Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Η Καθημερινή κάθε Κυριακή έχει το Space Race μια σειρά DVD με θέμα

τον αγώνα της Αμερικής και της Ρωσσίας να κατακτήσουν το διάστημα

Αυτό που είναι ακατάληπτο σχετικά με το σύμπαν είναι ότι θα έπρεπε να είναι πέρα για πέρα

καταληπτό

Albert Einstein :!:

Δημοσιεύτηκε

Πηρα το πρωτο dvd.Αν και δεν προλαβα να το δω μου φανηκε πολυ καλη δουλεια!Εχει μαζι και πληθος δημοσιευματων απο τον τυπο της εποχης!

Πιστευω οτι αξιζει

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Πιστεύω ότι η σειρά αυτή θα πραγματεύεται τις αμφότερες προπαγάνδες στην πολιτική σκακιέρα κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.Δε θα έχει να προσφέρει τίποτα από την άποψη της επιστημονικής γνώσης.

Λέτε να κάνω λάθος; :-k

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Αμερικής και της Ρωσσίας να κατακτήσουν το διάστημα

και της ΕΣΣΔ, η Ρωσσια δεν κατακτησε τιποτα στο διαστημα, κανει μαλιστα και βολτες μερικους που με τα φραγκα το παιζουν αστροναυτες μπας και βγαλει κανα δολλαριο :mrgreen:

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Είδα το πρώτο επεισόδιο από τα δύο που περιέχει το πρώτο DVD. Είναι καλογυρισμένη παραγωγή - BBC γαρ :mrgreen: - και βλέπεται ευχάριστα.

Το δεύτερο σετάκι που εμπεριέχεται στη θήκη είναι η γνωστή σειρά SPACE με τον Σαμ Νηλ. Αυτό το δεύτερο τουλάχιστον σετ αξίζει τον κόπο.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Εφ οσον δεν το εχω δει ακομα δεν μπορω να μιλησω,αλλα μονο εικασιες κανω.Οταν το δω θα πω τη γνωμη μου

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Kαι εγω το ειδα και μπορω να πω πως η αξια του ειναι καθαρα ιστορικη , καθως (τουλαχιστον το πρωτο dvd ) δεν περιεχει καμοια αναφορα σε επιστημονικα και τεχνικα δεδομενα...

Ελπιζω πως στο δευτερο dvd θα υπαρχει κατι αναλογο...

Δημοσιεύτηκε
Αμερικής και της Ρωσίας να κατακτήσουν το διάστημα

και της ΕΣΣΔ, η Ρωσία δεν κατέκτησε τίποτα στο διάστημα, κάνει μάλιστα και βόλτες μερικούς που με τα φράγκα το παίζουν αστροναύτες μπας και βγάλει κανα δολάριο :mrgreen:

Είσαι λάθος Γιώργο!!!!

Η Ρωσία κατέκτησε πολλά στο διάστημα φίλε, δεν σου λέω για τον Sputnik (που όπως και να το κάνουμε ήταν το σπίρτο και η πίκρα των Αμερικάνων να ξυπνήσουν)

αλλά για τις αποστολές Luna οι οποίες δεν είναι 1 - 2 - 3 αλλά

Luna 2, Luna 3, Luna 9, Luna 10, Luna 11, Luna 12, Luna 13, Luna 14, Luna 16, Luna 17, Luna 19, Luna 20, Luna 21, Luna 22, Luna 24

και δεν σταματάνε μονάχα εκεί, έχουμε και τις αποστολές Zond στην Σελήνη :

Zond 3, Zond 5, Zond 6, Zond 7, Zond 8.

Οι αποστολές Phobos 1 και 2 στον Άρη!!!

Η αποστολή Mars 96 και αυτή στον Άρη.

Οι αποστολές Venera στην Αφροδίτη :

Venera 4, Venera 5, Venera 6, Venera 7, Venera 8, Venera 9, Venera 10, Venera 11, Venera 12, Venera 13, Venera 14, Venera 15 & 16

Αν θέλεις και για φωτογραφικό υλικό από Σελήνη δες και εδώ, και πρόσεξε λιγάκι τις ημερομηνίες πριν πεις πάλι τίποτα :

http://www.mentallandscape.com/C_CatalogMoon.htm

Έτυχε να κάνω μια παρουσίαση στους φίλους μου στον Σύλλογο μας τον ΣΕΑΘ για την Σελήνη και να κάτσω να τα ψάξω λιγάκι.

Δες στα και πες μας αν δεν έχει κάνει πολλά αυτή η χώρα!!!

Απλά στον ψυχρό πόλεμο ήταν μια χώρα αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο.

Προσωπικά θεωρώ το πρόγραμμα τον Ρώσων ανώτερο από της nasa που σε γενικές γραμμές μου είναι όλο φρου φρού και αρώματα.

Αν με ρωτήσεις τι βλέπω στο μέλλον θα σου πω Ευρώπη με Ρωσία, αλλά ξεφεύγω από το θέμα μας. :mrgreen:

Ελπίζω να το πάρεις πίσω αυτό που είπες :mrgreen: Η όταν γράφεις κάτι να επιχειρηματολογείς τις σκέψεις σου.

Για το αν θέλουν να βγάλουν φράγκα είναι μαγκιά τους, αν έχει τα κότσια ας το κάνει και η nasa!!! Αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό οι Ρώσοι τους ανέβαζαν και αυτούς πάνω :mrgreen:

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
Γίωργο, ο (άλλος) Γιώργος μάλλον εννοούσε ότι οι Ρώσοι δεν κατέκτησαν τίποτα μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης γι'αυτό και έκανε την πρόταση αντί για Ρωσία να γραφτεί ΕΣΣΔ. Δεν αμφισβήτησε καθόλου την προσφορά των Σοβετικών αλλά την πορεία από το 1991 και μετά όπως το καταλαβαίνω.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Μα και από το 1991 και μετά η NASA έχει μείνει πίσω!!!

Έξάλλου μια χώρα (Ρωσία) που ξαφνικά από το ένα καθεστώς πέρασε στο άλλο τι να περιμένει κανείς. Εγώ προσωπικά απορώ με το τι τελικά κάνουν οι Αμερικάνοι με τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών τους.

Για την εκμετάλλευση εμπορικά του διαστήματος είμαι υπέρ!!!

το έχουμε ξανά συζητήσει αυτό.

Για το αν έγραψα πολλά ήταν απλά και μια ευκαιρία να γνωρίσουμε και το τι έκαναν και οι Ρώσοι για την κατάκτηση του διαστήματος.

Το βασικότερο όμως ήταν να βάλουν την NASA να δουλέψει και να κερδίσει την χαρά να πατήσει ο άνθρωπος στην Σελήνη!!!!

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Δημοσιεύτηκε

Από χαλάζι την έπαθε τώρα!!! τι να πω από χαρτί είναι φτιαγμένο

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=49384&sid=62b2b2d6acee98fd3839870332a2eb49#49384

Πρόγραμμα δισεκατομμυρίων, άρε καημένε αμερικάνικε λαέ τι πληρώνεις.

Που να κάνουν μετά μεταφορές απλών πολιτών, ξέρετε εκεί ο αμερικάνος αν πληρώσει θέλει να πάει κιόλας αλλιώς ζητάει και αποζημίωση.

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Δημοσιεύτηκε
Όντως είναι αστείο να αναβάλεται αποστολή απο χαλάζι. Πιστεύω θα έπρεπε να είχαν ένα υπόστεγο. Δεν είναι θέμα κατασκευής. Αφρός πρέπει να υπάρχει στη κεντρκή δεξαμενή γιατί κομμάτια πάγου θα πεφταν στα θερμικά πλακίδια κατα την εκτόξευση. Πλακίδια πρέπει να υπάρχουν για να προστατεύουν το λεωφορείο κατα την επανείσοδο. Συνεπώς δεν είναι χαζοί για το πως είναι δομημένο το λεωφορείο. Το λάθος ήταν ότι δεν υπήρχε κάποιο υπόστεγο.Οι ρώσοι όπως και να το κάνουμε έμειναν πίσω, δε μπορούν να κάνουν ότι η Νάσα με το διαστημικό λεωφορείο γι' αυτό και η κατασκευή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είναι θέμα αποκλειστικά που έχουν αναλάβει τα διαστημικά λεωφορεία.
IK Observing System
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Το space race και γενικότερα τo BBC αναφέρεται περσσότερο σε επιτεύγματα που έκανε η Ρωσία παρά η Αμερική. Όσον αναφορά το DVD έχει κάποιες ασάφειες... :-k :-s

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Το space race και γενικότερα τo BBC αναφέρεται περσσότερο σε επιτεύγματα που έκανε η Ρωσία παρά η Αμερική. Όσον αναφορά το DVD έχει κάποιες ασάφειες... :-k :-s

ΤΙ? και δε το έχω προμηθευτει ακόμα???

draculaaaaaaaaa!!!! :cheesy: :cheesy: :cheesy:

scooby doobi dooo!!!!!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης