Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Είδα τον Δια με τρεις απο τους δορυφορους του κατα τις 21:00 καθως βρισκοταν πανω απο το βουνο Σαος της Σαμοθρακης (οπως καθοταν και κατα τη μυθολογια ο θεος Διας για να παρακολουθει τον Τρωικο Πολεμο!!)

Σιγα τα αυγα θα πει καποιος εμπειρος...αλλα για μενα ηταν η αρχη ενος συναρπαστικου απο οτι φαινεται ταξιδιου!!

Σε οτι αφορα την παρατηρηση με τα κυαλια (Skymaster 15x70) κατελληξα στα εξης συμπερασματα:

1. Χρειαζομαι οπωσδηποτε τριποδα και παρακαλω για οποιεσδηποτε συστασεις καθως και δικτυακο τοπο για online αγορα

2. Μαλλον θα προχωρησω πιο γρηγορα απο οτι νομιζα σε αγορα τηλεσκοπιου!!

Δημοσιεύτηκε
Σιγα τα αυγα θα πει καποιος εμπειρος...αλλα για μενα ηταν η αρχη ενος συναρπαστικου απο οτι φαινεται ταξιδιου!!

Καθόλου σιγά τα αυγά! Κάθε αρχή έχει μέσα της τον ενθουσιασμό, οπότε δικαιολογημένος και ο δικός σου.

Σε οτι αφορα την παρατηρηση με τα κυαλια (Skymaster 15x70) κατελληξα στα εξης συμπερασματα:

1. Χρειαζομαι οπωσδηποτε τριποδα και παρακαλω για οποιεσδηποτε συστασεις καθως και δικτυακο τοπο για online αγορα

2. Μαλλον θα προχωρησω πιο γρηγορα απο οτι νομιζα σε αγορα τηλεσκοπιου!!

Όταν δε ο ενθουσιασμός διατηρείται αποτελεί το καλύτερο συστατικό για νέες ανακαλύψεις και ευχάριστες αστροβραδιές!!! Με το καλό η αναβάθμιση του εξοπλισμού σου!!!

Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε
Βουρ για Messier, με τον ουρανό σου αξίζει τον κόπο. Οργανώσου, είτε με χάρτες, είτε με κανένα πρόγραμμα στον υπολογιστή. Για πρώτη γεύση δοκίμασε Μ13 και Μ31, και μετά κατά βούληση. Και ένα κόλπο, ξάπλωσε πάνω σε φουσκωτό στρώμα θαλάσσης και στήριξε τους αγκόνες στα πλευρά, μέχρι να πάρεις τρίποδο. Καλή αρχή (και ναι, αξίζει το τηλεσκόπιο στην περιοχή σου, και μάλιστα μεγάλο).
Δημοσιεύτηκε
Βουρ για Messier, με τον ουρανό σου αξίζει τον κόπο. Οργανώσου, είτε με χάρτες, είτε με κανένα πρόγραμμα στον υπολογιστή. Για πρώτη γεύση δοκίμασε Μ13 και Μ31, και μετά κατά βούληση. Και ένα κόλπο, ξάπλωσε πάνω σε φουσκωτό στρώμα θαλάσσης και στήριξε τους αγκόνες στα πλευρά, μέχρι να πάρεις τρίποδο. Καλή αρχή (και ναι, αξίζει το τηλεσκόπιο στην περιοχή σου, και μάλιστα μεγάλο).

Εχω ενα ωραιο προγραμματακι στο λαπτοπ που λεγεται stellarium. Πολυ πρακτικο...Σημερα το βραδυ θα προσπαθησω για Μ31!

Δημοσιεύτηκε

Να σας χαιρετήσω κι εγώ με τη σειρά μου.

Νέος στο παιχνίδι της παρατήρησης του ουρανού με εξοπλισμό! Πριν μια βδομάδα αγόρασα τα ίδια κυάλια! Περιμένω από βδομάδα που θα ανέβω Τζουμέρκα να τα δοκιμάσω, γιατί στην Αθήνα... μόνο τι γίνεται στο απέναντι μπαλκόνι μπορείς να δεις :-note !

Η αλήθεια είναι ότι είχα μια μικρή αμφιβολία :-k για αυτά που εν τέλει θα μπορέσεις να δεις με τα κυάλια... αλλά με αυτό το Θέμα που άνοιξε ο dmissiris και τον ενθουσιασμό του πιστεύω μου έφτιαξε το κέφι!!! \:D/

Πήρα και τρίποδα. Δεν θυμάμαι ακριβώς χαρακτηριστικά οπότε για να μην λέω ανακρίβειες θα επανέλθω με νέο post οσονούπω!

Δημοσιεύτηκε
Με αυτα τα κυάλια είδα M22 από την Αθήνα και άλλα πράγματα στη ζώνη του γαλαξία και βέβαια από σκοτεινό ουρανό βλέπεις τα πάντα. Και εγώ όταν τα πήρα είχα δεί τον Δία όπως τον έιδες και σύ με τους δορυφόρους του και ενώ αρχικά πήγαινα για τηλεσκόπιο αλλά πήρα τα κυάλια όπως λένε οι πιό πολλοί ότι είναι καλά για να αρχίσεις, μετά από 20 μέρες πήρα και τηλεσκόπιο. :) Πάντως χρησιμοποιώ και τα κυάλια και το τηλεσκόπιο. Όσο για τρίποδα, ψάξε στη Σαμοθράκη άν έχει κάνα κατάστημα με φωτογραφικά είδη και εάν έχει τρίποδες. Εγώ έχω έναν της Conus και είναι μια χαρά, αλλά πρέπει να πάρεις άλλο ανταπτοράκι από αυτό που έχουν μέσα τα κυάλια, γιατί είναι ελαφρύ και δεν θα μπορείς να τα σταθεροποιήσεις. Κάτι με μεταλλικό μέσα θα κάνει καλή δουλειά.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Φιλε CosmicDust εχθες να δεις ενθουσιασμο που βρηκα την Ανδρομεδα!! Πραγματικα "εξωκοσμικο" συναισθημα \:D/

Efstathie στην Σαμοθρακη δεν μπορω να βρω μελανι για εκτυπωτη...ποσο μαλλον τριποδα :?

Αλλα ας ειναι καλα το ιντερνετ...ο τριποδας ειναι ηδη στο δρομο!!

Δημοσιεύτηκε
Efstathie στην Σαμοθρακη δεν μπορω να βρω μελανι για εκτυπωτη...ποσο μαλλον τριποδα
Μακαρι να εκανα παρατηρηση απο Σαμοθρακη και ας μην ειχα ουτε εκτυπωτη.
Φιλικα Γιωργος :wink:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης