Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα είχα την τύχη να βρεθώ στη συνάντηση του SPA (Society of Popular Astronomy) http://www.popastro.com/convention07.htm που έγινε στο Cambridge. Ηταν πολύ ενδιαφέρουσα και σε πάρα πολύ φιλικό κλίμα. Εντύπωση μου έκαναν τα poster για τη φωτορρύπανση και η όλη προσπάθεια -μια συνεργασία για ιδέες δε θα έβλαπτε καθόλου...

Το πρόγραμμα πάρα πολύ ωραίο, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω όλες τις διαλέξεις. Το πιο όμορφο κομμάτι όμως ήταν το ιδιότυπο παζάρι που υπήρχε με αστρονομικά είδη, και όχι δεν αναφέρομαι σε τηλεσκόπια... Εμποροι μετεωριτών αλλά και ηλιακών ρολογιών-εξαντών-nocturnals, καθώς και παλιών βιβλίων αστρονομίας ήταν στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου.

Φυσικά αγόρασα ένα πολύ όμορφο ηλιακό ρολόι τσέπης και επόμενος στόχος να είναι ένα nocturnal!

Δημοσιεύτηκε

Παρόμοια τέτοια θαυμάσια αντικείμενα έχει και το

www.greenwich-observatory.co.uk

Μου αρέσουν πολυ αυτά και ειδικά οι εξάντες.Εχω έναν εξάντα πραγματικό διαμάντι, χρονονογίας 1941.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη ακριβώς από το green-witch το αγόρασα και εγώ, είχε έρθει για την συνάντηση του SPA και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Να με συγχωρέσει ο κ. Ηeal που δε θα σχολιάσω τη συνάντηση του SPA,

μιας κι εμείς που ζούμε στην Ελλάδα άντε να πάμε το πολύ πολύ σε κανένα Thalasso SPA resort hotel στη Ρόδο ή στην Κρήτη !!! ( Άμα ήτανε η ζήλια, ψώρα... ) :P =P~ :P

Το ρολογάκι όμως είναι καταπληκτικό ! Είναι τέλειο ! Είναι φανταστικό !

(και δε χρειάζεται να πάω στην Αγγλία για να το αγοράσω :mrgreen: )

H μεγάλη όμως κατραπακιά μού ήρθε όταν ρώτησα τον Heal τι είναι το nocturnal.

Πρώτη φορά άκουγα πως υπάρχει ρολόι νύχτας που βρίσκεις την ώρα σύμφωνα με τον πολικό αστέρα σε συνδυασμό με αστέρια της Μεγ. Άρκτου!!!

Το ερωτεύτηκα !!! :oops: :oops: :oops:

Υ.Γ Δημήτρη, μιας και ως γυναίκα ξέρω να εκτιμώ τα... διαμάντια, οφείλω να ομολογήσω πως το διαμάντι σου είναι ωραιότατο! :mrgreen:

Μην το "δέσεις" όμως για δαχτυλίδι γιατί προβλέπω όποια το φορέσει να ξεκολήσει το χέρι της απ τη μασχάλη με τόσο βάρος που θα χει :P

Δημοσιεύτηκε
Υ.Γ Δημήτρη, μιας και ως γυναίκα ξέρω να εκτιμώ τα... διαμάντια, οφείλω να ομολογήσω πως το διαμάντι σου είναι ωραιότατο! :mrgreen:

Μην το "δέσεις" όμως για δαχτυλίδι γιατί προβλέπω όποια το φορέσει να ξεκολήσει το χέρι της απ τη μασχάλη με τόσο βάρος που θα χει :P

Κατερίνα,λες ε; :-k

Έχω άλλους 2 αλλά είναι ρέπλικες.Ίσως αυτοί να κάνουν για ..περιδέραιο :-k

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Πρώτη φορά άκουγα πως υπάρχει ρολόι νύχτας που βρίσκεις την ώρα σύμφωνα με τον πολικό αστέρα σε συνδυασμό με αστέρια της Μεγ. Άρκτου!!!

Το ερωτεύτηκα !!!

Εχω δωσει οδηγιες κατασκευης στο Mastrovox απο τον περασμενο Μαιο Κατερινα :cheesy:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3314&highlight=nocturnal

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Νικόλα εννοείται φυσικά πως αν είσαι "αντιρομποτικάς", το ρολόι ΔΕΝ πρέπει να είναι ηλεκτρονικό ! :P

Εναλλακτικά μαθαίνεις την ώρα από το 141. :P

Γιώργο, πραγματικά δεν το είχα διαβάσει! Πολύ ωραίο!

Απ ότι είδα το θέμα το άνοιξες πέρυσι το Μάιο... και ηταν λογικό να διαφύγει της προσοχής μου. ;)

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά πολύ ωραία αντικείμενα.

Πόσο κοστίζουν, αν επιτρέπεται??

Γιώργο πολύ κατατοπιστικές οι οδηγίες σου. Θα το φτιάξω, μαζί με τη μικρή, ξέρεις για εκπαιδευτικούς λόγους.

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης