Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Προσκαλούμε όλους τους φίλους να συμμετάσχουν στη βραδιά αστροπαρατήρησης την Κυριακή 13/5/07 στο Ναύπλιο (15 λεπτά από την πόλη) σε χώρο όπου παρατηρεί η αστροπαρατηρησιακή ομάδα Αργολίδας.

Ζητούμε συγνώμη γιατί η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε λίγο αργά αλλά ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε.

Επικοινωνία με πμ ή τηλεφωνικά με τους

Δημήτρης Παπαδημόπουλος 6972250195

Δημήτρης Μπάρλας 6949196551

Ευχαριστώ.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Σε ποια περιοχή παρατηρείτε; Εγώ τα καλοκαίρια των τελευταίων 12 χρόνων κάνω διακοπές στα Ίρια. Λίγο πριν, στην Κάντια έχει ένα τεράστιο πλάτωμα χωρίς φώτα γύρω-γύρω!
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Κοντά στο χωριό Αρκαδικό, αρκετά ψηλά (για την περιοχή) και με ελάχιστη φωτορύπανση.

Πρόβλημα με την θάλασσα έχεις?

Δημήτρης.

Δημοσιεύτηκε
Δεν έχω πρόβλημα. Εγώ βέβαια δεν κάνω παρατήρηση από εκεί, αλλά ακριβώς μπροστά στο camping που πηγαίνω, σε απόσταση 4 μέτρων από τη θάλασσα!Το τηλεσκόπιο και η στήριξη είναι έξω μόνο τις ώρες της παρατήρησης. Δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα...
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Χθες το βράδυ συγκεντρώθηκε για ακόμα μία φορά η αστροπαρατηρησιακή ομάδα Αργολίδας στο Ναύπλιο. (το όνομα μετά από ενστάσεις, μπορεί να αλλάξει αλλά υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των μελών, είναι τέσσερα και δεν μπορεί να παρθεί απόφαση :mrgreen: )

Ας αφήσουμε όμως τα διοικητικά και ας περάσουμε στην βραδινή παρατήρηση.

Ο ουρανός φανταστικός. Αστέρια με μέγεθος 5,8 -5,9 αρκετά καλά και με 6-6,1 δύσκολα αλλά ορατά.

Ο καιρός πολύ καλός με ένα ελαφρύ αεράκι που αργά το βράδυ άρχισε να γίνεται ενοχλητικό.

Δύο φίλοι και εκκολαπτόμενοι αστροπαρατηρητές συμπλήρωναν την ομάδα μέχρι τις 12:00.

Η παρατήρηση θα τελείωνε χωρίς κάτι ιδιαίτερο αν κατά τις 13:00 δεν υπήρχε η επέμβαση της Ελληνικής αστυνομίας.

Εγώ κοιτούσα τον χάρτη οι άλλοι δύο Δημήτρηδες στα τηλεσκόπια τους και ο Χρήστος λίγο παραπέρα το ίδιο.

Ώσπου δύο αυτοκίνητα σταματούν απότομα μπροστά μας και πετάγονται τέσσερις αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα, αυτόματα στο χέρι και κάτι φακούς φωνάζοντας ΑΚΙΝΗΤΟΙ-ΑΚΙΝΗΤΟΙ. Ο ένας σκοντάφτει σε κάτι θάμνους και οι άλλοι μένουν άφωνοι βλέποντάς μας.

Μετά από τις σχετικές διατυπώσεις, δείξαμε στους ανθρώπους κάποια αντικείμενα και έφυγαν εντυπωσιασμένοι, καληνυχτίζοντας μας και προτείνοντάς μας να ειδοποιούμε την αστυνομία σε κάθε μελλοντική εξόρμηση.

Το μόνο ενοχλητικό στην όλη ιστορία ήταν οι φακοί τους που μας τύφλωσαν :twisted: .

Φωτογραφία δεν υπάρχει γιατί ο υποφαινόμενος έφερε τη μηχανή με άδεια μπαταρία :oops: .

Κατά τις 13:30 μαζέψαμε τελειώνοντας την περιπετειώδη από όλες τις πλευρές βραδιά.

Μέχρι την επόμενη φυσικά.....αν και μας βλέπω για Πάρνωνα.

Δημήτρης

Δημοσιεύτηκε

Φοβερη η χθεσινη βραδια που ειχε απ'ολα!

Απο deep sky surfing μεχρι και put the telecope down or i shout!!! :cheesy:

Το καλυτερο απο ολα ομως ηταν η αντιδραση του Δημητρη.

Ενω τον σημαδευουν 4 αυτοματα παντα καθιστος στο τηλεσκοπιο του αρχιζει να φωναζει

"σβυστε τους φακους ρε γ@μ..."!!! :!: :shock: 8-[ ](*,)'

Αυτο θα πει αγαπη και αυτοθυσια για την αστροπαρατηρηση!!! :mrgreen:

Οσο Δημητρη για εκεινη την "διαμαχη" το συγκεκριμενο αμφιλεγομενο ειναι τελικα 6,84! :-$ :-# :)

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Απο deep sky surfing μεχρι και put the telecope down or i shout!!! :cheesy:

Ναι, "put the teleCOTE down or I shoot"

Όσο για το όνομα, μιας και είμαστε 4 και μας την έπεσε και η αστυνομία, τι θα λέγατε για "The Daltons"?

Πάντως για το όνομα εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ό,τι αποφασίσετε :lol: .

Επιβεβαιώνω και εγώ ότι ο dimpap την ώρα, που τον σημάδευαν με τα αυτόματα, τα "πήρε" γιατί δεν έκλεισαν τους φακούς. Προτείνω να τους κάνουμε μία σύσταση, την επόμενη φορά να έρθουν με ... διόπτρες νυχτερινής όρασης :shock:

Δεν είναι πράγματα αυτά. Να μας χαλάνε την προσαρμογή έτσι στα καλά καθούμενα. ](*,)

Δημοσιεύτηκε

:lol: :lol: :lol:

Σωστοτατος ο Χρηστος :wink:

Οσο για το ονομα και εγω δεν εχω προβλημα κανενα.

Οτι αποφασισετε ρε παιδια σιγα τωρα.

Αν και μου αρεσει το συγκεκριμενο, ακουγεται και ωραια, το θυμασαι και ευκολα, ειναι και σοβαρο,

θα ακουγεται και ωραια σαν συντομογραφια "ΑΟΑ" κλπ................

Δηλαδη αυτο θελω μην κανετε κανα αστειο και το αλλαξετε!!! [-( :mrgreen:

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Δημοσιεύτηκε

Ελπιζω να τα καταφερουμε για Παρνωνα Δημητρη.

Πρεπει να ειναι φανταστικα!

Το θεωρω βαπτισμα του πυρος πρωτη παρατηρηση απο εκει!

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Δημοσιεύτηκε

"σβυστε τους φακους ρε γ@μ..."!!! :!: :shock: 8-[ ](*,)'

Αυτο θα πει αγαπη και αυτοθυσια για την αστροπαρατηρηση!!! :mrgreen:

=D> =D> Αυτο ηταν ολλα τα λεφτα.Μπραβο καλη συνεχεια.

Τελικα μονο εγω δεν εχω παρεα :cry: :cry:

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Ώσπου δύο αυτοκίνητα σταματούν απότομα μπροστά μας και πετάγονται τέσσερις αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα, αυτόματα στο χέρι και κάτι φακούς φωνάζοντας ΑΚΙΝΗΤΟΙ-ΑΚΙΝΗΤΟΙ. Ο ένας σκοντάφτει σε κάτι θάμνους και οι άλλοι μένουν άφωνοι βλέποντάς μας.

:shock: :shock: :shock: ](*,) :!:

Ενω τον σημαδευουν 4 αυτοματα παντα καθιστος στο τηλεσκοπιο του αρχιζει να φωναζει "σβυστε τους φακους ρε γ@μ..."!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Πω πω παιδιά απίστευτη φάση! Σε εμάς στην Πάτρα δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο αν και το έχουμε στο μυαλό μας και κάνουμε πάντα πλάκα ότι θα μπορούσε να συμβεί! Μόνο εμείς την χαλάμε (καταλάθος βέβαια) σε μοναχικά ζευγαράκια που βρίσκονται στους τόπους παρατήρησης όπως έγινε το Σάββατο! :P Καλή συνέχεια εύχομαι στις παρατηρήσεις και μακάρι να μεγαλώνει συνεχώς η ομάδα σας!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Εμείς προχθές στο Αλεποχώρι πατούσαμε σε οργωμένο χωράφι μέχρι τις 5:30 το πρωί! Στην προσπάθειά μου να κάνω αναστροφή για να φύγω, κόλλησα στο χώμα και πήρα τον Δημήτρη τηλέφωνο,ο οποίος είχε φύγει λίγα λεπτά πριν,να γυρίσει πίσω και να με σπρώξει! Μέχρι να γυρίσει ο Δημήτρης από τα Μέγαρα που είχε ήδη φτάσει έλεγα "Τώρα θα έρθει ο αγρότης και θα με δει ανήμπορο να φύγω και θα με καθαρίσει" :shock: :shock:

Δημήτρη σ'ευχαριστώ!

Περιττό να πω ότι εκεί που πατούσαμε,είχαμε κάνει το χώμα σαν γήπεδο!!!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Παλι καλα που πρεπει να πεσαμε σε κρυφοαστροφιλο αξιωματικο

γιατι αντι να μας την πει για την παρατηρηση που τους καναμε

σε σχεση με τους φακους διεταξε αμεσως τους υπολοιπους αστυνομικους να τους σβησουν αμεσως! :twisted:

Να ειστε καλα παιδια για τα καλα σας λογια.

Καλη συνεχεια να εχετε και εσεις, καλες παρατηρησεις και καθαρους ουρανους!

ΥΓ. Φιλε alepohori δεν πιστευω να θελεις να ξαναπας στο ιδιο χωραφι? [-(

Ο αγροτης σιγουρα θα σας περιμενει εεε με οχι και τοσο καλες διαθεσεις! #-o

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Δημοσιεύτηκε

ΥΓ. Φιλε alepohori δεν πιστευω να θελεις να ξαναπας στο ιδιο χωραφι? [-(

Ο αγροτης σιγουρα θα σας περιμενει εεε με οχι και τοσο καλες διαθεσεις! #-o

Πα΄ντως και η δική σας εμπειρία είναι από τις πολύ ευχάριστες και απρόσμενες! Καλό είναι ο χώρος παρατήρησης να μη φαίνεται από τον δρόμο.Προσωπικά τουλάχιστον επιλέγω απομακρυσμένα από δρόμους μέρη.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Πα΄ντως και η δική σας εμπειρία είναι από τις πολύ ευχάριστες και απρόσμενες! Καλό είναι ο χώρος παρατήρησης να μη φαίνεται από τον δρόμο.Προσωπικά τουλάχιστον επιλέγω απομακρυσμένα από δρόμους μέρη.

Και καλα κανεις!Μια φορα που πηγα στο χωριο για παρατηρηση βρηκα ενα μερος με πολυ μικρη φωτορυπανση,που ηταν ομως πολυ κοντα στο δρομο.Αποτελεσμα ηταν τα φωτα των αυτοκινητων να σαρωνουν σαν παλσαρς το σημειο παρατηρησης και να μου σπανε τα νευρα.

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Καλά, γράψατε, αυτή ήταν Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ!

Εμείς προχθές στο Αλεποχώρι πατούσαμε σε οργωμένο χωράφι μέχρι τις 5:30 το πρωί! Στην προσπάθειά μου να κάνω αναστροφή για να φύγω, κόλλησα στο χώμα και πήρα τον Δημήτρη τηλέφωνο,ο οποίος είχε φύγει λίγα λεπτά πριν,να γυρίσει πίσω και να με σπρώξει! Μέχρι να γυρίσει ο Δημήτρης από τα Μέγαρα που είχε ήδη φτάσει έλεγα "Τώρα θα έρθει ο αγρότης και θα με δει ανήμπορο να φύγω και θα με καθαρίσει" :shock: :shock:

...

Η ιστορία του Δημήτρη Καπετανάκη (Alepohori), μας δίνει την ευκαιρία να πούμε ότι, όταν πηγαίνουμε για παρατήρηση στην ύπαιθρο, και ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές, είναι συνετό να μην μένει ποτέ κάποιος μόνος του πίσω, αλλά φροντίζουμε να αποχωρούμε οι τελευταίοι τουλάχιστον ανά δύο άτομα ή ακόμα καλύτερα με δύο οχήματα, για να αποτρέψουμε ή να επιλύσουμε πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, από τα πιο απλά, όπως το κόλλημα του οχήματος μέσα στο χώμα, ή την ρευματοδότηση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου που πάγωσε και αποφάσισε άκαιρα να τα τινάξει, μέχρι τα πιο σύνθετα κι επικίνδυνα, που άπτονται ζητημάτων ασφαλείας.

Φιλικά

PapGeo

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης