dimpap Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2007 Βολεύουν πολύ για αναζήτηση με μοίρες.Υλικά: πλαστικό διάφανο (εγώ έβαλα από παλιό άλμπουμ φωτογραφιών)χάρακας, μαρκαδόρος πάνω σε διαβήτη.Χρόνος 10 λεπτά και μια πλαστικοποίηση για να μην τα φτιάχνω κάθε χρόνο.Έφτιαξα δύο, ένα μόνο για τον rigel και ένα με κύκλους 1-2-4-5 μοιρών αντιστοιχα.Κόστος: ντρέπομαι να το πώ κάτω του ενός ευρώ C:Documents and SettingsmimisΕπιφάνεια εργασίαςDSC_0375.jpg Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2007 Ωραίος!!!Εγώ έχω φτιάξει παρόμοιους για να βρίσκω πεδία μεταβλητών αστέρων. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2007 Αν τυχόν δεν το πρόσεξε κάποιος (ανοίγοντας τη μεγάλη φωτό), η 1 μοίρα αντιστοιχεί σε 1,85 εκατοστά στον συγκεκριμένο άτλαντα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2007 Πολύ καλή δουλειά..!!!!! Θα προσπαθήσω και εγώ μου έδωσες το έναυσμα.. Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
Nova Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2007 Πώς μπορώ να υπολογίσω την αναλογία "1' για 1,85 cm" σε άλλους χάρτες, πχ του Taki ??
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2007 Υπάρχουν διάφορες σχετικές συμβουλές εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5477 «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Nova Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2007 Δυστυχώς δεν νομίζω ότι βοηθανε οι συμβουλές αυτές γι αυτό που θέλω.Υπάρχουν διάφορες σχετικές συμβουλές εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5477 Αυτό το οποίο σκέφτηκα είναι τα εξήςΑ.Ο κάνναβος του χάρτη του Taki είναι ανά 10 μοίρες. Στον ορίζοντα (όπου οι γραμμές είναι ευθείες), αν μετρήσω το μήκος μεταξύ 10 μοιρών και το διαιρέσω θα βρώ την επιθυμητή αναλογία; Β. (ποιο "μπακάλικος") Γνωρίζοντας την γωνιακή απόσταση ας πούμε του Dubhe και του Merak έχουμε κατευθείαν ένα κύκλο διαμέτρου όσο αυτή η απόσταση? Έχω δίκιο ή κάνω κάποιο λάθος?
Nova Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2007 Τώρα διαπίστωσα ότι o Taki έχει ανανεώσει και κάποιους από τους χάρτες του,από τον 8.5mag atlasΕπίσης φοιτητες πολιτικοι μηχανικοί-μηχανολόγοι θα βρουν ενδιαφέροντα και χρήσιμα κάτι spreadsheets του Εxcel που έχει εκεί για ανάλυση δοκών κτλ Μπράβο στον κύριο!Μόνο ιατρική δεν έχει ακουμπήσει ακόμα...
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2007 Ξέρει κανείς πόσες μοίρες είναι το πεδίο του ερευνητή Skywatcher 6χ30; Το έχω υπολογίσει πρόχειρα στις 7 μοίρες.Το επιβεβαιώνει κάποιος; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2007 Χθες το βραδυ ειδα την συγκεκριμενη πατεντα με τους κυκλους απο τον Δημητρη σε δραση και πραγματικα ειναι χρησιμοτατο εργαλειο. Σε πολλες δυσκολες περιπτωσεις σου λυνει τα χερια! Ετοιμαζω ενα για χρηση με τον Telrad.Οσοι δεν το εχετε κανει ηδη, σπευσατε! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα