Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Το σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό.Δηλαδή πώς θα νιώσω όταν κοιτάξω πάνω και δεν δώ ούτε Άρκτους,ούτε Πολικό,ούτε Κασσιόπη,ούτε τόσα άλλα που έχω μέσα στο κεφάλι μου,από τη στιγμή που πρωτοκοίταξα πάνω.Τί?

Ανασφάλεια ή περιέργεια?

Εσείς?Πώς φαντάζεστε ότι θα νιώσετε ή πώς νιώσατε (για τους πιο ταξιδεμένους )?

Δημοσιεύτηκε

Ωραια ερωτηση :mrgreen:

Ε μαλλον θα εξοικειωθουμε με τα αστρα του νοτου, u know

Αχεναρ, Κανοπους, το νοτιο σταυρο και φυσικα το Α κενταυρου :wink:

Ασε που εκτος απο γαλαξια μας βλεπουν και μικρο και μεγαλο Νεφος Μαγγελανου.

Καλη ιδεα θα ταν μια εκδρομουλα στο Arecibo στη Χιλη, αν και ειναι και τα οικονομικα στη μεση :x

www.myspace.com/astrovoxgr
Δημοσιεύτηκε

Η πρωτες βραδιες ισως φανταζουν περιεργες αλλα πιστευω οτι γρηγορα εξοικιωνεσαι καθως και καποιο μερος του ουρανου θα σου ειναι γνωστο.

Παντως ονειρο μου ειναι να δω καποια μερα τα μαγγελανικα νεφη.

Απο το φαινομενο μεγεθος του μεγαλου Μαγγελανικου νεφους περιπου 0,40 και τις τεραστιες διαστασεις του 550.0'χ170.0' φανταζομαι οτι το θεαμα θα ειναι μοναδικο!

Τωρα που το σκεφτομαι εχω θειο στο Σιδνευ! \:D/

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Το Arecibo δεν είναι στη Χιλή αλλά στο Πουέρτο Ρίκο, (στο Βόρειο Ημισφαίριο). Τώρα, το πιο παράξενο στους νότιους ουρανούς για κάποιον "βόρειο" είναι πως οι αστερισμοί είναι ανάποδα, οπότε η πρώτη εντύπωση είναι αυτή ενός εντελώς ανοίκειου ουρανού. Γενικά οι νότιοι ουρανοί είναι καλύτεροι για παρατήρηση. Οι καλοκαιρινοί αστερισμοί στο ζενίθ τους είναι ψηλά, έχουν τα νέφη του Μαγγελάνου και το ωμέγα του Κενταύρου. Το νεφέλωμα στο ήτα της Καρίνας είναι λαμπρότερο από το Μ42 στον Ωρίωνα (που κι αυτό το βλέπουν ψηλά, κατακόρυφα το χειμώνα).

Το πήρα απόφαση! Θα μεταναστεύσω...

Δημοσιεύτηκε
Ειμαι πολυ ενθουσιασμενος,γιατι τελη Ιουλιου(μετα τον Παρνωνα και τη Δυρφη)θα παω αυστραλια(Σιντνευ).Πρεπει να διαβασω για τον νοτιο ουρανο,να δω τι μπορω να παρω μαζι μου και να μαθω για τυχον ξεναγησεις σε αστεροσκοπεια η αστροπαρτυ.Παρακαλω,εαν καποιος εχει πληροφοριες για τα παραπανω να με ενημερωσει. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε
Πιστευω θα ηταν μια πρωτογνωρη εμπειρια να κοιτας τον ουρανο και να βλεπεις καινουρια αστρα :o Καθε ουρανος εχει της ομορφιες του.Αυτο παντως για το οποιο ζηλευω τους νοτιους ειναι τα μαγγελανικα νεφη και το νεφελωμα ητα καρινα

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Πιστευω θα ηταν μια πρωτογνωρη εμπειρια να κοιτας τον ουρανο και να βλεπεις καινουρια αστρα :o Καθε ουρανος εχει της ομορφιες του.Αυτο παντως για το οποιο ζηλευω τους νοτιους ειναι τα μαγγελανικα νεφη και το νεφελωμα ητα καρινα

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!Πραγματικά εκτός από το μαγγελανικά νέφη και το νεφέλωμα ήτα Καρίνα υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να θαυμάσεις και να παρατηρήσεις!!!Αλλά και εδώ στο Βορείο Ημισφαίριο πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί και ικανοποιημένοι για αυτά που παρατηρούμε στον νυχτερινό ουρανο γιατί μπορούμε να παρατηρούμε και εμείς κάποια πράγματα πουδεν μπορούν να τα παρατηρήσουν αυτοί που ζούν στο Νότιο Ημισφαίριο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Ναι σωστα. Μπερδευτηκα, αλλα εννοουσα την πολυ μεγαλη διαταξη τηλεσκοπιων (Very Large Array) που ειναι οντως στη Χιλη κι οχι το Αrecibo.

Ούτε αυτή είναι στην Χιλή αλλά στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, δηλαδή στο βόρειο ημισφαίριο σε γεωγραφικό πλάτος 34 μοίρες βόρεια.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Και ποιές οι πιθανότητες να μας αφήσουν να "παίξουμε" μαζί τους?

Μάλλον με τα bresser 10x50 του Lidl μας βλέπω, έξω από τον περίβολο του ΕSO :cry:

Δημοσιεύτηκε
Η πρωτες βραδιες ισως φανταζουν περιεργες αλλα πιστευω οτι γρηγορα εξοικιωνεσαι καθως και καποιο μερος του ουρανου θα σου ειναι γνωστο. \:D/

Έχω ακούσει από φίλους ότι όταν πας στο νότιο ημισφαίριο το πιο δύσκολο είναι να συνηθίσεις την φαινόμενη κίνηση του ήλιου και της σελήνης.

Είμαστε συνηθισμένοι, όταν κοιταζουμε νότια δηλαδή προς την κατεύθυνση του ήλιου και της σελήνης, να παρατηρούμε την κίνησή τους από αριστερά προς τα δεξιά. Εκεί κάτω όμως (!!) η κίνηση είναι "ανάποδη" δηλαδή από δεξιά προς τα αριστερά.

Γιάννης

Δημοσιεύτηκε
Βασικα μονο και μονο που βλεπουν τον ηλιο να ανατελει

βορειοανατολικα αντι για νοτιοανατολικα ως συνηθως,

ειναι ενα ζητημα.

Νομίζω πως αυτό που λες δεν είναι σωστό. Ο ήλιος έχω την εντύπωση πως ανατέλλει (στο β.ημισφαίριο) και βόρεια και νότια από την ανατολή κατα τη διάρκεια του χρόνου, και στις ισημερίες ανατέλλει ακριβώς στην ανατολή.

Due to Earth's axial tilt, whenever and wherever sunrise occurs, it is always in the northeast quadrant from the March equinox to the September equinox and in the southeast quadrant from the September equinox to the March equinox.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Βασικα μονο και μονο που βλεπουν τον ηλιο να ανατελει

βορειοανατολικα αντι για νοτιοανατολικα ως συνηθως,

ειναι ενα ζητημα.

Συμφωνώ!!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

έχει κανείς σας εμπειρία από νότιο ημισφαίριο;

Υ.Γ. αγαπητέ ymav,

περιμένω απάντηση σου σχετικά με το swinburne στη σχετική θεματική ενότητα

Γιάννης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης