Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μηπως εχει κανεις e-mail απο ελληνες η και ντοπιους ερασιτεχνες αστρονομους στην αυστραλια,η απο τους συλλογους τους?(περιοχη Sidney)Θελω να ερθω σε επαφη,μηπως μου κανουν μια νυχτερινη ξεναγηση του ουρανου τον Αυγουστο που θα ειμαι εκει.

Καθε πληροφορια μου ειναι χρησημη.

Ευχαριστω προκαταβολικα,Λεωνιδας Παπασωτηριου

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε

Οπως και ο Λουις Αταλασιδης ... "Louie Atalasidis " ... καθως και ενας αλλος φιλος (Geoff Smith) αν χρειαστει.

Αν χρειαζεσαι βοηθεια για Νεα Ζηλανδια, υπαρχει και εκει ενα φιλαρακι (John Drummond) και ο οποιος ειναι αρκετα γνωστος.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Φίλε καλό ταξίδι και αν θες τη γνώμη μου κάνεις την καλύτερη δουλειά και θα δεις πράγματα που και το πιο τουμπανιασμένο τηλεσκόπιο δε θα σου δείξει ποτέ από την Ελλάδα. Εγώ πριν από 2 χρόνια πήγα Κούβα (που είναι μόλις 10 μοίρες νοτιότερα, πόσο μάλλον αν πήγαινα και Ν. Ημισφαίριο) και ειλικρινά θέλω να ξαναδώ τον Αχερνάρ, τον Κάνωπο, τον γερανό και τον Ηριδανό ολόκληρους... Εσύ θα τα έχεις πάνω από το κεφάλι σου!!!

Πάντως εγώ στη θέση σου (όταν αξιωθώ) θα επιδιώξω το first glimpse των αστεριών να είναι από τα παράθυρα του αεροπλάνου (ω, ναι, νυχτώνει συνήθως στο ταξίδι προς Αν. Ασία--Ωκεανία). Δες στη σελίδα μου δικές μου εμπειρίες από παρατήρηση εν πτήσει

PS: τύπωσε μερικούς χάρτες με το sky map pro ή άλλο πρόγραμμα και όχι βιβλίο έτσι ώστε να μη σε πειράζει η κακομεταχείριση. Α, και στο αεροπλάνο καθόμαστε σε παράθυρο (το ζητάμε στο check-in)!!!!

PS2: θέλω φωτογραφία τον Νότιο Σταυρό εν πτήσει

South skies rule :mrgreen:

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε
Και από μένα καλό ταξίδι..Είσαι πολύ τυχερός!!! :cheesy: Πρέπει να απολαμβάνεις την κάθε νύχτα που σου προσφέρεται για παρατήρηση...Θα ήθελα πάρα πολύ να δω το μικρό και μεγάλο μαγγελανικό νέφος!!! Μόλις επιστρέψεις πες μας και τις εμπειρίες σου!!! :cheesy: :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστω για την βοηθεια σας.Θεση στο παραθυρο εκλεισα ηδη,εννοειται.Παντως εκει τα πραγματα ειναι πολυ οργανωμενα,υπαρχουν πολλες <βραδυνες>που μπορει κανεις να συμμετασχει,μεχρι και αστρονομο με το τηλεσκοπειο του στο χωριο σου για δυωρη παρατηρηση μπορεις να παραγγειλεις!Πρεπει να ριξω αρκετο διαβασμα για τον νοτιο ουρανο,ωστε να ειμαι ετοιμος. :D
Δημοσιεύτηκε
Μία συμβουλή θέλω να σου δώσω..:Όταν θα πας να παρατηρήσεις το Μεγάλο και Μικρό Μαγγελανικό Νέφος πρώτα από όλα!!!!!!! :!: :!: :!: Θα αποσβολωθείς και μόνο με την θέα του!!!! \:D/ \:D/ :cheesy: :mrgreen: :mrgreen: :D :D

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε

Αντωνη,ο Λουης με εξυπηρετει παρα πολυ,θα μου οργανωσει καποια βραδυα που να ταιριαζει στις ημερομηνιες που θα ειμαι στο Σιτνευ.

Ελπιζω να πετυχω καλες δημοσιες σχεσεις με τους εκει ερασιτεχνες,ωστε να εχουμε καποια συνεργασια.

Σιγουρα το θεαμα θα με συναρπασει,ελπιζω στον Παρνωνα του Αυγουστου να εχω πολλα να σας πω.

Ευχαριστω πολυ,Λεωνιδας :D

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητε φιλε Λεων,

Ο Λουις ειναι πολυ καλος τυπος ... θα τα πας μια χαρα μαζι του. Κανε μου τη χαρη και πες του να με περιμενει το 2016 με την διαβαση της Αφροδιτης! :wink: \:D/ :cheesy:

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστω πολυ,με τοσες ευχες σιγουρα θα πετυχω καλο καιρο(στατιστικα το Σιτνευ εχει 20 ημερες ηλιοφανειας τον Αυγουστο).Αν και μεχρι τοτε θα δω πολλους απο εσας απο κοντα.Αντωνη,κανεις απο τωρα σχεδια για το 2016?Θα μεταφερω στον Λουη την αισιοδοξια σου. :D

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης