planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Τελικά σήμερα έμαθα μετά από ερώτηση στην Orion πως να διαβάζω το πιστοποιητικό που δίνει η Orion για την οπτική ποιότητα των τηλεσκοπιών της.Με την αγορά κάθε Orion Optics λαμβάνει ο αγοραστής και ένα πιστοποιητικό για την οπτική ποιότητα του κατόπτρου του.Προσωπικά είχα ζητήσει να είναι λ/8 και τελικά είναι λ/9 ένα δωράκι καλό μου έκανε η Orion τελικά!!!Strehl : 0.983PV : 0.115 waverms : 0.021 waveAstmag : 0.068 wave Πώς θα δω πόσο είναι του skywatcher 8" μου; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δυστηχώς δεν μπορείς γιατί μόνο η Orion δίνει!!! απλά πρέπει να είναι γύρω στο 4. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δυστηχώς δεν μπορείς γιατί μόνο η Orion δίνει!!! απλά πρέπει να είναι γύρω στο 4. Τόσο χάλια ε; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Μια χαρά είναι!!! όλα έτσι είναι, και μπορείς να βγάλεις ωραίες φώτο. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δυστηχώς δεν μπορείς γιατί μόνο η Orion δίνει!!! απλά πρέπει να είναι γύρω στο 4. Γιώργο απ ότι έχω ακούσει παίζουν γύρο στα λ/2. λ/4 φτάνουν σπάνια ίσως κ ποτέ.Γενικά η μαζική παραγωγή δεν έχει στάνταρ κ μπορεί να βγεί (σπάνια) ακόμη κ με αστιγματισμό.Πάντως παιδιά μην ψαρώνετε με τα λ.Είναι μικρή η διαφορά που μόνο ένα έμπειρο μάτι μπορεί να ξεχωρίσει κ αυτό σε ιδανικές συνθήκες. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Τα λ/ απο οσο ξέρω έχουν να κάνουν με την φωτογράφηση και καθαρά παρατηρησιακά, δεν μπορείς να δεις ούτε ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Παντως στη Χαλκιδικη καταλαβαμε διαφορα στον Δια μεταξυ του 8" λ/6 του Αργυρη και του 8" Skywatcher . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Τα λ/ απο οσο ξέρω έχουν να κάνουν με την φωτογράφηση και καθαρά παρατηρησιακά, δεν μπορείς να δεις ούτε ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους. Νίκο όταν εστιάζεις κ με τίποτε τα αστερια δεν φαίνονται ως σημεία θα με θυμηθείς.Εννοείτε πως παίζει ρόλο κ η ατμόσφαιρα τα προσοφθάλμια κ.α.Γι αυτο είπα πριν σε καλές συνθήκες. Βολιώτη η διαφορά των λ/2 με λ/8 είναι μεγάλη.Είμαι σίγουρος πως θα είδατε διαφορά στα είδωλα.Αν όμως μιλάμε για μικρότερες διαφορές κ ειδικά λ/6 με λ/8 ή λ/8 με λ/10 δεν νομιζω πως σε τόσο καλούς καθρέπτες θα δούμε τίποτε σημαντικό.Γενικά όταν ανεβαίνουμε σε ποιότητα η διαφορά μικραίνει, σε αντίθεση με την τιμή, που ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο.Κ αυτό ισχύει σχεδόν σε όλα τα πράγματα. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Παντως τωρα που το θυμηθηκα το Skywatcher ηταν πολυυυ απευθυγραμμισμενο . Σιγουρα φταιει κι αυτο αλλα και με καλη ευθυγραμμιση και των δυο πιστευω καποια διαφορα θα φαινεται και παλι . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Παντως τωρα που το θυμηθηκα το Skywatcher ηταν πολυυυ απευθυγραμμισμενο . Σιγουρα φταιει κι αυτο αλλα και με καλη ευθυγραμμιση και των δυο πιστευω καποια διαφορα θα φαινεται και παλι . Ορίστε, αυτή είναι η διαφορά που είδες.
zantespear Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 πόσες μεγενθύνσεις ανα ίντζα ανεβάζουν τα skywatcher και πόσες τα orion? Σπύρος
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Σιγουρα η διαφορα μεταξυ λ/2 και λ/8 δεν ειναι καθολου αμελητεα.Δεν μπορει να υπαρξει συγκριση των δυο!Οταν το επιτρεψουν οι συνθηκες το ποιοτικο κατοπτρο σιγουρα θα σε δικαιωσει εναντι του μετριου. Πιστευω επισης οτι στα τηλεσκοπια ευρεως παραγωγης οπως τα skywatcher μπορει να υπαρξουν διαφορες (οχι τοσο αμελητεες) αναμεσα σε κατοπτρα ιδιων τηλεσκοπιων.Εχω κοιταξει ταυτοχρονα μεσα απο δυο ακριβως ομοια skywatcher dob8 με τo ιδιo προσοφθαλμιo με τελεια ευθυγραμισση κατοπτρων και των δυο και ιδιο χρονο προσαρμογης και παρολαυτα ειδα διαφορες στην οξυτητα και κοντραστ του ενος σε σχεση με το αλλο.Μηπως η παραγωγικη διαδικασια που ακολουθειται επιτρεπει την υπαρξη διαφορων στην λειανση των κατοπτρων;Με αλλα λογια στα φθηνα τηλεσκοπια μαζικης παραγωγης μηπως παιζει και λιγο ρολο η τυχη στην ποιοτητα του κατοπτρου που θα αγορασεις; Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Ετσι όπως τα λες είναι φίλε JIMKIBOU.Εγώ οπτικά δεν εχω τεστάρει (όχι ότι ξέρω κ όλας) αλλά διαφορά στην κίνηση της βάσης έχω δει κ μάλιστα μεγάλη. Κ για να μην βγάζουμε λάθος συμπεράσματα να πω πως αυτά τα τηλεσκόπια είναι τίμια για τα χρήματα που κοστίζουν κ δεν πρόκειται να στεναχωρήσουν κανένα. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Εχεις απολυτο δικιο φιλε filiatra.Τα συγκεκριμενα τηλεσκοπια μαζικης παραγωγης ειναι πραγματικα αξιολογα οργανα και για τα χρηματα που κοστιζουν η αποδοση τους ειναι παρα πολυ καλη! Η διαφορα στην κινηση της βασης ειναι τεραστια!!! Ενω στον ιδιο στοχο με το δικο μου skywatcher οδηγω μετα βιας στις 300 μεγενθυνσεις απο διπλα με το Orion ο Δημητρης οδηγει με ανεση στην διπλασια μεγενθυνση! Η βαση ειναι απλα τελεια! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Η διαφορα στην κινηση της βασης ειναι τεραστια!!! Ενω στον ιδιο στοχο με το δικο μου skywatcher οδηγω μετα βιας στις 300 μεγενθυνσεις απο διπλα με το Orion ο Δημητρης οδηγει με ανεση στην διπλασια μεγενθυνση! Η βαση ειναι απλα τελεια! Τα ίδια συμπεράσματα έχω βγάλει κ εγω.Γι αυτό μέχρι 8'' άντε κ 10'' τα κινέζικα μια χαρά είναι.Από εκεί κ πάνω δεν προτείνω τίποτε λιγότερο από Orion optics.Οσα 12'' κινέζικα κ αν έπιασα στα χέρια μου στον Πάρνωνα δεν με ικανοποίησαν καθόλου.Ακόμη κ τα meade αν κ καλύτερο απο τα υπόλοιπα.Κ δεν μιλάω για μικρές μεγεθύνσεις που όλα συμπεριφέρονται μια χαρά.Μιλάω για μεγάλες μιας κ από 12'' κ πάνω μπορεί να ανέβει κανείς χωρίς να χάνει σε φωτεινότητα.Εκεί λοιπών είναι που μετράει η καλή στήριξη.Κ σε οδήγηση αλλά κ σε στιβαρότητα.Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα meade 12'' με πολύ ωραία κίνηση αλλά μόλις ακουμπούσα τον εστιαστή έτρεμε όλο με αποτέλεσμα να μην μπορώ να εστιάσω καθόλου.Επίσης ένα GSO 12'' εκτός απ το μεγάλο τρέμολο ο οριζόντιος άξονας ήταν τόσο μαλακός που δεν καθόταν σ ένα μέρος.Ο κάθετος ήταν σφιχτός όπως πρέπει να είναι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνδιάσω τους δύο άξονες με τίποτα Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Παιδιά προσωπικά είχα ένα LXD-75 8inch SC και ήμουν πολύ ευχαριστημένος, και έβγαλά πολύ καλές φώτο και με αυτό. Ίσος να έτυχε το συγκεκριμένο αλλά και από άλλους χρήστες είδα φανταστικά αποτελέσματα.Το ίδιο και τα Celestron!!! φανταστικές φώτο Σελήνης είδα από 9.25, αλλά και τα skywatcher πολύ καλά τηλεσκόπια έχω δει εικόνες που είναι φανταστικές.Νομίζω όλα καθορίζουν το τι μπορεί να δώσει κανείς σε χρήμα, το ότι δώσεις θα πάρεις δεν είναι τυχαίο που το λένε!!!Αν έχει κανείς λεφτά αγοράζει και ένα ΑΡ που είναι σίγουρο θα ξυρίζει σε καλές συνθήκες. Για αυτό να μην συζητάμε και να κάνουμε συγκρίσεις δεν είναι σωστό γιατί μιλάμε για εργαλεία άλλου επιπέδου και για άλλες τσέπες. Βασική αρχή που πρέπει να έχει ένας νέος είναι αγοράζουμε ένα για αρχή - μαθαίνουμε και μετά πάμε σε κάτι άλλο σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τον προϋπολογισμό μας.Εγώ δεν είχα λεφτά για ένα SC 11 άρα έπρεπε να κατευθυνθώ σε κάτι που να είναι σε ποιο λογικές τιμές, λογικές τιμές έχουν τα Νευτώνεια και με πολύ καλή ποιότητα οπτικών.Βέβαια μετά αν πάρει κανείς 10 ή 12 ίντσες Νευτώνειο αρχίζει η τρέλα με την στήριξη, εμένα το 10 ιντσο το σήκωσε οριακά η LXD-75, αλλά για καλύτερο και ποιο εύκολο capturing ήθελα τελικά την EQ-6. Φοβερό εργαλείο!!!Έτσι 1500 €που αγόρασα την στήριξη και τα 1450 € που έκανε το OO 250mm στα f/6.3 με λ/8 που είναι στην ουσία λ/9 τελικά, απόκτησα ένα δυνατό σύστημα για Πλανητική και Σελήνη που με ενδιαφέρει.Το να καταλήξω σε Νευτώνειο έγινε μετά από πολύ ψάξιμο σε ξένους ερασιτέχνες, παρατήρησα ότι πάνω από τους μισούς δούλευαν με αυτά, με πολύ καλά αποτελέσματα.. Προσωπικά το Νοέμβριο θα δω το φρούτο μου πόσο καλά ξυρίζει, έτυχε να το έχω στα χέρια μου το Πάσχα και από τότε δεν μπορώ να πω ότι έτυχα καλό seeing.Η κατάρα όταν αγοράζει κανείς κάτι καινούργιο!!! Που θα πάει θα σπάσει το ποδάρι του το seeing ... και τότε ..... Το επόμενο τηλεσκόπιο θα είναι made in George Trasoudis – GR, θα γίνει ιδικά για EQ-6 με λίγο βάρος και με τρελή ποιότητα οπτικών. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
kagianas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 κοιταξτε στην ciel et Espace(αριστερα εκει που λεει tests) που εχει κανει πειραματικες δοκιμες για ευρεση του λ και αλλων παραμετρων διαφορων τηλεσκοπιων..το skywatcher περνει λ3,7 κατι που οπως λεει ciel et Espace χαρακτηριζει τα καλα οπτικα του εχω skywatcer 8'dobγια αυτο η υποστηριξη... αστερακι μου λαμπρο ..
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Και αυτό δυστυχώς το test Παναγιώτη δεν είναι συγκρίσιμο γιατί αναφέρει λ/3.7 στα 147nm!!! στα ΟΟ γίνεται στα 632.8 nm και πχ. στα ΑΡ γίνετε στα 560 nm. Είχαμε μια σχετική συζήτηση στην σελίδα 2 αυτού του Post.Πάντως τα skywatcher έχουν καλά οπτικά για την τιμή που κάποιος τα αγοράζει, φυσικά αν πάρεις και μια EQ-6 Pro θα είσαι ολοκληρωμένος για οποιαδήποτε είδος φωτογράφησης. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Τελικά ρώτησα και έμαθα το Ciel et Espace κάνει τα τεστ σε μήκος κύματος 550nm Ένα λ/9 αποτέλεσμα στα 632 nm ισοδυναμεί περίπου με αποτέλεσμα λ/8 στα 550nm (για μεγαλύτερη ακρίβεια λ/7,84) επεξήγηση: 632 διαιρούμενο δια του 9 = 550 διαιρούμενο δια του 7,84 Ο λόγος που χρησιμοποιεί η Ο.Ο. λιγότερο "αυστηρή" μέτρηση έχει να κάνει με το συγκεκριμένο όργανο συμβολομετρίας που διαθέτουν. Η διαφορά είναιπραγματικά πολύ μικρή με τη μέτρηση που πραγματοποιείται από άλλασυμβολόμετρα στα 550nm. Σημασία έχει βέβαια όταν μιλάμε για λ/χ να μετράμε πάντα σε μήκος κύματος του ορατού φάσματος. Προσωπικά πιστεύω και την έχω δει την διαφορά με το λ/8 μεγάλο ρόλο επίσης παίζει και η διάμετρος αλλά και το φωτογραφικό σύστημα. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Τελικά ρώτησα και έμαθα το Ciel et Espace κάνει τα τεστ σε μήκος κύματος 550nm Ένα λ/9 αποτέλεσμα στα 632 nm ισοδυναμεί περίπου με αποτέλεσμα λ/8 στα 550nm (για μεγαλύτερη ακρίβεια λ/7,84) επεξήγηση: 632 διαιρούμενο δια του 9 = 550 διαιρούμενο δια του 7,84 Ο λόγος που χρησιμοποιεί η Ο.Ο. λιγότερο "αυστηρή" μέτρηση έχει να κάνει με το συγκεκριμένο όργανο συμβολομετρίας που διαθέτουν. Η διαφορά είναιπραγματικά πολύ μικρή με τη μέτρηση που πραγματοποιείται από άλλασυμβολόμετρα στα 550nm. Σημασία έχει βέβαια όταν μιλάμε για λ/χ να μετράμε πάντα σε μήκος κύματος του ορατού φάσματος. Προσωπικά πιστεύω και την έχω δει την διαφορά με το λ/8 μεγάλο ρόλο επίσης παίζει και η διάμετρος αλλά και το φωτογραφικό σύστημα. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά και αν έκανα σωστά τις πράξεις, το skywatcher έχει λ/3,22; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Μάνο τι πράξεις έκανες? βασικά δεν μπορείς να κάνεις πράξεις η skywatcher δεν δίνει διάγραμμα και πιστοποιητικό για την οπτική ποιότητα του κατόπτρου σου. Στο Ciel et Espace έχει μόνο για ένα κομμάτι αυτό δεν σημαίνει ότι όλα έχουν αυτό το λ, ίσος άλλα να είναι λίγο καλύτερα και αλλά ίσος λίγο χειρότερα. Είπαμε σε όλα τα πράγματα ότι δώσεις θα πάρεις!!! παρόλα αυτά για κάποιο που ξεκινάει θα έλεγα να πάρει ένα skywatcher ή όποιο άλλο της κατηγορίας αυτής είναι πάρα πολύ καλά.Όταν ανεβάζεις μετά τον πήχη σου και ανάλογα τι θέλεις να κάνεις και πόσα έχεις στην τσέπη σου χτυπάς το ανάλογο τηλεσκόπιο. Με λ/4 είχα το SC LXD-75 και έβγαλα πιστεύω πολύ καλά αποτελέσματα Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Όλα τα κινέζικα ανεξαρτήτου μάρκας, έχουν το πολύ λ/2.Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν είναι ποιοτικά κάτοπτρα.Κάθε άλλο, για κάποιον που ξεκινάει είναι φοβερό εργαλείο.Εγώ προσωπικά τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση αφού για τα λεφτά τους είναι τρομερά ! Αν πας σε premium, τα χρυσοπληρώνεις...
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Μάνο τι πράξεις έκανες? ζητούμενος λόγος skywatcher=(632/550)*(λ/3,7) ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2007 Γιώργο; Δεν μου είπες... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα