Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Με μεγάλη έκπληξη που συνοδεύτηκε από οργή διάβασα ότι στο ελατόδασος της Κρεμαστής στον Πάρνωνα πρόκειται να κατασκευαστεί αιολικό πάρκο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την κοπή 2000 ελάτων...

Η οργή μου ξεχείλισε όταν διάβασα ότι ήδη έχει υπογραφεί το αίτημα του επιχειρηματία από την κυβέρνηση.....και αναρωτιέμαι.... το έχουμε χάσει εντελώς;;;;; Τι πράγματα είναι αυτά;

Εντάξει και εγώ είμαι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας...

Η περιοχή είναι προστατευόμενη (πράγμα που καθόλου δεν τους ενόχλησε....) και συν τοις άλλοις είναι τόπος στον οποίο πολλοί από εσάς στήνετε τα τηλεσκόπιά σας και παρατηρείτε. Εγώ δεν έχω αξιωθεί ακόμα να σας συντροφεύσω στις εξορμήσεις σας αλλά μετά από αυτά που διαβάζω μάλλον θα πρέπει να το πράξω σύντομα πριν είναι πολύ αργά και για αυτή την περιοχή.... Δεν ξέρω που ακριβώς στήνετε στον Πάρνωνα αλλά φαντάζομαι θα υπάρξει επιβάρυνση σε όλο το βουνό, αφού σίγουρα θα υπάρξει φωτεινός θόρυβος από την λειτουργία μίας τόσο μεγάλης εγκατάστασης...

Και ερωτώ αγαπητοί μου φίλοι; Μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι;;;;

Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ φίλε βάζεις ένα σοβαρότατο ζήτημα! Την αλόγιστη καταστροφή και σφαγιασμό του ελληνικού τοπίου απο τις ψευδοοικολογικές εγκαταστάσεις "ΑΠΕ" βιομηχανικής κλίμακας. Η λαίλαπα αυτή με μόνο κίνητρο το κερδος απειλεί να ρημάξει ό,τι έχει απομείνει όρθιο τσιμεντάροντας και βιομηχανοποιώντας την ελληνική ύπαιθρο.

Αυτό που έγινε το 60-70 στα αστικά κέντρα, το 80-90 στις παραλίες το 00-? πάει να γίνει και στις βουνοκορφές και στις τελευταίες περιοχές που έμειναν παρθένες.

Ναι το φορουμ είναι αστρονομικό αλλά... απέναντι στην πρωτοφανή επίθεση ενάντια στην ελληνική φύση, στην πρωτοφανή μανία ξεπουλήματος και καταστροφής από τα μαφιόζικα συμφέροντα των ανεμογεννητριάδων δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια! Πηγαίνοντας στον Πάρνωνα φέτος περασα απο τα χωριά Μάναρης Βλαχοκερασιά Κερασιά. Το αιολικό "πάρκο" έχει καταστρέψει όλη την περιοχή. Πιο αηδιαστικό είναι το θέαμα του γραφικού σιδηροδρομικου γεφυριού του Μάναρη που έχτισαν τεχνίτες τον 19ο αιώνα με ντόπια πέτρα με φόντο τα σιδερένια παλούκια. Τότε ηρθε η προοδος, σήμερα το ξεπούλημα, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η καταστροφή για τα συμφέροντα των "λαμογιών".

Έχεις δίκιο! Εμεις οι ερασιτέχνες αστρονόμοι, άνθρωποι που αγαπάμε την ομορφιά, τη φύση και την ήπια ανάπτυξη δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι στον επαπειλούμενο σφαγιασμό του Πάρνωνα... [-X

Πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τους κατοίκους της περιοχής που σίγουρα οργανώνουν αντίσταση στα αρπακτικά και να δράσουμε από κοινού!

Το οφείλουνε στους προγόνους μας, στους εαυτούς μας αλλά και στις επόμενες γενιές!

Όπως λέει και ο ποιητής:

Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν,

θα ‘ρθούνε, θα περάσουν.

Κριτές θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί.

aisxos-1.jpg.bca27e8069bb74a8828c218dae4c9f52.jpg

Ξηλώστε την ύβρι!

aisxos_2.jpg.9e411ee10727ab5210ad3c71b45ee32f.jpg

Κρανίου τόπος

aisxos_4.jpg.16936244399ead72dedd7030dbf6aa31.jpg

Βιονικός ανεμολαγός! Μπαμ και κάτω χρειάζεται!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Σεβαστός ο προβληματισμός σας για την αισθητική του τόπου, αλλά για πηγαίντε να ζήσετε από Πτολεμαϊδα ή Τσερνομπίλ μεριά και μετά κατηγορήστε τις ανεμογεννήτριες.

Εκτός και εάν εσείς στο σπίτι σας δεν χρησιμοποιείτε ΚΑΘΟΛΟΥ ρεύμα (ή κάνετε τεράστια εξοικονόμηση) και δε χρησιμοποιήτε ποτέ σας βιομηχανικά προϊόντα ή καύσιμα (αυτά θέλουν και την περισσότερη ενέργεια για να κατασκευαστούν)

Ούτε εγώ είμαι υπερ του να κόβονται δέντρα αλλά όταν υπάρχουν συμπατριώτες μας που τους θερίζει ο καρκίνος για να μπορούμε εμείς να γράφουμε στο πισί ή να πίνουμε κοκακόλα/σπράιτ/σόδα/ήβη από κουτάκια αλουμινίου, το να γκρινιάζουμε για την αισθητική που μας χαλάνε είναι λίγο gross όπως και να το κάνουμε

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Δεν τίθεται ως δίλλημα το θέμα. Ανεμογεννήτριες ή ορυκτά καύσιμα. Η προστασία της φύσης απο την ΜΟΝΙΜΗ καταστροφή των ανεμογεννητριών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Η αποκατάσταση του περιβάλλοντος μπορεί να επέλθει μόνο εν μέρει και αυτό με δαπανηρότατη ανθρώπινη παρέμβαση. Ούτε θα κλείσει φυσικά καμμία Πτολεμαΐδα ή Μεγαλόπολη εξ αιτίας των ανεμογεννητριών. Αν πραγμνατικά δεν θέλουμε τα ορυκτά καύσιμα τότε η πυρηνική ενέργεια είναι μονόδρομος. Πουθενά παγκοσμίως δεν έκλεισε ούτε ένα συμβατικό εργοστάσιο επειδή τοποθετήθηκαν ανεμογεννήτριες. Η προπαγάνδα της κατάμαυρης και όχι πράσινης ενέργειας των βιομηχανικών ανεμογεννητριών πρέπει να πάψει.

Η Ελλαδα δεν θα γίνει ένας απέραντος βιομηχανικός σκουπιδότοπος ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών!

Δημοσιεύτηκε
Δεν ξέρω που ακριβώς στήνετε στον Πάρνωνα αλλά φαντάζομαι θα υπάρξει επιβάρυνση σε όλο το βουνό, αφού σίγουρα θα υπάρξει φωτεινός θόρυβος από την λειτουργία μίας τόσο μεγάλης εγκατάστασης...

Και ερωτώ αγαπητοί μου φίλοι; Μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι;;;;

Φιλε Canopus δεν νομιζω οτι ο φιλος dimidour αναφερθηκε ή "γκρινιαξε" καπου για την παραμορφωση και την ασχημη αισθητικη του τοπιου στο θεμα του.

Εθεσε ενα σοβαροτατο ερωτημα-θεμα σχετικα με την φωτορυπανση που μπορει να δημιουργησει μια τετοια εγκατασταση.

Οποιος μενει κοντα σε τετοιες εγκαταστασεις (οπως εγω δυστυχως) γνωριζει απο πρωτο χερι το προβλημα καθως εκτος των αννεμογενητριων δημιουργειτε επισης σταθμος διανομης ρευματος φωτιζομενος συνηθως απο λαμπτηρες συνολικα πολλων χιλιαδων Watt που κανουν πραγματικα την νυχτα μερα σε αποσταση χιλιομετρων.

Στον Παρνωνα κατι τετοιο θα ηταν καταστροφικο για ολους μας!

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, πριν κάποια χρόνια, κάποιες περιοχές της Λακωνίας και συγκεκριμένα στον νοτιοανατολικό Πάρνωνα, είχαν επιλεγεί ως κατάλληλες για την δημιουργία αιολικών πάρκων.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις και οι πολύ έντονες αντιδράσεις από τον πληθυσμό των περιοχών αυτών ήταν τέτοιες, ώστε να σταματήσει κάθε ανάλογη προσπάθεια.

Έκτοτε δεν έχει ακουστεί τίποτα σχετικά με τον Πάρνωνα. Αυτό που έγραψε ο φίλος dimidour, αν είναι κάτι πρόσφατο, θα είναι πραγματικά καταστροφικό. Θα υπάρξουν σίγουρα οι ίδιες και μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Πάντως ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Στο βόρειο τμήμα του Ταυγέτου έχει τοποθετηθεί σταθμός μέτρησης των ανέμων γιατί πιθανότατα και οι περιοχές αυτές έχουν επιλεγεί ως κατάλληλες για αιολικά πάρκα…

Έξω τα εκτρώματα από τα όμορφα Ελληνικά βουνά μας!

Φιλικά, Θανάσης

The stars that have most glory, have no rest.

www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε
Έξω τα εκτρώματα από τα όμορφα Ελληνικά βουνά μας!

Έτσι! =D> =D> =D>

Έξω και απο τα νησιά καί από τις πεδιάδες και από τις θάλασσες και από παντού! Έξω η ύβρις απο την ελληνική γη και θάλασσα!

Δημοσιεύτηκε

Εγώ είμαι υπέρ των εναλλακτικών πηγών ενέργειας όταν όμως αυτές χωροθετούνται, εγκαθίστανται και λειτουργούν μετά από ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες και όχι όπως γίνεται στην Ελλάδα όπου ο κάθε άσχετος που έχει πιάσει παρανόμως τις περισσότερες φορές κάποια χρήματα στα χέρια του, λαδώνει για να πάρει άδεια αιολικού πάρκου κάπου που απλά φυσάει ο άνεμος. Έλεος! Και εγώ δεν θέλω Μεγάλοπολη και Πτολεμαϊδα, ούτε και πυρηνικά εργοστάσια αλλά μήπως πρέπει να είμαστε τελικά πιο σοβαροί όσον αφορά το οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα μας; Δηλαδή ποιος είναι ο κ. Στέγγος που μετά από το Πόρτο Καράς έγινε ο γνώστης των αιολικών πάρκων; Αν είναι δυνατός ο κάθε τυχάρπαστος να βιάζει την Ελλάδα μας περιβαλλοντικά κατά το δοκούν.... Ε όχι και εγώ οικολόγος είμαι αλλά μην μας πιάσουν και κορόιδα....

Φίλοι μου στην Ελλάδα τίποτα ποτέ δεν καρποφόρησε γιατί ποτέ δεν υπήρξε μελέτη!!!! Πάντοτε ότι εφαρμοζόταν στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, στην Ελλάδα το εφαρμόζαμε εντελώς διαστρεβλωμένα και πάντα με γνώμονα την τσεπούλα μας. Δεν μπορώ να ανεχτώ τον οποιονδήποτε κερατά να έρχεται στα όμορφα βουνά μας και να τα καταστρέφει στο όνομα της οικολογίας. Εν πάσει περιπτώσει ας πάνε σε μία βραχονησίδα και να στήσουν όσες ανεμογεννήτριες θέλουν, και ας φαίνεται άσχημο, όχι να καταστρέφουν τα ομορφότερα εναπομείναντα μέρη της πατρίδας μας, μόνο και μόνο για να βάλουν λεφτά στη τσέπη τους... Το ίδιο και με τον κ. Μυτιληναίο και την Σέριφο....Έλεος!!!!

Και φυσικά όλη την συζήτηση την ξεκίνησα με αφορμή τα απανωτά άρθρα που διαβάζω σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες σχετικά με τον Πάρνωνα που τον έχω αγαπήσει μέσα από εσάς και τις αφηγήσεις σας για τις όμορφες βραδιές που έχετε περάσει εκεί. Και φυσικά δεν είναι μόνο το αισθητικό του θέματος αλλά και η φωτορύπανση που θα δημιουργηθεί στην περιοχή θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξορία όλων των φίλων ερασιτεχνών και μη αστρονόμων που επισκέπτονται την περιοχή.

Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε

Ούτε σε βραχονησίδες! Αυτό εξάλλου δεν γίνεται. Θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους οι α/γ, να μπορούν να συνδεθουν με το δίκτυο της ΔΕΗ και να είναι πολλές για να είναι συμφέρουσα η "επενδυση"-αρπαχτή των αεριτζήδων (κυριολεκτικώς).

Στον Πάρνωνα δεν θα περάσουν! Οι λάκωνες θα πουν βροντερά το "Μολών λαβέ". Ας πάρουμε παράδειγμα από τη Σέριφο και τη Σκύρο που μας έδειξαν πως η μάστιγα των ανεμογεννητριών μπορεί και πρέπει να νικηθεί!

Δημοσιεύτηκε
Εγώ καταλαβαίνω την αγωνία της ανθρωπότητας για εξεύρεση ενέργειας όσο το δυνατόν πιο καθαρή. Προσωπικά το ίδιο επιζητώ. Δεν ανέχομαι όμως αυτούς που αποκαλείς και εσύ Γιώργο αεριτζήδες..... Δεν θέλω και εγώ τεράστιες εκτάσεις μεταλλικών εξαμβλωμάτων που σε 20 χρόνια λόγω της ολοκλήρωσης της αρπαχτής των απατεώνων επενδυτών και επιχειρηματιών θα τα αφήσουν να σκουριάζουν στην Ελληνική Φύση. Θέλω μελέτες, θέλω ρήτρες, θέλω ελέγχους και απόδοση ευθυνών στους τυχόν παρανόμους. Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι είμαστε σοβαρό κράτος και με αξιοσημείωτη ευκολία να εκδίδουμε άδειες για να τα έχουμε καλά με το κεφάλαιο. Και ξέρω ότι στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχει ποτέ κάποιος υπεύθυνος σε ότι και αν συμβεί, θα τραβάμε τα μαλλιά μας με τα σκουριασμένα απομεινάρια που θα μας αφήσουν... Και δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα... Γαμώτο θέλω επιτέλους κάτι να λειτουργήσει σωστά και καλά! Και φαντάζομαι ότι το ίδιο θέλουν και όλοι. Ας βρούνε τον τρόπο να το κάνουνε σωστά και θα πω μπράβο. Αλλά μέχρι τώρα εμένα δεν με πείθουν.... Είναι όλοι :^o :!: :!: :!:
Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε
Σεβαστός ο προβληματισμός σας για την αισθητική του τόπου, αλλά για πηγαίντε να ζήσετε από Πτολεμαϊδα ή Τσερνομπίλ μεριά και μετά κατηγορήστε τις ανεμογεννήτριες.

Ούτε εγώ είμαι υπερ του να κόβονται δέντρα αλλά όταν υπάρχουν συμπατριώτες μας που τους θερίζει ο καρκίνος για να μπορούμε εμείς να γράφουμε στο πισί ή να πίνουμε κοκακόλα/σπράιτ/σόδα/ήβη από κουτάκια αλουμινίου, το να γκρινιάζουμε για την αισθητική που μας χαλάνε είναι λίγο gross όπως και να το κάνουμε

Έχεις δίκιο φίλε Canopus αλλά το ξέρεις και εσύ ότι η Πτολεμαϊδα δεν θα κλείσει ποτέ όσες ανεμογεννήτριες και αν γίνουν. Πάντα θα βρομίζουμε την Ελλάδα...Εμείς δε είμαστε ικανοί να την βρωμίζουμε ακόμα και αν χρησιμοποιούμε καθαρή ενέργεια. Δεν μας εμπιστεύομαι... Ας γίνει τουλάχιστον εφαρμόσιμος και οικονομικά συμφέρων ο αντιδραστήρας σύντηξης.....

Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε
Ας γίνει τουλάχιστον εφαρμόσιμος και οικονομικά συμφέρων ο αντιδραστήρας σύντηξης.....

Τότε να δεις, με άφθονη τσάμπα ενέργεια και οικονομικούς "οικολογικούς" λαμπτήρες η φωτορύπανση θα φτάσει έως το βόρειο πόλο... [-X

Η Πτολεμαΐδα και η Μεγαλόπολη κλείνουν με την υπάρχουσα τεχνολογία των γνωστών αντιδραστήρων σχάσης πυρήνων.

Δημοσιεύτηκε
Τελικά ξέρει κανείς πού είναι αυτό το μέρος που έγραψε ο φίλος Dimidour ; Σε σχέση με το γήπεδο που "στήνουμε".

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε

Χμ καλά τα λέτε, αλλά μπερδέυετε δύο πράγματα: τις ανεμμογεννήτριες ως πηγή παραγωγής ενέργειας και την ελληνική νοωτροπία περί ενέργειας

Πρώτον, να αναφέρουμε το θέμα της φωτορρύπανσης που μας "καίει" σαν ερασιτέχνες αστρονόμους. Τα μόνα φώτα που χρειάζεται να έχουν οι ανεμογεννήτριες είναι αυτά για να αποφεύγεται η σύγκρουση με αεροσκάφη ή και άλλα πτητικά μέσα. Σεν ξέρω άμα έχετε δει το Σχινιά και τις κεραίες του ναυτικού, κάπως έτσι. Η φωτορρύπανση που κάνουν αυτά είναι ελάχιστη. Οποιοδήποτε άλλο φως μπει, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτροφωτισμού των πέριξ δρόμων, είναι μη-απαραίτητο και με μια καλή αγωγή στο ΣτΕ ξηλώνεται.

Δεύτερον, επειδή αναφέρθηκε και από τους δυο σας ότι "όσες ανεμογεννήτριες και να γίνουν, η Πτολεμαϊδα δεν κλείνει". Δυστυχώς η ευτυχώς, το τριπάκι της "ανάπτυξης" που όλες οι κυβερνήσεις ευαγγελίζονται και τα προβ εεε οι ψηφοφόροι ψηφίζουν, απαιτεί αυξανόμενη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Άρα, το ζήτημα δεν είναι τόσο να κλείσουμε τους υπάρχοντες σταθμούς (που ούτως ή άλλως έχουν max ζωή 50 χρόνια) αλλά να μην φτίαξουμε και άλλους τέτοιους.

Σαφέστατα θα προτιμούσα και εγώ να έχουμε εργοστάσια σύντηξης, αλλά αυτή η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη σε τουλάχιστον 30 χρόνια, και το θέμα είναι τι κάνουμε σήμερα. Οι ανεμογεννήτριες μπαίνουν σε αυτή τη λογική. Το ότι κάποιοι επιχειρηματίες αναλαμβάνουν τα έργα αυτά, όντας άσχετοι με το αντικείμενο και προσδοκώντας το κέρδος, γιατί σας κάνει εντύπωση; Δουλεία του επιχειρηματία δεν είναι να ξέρει πως δουλεύουν τα πράγματα από τεχνικής φύσεως, αλλά να κάνει σωστές επενδύσεις και να έχει σωστές απολαβές. Για τα τεχνικά θέματα προσλαμβάνει μηχανικούς και αυτοί σίγουρα άσχετοι δεν είναι, ούτε βέβαια πιστεύω ότι η επιλογή του Πάρνωνα για αιολικά έγινε στην τύχη ή στη λογική του "ας γ******με το βουνό". Έλεος

Τέλος, θέλω να σταθώ στα λόγια του φίλου giorgosgr

Τότε να δεις, με άφθονη τσάμπα ενέργεια και οικονομικούς "οικολογικούς" λαμπτήρες η φωτορύπανση θα φτάσει έως το βόρειο πόλο... Shame on you

Μάλλον για πλάκα το είπες έτσι; Η φωτορρύπανση δεν έχει καμμία σχέση με την παραγωγή ενέργειας, η περισσότερη ενέργεια καταναλώνεται σε βιομηχανίες και διυλιστήρια, αν μιλήσεις με έναν ΔΕΗτζή θα σου πει ότι ο ηλεκτροφωτισμός είναι αστείο ποσοστό. Μου θυμίζει ρητορία του στυλ "δεν πρέπει να βγαίνουν αυτοκίνητα με πολλά άλογα, γιατί κάνουν κόντρες τα κωλόπαιδα και σκοτώνονται" (εύκολη λύση, γιατί να ξοδέψουμε λεφτά για μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από το Δημοτικό;)

Η Πτολεμαΐδα και η Μεγαλόπολη κλείνουν με την υπάρχουσα τεχνολογία των γνωστών αντιδραστήρων σχάσης πυρήνων.

Το πρόβλημα με την υπάρχουσα πυρηνική τεχνολογία είναι τα απόβλητα, τα οποία έχουν τεράστια διάρκεια ζωής και η διαχείρισή τους είναι πανάκριβη και επικίνδυνη. Ο άνθρωπος δεν είναι ακόμα έτοιμος για την πυρηνική τεχνολογία. Σε 50 χρόνια βλέπουμε.

Εν κατακλείδι, τα αιολικά πάρκα αποτελούν μια καλή λύση για το συνεχώς διωγκούμενο ενεργειακό πρόβλημα (τα φωτοβολταϊκα δεν είναι τόσο αποδοτικά, ακόμη). Το να ακούμε "θάνατος στα αιολικά" επειδή "χαλάνε την αισθητική και την παραδοσιακή μορφή του τόπου" από μόνιμους κατοίκους που στο παρελθόν επιμελώς μετατρέψανε τις κωμοπόλεις τους σε βρώμικες "μικρές Αθήνες" και χρησιμοποιούν το "περιβάλλον" για το οποίο κόπτονται ως ανεξέλεγκτη χωματερή είναι αστείο τουλάχιστον. Αλλά τι να γίνει, ο αρνητισμός θα μας φάει.

Ένα κλασσικό παράδειγμα νεοελληνικής "βλαχιάς" επενδεδυμένου με μανδύα οικολόγου: Όταν φτιάχνανε την Εγνατία Οδό το 2001 και μετά, οι "οικολόγοι" καταφέρανε να μπλοκάρουν το έργο στ ΣτΕ για 3-4 χρόνια και να εξαναγκάσουν νέα χάραξη στο κομμάτι Γρεβενά-Μέτσοβο, επειδή λέγανε θα επηρεάσει τους πληθυσμούς των καφέ αρκούδων της Πίνδου (τώρα, πως περιφραγμένος αυτοκινητόδρομος που είναι τούνελ-γέφυρα και τις γέφυρες να έχουν ύψος >40m θα επηρεάσει τη μετακίνηση της αρκούδας, μόνο αυτοί μπορούνε να μας το πουν). Το αποτέλεσμα: η Εγνατία ακόμα δεν έχει φτιαχτεί ολόκληρη, και οι κάτοικοι των εκεί περιοχών συνεχίζουν να σκοτώνονται στους καρόδρομους από την εποχή της Χούντας.

Άλλο παράδειγμα: όταν το 1980κάτι αποφασίστηκε να φτιαχτεί το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα, αρχίσανε να σκάβουν το βουνό για να φτιάξουν την Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού. Ε, οι "οικολόγοι" και στις δύο περιπτώσεις κατάφεραν να μπλοκάρουν και τα δύο έργα, και το μόνο ποι κατάφεραν είναι αργότερα να δοθούν με συνοπτικές διαδικασίες σε "δικές τους" (της κυβέρνησης) ιδιωτικές εταιρείες που θα τα εκμεταλλεύονται για 30 χρόνια ακόμα.

Βρε ουστ!! Δρόμο στην πρόοδο

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Και η άλλη απερισκεψία.

Χτίστε πυρινικά εργοστάσια.

Αφ'ενός πολύ αμφιβάλω αν η ενέργεια που παράγουν είναι φθηνότερη της ηλιακής ή της αιολικής.Αφ'εταιρου που θα παραχώσουμε τα πυρινικά κατάλοιπα?Στην Σέριφο ή στον Πάρνωνα.... :wink:

Δημοσιεύτηκε

Η πυρηνική ενέργεια είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ αν είναι φτηνότερη ή ακριβότερη απο τις "ΑΠΕ". Δεν ρυπαίνει, δεν καταστρέφει τοπία φυσικής ομορφιάς, είναι σταθερή και αξιόπιστη πλέον. Εκεί θα πάμε έτσι κι αλλιώς όταν τελειώσει η αρπαχτή των "ΑΠΕ" που δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα αλλά θα σκουπιδοποιήσουν την Ελλάδα. Ας πάμε λοιπόν στο ουράνιο εξ αρχής!

Όσο για τα απόβλητα είναι μικρά σε όγκο και δεν διασκορπίζονται σε όλη την ατμόσφαιρα όπως τα προϊόντα της καύσης των ορυκτών καυσίμων. Είναι συνεπώς προτιμότερα. Τις "ΑΠΕ" δεν τις συζητώ, είναι αστείο να πιστεύει κανείς πως η συνέχεια της βιομηχανικής κοινωνίας θα βασιστεί σε ηλιοαερολογίες.

Δημοσιεύτηκε
Τα γενικά για ανεμογεννήτριες, λαμπτήρες, πυρηνικά και άλλα τα έχουμε πει δεκάδες φορές και μάλιστα πολύ πρόσφατα. Ας μείνουμε στο θέμα, δηλαδή ποια είναι τα σχέδια για τον Πάρνωνα.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Έχεις απόλυτο δίκιο Ανδρέα! Δεν θα ήθελα δικό μου θέμα να οδηγήσει σε τσακωμό. Το τελευταίο άρθρο για τον Πάρνωνα το διάβασα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ σήμερα, όπου τους περνάνε όλους γενναιές δεκατέσσερις... Το θέμα όμως είναι ότι πρόκειται μάλλον για ειλημμένη απόφαση καθώς ήδη έχει διανυχθεί δρόμος που οδηγεί στην προβλεπόμενη περιοχή της εγκατάστασης. Πραγματικά με ανησυχεί μία τέτοια προοπτική, αν και από ότι διάβασα, οι κάτοικοι της περιοχής, αντιδρούν σθεναρότατα στο όποιο τέτοιο ενδεχόμενο...
Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε
Αντιδράσεις: Έντονες αντιδράσεις έχουν εκφράσει οι κάτοικοι κυρίως του χωριού Κρεμαστή που πλήττεται. Αρχικά προσέφυγαν στην Γ.Γ της Περιφέρεια Πελοποννήσου Αγγέλα Αβούρη ζητώντας την ακύρωση της απόφασης αδειοδότησης λόγω παρερμηνείας της εισήγησης του Δασάρχη, το αίτημά τους όμως απορρίφθηκε. Στη συνέχεια προσέφυγαν στη Νομική Ομάδα Υποστήριξης της WWF Ελλάς που τον Απρίλιο του 2005 αποφάνθηκε ότι η εισήγηση του Δασάρχη Μολάων είναι αρνητική. Ακολούθησε προσφυγή στο ΣτΕ και το θέμα πάγωσε και εξετάζεται εκ νέου

Πηγή: http://stephanion.gr/aiolika/epathlo_lakonia.htm

Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στις τοπικές κοινωνίες που αντιστέκονται σθεναρά στο μεγάλο φαγοπότι των "ΑΠΕ"!

Δημοσιεύτηκε
Η πλάκα είναι ότι ο δασάρχης της περιοχής καταγγέλει ότι η δική του υπογραφή πλαστογραφήθηκε και έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη!!!! Αυτό θα πει μεθόδευση....
Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε
Ας κάνουμε το σταυρό μας να μην συμβούν τα χειρότερα στον Πάρνωνα. Η μαφία των "ΑΠΕ" δεν έχει φραγμούς στο τι μπορεί να κάνει για το χρήμα...Επίσης δεν ξέρω αν έχετε προσέξει και τη λατομική ζώνη όπως πάμε από τον Αγ. Πέτρο προς καταφύγιο. Αντιμετωπίζει και αυτόν τον κίνδυνο ο Πάρνωνας. Επίσης εκεί το δάσος έχει καεί εδώ και χρόνια...
Δημοσιεύτηκε

Αχ βρε Γιώργο! Αχ! Δε θα με αφήσεις να απολαύσω τα μπανάκια μου; Πάλι για τις ΑΠΕ θα λέμε; :mrgreen:

Το αφεντικό έχει βγάλει ήδη κίτρινη κάρτα και αν συνεχιστεί έτσι το θέμα, δικαιως θα βγάλει και κόκκινη... και είναι πολύ κριμα :(

Έχει κανείς σύνδεσμο με περισσότερες πληροφορίες για το θέμα;

Δημοσιεύτηκε

Πρώτον, να αναφέρουμε το θέμα της φωτορρύπανσης που μας "καίει" σαν ερασιτέχνες αστρονόμους. Τα μόνα φώτα που χρειάζεται να έχουν οι ανεμογεννήτριες είναι αυτά για να αποφεύγεται η σύγκρουση με αεροσκάφη ή και άλλα πτητικά μέσα. Σεν ξέρω άμα έχετε δει το Σχινιά και τις κεραίες του ναυτικού, κάπως έτσι. Η φωτορρύπανση που κάνουν αυτά είναι ελάχιστη.

Εχεις δικιο σε αυτο φιλε Canopus!

Οντως η φωτορυπανση που προκυπτει απο τα φωτα των ανεμογεννητριων που αναβοσβηνουν ειναι ελαχιστη εαν πληρουν τις απαραιτητες προυποθεσεις.

Πχ το φως να ειναι κοκκινο!

Τα πραγματα ομως δυστυχως δεν ειναι ακριβως ετσι!

Στην περιοχη μου συγκεκριμενα αλλα και σε αλλο μερος σχετικα κοντα οι ανεμογεννητριες εχουν πανω τους προβολεις πολλων εκατονταδων watt λευκου χρωματος που αναβοσβηνουν ταυτοχρονα!

Σκεφτειτε το λιγο σαν ενα φλας χιλιαδων watt που φαινεται απο αποσταση τουλαχιστον 60 χιλιομετρων!

Η φωτορυπανση που προκαλουν στην περιοχη δεν ειναι καθολου αμελητεα!

Δεν γνωριζω ακριβως αλλα μπορω να το κοιταξω εαν απο την συγκεκριμενη μελετη προβλεπεται η χρηση τετοιων προβολεων και εαν εμπιπτει στους ορους και προυποθεσεις του κωδικα νομοθεσιας.

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Δημοσιεύτηκε

Πρώτον, να αναφέρουμε το θέμα της φωτορρύπανσης που μας "καίει" σαν ερασιτέχνες αστρονόμους. Τα μόνα φώτα που χρειάζεται να έχουν οι ανεμογεννήτριες είναι αυτά για να αποφεύγεται η σύγκρουση με αεροσκάφη ή και άλλα πτητικά μέσα. Σεν ξέρω άμα έχετε δει το Σχινιά και τις κεραίες του ναυτικού, κάπως έτσι. Η φωτορρύπανση που κάνουν αυτά είναι ελάχιστη.

Όταν μιλάμε για φωτορύπανση που οφείλεται στις ανεμογεννήτριες,δεν εννοούμε τα λαμπάκια που έχουν πάνω τους!!! Εννοούμε τον άναρχο και υπέρμετρο φωτισμό που θα προέλθει από την ενέργεια που θα παράγουν!!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Φιλε alepohori εγω προσωπικα μιλαω για την αμεση φωτορυπανση που προκαλει μια τετοια εγκατασταση.

Τουλαχιστον στην περιοχη μου αυτα που εχουν πανω τους οι ανεμογεννητριες δεν ειναι λαμπακια!

Οι ανεμογεννητριες βρισκονται στην περιοχη Αχλαδοκαμπος στα συνορα της Αργολιδας και εβλεπα τα συγκεκριμενα "λαμπακια" απο τις Σπετσες!

Επισης εχει δημιουργηθει πανω στο βουνο μοναδα διανομης του ρευματος των ανεμογεννητριων φωτιζομενος και αυτος απο δεκαδες προβολεις αλογονου απο αυτους που τοποθετουν στους δρομους!

Αυτο πρεπει να αποφυγουμε στην περιπτωση του Παρνωνα αμεσα και επειτα να δουμε το θεμα γενικα οπως πολυ σωστα το εθεσες.

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης