Jump to content

dmissiris

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από dmissiris

  1. Αρα ολοι το ειδαμε και κανουμε την παπια!! Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις θα θεωρησω πιο σωστη μεχρι στιγμης αυτη του φιλου vtsamis!
  2. Λοιπον, απο τις 00:15 εως τις 00:30 στις 27/06 παρατηρησα με τα κυαλια μου (skymaster 12x70) στο κεντρο περιπου του κηφεα ενα σημειο(?) το οποιο αναβοσβηνε με ασταθη συχνοτητα και λαμψη η οποια επισης δεν ηταν συνεχεια η ιδια και καθ'ολη τη διαρκεια της παρατηρησης παρεμεινε σταθερο. Δεν φαινοταν με γυμνο ματι ενω δυο δορυφοροι που περασαν απο το σημειο που παρατηρουσα μου εδωσαν καλυτερη αισθηση του βαθους και εκαναν ακομα πιο εντονο το "παραξενο" του ολου φαινομενου. Τι μπορει να ειδα λοιπόν????? Υ.Γ: Δεν ημουν μονος μου...το ειδαν και η γυναικα μου με μια φιλη της και οπως ειπαν χαρακτηριστικα ''ηταν σαν καποιος να εβγαζε φωτογραφιες απο εκει πανω''
  3. dmissiris

    yellow moon

    Ευχαριστω για τα ενθαρρυντικα σχολια...δεν το σκεφτηκα καθολου να κανω crop!!Θα δοκιμασω ομως...
  4. dmissiris

    yellow moon

    proti mou astrophoto(!?) mesa apo ta skymaster 15x70 me mia samsung d60 kai ti votihia tou filou kosta kesini!!
  5. Αγαπητε Αργυρη η αληθεια ειναι οτι καλο ειναι να αποφευγονται οι απολυτες εκφρασεις και οι απολυτες λυσεις αλλα ειλικρινα ο οποιοσδηποτε αρχαριος περιηγηθει εστω και για λιγο στο φορουμ του astrovox και διαβασει τις γνωμες, εμπειριες, συμβουλες των "παλιοτερων" το συμπερασμα που αβιαστα προκυπτει ειναι: "ΔΙΑΒΑΣΜΑ+ΧΑΡΤΕΣ+ΚΥΑΛΙΑ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΖΕΥΓΑΡΙ) ΓΙΑ ΑΡΧΗ"
  6. Φιλε Γιαννη προσθετω και εγω την εμπειρια μου στην δικη σου (αγορα κυαλια+τριποδα για αρχη) και να συνφωνησω οτι ειναι η μοναδικη λυση για καποιον αρχαριο!! Ειναι βεβαια δυσκολο να αντισταθεις στην απ'ευθειας αγορα τηλεσκοπιου αλλα τι να κανουμε καποια πραγματα ειναι καλο να γινονται με τη σειρα τους για να αποδιδεται και το μεγιστο της ικανοποιησης απο το χομπυ!!
  7. Φιλε CosmicDust εχθες να δεις ενθουσιασμο που βρηκα την Ανδρομεδα!! Πραγματικα "εξωκοσμικο" συναισθημα Efstathie στην Σαμοθρακη δεν μπορω να βρω μελανι για εκτυπωτη...ποσο μαλλον τριποδα Αλλα ας ειναι καλα το ιντερνετ...ο τριποδας ειναι ηδη στο δρομο!!
  8. Εχω ενα ωραιο προγραμματακι στο λαπτοπ που λεγεται stellarium. Πολυ πρακτικο...Σημερα το βραδυ θα προσπαθησω για Μ31!
  9. Είδα τον Δια με τρεις απο τους δορυφορους του κατα τις 21:00 καθως βρισκοταν πανω απο το βουνο Σαος της Σαμοθρακης (οπως καθοταν και κατα τη μυθολογια ο θεος Διας για να παρακολουθει τον Τρωικο Πολεμο!!) Σιγα τα αυγα θα πει καποιος εμπειρος...αλλα για μενα ηταν η αρχη ενος συναρπαστικου απο οτι φαινεται ταξιδιου!! Σε οτι αφορα την παρατηρηση με τα κυαλια (Skymaster 15x70) κατελληξα στα εξης συμπερασματα: 1. Χρειαζομαι οπωσδηποτε τριποδα και παρακαλω για οποιεσδηποτε συστασεις καθως και δικτυακο τοπο για online αγορα 2. Μαλλον θα προχωρησω πιο γρηγορα απο οτι νομιζα σε αγορα τηλεσκοπιου!!
  10. το ξερω efstathios...εξαλλου διαβασα πρωτα τις δικες σου σχετικες δημοσιευσεις (thanks!) Απ'οτι ομως καταλαβα θα χρειαστω σιγουρα τριποδα (και καλο ανταπτορα)!! Μηπως ξερεις δικτυακο τοπο εντος Ελλαδας που μπορω να πραγγειλω...γιατι εδω που βρισκομαι μονο απο το ιντερνετ μπορω να κανω αγορες??
  11. Ακομα δεν μου ηρθαν τα κυαλια και εχω σπαστει ...τελικα μιλησα σημερα με το astroshop και μου ειπαν πως θα ερθουν κατα τις 22/07....ετσι παραγγειλα τα skymaster 15x70 που ειναι ετοιμοπαραδοτα...θα τα εχω σε μια εβδομαδα!!
  12. Σας ευχαριστω ολους για τα " καλωσορισες"!! Η αληθεια ειναι οτι ειμαι πολυ ενθουσιασμενος και περιμενω πως και πως να ερθουν τα κυαλια για να χαζεψω (κυριολεκτικα!) ptolemeos kai pentraks αν βρεθειτε στο νησι κερναω καφε (MARIVA BUNGALOWS THERMA)
  13. Ευχαριστω για το λινκ...οσο για τον ουρανο εδω..οντος ειναι κατι μαγικο ακομα και με γυμνο ματι!!
  14. Σιγουρα θα προχωρησω σε αγορα τηλεσκοπιου...αλλα σαν ''νεος'' ακομα ειπα να εξοικιωθω πρωτα με τα κυάλια...Λες να χρειαστω και τριποδα? Απ' ότι διαβάζω για πανω απο κιλο ειναι απαραιτητος!
  15. Ευχαριστω, καλως σας βρήκα! Να προσθέσω οτι θα παρατηρω απο Σαμοθρακη που εχει μηδενικη φωτορυπανση...πιστευω πως θα δω καλυτερα πραγματα!!...τι θα δω με τα 12χ60??
  16. Μόλις έγινα μέλος του astrovox το οποίο και παρακολουθώ σχεδόν ένα χρόνο. Πέρσι ήμουν έτοιμος να πάρω τηλεσκόπιο αλλά το ανέβαλα για φέτος. Τελικά μετά από σκέψη και διάβασμα στο forum κατέπνιξα την παρόρμιση μου για άμεση αγορά ενός skywatcher 8'' dobsonian και αγορασα για αρχη ενα ζευγαρι κυαλια celestron skymaster porro 12x60 απο το www.astroshop.de ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΕΚΑΝΑ ΣΩΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΣ??
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης