Steve Karolemeas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Πριν 1 εβδομαδα βρεθηκα στην Στουπα Μεσσηνιας,στο cafe bar ενος ξαδερφου μου,ο οποιος κατα τις καλοκαιρινες περιοδους οργανωνει happenings και δραστηριοτητες με τους τουριστες.Μου ανεφερε πως οι ξενοι εντυπωσιαζωνται απο τον εναστρο ουρανο της Στουπας,και γι αυτο τον λογο σκεφτεται να αγορασει τηλεσκοπιο,καθαρα για επαγγελματικους λογους,δηλαδη για να βλεπουν οι θαμωνες σεληνη,1-2 πλανητες και βαθυ ουρανο(καποια δηλαδη εντυπωσιακα Messier).Δυστυχως,οι γνωσεις του περι αστρονομιας ειναι μηδαμηνες και δεν μπορει να αγορασει π.χ. ενα dob η ενα διαθλαστικο,αν δεν μπορει να βρει ουτε Δια με γυμνο ματι! Ετσι,ρωτησε την γνωμη μου περι goto,σε τιμες ως 500 Ευρω.Πιστευω πως το θεμα πρεπει να γινει πιο ανοιχτο και γι αυτο σας το δημοσιευω.Μπορουμε να τον βοηθησουμε η να τον στρεψω καπου αλλου;
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Σταύρο, ο ξάδερφος σου αν δεν έχει κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις, δενθα μπορεί να λειτουργήσει ούτε το go-to.Οπότε το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις, είναι να του μάθεις κάποια βασικά πράγματα έτσι ώστε να μπορεί να βρεί κανέναν πλανήτη η κάποιο λαμπρό αντικείμενο βαθύ ουρανού εκτός της σελήνης.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Για μη μεταχειρισμενο νομιζω τα 500 ευρω δε φτανουν . Ακομη κι αν φτανουν η διαμετρος θα ειναι μικρη . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Συμφωνώ με το Νίκο.Χρειάζονται και κάποιες γνώσεις ώστε να μπορεί να κάνει και κάποια στοιχειώδη ξενάγηση, πρέπει στον αδαή να εξήγει και τι είναι αυτό που βλέπει. Αν έχει διάθεση να τις αποκτήσει τότε δεν χρειάζεται goto για να βρει τους πλανήτες και 5-6 λαμπερά Messier. Αλλιώς ας το ξεχάσει. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Συμφωνώ απόλυτα ...το goto δεν είναι καθόλου όπως το περιγράφουν.... πληκτρολογείς και είσαι έτοιμος. Απαιτεί κάποιες γνώσεις και δεν θα έλεγα μόνο βασικές..
draculas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Φαντάσου λοιπόν το Go-to ακριβώς όπως το δικό σου bresser..για να σου βρεί π.χ. τον Δια, θα πρέπει οχι μόνο να καταφέρεις να το στήσεις προσεκτικά, αλλα και να έχεις τις γνώσεις να το ευθυγραμίσεις με τον Πολικό, αλλα και να το προσέχεις συνέχεια μήπως κανένας τουρίστας το ακουμπήσει και το μετακινήσει, χαλώντας έτσι το όλο στήσιμο.Χώρια τις απαραίτητες διευκρινήσεις, που θα πρέπει να δώσεις στον τουρίστα, για το τι είναι αυτό που βλέπει.. Νομίζω οτι ο Γιάννης θα χρειαστεί εντατικά μαθήματα, αλλα και να δώσει περισσότερα απο 500€, αλλιώς ξεχνάς τα deep sky.. ειδικά μέσα απο την Στούπα.αν θέλεις βοήθεια, τα σαββατοκύριακα συνήθως είμαι στην περιοχή..
dimidour Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Για να μήν πω εγώ ότι οι τουρίστες θα ξέρουν περισσότερα από τον ξαδελφό σου.... Πάντως και εγώ συμφωνώ με τον Νίκο αφού σίγουρα αν δεν έχεις καμία γνωση επί του αντικειμένου και ενδεχομένως ούτε και τον χρόνο να μάθεις λόγω δουλειάς...η επένδυσή του θα πάει άπατη.... Και εγένετω φως....
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Γιατι δε του προτεινεις να παρει οσο μεγαλα κιαλι γινεται .Να τ αβαλει σε τριποδο και να αφηνει τους τουριστες να " βολταρουν " μονοι τους . Ας εχει κι ενα χαρτη απο κοντα , χρησιμο θα ναι . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2007 σωστός...συμφωνώ...βγάινει και πιο οικονομικά...ΠΟΛΥ πιο οικονομικά...
Steve Karolemeas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 Αυτο θα του προτεινω τελικα,πολυ καλη ιδεα!Σιγουρα ομως θα κοιταζουν ουρανο η κατω απο τον οριζοντα,στην παραλια;;;;;;
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 Καλό θα ήταν για να αποφύγει την παραλία να κάνει πατέντα κανένα "στοπ" ώστε να μη κατεβαίνουν χαμηλά...Και η δικαιολογία "κοιτάω τα καράβια που περνούν" δε πιάνει ποτέ!!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
bouzaras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 Κάτι πιο πρακτικό και φθηνό, θα ήταν να εγκαταστήσει το starry nights και να δείχνει στους τουρίστες τον ουρανό από τον υπολογιστή. Στη συνέχεια, όποιος τουρίστας θέλει, βγαίνει στον καθαρό ουρανό να τα δει και live... Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα