Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Άκουσα προχθές στο ραδιόφωνο για κάποια ημερίδα της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας το Σάββατο 10/3.Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω;

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

http://www.helas.gr/

Δεν βρήκα κάποια ανακοίνωση στο παραπάνω site αλλά βρήκα αυτή την ανακοίνωση για ημερίδα στις 10/3: http://www.eef.gr/news_id.asp?news_id=443&cat_id=17 , την οποία δεν την διοργανώνει η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία:

Τα Εκπαιδευτήρια «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ», στο 50ο έτος της λειτουργίας τους (1957-2007), με την ευγενή υποστήριξη της ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ διοργανώνουν ημερίδα για την 50η επέτειο από την εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου (1957) με θέμα:

«Ανοικτή θέα στο σύμπαν-ελεύθερη θέα στην αλήθεια» το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2007 και ώρα 9.00π.μ.-2.00μ.μ.στο Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Συμμετέχουν με εισηγήσεις οι:

1. κ. Σταμάτης Κριμιτζής, Ακαδημαϊκός - ΄Εδρα Επιστήμης Διαστήματος με θέμα: « Πενήντα χρόνια που άλλαξαν τον Κόσμο:

Η εποχή του Διαστήματος »

2. κ. Κανάρης Τσίγκανος, Καθηγητής Αστροφυσικής και Αστρονομίας Π.Α. με θέμα: « Το παρελθόν και μέλλον του παρόντος:

Η γένεση, ζωή και θάνατος των αστέρων »

3. κ. Γεώργιος Γούναρης, Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής Α.Π.Θ. με θέμα: « Αθέατη ενέργεια και ύλη στο σύμπαν »

Συντονίζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαρευωτικής κ.κ. Νικόλαος.

Μουσική παρέμβαση με Βυζαντινό Χορό Μαθητών της « Ε.Π »: «Εξομολογείσθε»

και Χορωδία μαθητριών της « Ε.Π »: « Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας»

Καλούνται Φυσικοί και Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ « Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ »

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Δημήτρη άλλαξε το θέμα του τόπικ, ώστε να μην χρειαστεί να ανοίξουμε άλλο! Είναι ενδιαφέρον εγώ σκέφτομαι να πάω!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
όσοι δεν είμαστε Φυσικοί,μπορούμε να πάμε;

Δεν αναφέρει ότι δεν μπορούν και συνήθως στις ημερίδες δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός. Θα πάρω τηλέφωνο να σιγουρευτώ πάντως.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Στις ραδιοφωνικές καταχωρήσεις για το θέμα δεν αναφέρει κάποιο περιορισμό ως προς την

ιδιότητα όποιου ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει

Δημήτρη μάλλον είμαι και 'γω μέσα \:D/

Φιλικά

Δημήτρης

CELESTRON Dob

www.medicalmarket.gr

Δημοσιεύτηκε
Πήρα τηλέφωνο στα Εκπαιδευτήρια και ρώτησα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους! Εκτός απροόπτου θα ανέβω Αθήνα. Ελπίζω να δω εκεί και μερικούς αστροβοξίτες για να τα πούμε. :D

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Το σκεφτομαι και εγω σοβαρα πλεον.....

Μακαρι το Σαββατο το πρωι στις 9 να ειμαι στο Δημοκριτο...[-o< [-o< [-o<

Φιλικα Νικος

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Δημοσιεύτηκε
Στις ραδιοφωνικές καταχωρήσεις για το θέμα δεν αναφέρει κάποιο περιορισμό ως προς την

ιδιότητα όποιου ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει

Δημήτρη μάλλον είμαι και 'γω μέσα \:D/

Απίστευτο!Δημήτρη,θα συναντηθούμε υπό το φως του Ήλιου;Δε το πιστεύω! :shock: :shock: :shock:

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Το τρενο φευγει σημερα στις δυο το μεσημερι για Αthens!!!

Astrovoxites-astrovoxitisses να κρατατε ενα κοκκινο τριανταφυλλο για να γνωριστουμε!!

Τα λεμε αυριο στις 9 στο Δημοκριτο!!

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Δημοσιεύτηκε

Πατριάρχου Γρηγορίου Ε' & Νεαπόλεως

και το λινκ για το χάρτη

http://www.forthnet.gr/templates/driveme.aspx?c=10008226&initialCenterX=483821.508142197&initialCenterY=4205478.39886876

Υ.Γ1 Όποιος έχει ξαναπάει ας μας επιβεβαιώσει πως είναι στην Αγ. Παρασκευή γιατί κι εγώ απ το ιντερνετ τη βρήκα τη διεύθυνση.

ΥΓ2 Επειδή μόνο ακουστά την έχω την Αγ. Παρασκευή (μεγάλη η χάρη της) μήπως κάποιος να μας έδινε και οδηγίες πως μπορεί κάποιος να πάει εκεί από Εθνική; :?

Δημοσιεύτηκε

Φοράω τη μαύρη κουκούλα και σας λέω ότι ο Παναγιώτης (quendi) ήταν ο μόνος που έτρωγε και στην ομαδική φωτογραφία,απλώς εκεί πρόλαβε και τα έκρυψε!Ήταν 2 ολόκληρα κουλουράκια βουτύρου και 1 ποτήρι πορτοκαλάδα.

Περάσαμε πολύ ωραία,τόσο στην ημερίδα,όσο και στα σουβλάκια στην Αγ.Παρασκευή.Ειδικά εκεί έπεσε πολλή κουβέντα για αστρονομία,με το σουβλάκι να δίνει δυναμικό παρόν!

ΥΓ. Παναγιώτη,είχαμε να τα πούμε από το καλοκαίρι.Χαρηκα πολύ!

Νίκο(skywalker) χάρηκα για την γνωριμία!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Κώστα,

Το καλύτερο ήταν απλά ότι βρεθήκαμε μεταξύ μας και μιλήσαμε πολύ και επί παντός επιστητού.

Δυστυχώς, η ημερίδα αυτή περισσότερο είχε το χαρακτήρα κοινωνικής εκδήλωσης και λιγότερο πέτυχε να μας μεταφέρει τη μαγεία που υποσχόταν ο τίτλος της.

Το περιβάλλον πάντως ήταν υπέροχο: έξοχο το Συνεδριακό Κέντρο Δημόκριτος σε μια κατάφυτη περιοχή του Υμηττού στην Αγ. Παρασκευή.

Εμένα με κούρασε λίγο η μεγάλη διάρκεια των -πολύ- εκλαικευτικών ομιλιών, και ο πάρα πολύς κόσμος. Οι μισοί φύγαμε πριν τελειώσει το πρόγραμμα (οι μισοί από την παρέα των Astrovoxιτών, εννοώ).

πχ Η ομιλία περί γέννεσης, ζωής και θανάτου των άστρων είναι κάτι που βέβαια δεν περίμενα και δεν είχα ανάγκη να ακούσω σε μια "Ημερίδα για την 50η επέτειο από την εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου (1957)".

Τα DVD της σειράς Space Race είναι αυτά που πραγματικά αποδίδουν τη μαγεία των γεγονότων της εποχής. Θα έλεγα σε όλους τους φίλους να σπεύσουν να πάρουν την Καθημερινή της Κυριακής!!!

Βαγγέλης

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας!!!

Ήμουν κι εγώ χθες στην ημερίδα!! Μου άρεσε πάρα πολύ!!! =D>

Δυστυχώς δεν γνώριζα κανέναν σας...

Μου άρεσαν όλες οι ομιλίες, η καθεμιά ήταν ξεχωριστή αλλά περισσότερο μου άρεσε του κ.Τσίγγανου.

Κάτι που μάλλον έχει παρανοηθεί είναι ότι την εκδήλωση δεν την οργάνωσε η ένωση φυσικών, αλλά ένα σχολείο (το σχολείο που πήγαινα...) οπότε μάλλον λογικό είναι να είναι εκλαϊκευμένες οι ομιλίες. Αν και η τελευταία δεν νομίζω ότι ήταν και τόσο απλή...

Υπάρχουν δύο τρόποι να ζεις. Ο ένας είναι σαν να μην υπάρχουν θαύματα. Οάλλος είναι σαν όλα να είναι ένα θαύμα.

Α.Ανστάιν

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης