Νίκος Παπαδόπουλος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Οι οδηγίες του τηλεσκοπίου μου ( NexStar 114 SLT ) λένε ότι για να βρειςτη μέγιστη ωφέλιμη μεγένθυση του τηλεσκοπίου πολλαπλασιάζεις τηνδιάμετρο του σε ίντσες επί 60.Κάνοντας αυτή τη πράξη μου βγαίνει 270xενώ σύμφωνα με το γνωστό κανόνα mm x 2 βγαίνει 228x.Ποιός είναι ο σωστός κανόνας Αυτό που είναι ακατάληπτο σχετικά με το σύμπαν είναι ότι θα έπρεπε να είναι πέρα για πέρα καταληπτό Albert Einstein
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Πιο σωστός μου φαίνεται ο δεύτερος.
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Και εγω προτιμω το δευτερο. Ο πρωτος συντελεστης ειναι κατω απο καλες συνθηκες. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Νίκος Παπαδόπουλος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Και εγώ πιστεύω ότι σωστός είναι ο δεύτερος , αλλά γιατί οι οδηγίες,τιςοποίες κατέβασα από την επίσημη ιστοσελίδα της Celestron,λένε αυτό το πράγμα Αυτό που είναι ακατάληπτο σχετικά με το σύμπαν είναι ότι θα έπρεπε να είναι πέρα για πέρα καταληπτό Albert Einstein
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 αλλά γιατί οι οδηγίες,τις οποίες κατέβασα από την επίσημη ιστοσελίδα της Celestron,λένε αυτό το πράγμα M a r k e t i n g ..... Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
KOTS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Μην επενδυεις στις μεγεθυνσεις. Ειναι απο τα τελευταια πραγματα που κοιταμε σε ενα τηλεσκοπιο. Γενικα ομως ισχυει το δευτερο. Και μαλιστα και παλι κατω απο πολυ καλες συνθηκες θα μπορεις να πετυχεις τοσες μεγεθυνσεις. Κανονικα σε μια νυχτα καλη μεχρι 180 φορες θα αντεχει το πολυ. Και παλι πολλες σου λεω. Εγω με το 114 πετυχαινα τρεμαμενη εικονα στις 180 φορες STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Οπωσδήποτε marketing! Φυσικά, υπάρχει και άλλο χειρότερο marketing τα γνωστά... 700x50 στα τηλεσκόπια-παιχνίδια. Πάντως, ακόμα και το mm x2 ισχύει για καλές συνθήκες. Ούτε εκεί φτάνεις συχνά! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2007 Ανδρεα, Πριν πολλα χρονια ειχαμε τα γνωστα Tasco διοπτρικα με 60μμ διαμετρο και πλαστικα προσοφθαλμια με ενδειξη για 750x στο εξωτερικο του κουτιου ... φυσικα με ομορφες φωτογραφιες του Κρονου και ιδιαιτερα αστειες εγχρωμες φωτογραφιες του Μ42 κα. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 Ο πρώτος κανόνας προτείνεται και από τον κ. Al Nagler στα εγχειρίδια που εσωκλείονται στους nagler type 6,με τον περιορισμό ότι ισχύει για διαμέτρους μέχρι 6". Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
KOTS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 Οταν χρησιμοποιεις Nagler, ολα ειναι δυνατα... Ξερω εγω τι λεω!! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα