planetman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2007 Περιμένω από μέρα σε μέρα το skywatcher dob 8" και θέλω να ενημερωθώ σχετικά με φίλτρα Ηλίου. Επειδή ξέρω πόσο επικίνδυνος είναι ο Ήλιος για τα μάτια, θέλω να μου πείτε τί πρέπει να προσέξω σε ένα τέτοιο φίλτρο, πού θα βρω ποιοτικό και κάτι τελευταίο. Το φίλτρο αυτό μπαίνει στο προσοφθάλμιο ή στο σωλήνα του τηλεσκοπίου; Στην πρώτη περίπτωση κινδυνεύουν τα οπτικά του τηλεσκοπίου; Όταν είχε έκλειψη ηλίου, είχα διαβάσει ότι μπορούμε να πάρουμε γυαλί ηλεκτροκόλλησης και να δούμε μέσα από αυτό την έκλειψη με ασφάλεια. Μπορώ με την ίδια λογική να βάλω ένα τέτοιο γυαλί στο σωλήνα του τηλεσκοπίου ή μέσα στο προσοφθάλμιο; Δώστε τα φώτα σας!!! Θέλω να δω τις κηλίδες. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2007 alo planetman Επειδή πολύ πρόσφατα είχε ανοιχτεί 2 φορές το ίδιο θέμα, κάνε έναν κόπο και διάβασε τα παρακάτω λινκς απ τις προηγούμενες συζητήσεις. θα σου λυθούν όλες οι απορίες. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5321&highlight=%E7%EB%E9%E1%EA%EF+%F6%E9%EB%F4%F1%EF http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5491&highlight=%E7%EB%E9%E1%EA%EF+%F6%E9%EB%F4%F1%EF Επίσης μπορείς να διαβάσεις και τις οδηγίες για την ασφαλή παρατήρηση του ηλίου :http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2539
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2007 Μπορώ με την ίδια λογική να βάλω ένα τέτοιο γυαλί στο σωλήνα του τηλεσκοπίου ή μέσα στο προσοφθάλμιο;Πρώτον, το γυαλί ηλεκτροκόλλησης ΔΕΝ κάνει γι'αυτη τη δουλειά και δεύτερον όποιο φίλτρο και να πάρεις ΠΟΤΕ δεν μπαίνει στον προσοφθάλμιο αλλά ΜΟΝΟ στον αντικειμενικό!
Polykarpos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Προσοχή με τον Ήλιο.. είναι πολύ εύκολο να χάσεις την όρασή σου....
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Διάβασα την κατασκευή στο www.astronomy.gr του ηλιακού φίλτρου με πιατάκια από γλάστρες και το φίλτρο σε Α4 της baader. Το έχει κάνει κανείς; Φαίνεται ωραία κατασκευή, αλλά έχω μια απορία. Λέει να αγοράσουμε πιατάκια διαμέτρου 26cm για dob 8". Πώς θα κάνει εφόσον η διάμετρος του τηλεσκοπίου είναι 20.3cm; Αν έχω ένα τέτοιο φίλτρο στον αντικειμενικό φακό του τηλεσκοπίου, ΔΕΝ χρειάζεται μετά 2ο φίλτρο στο προσοφθάλμιο έτσι; Αρκεί μόνο του; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Η κατασκευή αυτή του Γιάννη, είναι ίσως το πιο καλαίσθητο και σταθερό φίλτρο που έχω δει.Τα εκατοστά που απομένουν, είναι για το αφρολεξ πλάτους 25mm. Όχι δεν βάζουμε φίλτρο στον προσοφθάλμιο. Φτιάχνουμε όμως για τον ερευνητή αν και εφόσον επιθυμούμε να τον χρησιμοποιήσουμε κατά την παρατήρηση. Αλλιώς τον αφαιρούμε ή τον σκεπάζουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα