elias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2007 Γεια χαρά.Θα ήθελα την γνώμη σας, πιο από τα δυο παρακάτω τηλεσκοπία (μονό σωλήνας) είναι καλύτερο να πάρω. Η χρήση που το θέλω είναι μονό παρατήρηση. ASTRO ASTRO 150/1200 OTA Διοπτρικό Αχρωματικό Eρευνητής 9x50 Εστιαστή 50,8mm (2") με αντάπτορα για 31,8mm (1 1/4") Διαγώνιο 31,8mm (1.1/4") 2 προσοφθάλμια Super Plossl 10mm (120x) και Super Plossl 20mm (60x) SkyWatcher MAK150 Maksutov CassegrainΕρευνητής 9x50 με βάση Διαγώνιο 90ο, διαμέτρου 31,8mm (1,25") Δύο προσοφθάλμιοι φακοί LET (Long eye relief με καπάκια Twist-up), 20mm (90x) & 9mm (167x) SILENCE OF UNIVERSE
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2007 Ηλία, εξαρτάται τη στήριξη που έχεις. Η HEQ5 pro που έχω σηκώνει εύκολα το διοπτρικό για παρατήρηση, αν δεν φυσάει, γιατί αν φυσάει...Το δοκίμασα στον Πάρνωνα (το τηλεσκόπιο είναι του KOTS) και έμεινα ευχαριστημένος την Παρασκευή (άπνια) αλλά το Σάββατο που φύσαγε δεν μπορεσα να κάνω παρατήρηση με αυτό. Θέλει μια EQ6 και πάνω νομίζω για πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά για παρατήρηση η HEQ5 νομίζω αρκεί, αλλά τίποτα κάτω από αυτή.Για το ΜΑΚ δεν τίθεται θέμα πολύ καλής στήριξης, αφού είναι κοντό κ όχι τρομερά βαρύ.Και τα 2 είναι πολύ όμορφα και καλά τηλεσκόπια. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα