Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παντως σημερα παρατηρειτε το φαινομενο της αυξησης των δημοσιευσεων!

Δεν πιστευω να εγινε υπο την επηρεια του φοβου διαγραφων?!!! 8-[ :mrgreen:

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

• Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσιεύτηκε

Hi Everybody,

There is the added fact that various members have joined this site for different reasons. Some to partake in groups, others to simply learn from the postings, etc. Then you may have a few members, like me, that do not know how to write in Greek-it's safer, I won't get into trouble that way. It is great that the site does exist and that we all able to glean something different from it. We should enjoy it and have lots of fun. Hope to meet some of you in Patras this Fall. -Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε
Ισως με εναν αστερισκο ... ΚΑΙ που δεν εχει συνδεθει στο ΑστροΒοξ μετα απο "χ" μηνες οπου "χ" ειναι κατι "λογικο" (πχ. 18 μηνες; ).

Πολύ καλή ιδέα Αντώνη! Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο!

Fred you may post in english. I don't think there is any problem with it.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Πρόβλημα τεχνκό δεν υφίσταται κανένα. Από εκεί και πέρα, μια σκέψη που έκανα ήταν ότι θα μου έλειπε το να μην ξαναδώ εισαγωγή πρώτου post από μέλος....

"...σας παρακολουθώ εδώ και μερικά χρόνια αλλά μόλις τώρα αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου post διότι....."

Και δεν πρόκειται για υποθετικό σενάριο. Το έχουμε δει ούτε μια ούτε δυο φορές και μάλιστα πρόσφατα.

Επιβεβαιωνω κι εγω το παραπανω σεναριο. Ανηκω στην κατηγορια αυτων που προτιμουσαν να διαβαζουν παρα να γραφουν.

Ενω ειμαι μελος με αυτο το nickname απο το 2003, η πρωτη μου δημοσιευση εγινε 3 χρονια αργοτερα.

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα αφου δεν τιθεται τεχνικο θεμα ουτε καταλαβαινω επισης σε τι θα βοηθουσε στην ουσια η διαγραφη ανενεργων μελων... :?

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδια αυτοι που δεν δημοσιευουν τιποτα... το φαι μας τρωνε??? =;

Ισως να καλυπτονται πληρως απο την αναγνωση, οπως εγω που σας διαβαζω απο τον Μαιο 2005 :-#

Αφηστε τους να φαινομαστε και πιο πολλοι :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα αφου δεν τιθεται τεχνικο θεμα ουτε καταλαβαινω επισης σε τι θα βοηθουσε στην ουσια η διαγραφη ανενεργων μελων... :?

Συμφωνώ!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
"...σας παρακολουθώ εδώ και μερικά χρόνια αλλά μόλις τώρα αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου post διότι....."

Και δεν πρόκειται για υποθετικό σενάριο. Το έχουμε δει ούτε μια ούτε δυο φορές και μάλιστα πρόσφατα.

Νομίζω πως αυτό είναι και το ποιο φυσιολογικό. Ίσως τα χρόνια να είναι λίγο υπερβολή αλλά και εγώ πριν αποφασίσω να συμμετέχω έπρεπε να διαβάσω να πάρω κάποιες απόψεις και να έχω κάτι να πω..

Στην αρχή όταν το πρωτοβγήκα το forum εκτός των άλλων είχα κιάλια . Δεν είχα καν γραφτεί βέβαια.Όταν αποφάσισα να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο απέκτησα πολλές απορίες και σιγα σιγα αποφασισα να συμμετεχω. Υπαρχει ενα forum που ειμαι γραμμενος απο το 2001 και εχω κανει 2 post αλλα πιστεψε με ολο το χειμώνα το παρακολουθω πολυ στενα!

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

http://astrocom.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
Συμφωνώ απόλυτα με τους τελευταίους φίλους. Εξάλλου ακόμα δεν έχω ακούσει πραγματικό λόγο διαγραφής μελών που δεν γράφουν, σε τι δηλαδή μας ενοχλούν.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Αντρέα μη διαγράψεις μέλη!! [-X

Υπάρχουν κάποιοι με μηδαμινή συμμετοχή ή με μεγάλο χρόνο αποχής από το site αλλά και κάποιοι που "κουβαλάνε ταυτότητα" πάνω τους.

Μη δώσουμε ευκαιρία πχ σε μέλη που δημιούργησαν πρόβλημα στο παρελθόν να ξαναγραφτούν σα νέοι (και άγνωστοι) χρήστες!! =;

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα αφου δεν τιθεται τεχνικο θεμα ουτε καταλαβαινω επισης σε τι θα βοηθουσε στην ουσια η διαγραφη ανενεργων μελων...

Στο να υπάρχει πραγματική εικόνα.

Δεν νομίζω πως είναι δύσκολο να κάνει κάποιος login μια στο τόσο και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να θεωρείται μέλος κάποιος που κάποτε γράφτηκε και δεν ξανασυνδέθηκε ποτέ για παράδειγμα σαν χρήστης, ασχέτως αν ποστάρει ή όχι.

Δημοσιεύτηκε

Το forum είναι ένας <ζωντανός οργανισμός>.

Καινούργιοι θα έρθουν άλλοι θα φύγουν άλλοι θα μείνουν και άλλοι θα αφησουν τα σημάδια τους.

Θα ήταν σαν να διαγράφεις την ιστορία του forum. [-X

Απλά αυτοί ήμαστε.

Γιώργο εννοείς και διαγραφή των αντίστοιχων δημοσιεύσεων ή μόνο των ονομάτων?

Γιατί αν διαγράψουμε τα ονόματα τότε πρέπει να διαγραφούν και οι δημοσιεύσεις :-k

Δημήτρης

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Εξαρτάται πως αντιλαμβάνεται κανείς την έννοια "μέλος". Γιώργο, είμαστε απλά ένα φόρουμ, τα "μέλη" μας δεν έχουν ούτε υποχρεώσεις, ούτε πληρώνουν συνδρομή, ούτε απολαμβάνουν και κανενός ιδιαίτερου προνομίου. Σε έναν σύλλογο ίσως όλα αυτά τα μέτρα έχουν ένα νόημα ύπαρξης μιας και το να είναι κανείς μέλος συνεπάγεται προνόμια, οικονομικές υποχρεώσεις, δικαίωμα ψήφου και άλλα πολλά. Σε εμάς ή έννοια μέλος δεν είναι συνδυασμένη και με κανένα ιδιαίτερο προνόμιο και δε χρειάζεται να του δίνουμε και τόση σημασία. Εξάλλου την πραγματική εικόνα του φόρουμ μπορεί οποιοσδήποτε να τη δει από κοντά, δε χρειαζόμαστε έναν ξερό αριθμό μελών για να την περιγράψουμε.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Γιώργο εννοείς και διαγραφή των αντίστοιχων δημοσιεύσεων ή μόνο των ονομάτων?

Γιατί αν διαγράψουμε τα ονόματα τότε πρέπει να διαγραφούν και οι δημοσιεύσεις

Σε πρώτο στάδιο όσοι είναι χωρίς καθόλου δημοσιεύσεις και χωρίς καν login για χρόνια. Μπορουν να βρεθούν. Τεσπα παρατράβηξε η κουβέντα. Δεν χάθηκε και ο κόσμος να μείνουν αλλά καλό θα ήταν να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα.

Δημοσιεύτηκε

Θα μου επιτρέψετε και εμένα να διαφωνήσω κάθετα. Κανείς δεν συμμετέχει στο Vox υποχρεωτικά, όλοι το κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας και πάντα όταν έχουμε τη διάθεση να το κάνουμε, για να μπορούμε να συνειφέρουμε επικοδομητικά.

Αν αρχισουμε να παίρνουμε μέτρα διαγραφής για τον λόγο μη εμφάνισης, κινδυνεύουμενα χαρακηριστούμε "ελιτιστές" και "ομαδούλα" και όχι ένας "ανοιχτός χώρος επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων".

Επίσης, αν ένα ανοιχτό forum μπεί σε αυτή τη λογική, τι είναι εκείνο που μπορεί να μας διασφαλίσει ότι δεν θα αρχίσουμε να διαγράφουμε μέλη που έχουν "προκλητική συμπεριφορά" ή "δεν συνεισφέρουν" 'η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

Και τέλος, αντί να προσπαθήσουμε να κατηγοριοποιήσουμε τα μέλη μας διαγράφοντας τα "μη ενεργά", μήπως θα ήταν πιό σκόπιμο να ελέγξουμε τη συμπεριφορά μας η οποία μπορεί και να είναι ο λόγος για τον οποίο κάποια μέλη μας εξαφανίζονται;

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να συνεχιζουμε αυτη την ανουσια κουβεντα.....

Δε μας πειραζουν και σε τιποτα τα μελη.

(εξαλλου το astrovox στα ματια αλλων θα φαινοταν να εχει μεγαλυτερο κυρος με 2900 μελη παρα με 1000)

Προσωπικη μου φνωμη με την οποια μπορει να διαφωνειτε.........

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Εξαρτάται πως αντιλαμβάνεται κανείς την έννοια "μέλος". Γιώργο, είμαστε απλά ένα φόρουμ, τα "μέλη" μας δεν έχουν ούτε υποχρεώσεις, ούτε πληρώνουν συνδρομή, ούτε απολαμβάνουν και κανενός ιδιαίτερου προνομίου. Σε έναν σύλλογο ίσως όλα αυτά τα μέτρα έχουν ένα νόημα ύπαρξης μιας και το να είναι κανείς μέλος συνεπάγεται προνόμια, οικονομικές υποχρεώσεις, δικαίωμα ψήφου και άλλα πολλά. Σε εμάς ή έννοια μέλος δεν είναι συνδυασμένη και με κανένα ιδιαίτερο προνόμιο και δε χρειάζεται να του δίνουμε και τόση σημασία. Εξάλλου την πραγματική εικόνα του φόρουμ μπορεί οποιοσδήποτε να τη δει από κοντά, δε χρειαζόμαστε έναν ξερό αριθμό μελών για να την περιγράψουμε.

Νομίζω ότι Ανδρέας τα είπε όλα με τα παραπάνω..

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Από το post αυτό κρατάω μόνο το 1951 μέλη του Astrovox!!! σκόρδα να έχουμε, θέλουμε άλλα 50 και πάμε στους 2000!!!

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

να κόψουμε και πίτα τότε!!!

Θα συμφωνήσω με τον αρχηγό!!! Και να πω πάμε καλά!!! Και ο λόγος είναι η δημοκρατικότητα η ελευθερία λόγου που δυστυχώς πολλές φορές δημιούργησε προβλήματα.

Συνεχίζουμε όμως έτσι!!! όποιος θέλει μπορεί να γραφτεί και ας μην γράψει ποτέ του Post !!! υπάρχουν τόσα καλούδια που μπορεί να βρει τις απαντήσεις του έτοιμες πλέον. Θεωρώ το forum μια εγκυκλοπαίδεια του έλληνα ερασιτέχνη Αστρονόμου.

Το Astrovox το θεωρούσα και το θεωρώ το ελληνικό cloudy nights!!!

=D> =D> =D> =D> =D>

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Επειδή έβαλα την φωτιά και φοβάμαι οτι αρχίζει και δημιουργείται αρνητικό ρεύμα απέναντι στους μη συμμετέχοντες στο φόρουμ, οφείλω να ξαναεξηγηθώ. Απελθέτω απ'εμού η διαγραφή των μελών.... Ο προβληματισμός μου ήταν στο τεράστιο ποσοστό αυτών που δεν συμμετέχουν, αλλά είναι μέλη! Είναι σαν να γράφτηκαν (οι πιο πολλοί δηλαδή γιατί θα υπάρχουν σίγουρα εξαιρέσεις) έτσι απλά για να γραφτούν. Δεν προσφέρουν δηλαδή κάτι ουσιαστικό. Για να διαβάσουν στο φόρουμ προφανώς δεν χρειάζεται να είναι μέλη....οπότε θα μπορούσαν να το αποφύγουν!

Από την άλλη δεν προσφέρει και τίποτα η διαγραφή τους. Να μην πω ότι είναι και κακό γιατί θα μειωθεί ο αριθμός των μελών, οπότε κάποιος αμύητος ενδεχομένως δεν μας θεωρήσει σοβαρό site....(εντάξει εδώ το παρατράβηξα και εγώ...αλλά λέμε τώρα....)

Είναι πολύ καλό ο χαρακτηρισμός που υπάρχει ήδη ως νέος, αστρόφιλος κτλ.... Από εκεί φαίνεται ποιος είναι πολυγραφότατος και ποιος όχι....Αν και εδώ το μέρος δεν είναι για διαγωνισμούς τέτοιας μορφής....

Είναι απλά κρίμα που ένα ποσοστό της τάξης του 68% δεν προσφέρει τις απόψεις του.....

Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε
Επίσης συμφωνώ απόλυτα με ότι έχει γράψει ο Ανδρέας και ο Γιώργος Ταρσούδης. Έτσι ακριβώς είναι! Όποιος θέλει γράφει, όποιος δεν θέλει απλά παρακολουθεί. Τον προβληματισμό μου τον είπα παραπάνω. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρα μόνο η πολυφωνία που θα προσέφερε η συμμετοχή όλων!
Και εγένετω φως....

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης