Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Μήπως μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρώ καλά και οικονομικά ηλιακά φίλτρα;

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Μπορείς να βρείς στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης. Ορίστε και ιστοσελίδα:

www.astronomy.gr

Αλλά ήδη έχει αναφερθεί εδώ:www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5321

ίσως σε βοηθήσει.. :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Πράγματι, πρέπει να ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ πάρα πολύ :!: :!: Εκτός ότι θα πάθεις ανεπανόρθωτη ζημιά στα μάτια, θα πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά και το τηλεσκόπιο σου!! :!: :!:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Δημοσιεύτηκε

Θα προσθέσω και εγώ να έχεις τεράστια προσοχή όταν κοιτάς τον ήλιο, πάντα με έναν μεγαλύτερο, και πάντα με ειδικά φίλτρα που μπαίνουν στο εμπρός μέρος του τηλεσκοπίου και ΠΟΤΕ με φίλτρα που μπαίνουν στον προσοφθάλμιο.

Στο δικό μου 4,5" κατοπτρικό, αν βάλεις το χέρι σου εκεί που "βγαίνει" το είδωλο του ηλίου, σε 5-6 δευτερόλεπτα το τραβάς απότομα γιατί σε καίει πολύ! Φαντάσου τι θα πάθουνε τα μάτια σου, που είναι και το πιο σημαντικό. Τηλεσκόπιο, αν σου χαλάσει, ξαναγοράζεις, όπως ξαναγοράζεις αυτοκίνητο άμα τρακάρεις κλπ. Μάτια όμως δεν μπορείς να ξαναπάρεις/φτιάξεις!

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε
μάλλον ήθελες να πεις:

Εκτός του ότι θα καταστρέψει το τηλεσκόπιο σου ,θα προκαλέσει και ανεπανόρθωτη βλάβη στα μάτια σου... :-k

Τι έχω πάθει; #-o #-o Αυτό εν πάσει περιπτώσει :cheesy: :cheesy: :oops:

Δημοσιεύτηκε
Για τα μάτια έχετε δίκιο για το τηλεσκόπιο όχι. Όταν κάνουμε ηλιακή προβολή το τηλεσκόπιο δεν έχει φίλτρο και φυσικά δεν παθαίνει τίποτε. Φυσικά δεν το αφήνουμε να στοχεύει τον ήλιο με τις ώρες.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Για να κινδυνεύει λιγότερο ο εξοπλισμός καλό είναι να μειώνουμε τη διάμετρο του τηλεσκοπίου μας τοποθετώντας μια μάσκα από χαρτόνι με μια τρύπα διαμέτρου μερικών εκατοστών στην άκρη του σωλήνα.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης