα" .... φαντασου παρεξηγησεις! :mrgreen:

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Δοκιμάστε να παρατηρήσετε από δυτική Αττική (Άνω Αλεποχώρι),64 χλμ από Αθήνα,να βρείτε την υγειά σας(σε σχέση πάντα με την απόσταση από Αθήνα)!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητέ Canopus,

Το πλέον απομεμακρυσμένο νησί που είδες ήταν η Κύθνος.

Η Μήλος ή η Αντίμηλος ήτανε επιβεβαιωμένα 8) Η Κέα φαινότανε καμπάνα, η Κύθνος από πίσω της αρκετά καλά, πιο κάτω μέρος της Σέριφου (όλα αυτά φαίνονταν σα να μην είχαν θάλασσα ανάμεσα). Η Μήλος/Αντίμηλος φαινόνοτυσαν αρκετά μακρια από όλα, πολύ νότια-νοτιοδυτικά και αχνότατα! Τίποτα άλλο δε θα μπορούσε να ήταν προς εκείνη την κατεύθυνση

Την ίδια ημέρα φαινότανε από τη Νέα Μακρη η Γύαρος και σε υψόμετρο 0

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης