Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ενα εξαιρετικό video που περιλαμβάνει εικόνες απο τον κυνηγό εκλείψεων David Makepeace.

Ατάκα που ακούγεται στο video:

"If Astronomy is my religion, then totality is my Mecca..."

http://films.thelot.com/films/18116

Βοσινάκης Ανδρέας

http://www.ofa.gr

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημοσιεύτηκε
Άλλοι κυνηγάνε πολύ πιο άπιαστα και ανούσια πράγματα για όλη τους τη ζωή... Τουλάχιστον στην περίπτωση των εκλείψεων γυρίζεις και όλο τον κόσμο, αποκτάς εμπειρίες και βλέπεις τόσα μέρη. Δε το θεωρώ και τόσο ανούσιο, αν έχει κάποιος τη δυνατότητα να το κάνει πιστεύω είναι τρομερή εμπειρία. Εξάλλου αν κάποιος δεν έχει δει ολική έκλειψη ηλίου δεν μπορεί να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Νομίζω οι συνταξιδιώτες από το Καστελλόριζο θα συμφωνήσουν.... ;)

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω οι συνταξιδιώτες από το Καστελλόριζο θα συμφωνήσουν....

Ναι! Ναι! Ναι!!!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
το θεωρώ υπερβολή να κυνηγάς μια σκιά σε όλη σου τη ζωή, σε όλη τη γη, και μάλιστα γυναίκας (σελήνης) \:D/

Σοφή κουβέντα φίλε ifikratis!!!

να τρέχεις πίσω απο την σκιά μιας γυναίκας!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

σοβαρά πάντως τώρα, εγω αν είχα την οικονιμική δυνατότητα θα το έκανα άνετα..

θα μπορούσα να συνδιάσω και διακοπές, δεν είναι ανάγκη να ξενιτεύομαι αποκλειστικά για την έκλειψη.. :wink:

Δημοσιεύτηκε

Πολύ όμορφο βιντεάκι.

Με γύρισε σχεδόν ένα χρόνο πίσω όταν πήγα στην Αίγυπτο για την έκλειψη.

Ελπίζω να μπορέσω να ταξιδέψω και το 2008 και το 2009 για να ξαναζήσω την υπέροχη αυτή εμπειρία!!

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Δημοσιεύτηκε
Πώς να είναι άραγε αυτή ή δεύτερη φορά; Στη σκιά της πρώτης; Ακόμα καλύτερη; Οσοι έχετε ζήσει πάνω από μία, φωτίστε μας!
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Nα πω την αλήθεια το video δε με ενθουσίασε, έχοντας δει την ολική έκλειψη οποιαδήποτε εικόνα και να δω μου φαίνεται φτωχή μπροστά στην ζωντανή θέαση όλου του φαινομένου!

Κατά τη γνώμη μου αξίζει φυσικά να ταξιδέψει κανείς για να δει την έκλειψη. Ούτως ή άλλως ένα ταξίδι στην άκρη του κόσμου έχει χάρη από μόνο του, φανταστείτε το σε συνδιασμό με ένα φαντασμαγορικό φαινόμενο και τη συναναστροφή με ανθρώπους που ήρθαν για τον ίδιο λόγο εκεί!

Η εμπειρία του Καστελλόριζου με κάνει όχι απλά να μη το μετανοιώνω, αλλά να θέλω να το ξανακάνω!

Δημοσιεύτηκε
Κατά τη γνώμη μου αξίζει φυσικά να ταξιδέψει κανείς για να δει την έκλειψη. Ούτως ή άλλως ένα ταξίδι στην άκρη του κόσμου έχει χάρη από μόνο του, φανταστείτε το σε συνδυασμό με ένα φαντασμαγορικό φαινόμενο και τη συναναστροφή με ανθρώπους που ήρθαν για τον ίδιο λόγο εκεί!

θα συμφωνήσω μαζί σου Κώστα. Και βέβαια αξίζει να κάνεις μακρινά ταξίδια για να δεις το φαινόμενο, το οποίο θα το συνδυάσεις με το να δεις νέες χώρες, πολιτισμούς και ανθρώπους. Και εγώ το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για Κίνα το 2009 αλλά όχι μόνο για την έκλειψη αλλά και για το ταξίδι εξίσου (2 σε 1!). Πάντως μου φαίνεται κάπως υπερβολικό να κυνηγάς όλες τις εκλείψεις σε όποιο μέρος του κόσμου και εάν γίνονται ανεξαρτήτως δυσκολιών και διάρκειας φαινομένου! Βέβαια αν είχα την οικονομική ευχέρεια θα το έκανα ίσως και εγώ, ποιος ξέρει.. Εξαρτάται γενικά πόσο άνθρωπος της περιπέτειας είναι ο καθένας και κατά πόσο του αρέσει να ταξιδεύει!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Πάντως μου φαίνεται κάπως υπερβολικό να κυνηγάς όλες τις εκλείψεις σε όποιο μέρος του κόσμου και εάν γίνονται ανεξαρτήτως δυσκολιών και διάρκειας φαινομένου!

Και μένα μου φαίνεται υπερβολικό, αλλά στο μονοπάτι της έκλειψη όλο και υπάρχει ένα μέρος που θα είναι ενδιαφέρον για επίσκεψη και αν υπάρχει η οικονομική και χρονική ευχέρεια γιατί να χαθεί η ευκαιρία;

Kαι ας σκεφτούμε πόσοι από εμάς θα πηγαίναμε στο όμορφο Καστελλόριζο δίχως την έκλειψη;

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_30/03/2006_178969

Δημοσιεύτηκε
Kαι ας σκεφτούμε πόσοι από εμάς θα πηγαίναμε στο όμορφο Καστελλόριζο δίχως την έκλειψη;

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_30/03/2006_178969

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό Κώστα. Η μαγεία της έκλειψης ολοκληρωνόταν από το πανέμορφο Καστελόριζο, για το οποίο, μετά την επιστροφή μας, έλεγα πόσοι τυχεροί ήμασταν που η έκλειψη ήταν ορατή από εκεί και μας δόθηκε η ευκαιρία να το επισκεφτούμε, κάτι το οποίο ίσως να μη γινόταν ποτέ σε διαφορετική περίπτωση!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Μην ξεχναμε οτι υπαρχουν πολλοι πλουσιοι ανθρωποι που σπαταλανε τα χρηματα τους και τον χρονο τους σε εντελως ανουσια πραγματα(μοδα,επειδηξη πλουτου με πανακριβες συλλογες κ.λ.π.)

Ταξιδευοντας μαθαινει κανεις παρα πολλα για τον πλανητη μας και τους ανθρωπους,και παρακολουθοντας μια εκλειψη μας ανοιγεται ενα μοναδικο παραθυρο στην κατανοηση της ουρανιας μηχανικης και στον αυτοπροσδιορισμο μας σε αυτο το συμπαν. :D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε
Πώς να είναι άραγε αυτή ή δεύτερη φορά; Στη σκιά της πρώτης; Ακόμα καλύτερη; Οσοι έχετε ζήσει πάνω από μία, φωτίστε μας!

Η δεύτερη φορά είναι επίσης συγκλονιστική :-) Σίγουρα, η παρθενική πρώτη φορά έχει μια διαφορά, το σοκ είναι μεγαλύτερο. Έτσι κι αλλιώς είναι το πιο εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο.

Εμένα η πρώτη μου ολική έκλειψη ήταν στην παραλιακή πόλη Shabla στην Βόρεια Βουλγαρία (στο κέντρο του path of totality) την 11η Αυγούστου 1999 και η δεύτερη στο Καστελλοριζο στην αυλή του σχολείου. Αν θέλετε το πιστεύετε αλλά την πρώτη την περίμενα από το 1992 και τις τελευταίες 700 μέρες πριν το γεγονός έσβηνα ημέρες από ένα πίνακα που είχα φτιάξει σε XL.

Το καλύτερο την πρώτη φορά ήταν ότι ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος και το στέμμα ήταν ένας φανταστικός συνδυασμός λευκών, γκρι και γαλάζιων αποχρώσεων.

Μήπως αλλάζει η ομορφιά του έναστρου ουρανού ή του ηλιοβασιλέματος όταν τα βλέπουμε τόσες και τόσες φορές;

Θέλω και εγω να δω έκλειψη!!!!!!!!(*,)

Καλά, θα σου δώσω εγώ μια από τις δικές μου φορές :mrgreen:

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης