koyote Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Ενα πραγμα που αποτελει γεγονος με εμας τους ενασχολουμενους με την αστρονομια,ειναι οτι προσπαθουμε να συνδυασουμε την καθε μετακινηση,την καθε επισκεψη σε ενδιαφερον μερος με παρατηρηση.Ετσι κι εγω λοιπον οταν εμαθα οτι θα πηγαινα σε σκοτεινο ουρανο,αρπαξα την ευκαιρια.Τακτοποιησα τα προσοφθαλμια,ελυσα το τηλεσκοπιο (για να χωραει στο αυτοκινητο) και το μονο που εμενε ηταν να βρεθω στον τοπο του.......εγκληματος Και ετσι εγινε!Καθως ο ηλιος εδυε,δε με χωρουσε ο τοπος Συνεχως κοιτουσα τον ουρανο,αναμενοντας να σκοτεινιασει.Παραλληλα προβληματιζομουν εντονα για το αν το οπτικο πεδιο στο σημειο παρατηρησης ηταν καταλληλο.Τελικα υστερα απο ενα μικρο διαλειμμα εξοδου η ωρα της παρατηρησης εφτασε.Η μηδενικη φωτορυπανση στο σπιτι μου,μου επετρεψε να παρατηρησω απο τη βεραντα.Τη στιγμη που αντικρυσα τον ουρανο,εμεινα αναυδος!!!Ειχα ενα χρονο να θαυμασω το μεγαλειο της υπαιθρου.Κατεβηκα δυο-δυο τα σκαλια και ετρεξα στο αυτοκινητο να παρω το τηλεσκοπιο.Συναρμολογηση,ληψη των προσοφθαλμιων και του nightwatch και ολα ετοιμα.Αρχικα με τα κυαλια bresser εντοπισα ευκολα το Μ22. Στη συνεχεια στοχευση με το γνωστο bresser skylux.Πολυ ομορφο θεαμα!!Κατοπιν διπλα στο Μ28 και στο πανεμορφο νεφελωμα της λιμνοθαλασσας.Επισης και το ομορφο νεφελωμα του τριφυλλιου ηταν ορατο!Το Μ4 ηταν ενα ακομη σμηνος το οποιο ειχα μεγαλη περιεργεια να δω.Τελικα καταφερα να το εντοπισω!!Μιας και ειχα πιασει το σκορπιο προχωρησα στην παρατηρηση των Μ7 και Μ6.Επιστροφη στην περιοχη του τοξοτη.Τα αντικειμενα messier αρχισαν να ξεπηδουν στο προσοφθαλμιο.Μ28,Μ21,Μ25,Μ24,Μ23 Και Μ18 με εντυπωσιασαν!!!Υστερα δεν μπορουσα να παραλειψω τη σαρωση του θερινου γαλαξια με κυαλια.Το θεμα ηταν απλα εντυπωσιακοτατο!!!!!Το φτερωτο σμηνος του ηρακλη δεν μπορουσε να λειπει απο το προγραμμα Ευκολα ορατο με κυαλια και ομορφο με το τηλεσκοπιο.Ενα στοιχημα που ειχα βαλει ηταν ο εντοπισμος του νεφελωματος της βορειας αμερικης.Μεσα απο το πλουσια αστρικο πεδιο το εν λογω νεφελωμα φαινοταν πολυ πολυ αχνα.Ανανεωσα λοιπον το ραντεβου μου μαζι του για την επομενη νυχτα(τελικα δεν παρατηρησα την επομενη λογω των πολυ ισχυρων ανεμων).Τελος θυμηθηκα το γαλαξια της ανδρομεδας.Νομιζοντας οτι δεν ειχε ανατειλλει ακομα,σαρωσα την ανατολη με τα κυαλια.Ξαφνικα μια θαμπη κηλιδα μου τραβηξε της προσοχη.Δεν ηταν ουτε UFO,ουτε σκουπιδι,ηταν ο γαλαξιας της ανδρομεδας Καθως προσπαθουσα να τον φερω στο πεδιο του τηλεσκοπιου ,η αγωνια και ο ενθουσιασμος μου βρισκονταν στο αποκορυφωμα.Ωσπου την ειδα!!!Ο πρωτος μου γαλαξιας ηταν γεγονος!!!Αυτη η θαμπη κηλιδα 2.2 εκατομμυρια ετη φωτος μακρια με αφησε αναυδο!!!!!!!!!Με αυτον τον ομορφο τροπο τεέιωσε η πρωτη "σοβαρη" μου παρατηρηση.Οσο για το νεφελωμα της βορειας αμερικης,θα τα πουμε τον αυγουστο Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Ωραίος φίλε! Καλή συνέχεια!!
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Μπράβο Γιώργο, καλή συνέχεια.Μετά το γαλαξία της Ανδρομέδας, βάλε στο προγραμμά σου και τους Μ51, Μ81 και Μ82. Είναι πολύ ενυπωσιακοί!ΦιλικάΓιώργος 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Ευχαριστω πολυ!!! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
dimpap Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Βάλε εμπρός και για κανά φιλτράκι (αν δεν έχεις ήδη) και είσαι κομπλέ.Μπράβο και καλή συνέχεια. Δημήτρης. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Θα παρω και το φιλτρο,αλλα τωρα βαζω μπρος για τηλεσκοπιο...Η ωρα πλησιαζει Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Άντε με το καλό!Όμως πρόσεξε μη χαλάσεις τον καιρό 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Άντε με το καλό!Όμως πρόσεξε μη χαλάσεις τον καιρό Μη φοβαστε Εχουμε λιγο χρονο ακομα.... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Ειχα ερθει πριν 2 χρονια .Θυμαμαι περιπου 20 λεπτα μακρια απο τη Δεσκατη προς το καταφυγιο στα 1422 μετρα υπαρχει ισιωμα και φυσικα χωματοδρομος απο τον κεντρικο δρομο προσ το ισιωμα .Αρα ειναι ευκολα προσβασιμο με αμαξι . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Μαλλον εννοεις τη "λακκα" οπως εμεις την αποκαλουμε.Πραγματικα εκεινο το σημειο ειναι ιδανικο για παρατηρηση Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Μπράβο Γιώργο!!!!!!! Βλέπεις λόγω του διαβάσματος περιόρισα τις νυχτερινές(αστρονομικές) μου παρατηρήσεις στο ελάχιστο.Πάντως την Δευτέρα πηγαίνοντας στο χωριό του πάππου μου στα Γρεβένα, θα κάνω την πρώτη μου αστρονομική παρατήρηση στην ύπαιθρο και μάλιστα με μηδενική φωτορύπανση!!!!! Ανυπομονώ να έρθει η ώρα!!!!! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Χεχε, μπερδεύτηκες λιγάκι Μαρία.Εννοείς φαντάζομαι μηδενική φωτορύπανση.
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Χεχε, μπερδεύτηκες λιγάκι Μαρία.Εννοείς φαντάζομαι μηδενική φωτορύπανση. Το διόρθωσα!!!!Δεν το είχα προσέχει!!! Σε ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση!!!! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
Canopus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2007 Δεσκάτη;;; wow... πρέπει να έχει καλό ουρανό εκεί... Η γιαγία μου μένει στην Ανθρακιά (εκεί κοντά είναι) και παρ'ότι έχω να πάω καμιά 10ετία προς τα εκεί, θυμάμαι αρκετά τον πολύ καθαρό ουρανό (ΟΚ δεν είναι Κρήτη, αλλά μια χαρά!) Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2007 Ναι,εχει πολυ καλο ουρανο.Δε χρειαζεται καν να παρεις τα βουνα(αφου εισαι στα βουνα ).Αν δε βγεις λιγο εξω απο το χωριο εκει η θεα ειναι απεριγραπτη!!!!!!!! Δια του λογου το αληθες:39°55'41.01"Ν 21°48'31.31"Ε Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2007 Χθες έκανα την πρώτη μου παρατήρηση στην ύπαιθρο, στο χωριό Έξαρχο στους πρόποδες του Μπούρινου. Μόλις βγήκα λίγο πιο έξω από το χωριό φάνηκε η διαφορά!!!! Από τις 9:00 η ώρα άρχισαν να φαίνονται οι πλανήτες Αφροδίτη και Κρόνος. Μετά μόλις νύχτωσε για τα καλά φάνηκε και η γαλακτόχρωμη ζώνη!Παρατήρησα αρκετά σφαιρωτά σμήνη και το νεφέλωμα της λιμνοθάλασσας!Για πρώτη φορά ήταν πολύ καλά!!Μόνο που δεν μπόρεσα να παρατηρήσω τον Μ33 και ψιλοστεναχωρέθηκα!!!Αλλά ήταν φανταστικά!!! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2007 Μπραβο μαρια Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2007 Μπραβο μαρια Thanks!!! Αν εξαιρέσεις τις στροφές... Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2007 Αχ Μαρια , σε ζηλευωωωω!!! Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
koyote Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Και οι παρατηρησεις συνεχιστηκαν,αυτη τη φορα με το καινουριο μου skywatcher dob 8" Αφου εστησα ολοκληρη επιχειρηση για να μεταφερω το μικρο "θηριο" μου,εφτασε η στιγμη που βρεθηκα εγω κι αυτο,μονοι κατω απ'τον ουρανο .Ο ουρανος απιστευτα σκοτεινος,ο γαλαξιας ευκολα ορατος οπως παντα.Παρατηρηση αρχικα την περιοχη του τοξοτη και του σκορπιου,οπως και την αλλη φορα,+ το Μ4 το οποιο δεν ειχα καταφερει να δω.Τις επομενες μερες,εχοντας πολυ καλη ανατολη θελησα να εξερευνησω λιγακι τον περσεα,την ανδρομεδα και το θερινο τριγωνο που ηταν στο ζενιθ.Ετσι ειδα:το πανεμορφο διπλο σμηνος του περσεα,το γαλαξια της ανδρομεδας μαζι με τους 2 συνοδους,το Μ57,το Μ27(το οποιο με παιδεψε αρκετα),το Μ71,το Μ13,τις πλειαδες,τον αρη καθως και το δια και τη σεληνη.Μπορω να πω οτι εμεινα εντυπωσιασμενος απο το τηλεσκοπιο,τοσο απο την ευκολια χειρισμου του τοσο και απο τα φωτεινα του ειδωλα!!!Αρχικα βεβαια δυσκολευομουν λιγακι. ΥΓ:δυστυχως το σημειο που παρατηρουσα δεν ηταν καταλληλο για την παρατηρηση της μεγαλης αρκτου και ετσι δεν μπορεσα να δω τους Μ81&Μ82... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2007 Καποιες φωτογραφιες απο τη Λακκα . Τις τραβηξα πριν 2 χρονια με μια μηχανη της πλακας . Υπαρχει καταφυγιο κοντα θυμαμαι .Εγω παντως ειχα παει για ενα φεστιβαλ metal και το seeing ηταν ασχημο .( Φυσαγε ) Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
koyote Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2007 Α ρε αθανατο χωριο!!Για να καταλαβετε για το τι ουρανο μιλω,φανταστειτε οτι η μονη πηγη φωτορυπανσης σε ακτινα 70 περιπου Km ειναι το ιδιο το χωριο,το οποιο φαινεται απο ψηλα στην πρωτη φωτο... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα