giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2007 Γειά σε όλους!Έχω στα χέρια μου το S&T Μαϊου 2007. Στη σελίδα 19 η Celestron έχει ολοσέλιδη διαφήμηση του τούβλου ή αλλιώς τσιμεντόλιθου η κατά κόσμον Sky scout και κατα δεύτερον της σειράς τεηλεσκοπίων Nexstar.Ένας 70ρης με ρομπα και γυαλιά στο χέρι πισω απο στοιβα βιβλίων και από πάνω η λεζάντα "For those unwilling to spend years learning astronomy, we present instant gratification"Στα εμφανώς χρησιμοποιημένα βιβλία της στοίβας περιλαμβάνονται τα εξής έργα "ιερών τεράτων της ερασιτεχνικής αστρονομίας" Sky guide (Wimmer)Observational astronomy for amateurs (Sidgwick)Deep sky observing with small telescopes (Eicher)Advanced telescope making (Allan Macintosh)Begginers guide to amateur astronomy (Eicher)How to use an astronomical telescope (Muirden)και Burnham's celestial handbook Τέτοια ΥΒΡI προς την αστρονομική γνώση ομολογώ δεν την έχω ξαναδεί!Πάντως ας γνωρίζουν οι εμπνευστές της διαφημηστικής καμπάνιας της Celestron πως τα κλασσικά αυτά βιβλία της ερασιτεχνικής αστρονομίας θα μπνέουν την αγάπη για τον νυχτερινο ουρανό σε πολλές γενεές ακόμα όταν γκατζετάκια όπως το Skyscout θα είναι πεταμένα στην φυσική τους θέση: τον σκουπιδοτενεκέ!Όσο για αυτούς που θέλουν να εντοπίζουν άστρα πλανήτες "and more without the hassle (!!!) and confusion of learning the night sky" όπως εμετικά γράφει η διαφήμηση της Celestron έχω καλύτερη λύση απο την δική της και είναι και τσάμπα.. λέγεται WWW όσο για εμάς που αγαπάμε την αστρονομική παρατήρηση ε ας έχουμε λιγάκι "hassle". Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
chder Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2007 Το είδα και εγώ στο Sky & Telescope. Συμφωνώ μαζί σου... Αλλά γιατί ξαφνιάζεσαι? Αν θα ήσουν από άλλη χώρα να το καταλάβαινα. Αλλά ζεις στην Ελλάδα, τη χώρα της "ευκολίας". Εδώ αγοράζουμε πτυχία στην αλλοδαπή...το Sky scout θα μας ενοχλήσει?
PapGeo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2007 Δεν είδα το τεύχος ακόμα, αλλά, όπως τα παραθέτεις Γιώργο, διαβάζονται τουλάχιστον ενοχλητικά. Το καταλαβαίνεις όμως κι εσύ, το marketing πολλές φορές προκαλεί – η πρόκληση είναι μέρος του παιχνιδιού – προκειμένου να επιτευχθεί η προώθηση των προϊόντων.
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2007 Προσωπικά δε με ενοχλεί κανένα αστρονομικό εργαλείο ή γκάτζετ. Μπορεί να μην αγόραζα κάτι ή να μη μου αρέσει κάτι, αλλά απλά η ύπαρξή τους ή η χρήση τους από άλλους δε με πειράζει. Οσον αφορά τη διαφήμιση ούτε εμένα μου άρεσε η προσέγγιση αυτή, δίνει όντως λάθος μήνυμα, ωστόσο όπως λέει ο PapGeo αυτά έχει το marketing... Καμιά φορά κάτι είναι σκόπιμα προκλητικό για να πιάσει. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2007 Εγω παλι εχω σιχαθει ολες τις αστρονομικες διαφημησεις.Εχει καταντησει αηδια το φαινομενο να υποσχονται χιλιαδες (αχρηστα) αντικειμενα στην μνημη των ρομποτικων,πολλα (γινονται αντιληπτα?)"λ" στους καθρεπτες,φθηνες βασεις με αμελητεα σφαλματα(φυσικα...μονο στη θεωρια),προσοφθαλμια και φιλτρα που κανουν ακομα και τυφλους να βλεπουν,και ενα σωρο πραγματα που αν τα παρεις σοβαρα,την πατησες.Η μονη πηγη πληροφορησης,αξιολογησης,και επιλογης οποιουδηποτε αστρονομικου ειδους για μενα,ηταν και θα ειναι οι αστρονομικες ερασιτεχνικες κοινοτητες(αστροβοξ κυριως).Δεν μασαμε με τιποτα.Παρακολουθουμε,ακουμε,ρωταμε,επιλεγουμε,και ενημερωνουμε και τους αλλους.Αστους να λενε,και ασε τους γραφιστες και τους κειμενογραφους,απλα να κανουν τη δουλεια τους.
magos_ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2007 Εγω παλι στο Astronomy που εχω μπροστά μου αυτο που πραγματικα με ενοχλει ειναι η συνεχης διαφημηση των green laser για αστρονομικη χρηση....Ουστ!! Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
Anyone_anywhere Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2007 Γενικα το κάκο με τις διαφημισεις σε κορυφαια περιοδικα οπως S&T και Astronomy εχει παραγινει. Αλλα θα μου πειτε εδω βαζει τοσες πολλες διαφημισεις το National Geographic (σχεδον καθε δευτερη-τριτη σελιδα και διαφημιση!) με τοσα χρονια ιστοριας. Επισης απορω γιατι ειναι τοσο υψηλες οι τιμες σ'αυτα τα περιοδικα (S&T, Astronomy) (της ταξης των 7-8 ευρω+, το ελαχιστο) ενω κερδιζουν τοσα απο σπονσορες και διαφημισεις. www.myspace.com/astrovoxgr
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2007 Τα περιοδικά καθευατά έχουν καλές τιμές ($6 το Sky & Telescope, δηλαδή κάτω από 5 ευρώ). Τώρα, το πόσο φτάνουν Ελλάδα είναι άλλο θέμα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
csot Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2007 Εγω παλι στο Astronomy που εχω μπροστά μου αυτο που πραγματικα με ενοχλει ειναι η συνεχης διαφημηση των green laser για αστρονομικη χρηση....Ουστ!! Ήμου στο υποκατάστημα του Πλανητάριου Θεσσαλονίκης και μέχρι να φύγω είχε πουλήσει 2 green, το ένα το πήρε ένας "βαρύς" ερασιτέχνης αστρονόμος. Αφού σε κανέναν δεν αρέσουν γιατί τα έχετε χμ; Προσωπικά το χρησιμοποιώ όταν μιλάω για μυθολογία και αστερισμούς και είναι βολικό για να κατευθύνω μη-ρομποτικά τηλεσκόπια Χρίστος "WorkaholiC" ΣωτηρόπουλοςΕθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των ΠεζοδρομίωνΈφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα