Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χθές το πήρα απόφαση και πήρα το πρώτο μου τηλεσκόπιο από την ΑΚΤΙΣ στη Θεσσαλονίκη, το skywatcher 150/750:

018.jpg

Το στήσιμο δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, παρόλο που στην ΑΚΤΙΣ τρόμαξα λίγο με τις βίδες και τις βιδούλες. Συναρμολόγηση ζύγισμα και ευθυγράμιση του finder δεν μου πήραν πάνω από μια ώρα και τώρα το έχω έτοιμο στημένο στο μπαλκόνι και περιμένω να νυχτώσει 8)

Δεν περιμένω να δω πολλά σήμερα, καμιά σελήνη και καμιά Αφροδίτη, αλλά νομίζω για πρώτη φορά είναι αρκετά.

Θα επανέρθω με εντυπώσεις!

Χάρης

Δημοσιεύτηκε

Φιλε ειναι καταπληκτικο τηλεσκοπιο!

Το εχει ενας φιλος εδω στη Κυπρο.

Ελαφρυ, ευχρηστο, δυνατο!

Σιγα σιγα επενδυσε σε καλα προσοφθαλμια και εισαι κομπλε!

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Να κάνω μιά ερώτηση; Τον εξοπλισμό μπορώ να τον έχω μόνιμα στημένο, ή ύστερα από κάθε παρατήρηση πρέπει να τον αποσυναρμολογώ και να αποθηκεύω ξεχωριστά σωλήνα, τρίποδο και βαρίδια;
Δημοσιεύτηκε
Να κάνω μιά ερώτηση; Τον εξοπλισμό μπορώ να τον έχω μόνιμα στημένο, ή ύστερα από κάθε παρατήρηση πρέπει να τον αποσυναρμολογώ και να αποθηκεύω ξεχωριστά σωλήνα, τρίποδο και βαρίδια;

Θα σου δημιουργησει περισοοτερα προβληματα απ'οτι θα λυσει.Θα κανεις πολλη ωρα να το συναρμολογεις καθε φορα...

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

μπορείς να βγάζεις μόνο τον οπτικό σωλήνα για να το τοποθετείς όπου θέλεις εσύ...

Αφου κλείνεις με τα καπάκια όλες τις τρύπες για την σκόνη...

Αλλα αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να το έχεις στημένο...

Μην ξεχνάς τα καπάκια...

Καλορίζικο και καθαρούς ουρανούς... =D>

dreamers and not, do not lower the head...
Δημοσιεύτηκε
Καλορίζικο henry. Τώρα πάρε και έναν αστροστάτη κάποια στιγμή άν δεν έχει πάνω και θα μπορείς να κάνεις και πιο άνετη παρατήρηση και φωτογράφηση.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Ακόμα δεν το έχω χαρεί γιατί μέσα από τη θεσσαλονίκη δε βλέπω τίποτα και προς τα έξω δεν ξέρω που να πάω. Όταν το πάρω πιο ζεστά, η πρώτη μου αγορά θα είναι ένας αστροστάτης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης