Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ SKYWATCHER 130 EQ2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, petrosl.
Δημοσιεύτηκε

Καλοριζικο φιλε και καλη αρχη.

Τι ενοεις ακριβως οταν λες για τις δυνατοτητες του τηλεσκοπιου;

Θα σου συνησουσα να αρχισεις με την σεληνη τις παρατηρησεις σου

Ειναι ευκολος στοχος και πολυ καλος.

Δημοσιεύτηκε
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ASTROILIA. ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑ. ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΘΟΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΤΟΥ. ΡΩΤΑΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ DEEP SKY ΣΤΟΧΟΥΣ.
Δημοσιεύτηκε

καλοριζικο φιλε Πετρο.

Αν παρατηρεις απο Αθηνα σιγουρα οι δυνατοτητες περιοριζονται , ομως υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορεις να δεις. Για τον θολο Δια φταει σιγουρα το seeing κ ισως η μεγενθυνση που χρησιμοποιεις.Με τι προσοφθαλμια παρατηρεις? Να ξερεις πως η μεγαλυτερη εστιακη αποσταση του προσοφθαλμιου σου δινει μεγαλυτερο πεδιο κ φωτεινοτερο ειδωλο.Μην πηγαινεις σε μεγενθυσεις που ξεπερνουν τα ορια του τηλεσκοπιου σου. Για δοκιμασε την ανδρομεδα!

Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...

Δημοσιεύτηκε
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΩΡΓΟ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ. ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΟΥΡΑΝΟ. Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ 90x ΜΕ BARLOW 2x.
Δημοσιεύτηκε

Υπαρχουν αρκετα πραγματα που παιζουν ρολο.

Μερικα απο αυτα ειναι

1.Το κατοπτρο του τηλεσκοπιου πρεπει πρωτα να παρει θερμοκρασια περιβαλοντος για να μπορεσει να αποδοσει καλα

2.Το ξενο φως που αντανακλα μεσα στο σωληνα και πανω στα κατοπτρα

εχει ως αποτελεσμα το ειδωλο να χανει αισθητα σε κοντραστ

3.Το seeing,η διαυγεια της ατμοσφαιρας

4.το ποσο καλα ειναι τα προσοφθαλμια και το barlow

Αυτα ειναι τα πιο βασικα

Δοκιμασε το τηλεσκοπιο σου σε ενα σκοτεινο μερος μακρια απο ξενες πηγες

αφου εχει παρει θερμοκρασια περιβαλοντος

Μονο ετσι θα μπορεσεις να καταλαβεις την διαφορα

Δημοσιεύτηκε
Πρωτα απ' όλα πρέπει να τσεκάρεις την ευθυγράμμιση των κατόπτρων και να την διορθώσεις εάν χρειάζεται. Το deep sky από Αθήνα απλώς ξέχασέ το αλλά και τους πλανήτες δύσκολο να παρατηρήσεις καλά. Με τόσες ταράτσες που βράζουν βγάζοντας την νύχτα όση θερμότητα μάζεψαν την ημέρα τώρα το καλοκαίρι τα πράγματα είναι τραγικά.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Εχω κι εγώ το ίδιο,και αν και ζηλεύω μεγαλύτερα και σταθερότερα,μπορώ να πω, ότι είμαι ευχαριστημένος,με τα λεφτά που έδωσα.

Με κάπως σκοτεινό ουρανό, μπορείς να δεις αντικείμενα έως 11 μέγεθος,δλαδή όλα τα MESSIER και πολλά NGC.

Μη χρησιμοποιείς μεγάλες μεγενθύσεις (φακός κάτω από 10 mm δεν θα σου χρειαστεί),και με ένα καλό χάρτη θα δείς πολλά και θα το ευχαριστηθείς.

Πάρε ενα BARLOW 2X και ένα TELRAD ,γιατί ο ερευνητής που έχει είναι για κλάματα.

Δημοσιεύτηκε
Μια χαρα ειναι το τηλεσκοπιο σου.Σκοταδια χρειαζεσαι(και μελλοντικα 1-2 προσοφθαλμια και Barlow,οπως πολυ σωστα γραφτηκε.Φροντισε να ειναι αποδεκτης ποιοτητας,για να αργησουν να σε προβληματισουν ως προς την αναβαθμιση τους.)
  • 3 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Και εγώ το ίδιο τηλεσκόπιο έχω. Προσπάθησα να βάλω έναν από τους φακούς που δίνει, στο προσοφθάλμιο και σφήνωσε. Στο τέλος κόντεψε να πέσει μέσα στον σωλήνα. Κάνω κάτι λάθος?

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης