nansy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2007 Οι διπλοί ήλιοι που ανέτελλαν και έδυαν στην ταινία ο Πόλεμος των Άστρων μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από φαντασία, σύμφωνα με στοιχεία από τη NASA. Μια σκηνή από την ταινία ο Πόλεμος των Άστρων του 1977, ο ήρωας κοιτάζει τους δύο ήλιους που δύουν από τον ερημικό του κόσμο Το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer της NASA έχει διαπιστώσει ότι τα πιο συνηθισμένα πλανητικά συστήματα είναι αυτά που βρίσκονται γύρω από τα διπλά άστρα, κι όχι αυτά που είναι γύρω από μοναχικά αστέρια, όπως ο ήλιος μας. Οι λεπτομέρειες της έρευνας έχουν δημοσιευθεί στο Astrophysical Journal (Αστροφυσικό Περιοδικό). Στη μελέτη, μια ομάδα ερευνητών χρησιμοποίησε μια υπέρυθρη φωτογραφική κάμερα στο τηλεσκόπιο Spitzer προς αναζήτηση δίσκων με σκόνη γύρω από τα δυαδικά αστέρια. Οι σκονισμένοι δίσκοι φτιάχνονται από τα εναπομείναντα συντρίμμια της εποχής του σχηματισμού των πλανητών. "Ξέραμε ότι τα αστέρια θα ήταν εκεί, και το ζήτημα ήταν εάν υπήρχε εκεί κανένας πλανήτης, όπου κάποιος από εκεί πάνω να είναι η θέση να δει αυτά τα δειλινά", λέει ο Karl Stapelfeldt, επιστήμονας στο Εργαστήριο Αεριοπροώθησης της NASA (JPL) στην Πασαντένα. "Και το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ανήκει ένας πλανήτης σε δυαδικό σύστημα". Η παρουσία πλανητών στους σκονισμένους δίσκους θεωρείται πιθανή, αλλά δεν είναι με κανένα τρόπο σίγουρη Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2007 Δεν νομίζω να υπάρχουν διπλά συστήματα αστεριών που να φιλοξενούν πλανήτες διότι αν το σκεφτούμε και λογικά θα ασκούνται τεράστιες παλιρροικές και βαρυτικές δυνάμεις οπότε δεν πιστεύω να μπορέσει να διατηρηθεί η ύλη για να δημιουργηθούν πλανήτες.... Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
alepohori Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Δεν νομίζω να υπάρχουν διπλά συστήματα αστεριών που να φιλοξενούν πλανήτες διότι αν το σκεφτούμε και λογικά θα ασκούνται τεράστιες παλιρροικές και βαρυτικές δυνάμεις οπότε δεν πιστεύω να μπορέσει να διατηρηθεί η ύλη για να δημιουργηθούν πλανήτες.... Διάβασα πρόσφατα ότι όχι μόνο δεν δυσχεραίνεται η δημιουργία πλανητών από το ισχυρό βαρυτικό πεδίο ενός διπλού συστήματος αστέρων,αλλά διευκολύνεται κιόλας!! Έχουν ήδη ανακαλύψει εξωηλιακούς σε κάποιο διπλό σύστημα. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
nansy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Συμφωνώ απόλυτα!!!Όλα είναι πιθανά! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Achilleas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Όπως και ο Αλεποχώρης ( ) και εγώ έχω διαβάσει οτι τα πιο πολλά πλανητικά συστήματα έχουν εντοπιστεί σε πολλαπλά συστήματα αστέρων... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 τα πιο πολλά πλανητικά συστήματα έχουν εντοπιστεί σε πολλαπλά συστήματα αστέρων Όχι βέβαια...
jupiter Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Δεν νομίζω να υπάρχουν διπλά συστήματα αστεριών που να φιλοξενούν πλανήτες διότι αν το σκεφτούμε και λογικά θα ασκούνται τεράστιες παλιρροικές και βαρυτικές δυνάμεις οπότε δεν πιστεύω να μπορέσει να διατηρηθεί η ύλη για να δημιουργηθούν πλανήτες.... και όμως ναι!!!! αυτό είναι από τη πιο σύχρονη αστροφυσική!!! γι αυτό πρέπει να διαβάζουμε και πρόσφατα αστροφυσικά βιβλία....να εμβαθύνουμε και να μη μένουμε στη ξερή αναδημοσίευση ενός άρθρου... υπάρχει μεγάλο θέμα για εξωηλιακούς και αν θες ανοιγουμε νέο thread και το θίγουμε! Έχουν ήδη ανακαλύψει εξωηλιακούς σε κάποιο διπλό σύστημα. ένα πράγμα να έχεις υπόψη σου... αλεποχώρι.... 51 β Πηγάσου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! scooby doobi dooo!!!!!!
terring Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Μη ξεχνάτε το σύστημα HD 188753, ένα τριπλό αστρικό σύστημα με πλανήτη μάζας 14 φορές μεγαλύτερη από του Δία!http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=215842 "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 υπάρχει μεγάλο θέμα για εξωηλιακούς και αν θες ανοιγουμε νέο thread και το θίγουμε!(jupiter) Συμφωνώ απόλυτα!!!! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Κιαι εγω διαβασα προσφατα οτι σε πολλα διπλα συστηματα ανακαλυψαν πλανητες.Μεγαλη σημασια εχει η αποσταση των αστερων,συνηθως ο πλανητης ειναι του ενος αστερα. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 http://news.pathfinder.gr/periscopio/393744.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα