SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2007 Θα ηθελα τι συμβουλη σας για αγορα προσοφθαλμιων κ μηχανη γι'αστροφωτογραφηση .Θα κατεβω Αθηνα σε 2 βδομ. κ θα παω στο καινουργιο καταστημα που ανοιξε το Πλανηταριο Θεσ/νικης.
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Πες μας αναλυτικά τι εξοπλισμό έχεις ήδη, από που παρατηρείς και τι προτιμήσεις έχεις. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 EQ5 Celestron 8'' FL=1000mm F/5 κ εχω παρει Hyperion 8-13mm,Barlow 2x tele vue. Εξω απο το σπιτι μου παρατηρω.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Εξαρταται κι απο τι ειδους φωτογραφηση και ποιοι θα ειναι οι κυριοι στοχοι σου . Σιγουρ θα χρειαστεις τα μοτερ εστω τον αστροστατη . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
magos_ Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Εγω να σου πω θα χτυπαγα κανα Televue Panoptic 35mm. Επενδυσε σε προσθοφθαλμια προς το παρον και στην συνέχεια πας και στην φωτογραφεια. Ειναι πολλα τα λεφτα που πρεπει να δωσεις για να ξεκινησεις και το αποτελεσμα δεν θα ειναι και τοσο καλο. Μην βιαζεσαι μπορει να το μετανιώσεις. Εγω πχ αυτο που βαριεμαι φοβερα στην ολη υποθεση , ειναι η επεξεργασια. Εστω οτι ολα τα αλλα να πηγαιναν καλα σε αυτον τον τομεα ειμαι ενεπιδεκτος μαθησεως. Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Εγω να σου πω θα χτυπαγα κανα Televue Panoptic 35mm. Επενδυσε σε προσθοφθαλμια προς το παρον και στην συνέχεια πας και στην φωτογραφεια. Ειναι πολλα τα λεφτα που πρεπει να δωσεις για να ξεκινησεις και το αποτελεσμα δεν θα ειναι και τοσο καλο. Μην βιαζεσαι μπορει να το μετανιώσεις. Εγω πχ αυτο που βαριεμαι φοβερα στην ολη υποθεση , ειναι η επεξεργασια. Εστω οτι ολα τα αλλα να πηγαιναν καλα σε αυτον τον τομεα ειμαι ενεπιδεκτος μαθησεως. Αυτο σκεφτομουν κ γω για την αστροφωτογραφηση.Καλυτερα λες για προσοφθαλμια κ φιλτρα πλανητων κ για νεφελωματα Προσοφθαλμιο με zoom αξιζει
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Ο Televue panoptic 35mm είναι πανάκριβος ογκώδης 2" και απαιτεί barlow 2" και τυχόν φίλτρα 2".Δεν θα τον συνιστούσα για αρχή.Αν θέλεις κάτι καλό και σχετικά οικονομικό θα έλεγα 25mm, 12mm orthoscopic, televue plossl ή eudiascopic και Televue barlow 3x. Δεν είπες και πόσα θες να διαθέσεις. ΥΓ άλλαξε το λίγη βοήθεια με κάστι σχετικό με αυτό που ρωτάς.. βοήθεια για επιλογή προσοφθαλμίων ή επιλογή προσοφθαλμίων για παράδειγμα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Ο Televue panoptic 35mm είναι πανάκριβος ογκώδης 2" και απαιτεί barlow 2" και τυχόν φίλτρα 2".Δεν θα τον συνιστούσα για αρχή.Αν θέλεις κάτι καλό και σχετικά οικονομικό θα έλεγα 25mm, 12mm orthoscopic, televue plossl ή eudiascopic και Televue barlow 3x. Δεν είπες και πόσα θες να διαθέσεις. ΥΓ άλλαξε το λίγη βοήθεια με κάστι σχετικό με αυτό που ρωτάς.. βοήθεια για επιλογή προσοφθαλμίων ή επιλογή προσοφθαλμίων για παράδειγμα. Ευχαριστω Γιωργο!!!Μεχρι 400ευρω θα μπορεσω πιστευω.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Επίσης και 20mm, 10mm και Televue barlow 3x είναι καλή επιλογή για το τηλεσκόπιό σου.Θα έχεις 50x (150x) και 100x (300x) στις παρενθέσεις οι μεγεθύνσεις με barlow.Αργότερα μπορείς να μεγαλωσεις την γκάμα με πιο ευρυγώνιους υψηλής ποιότητας (Panoptic, Nagler, Meade SWA ή UWA).Θα πρόσεξες ότι για barlow συνιστώ ΜΟΝΟ televue Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Επίσης και 20mm, 10mm και Televue barlow 3x είναι καλή επιλογή για το τηλεσκόπιό σου.Θα έχεις 50x (150x) και 100x (300x) στις παρενθέσεις οι μεγεθύνσεις με barlow.Αργότερα μπορείς να μεγαλωσεις την γκάμα με πιο ευρυγώνιους υψηλής ποιότητας (Panoptic, Nagler, Meade SWA ή UWA).Θα πρόσεξες ότι για barlow συνιστώ ΜΟΝΟ televue Τις tele vue 2x εχω τωρα.Προσοφθαλμιο με ζουμ αξιζει?
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Όχι να πάρεις σταθερές εστιακές αποστάσεις. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Μικροτερο απο 8αρη προσοφθ. να παρω η λες με 3χ barlow ειναι αρκετο
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Μιας και έχεις barlow 2x μην παρεις κι άλλον...32mm και 10mm ίσως είναι καλύτερα με τον barlow 2x που έχεις.Για πλανήτες σε καλές νύχτες ένας orthoscopic 6mm με τον barlow 2x θα ναι άριστος.Μια σκέψη: Baader eudiascopic 30mm και 10mm και Kasai orthoscopic 6mm ΟΧΙ στους νέους genuine ortho της Baader, ζήτα τους παραδοσιακούς! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Ευχαριστω πολυ Γιωργο Αν σου ερθει κατι καλυτερο στο μυαλο να μου το πεις.
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Προχωρα και σε Υπεριων 21μμ(παρα πολυ καλη επιλογη),και σε 2-3 πλανητικα ορθοσκοπικα.Εγω εχω τα UO HD orthos,και ομολογουμενως ειναι παρα πολυ καλα προσοφθαλμια(στενο πεδιο,μικρο eye relief).Ειναι κλωνοι "kasai"οπως και τα "Baader Genuine Orthos"(για τα οποια ομως δεν εχω προσωπικη αποψη,αλλα πιστευω πως ειναι πανω-κατω τα ιδια).
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Προχωρα και σε Υπεριων 21μμ(παρα πολυ καλη επιλογη),και σε 2-3 πλανητικα ορθοσκοπικα.Εγω εχω τα UO HD orthos,και ομολογουμενως ειναι παρα πολυ καλα προσοφθαλμια(στενο πεδιο,μικρο eye relief).Ειναι κλωνοι "kasai"οπως και τα "Baader Genuine Orthos"(για τα οποια ομως δεν εχω προσωπικη αποψη,αλλα πιστευω πως ειναι πανω-κατω τα ιδια). Επειδει ειμαι κ αρχαριος τι εννοεις 2-3 πλανητικα ορθοσκοπικα
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Προσοφθαλμια σχετικα απλης σχεδιασης,3-4 στοιχειων(φακων).Συνηθως εχουν στενο πεδιο,και μικρο eye-relief,αλλα αποδιδουν καλυτερο κοντραστ και ευκρινεια.Χαρακτηριστικοι τυποι τετοιων προσοφθαλμιων ειναι κυριως οι καλης ποιοτητας Plossl,οι κλασσικοι Orthoscopics,οι σχετικα ακριβοι Radians.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Εγώ λέω όχι σε Hyperion. Μιας και έχεις τηλεσκόπιο f/5 να πάρεις καλούς προσοφθάλμιους ευρέως πεδίου όταν έρθει η ώρα να τα "ακουμπήσεις". ΥΓ Μπορεί κάποιος moderator να το μεταφέρει στο σωστό μέρος; Δεν έχει σχέση με αστροφωτογραφία το thread. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Ναι αλλα μεχρι να ερθει η ωρα που θα μπορεσει να διαθεσει τα απαραιτητα χρηματα για ενα Panoptic-Nagler πχ,ενας Υπεριων σωζει την κατασταση.Ζοριζεται μεν σε γρηγορα τηλεσκοπια(συγκριτικα με τους αλλους καλυτερους και κατα πολυ ακριβοτερους ευρυγωνιους),αλλα .....βγαζει δουλεια!!(και οταν ερθει η ωρα της αναβαθμισης,δεν θα μεινει και στο ραφι)
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 ΟΧΙ στους νέους genuine ortho της Baader Μπορείς να μας το αναλύσεις λίγο; Εχω δύο τεμάχια από αυτούς και είναι πολύ καλοί. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Μη με μπερδευται παιδια!!Πειτε μου τι να παρω μεχρι 400€
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Εξαιρετικός ευρυγώνιος είναι κι ο Vixen LVW 22mm. Μαζί με έναν Vixen LV 4mm (τον χρησιμοποιώ πάρα πολύ κι ας έχω και τον λίγο καλύτερο Kasai 4mm) θα επεκτείνουν σωστά τη συλλογή σου.Για το τηλεσκόπιό σου, η χρυσή τομή μεγέθυνσης-κοντράστ για πλανητική παρατήρηση είναι περίπου στις 250Χ (4mm). Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά τον άριστο Barlow που έχεις με έναν φακό 8mm ελαφρύτερο από τον ογκώδη Baader Hyperion. Ιδανική περίπτωση ο Televue Plossl 8mm (έχει όμως πολύ μικρό eye relief). Μαζί με τον Televue 2X όμως θα δώσουν άριστη εικόνα. Αν δεν θέλεις να πάρεις φακό 4mm ή 8mm επειδή έχεις τις μεγεθύνσεις που θα σου δώσουν, πάρε έναν καλό 5mm όπως ο Tele Vue Nagler 5mm. Θα ευχαριστηθείς πολύ το μεγάλο πεδίο στις 200Χ και θα έχεις συμπληρώσει σωστά τη συλλογή σου. Αποφάσισε όμως και με βάση τις τιμές που θα βρεις. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Ευχαριστω πολυ Σοφοκλη!!! Συνεχιστε να μου δινεται συμβουλες παιδια.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Μπορείς να μας το αναλύσεις λίγο; Εχω δύο τεμάχια από αυτούς και είναι πολύ καλοί. Το επίπεδο επάνω μέρος δεν είναι εργονομικό (αντικειμενικό) και η σχεδίαση τους είναι αντιαισθητική (υποκειμενικό). Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Συμφωνω και εγω ως προς την παρα πολυ αποδοση των Baader Genuine orthos.Μετα απο αρκετο ψαξιμο,αποφασισα(και απεκτησα) ολη τη σειρα UO HD orthos(που στην ουσια μιλαμε για τα ιδια προσοφθαλμια).Το μονο κακο,ειναι το στενο τους πεδιο(λογω σχεδιασης)που δεν ειναι οτι καλυτερο σε χειροκινητο τηλεσκοπιο(ο στοχος βγαινει γρηγορα εκτος πεδιου).Τα απλα ορθοσκοπικα ειναι πιο τιμια προταση και εχουν καλυτερο λογο κοστος/αποδοση,αλλα δεν πρεπει να ειναι πληρως επιστρωμενα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα