DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2007 να σαι καλά αδερφέ. Και συ το ίδιο έχεις απ' ό,τι είχα τσεκάρει πριν γραφτώ! Καλό θα είναι. Στοργή και ...χρόνο θέλει. Δίχως να έχω γνώση περί τηλεσκοπίων, πιστεύω ότι, όσα λεφτά και να επενδύσεις αν δεν ασχοληθείς, πάλι χαμένα θα 'ναι. Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
akmakas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2007 Η νυκτερινή παρατήρηση συνεχίζεται με ακόμη ένα βράδυ αφιερωμένο στον Δία και την σελήνη..Το βράδυ του Σαββάτου έστησα ξανά το τηλεσκόπιο αυτή την φορά σε ένα υπέροχο μέρος στο υπερυψωμένο διπλανό οικόπεδο του εξοχικού μου το οποίο έχει τέλεια θέα..Περίμενα λοιπόν να απολαύσω την σελήνη ακόμα περισσότερο αφού το Σάββατο ήταν σχεδόν σε όλη την φάση της περίπου πανσέληνος..Τη προηγούμενη φορά που είχα παρατηρήσει την σελήνη είχα εντυπωσιαστεί τόσο πολύ που πραγματικά το Σάββατο ήμουν ικανός να φάω όλο το βράδυ σε αυτήν.Την πρώτη φορά έκανα παρατήρηση το σούρουπο με τον πλανήτη να φαίνεται μισός.Τα έβλεπα όλα τέλεια ανάγλυφα με λεπτομέρεια.Αυτή την φορά όμως τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως τα περίμενα..Δηλαδή η σελήνη αυτή την φορά με οποιαδήποτε μεγέθυνση και αν δοκίμασα δυστυχώς δεν μπορούσα να δω τίποτα.Πρώτο πρόβλημα ήταν η μεγάλη φωτεινότητα της που με κούραζε το μάτι..Δεν μπορούσα να κοιτάξω πάνω από δέκα δευτερόλεπτα κουραζόμουν!!Το δεύτερο και κυριότερο ήταν πως δεν μπορούσα να ξεχωρίσω καμία λεπτομέρεια παρα μόνο στο στεφάνι της δηλ στις άκρες τις.Ο μοναδικός κρατήρας που φαινόταν κάπως ήταν ο Tyco...Φαντάζομαι πως μάλλον θα χρειαστώ κάποιο ιδικό φίλτρο για την σελήνη..Μπορεί κάποιος να μου πει τι παίζει? www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2007 Φίλε μου, σε μεγάλεις φάσεις δεν μπορείς να παρατηρήσεις λεπτομέρειες στον δίσκο της σελήνης γιατί το φως του ήλιου πέφτει κατακόρυφα και οχι απο κάποια γωνεία ώστε να υπάρχουν σκιές και να ξεχωρίζεις τις διάφορες τοπολογίες.Δοκίμασε κάθε φορά να παρατηρείς κοντά στην διαχωρίζουσα, δηλαδή στο κοντινότερο σημείο μέχρι το όριο που φωτίζεται ο δίσκος.Ένα φίλτρο σελήνης δεν θα έκανε τίποτα το σπουδαίο, απλά θα έκοβε φως και θα είχες την αίσθηση καλύτερου Contrast.
akmakas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2007 Κατάλαβα φίλε ευχαριστώ....Οπότε θα ξέρω πλέον πως η πανσέληνος ευνοεί τους λυκάνθρωπους και όχι τους αστρόφιλους!! www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2007 Κατάλαβα φίλε ευχαριστώ....Οπότε θα ξέρω πλέον πως η πανσέληνος ευνοεί τους λυκάνθρωπους και όχι τους αστρόφιλους!! Ακριβώς!
draculas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2007 Κατάλαβα φίλε ευχαριστώ....Οπότε θα ξέρω πλέον πως η πανσέληνος ευνοεί τους λυκάνθρωπους και όχι τους αστρόφιλους!! Και εμένα..! (νιώθω μια δίψα..!) πλάκα κάνω.. προσωπικά η νύχτα με πανσέληνο είναι ότι χειρότερο, δεν βλέπεις τίποτα, ούτε σελήνη ούτε deep sky.η Πανσέληνος κάνει μόνο για.. παραλία! Δοκίμασε πάντως σε λίγες μέρες που θα αργεί να βγεί η σελήνη, να βρείς αυτά για αρχή:M57M27M13M8M31θα ξεχάσεις οτι υπάρχει και σελήνη!
akmakas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2007 Ναι φίλε μου το παρατήρησα και εγώ...Η πανσέληνος είναι καταστροφική για νυχτερινή παρατήρηση.Μόλις με τα βίας μπορούσα να διακρίνω 5 , 10 αστέρια με το μάτι μου! www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
0ctane Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2007 καλημέρα και απο εμενα...νεος εδω Καταρχάς ευχαριστώ για τις πληροφορίες που έχετε δώσει ολοι σχετικά με την αγορα τηλεσκοπίου.Αγόρασα εχτες και εγω ενα Skywatcher 8' DOB ..της γνωστης προσφοράς... Για αρχή (απο ταρατσα στην Αθηνα) είδα μόνο τον Δια και τη Σελήνη ...έχω και τις αντίστοιχες φωτογραφίες με προσαρμογη μιας casio exilim στον προσοφθάλμιο ..Πρώτη εντύπωση πολύ καλή ..αν και περιμένω να το κατεβάσω στο χωριο στην Κρήτη όπου η φωτορύπανση είναι ανέκδοτο ...
akmakas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2007 Καλώς ήρθες φίλε μου στο φόρουμ...Πήρες ένα πολύ Super τηλεσκόπιο που το χρησιμοποιούν όχι μόνο οι αρχάριοι αλλά και οι ποιο προχωρημένοι!!!Καλές παρατηρήσεις και πίστεψέ με...Χτύπα το συντομότερο δυνατό ένα barlow 2X εκεί να δεις πανηγύρι.... www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2007 Ειμαι πολυ χαρουμενος καθοτι μολις παρειγγειλα το skywatcher dobsonian 8"της γνωστης προσφορας Σε λιγες μερουλες θα το εχω στα χερια μου Πραγματικα στο τσακ,καθως η υπαλληλος ειπε οτι εχουν μεινει λιγα κομματια ακομα!!!Οσοι ενδιαφερεστε τρεχτε!!!! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
akmakas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Τρεεεεεεεεεχτεεεεεεεε www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε!
bouzaras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Καλά, αυτά τα "30 τηλεσκόπια" της γνωστής προσφοράς πρέπει να έχουν πολλαπλασιαστεί σα τα ψάρια του Ιησού στο γάμο της Καναά, αφού η προσφορά παίζει από πέρσυ!! Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Καλημερα. Εχει ακουστει εδω και αρκετο καιρο, ανεπισημα και σε αρκετα site του εξωτερικου κυριως οτι το 8ιντσο skywatcher θα εξοπλιστει ή οτι ηδη εξοπλιζεται με κατοπτρο PYREX οπως και το 10ιντσο.Γνωριζετε αν ισχυει οντως κατι τετοιο? Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
koyote Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Καλά, αυτά τα "30 τηλεσκόπια" της γνωστής προσφοράς πρέπει να έχουν πολλαπλασιαστεί σα τα ψάρια του Ιησού στο γάμο της Καναά, αφού η προσφορά παίζει από πέρσυ!! Χωρις να ειμαι και σιγουρος,νομιζω οτι τα τηλεσκοπια της προσφορας που παιζει απο περυσι εξαντληθηκαν και τωρα το πλανηταριο την επανεφερε.Αυτο το λεω γιατι στη σελιδα του γραφει:"Μετα απο παρακληση οσων δεν προλαβαν,επαναλαμβανουμε τη μεγαλη μας προσφορα.....".Τωρα αν ειναι διαφημιστικο τρικ,δν ξερω.... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Magicknight74 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Και εγώ αγόρασα το τηλεσκόπιο απο την προσφόρα του πλανηταρίου και είναι εκπληκτικο , μάλλον πρέπει να προγραμματίσω σύντομα και την αγορά ενός barlow 2x , αλλά και τυχόν προσοφθαλμίων, μήπως υπάρχουν προτάσεις ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. FRANCIS BACON
bouzaras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Εμένα πάντως μου άρεσε το χρώμα, όποιος θέλει κάποιο όμορφο αντικείμενο να δώσει μια "διαστημική" διάσταση στο χώρο του, το Δοβ. αυτό είναι ότι καλύτερο και σε καλή τιμή! Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
0ctane Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 τελικά εγώ αγορασα εχτες τον Tele vue 2x .Η διαφορά είναι μεγάλη και πιστεύω πως είναι μια αγορά που αξίζει (βάσει της ελάχιστης εμπειρίας μου πάντα).
koyote Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Λοιπον,παρελαβα σημερα το τηλεσκοπιο και εμεινα εντυπωσιασμενος!!!Περισσοτερα θα πω αργοτερα διοτι τωρα ειμαι απασχολημενος με τη συναρμολογηση Μια ερωτηση:στις οδηγιες ελεγε οτι πρεπει να συμπεριλαμβανονται καπακια για 14 βιδες που υπαρχουν σε ενα πακετακι.Εγω τετοια καπακια δεν παρελαβα.Πηρα στο πλανηταριο και μου ειπαν οτι μπορει να ειναι αλλαγη στο design η μη παροχη καπακιων για τις βιδες.Παρακαλω ολους οσους αγορασαν αυτο το τηλεσκοπιο της προσφορας να μου πουν αν υπηρχαν καπακια Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Magicknight74 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Λοιπον,παρελαβα σημερα το τηλεσκοπιο και εμεινα εντυπωσιασμενος!!!Περισσοτερα θα πω αργοτερα διοτι τωρα ειμαι απασχολημενος με τη συναρμολογηση Μια ερωτηση:στις οδηγιες ελεγε οτι πρεπει να συμπεριλαμβανονται καπακια για 14 βιδες που υπαρχουν σε ενα πακετακι.Εγω τετοια καπακια δεν παρελαβα.Πηρα στο πλανηταριο και μου ειπαν οτι μπορει να ειναι αλλαγη στο design η μη παροχη καπακιων για τις βιδες.Παρακαλω ολους οσους αγορασαν αυτο το τηλεσκοπιο της προσφορας να μου πουν αν υπηρχαν καπακια Ούτε και στο δικό μου δεν υπήρχαν καπάκια ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. FRANCIS BACON
koyote Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Ουφ,σε ευχαριστω φιλε μου Ειχα ενα αγχος....... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Magicknight74 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 φίλε koyote κατά την συναρμολόγηση της βάσης την βίδα με το παξιμάδι μην την σφίξεις πολύ προκειμένου να περιστρέφεται εύκολα η βάση, και μην βιδώνεις τις βίδες μια μια τελείως, αλλά αφου τις βάλεις στις οπές τις βιδώνεις σιγά σιγά κρατώντας σταθερά το ξύλα, καλή επιτυχία ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. FRANCIS BACON
koyote Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες Αυτο για τις βιδες στις οπες το εκανα ετσι-ας ειναι καλα ο πατερας μου-,οσο για τη βιδα με το παξιμαδι τωρα παω σε αυτο το σταδιο της τοποθετησης της στρογγυλης βασης και θα μου φανει πολυ χρησιμο Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Καλοριζικο και καλες παρατηρησεις!Οταν μου ειχε ερθει πριν 2 χρονια ειχα και εγω την ιδια απορια για τα καπακια που λεει στο εγχειριδιο αφου δεν τα ειδα ποτε.Υποθετω οτι η συγκεκριμενη βαση πρεπει καποτε να βιδωνε με σταυροβιδες γιαυτο και χρειαζονταν τα καπακια. Τωρα η βαση βιδωνει με βιδες αλεν αλλα το manual οπως φαινεται παρεμεινε το ιδιο. Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
akmakas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2007 Ρε παιδιά..αυτή η βάση δεν μου πολυαρέσει..Δηλαδή αν την σφίξω γυρνάει στιβαρά αλλά δύσκολα..αν πάλι την λασκάρω γυρνάει ωραία αλλα παίζει ένα τζόγο δεξια αριστερά τί γίνεται? www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα