konpan Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2008 Καλή χρονιά σε όλουςΕρώτηση. Γιατί φαγωθήκατε να βάλετε τον σωλήνα των 2 ιντσών?Καμιά διαφορά δεν έχει.Το μονο συν είναι ότι κάθεται καλύτερα στον 2ιντσο υποδοχέα και είναι σταθερός σαν βράχος.Απο απόψεως οπτικού πεδίου εγώ δεν παρατήρησα καμμία απολύτως διαφορά μεταξύ 2 και 1,25Αλήθεια πώς σας φαίνεται στα 24mm? Ρωτάω γιατί δεν με ικανοποίησε καθόλου εν αντιθέσει με τα 20 εως και12mm όπου πραγματικά δίνει ρέστα. Ακόμη και μέχρι τα 8mm εμένα με ικανοποίησε πάρα πολύ.Γενικά για τα λεφτά του πολύ καλή επιλογή!!!
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2008 Απο απόψεως οπτικού πεδίου εγώ δεν παρατήρησα καμμία απολύτως διαφορά μεταξύ 2 και 1,25 Δεν εχει καμια διαφορα, αυτο εννοειτε.Απλα ετσι μπαινει χωρις ανταπτορα σε 2 ιντσων εστιαστη.Οπως ειναι αυτος που χρησιμοποιω. Καλα βρε Αλτηνακη... Με τι καθεσαι και αγχωνεσαι? Ειναι δυνατον να μην δουλευει καλα σε 1.25 εστιαστη?Μολις δοκιμασα την 1.25 κανη στον ανταπτορα για 1.25 προσοφθαλμια,και το ποιανει τελεια.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2008 Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση. Καποιοι απο εδω μου ειχανε πει οτι ειναι δυσκολη η τοποθετηση του σε 1.25 εστιαστη λογω του οτι το προσοφθαλμιο ερχεται κοντα στην βιδα του εστιαστη. Γι'αυτο ρωτησα ξανα... Ευχαριστω παντως... Αααα και κατι αλλο μιας και σημερα πηγα να τον αγορασω και ηταν.... κλειστα......!!!!!! Μπορεις να υολογισεις χονδρικα τι FOV μπορει να εχει στα ψηλα mm?? Δηλ. στα 16mm, 20mm?? Ξερω οτι στα 24mm εχει μονο 50ο και θα ηθελα να ξερω στο 16mm με 20mm ποσο περιπου FOV βγαζει... Αν δεν ξερεις δεν πειραζει παντως. Καλη χρονια και παλι! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2008 Απλα να προσθεσω οτι η δοκιμη στην παρατηρηση μου εδειξε, οτι καθιστα αχρηστους τους 13mm και 17mm. Αλήθεια πώς σας φαίνεται στα 24mm? Ρωτάω γιατί δεν με ικανοποίησε καθόλου εν αντιθέσει με τα 20 εως και12mm όπου πραγματικά δίνει ρέστα. Εγω εκανα την καλη κινηση και μαζι με τον ζουμ αγορασα και τον 24mm.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2008 Μολις τον πηρα και εγω Lasko. Πολυ καλο αυτο που ανεφερες και πιστευω σε σχεση με τα Plossl θα εχει μεγαλη διαφορα σε ολα του τα mm. Αντε να τα χαιρομαστε... ΥΓ: To κουτακι που το πηρες εγραφε και εσενα Phantom Group Coated? Επισης πιστευω να ειχε την αριθμηση επανω στο προσοφθαλμιο γιατι αυτη ειναι και η τελευταια εκδοση του Hyperion (διαβασα οτι εχουν βγει μεχρι τωρα 3 γενιες Hyperion Zoom και αυτες με τους αριθμους που αναγραφονται (8-10-12-16-18-20-24mm) ειναι η τελευταια εκδοση τους. Γεια χαρα φιλε μου! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
kellner Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2008 Φίλε αλτινακι περιμένω εντυπώσεις από νέο προσοφθάλμιο!!!!!!!!] Ενδιαφέρομε, και φυσικά καλορίζικο!!!!!!! SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2008 σε σχεση με τα Plossl θα εχει μεγαλη διαφορα σε ολα του τα mm. Αν εννοεις τα plossl που σου ηρθαν μαζι με το τηλε, αλλα και ολα τα plossl εδω που τα λεμε, ναι, οι hyperion εχουν τεραστια διαφορα. ΥΓ: To κουτακι που το πηρες εγραφε και εσενα Phantom Group Coated?Ναι. Καλα εδω θα επρεπε να σας περιγραψω την προχθεσινη μου παρατηρηση, με -4 βαθμους και στησιμο στο υπαιθρο πανω στα χιονια...!!!Ηταν η πρωτη φορα που βγαζω το τηλε εξω το χειμωνα, πετυχα μια παρα πολυ καλη ευθυγραμμιση με το ματι στα κατοπτρα μου, και μαζι με τους hyperion μπορω να πω οτι πρωτη φορα αισθανθηκα ετσι το τηλε μου! Φοβερες εικονες, κοφτερες πραγματικα... Πρεπει εδω να πω οτι η κομη που μου δινει το τηλε μου ειχε σχεδον εξαφανιστει.Αυτο ειναι που λενε οτι ο καλος προσοφθαλμιος διορθωνει τις παρεκλισεις που δινουν τα νευτωνια...???Βεβαια επαιξε μεγαλο ρολο και η καλη ευθυγραμμιση.Παιδια δεν ξερω πως θα το κανετε, εγω αλλαζω σε SCT τωρα, αλλα καντε κατι ωστε να εχετε τελεια ευθυγραμιση στα κατοπτρα σας.Η διαφορα σε σχεση με ενα οχι καλο ευθυγραμμισμενο τηλε, ειναι απιστευτη. Και να σκεφτητε οτι η δικια μου καλη ηταν αλλα εγινε με το ματι...
konpan Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Εγω εκανα την καλη κινηση και μαζι με τον ζουμ αγορασα και τον 24mm.Ποιόν 24αρι αγόρασες? Εγώ πήρα τον panoptic 24mm είναι φοβερός δεν το συζητάμε ακόμα και στη διόρθωση της κόμης έχω ένα ποσοστό διόρθωσης γύρω στο70% ισως παραπάνω σε σχέση με τους απλούς plossl της μάνας του.Και ό υπερίωνας κάνει διόρθωση αρκετά καλή αν και δεν μπορώ να τον συγκρίνω άμμεσα στα 24mm γιατί οπως προανέφερα δεν μου αρέσει καθόλου μα καθόλου το πεδίο που δίνει. Λες και βλέπεις με κιάλια αλλά από την ανάποδη. Στίς μεγαλύτερες μεγενθύνσεις όντως και διόρθωση κάνει και πολύ καλή εν γένει συμπεριφορά έχει σε σχέση πάντα με το κόστος του.Αλήθεια τι είναι το SCT? Smith Casegrain?
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Ποιόν 24αρι αγόρασες? Τον hyperion φυσικα... Δεν βαζω ακομα λεφτα για τοσο ακριβους προσοφθαλμιους οπως ο panoptic...Αλήθεια τι είναι το SCT? Smith Casegrain?Schmidt-Cassegrain Telecope Φιλε Konpan τι τηλεσκοπιο εχεις? Δεν το αναφερεις στο προφιλ σου...
konpan Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Φιλε Konpan τι τηλεσκοπιο εχεις? Δεν το αναφερεις στο προφιλ σου...Δύο έχω. Ενα διοπτρικό το Bresser 152R το πρώτο που πήρα και μετά από αυτο πρίν από ένα μήνα πάνω κάτω πήρα το ORION OPTICS 12" λ/6. Για να σου πώ την αλήθεια για SCT πήγαινα αλλά στις ίντσες που το ήθελα έβγαινε πολύ ακριβό και προτίμησα τα χρήματα που κέρδισα να τα κάνω κάποια καλά προσοφθάλμια.
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Ποιόν 24αρι αγόρασες? Τον hyperion φυσικα... Δεν βαζω ακομα λεφτα για τοσο ακριβους προσοφθαλμιους οπως ο panoptic... Ο Hyperion δε βγαίνει μέχρι τα 21 μόνο; «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Altinakis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Ανδρεα εχουν βγει Hyperion οχι μονο στα 24mm αλλα και στα 31mm αλλα και στα 36mm! Δες το σχετικο link: http://www.alpineastro.com/Hyperion-Eyepieces_com/hyperion-eyepieces.htm Συγκεκρικενα τα ονομαζουν Hyperion 31mm & 36mm 72° Aspherics! the world's first Aspheric astronomical eyepieces Συγκεκριμενα το Sky and Telescope αναφερει: Sky and Telescope's Hot Astronomy Product for 2008! * Outstanding Sharpness over a wide 68° field, even in fast scopes * New 24mm Hyperion now available * Extremely Comfortable Views, 20mm eye relief and freedom from blackouts * Baader Proprietary Phantom Group Multicoatings * World's only Tunable Focal Length Eyepieces (Changeable through use of Hyperion Finetuning Rings, not applicable for new 24mm) * Dual Barrels 2"/1¼" * Soft Fold-up Rubber Eyecups Complete System of Accessories for Digital Imaging * Superb Optical and Mechanical Characteristics for Digital Imaging * Direct Thread attach to Eyepiece (dual threads at eyelens) * Hyperion Digital T-Rings, for direct attachment of virtually every digital camera, camcorder, CCD Camera. Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Πολύ ενδιαφέρον, δεν το είχα μάθει!! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Παιδια τωρα που λετε για Hyperion... Ειχα ανοιξει εναν στην "Μεση", για ποιο λογο ξεβιδώνουν; Για ποιο λογο βγαινει το λαστιχο απο πανω και εχει κατι "ραγες" για να βιδωσει καπου; Εχω ενα "T-Ring" αλλα δεν ξερω τι κανει! ( ? ) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Κανουν πολλα κολπα οι hyperion...Δες στα παρακατω pdf απο το site της baader http://www.baader-planetarium.com/pdf/hyperion_visuell_e.pdfhttp://www.baader-planetarium.com/pdf/hyperion_foto_e.pdfhttp://www.baader-planetarium.com/pdf/hyperion_brief_description_e.pdf
sevax Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Παιδια τωρα που λετε για Hyperion... Ειχα ανοιξει εναν στην "Μεση", για ποιο λογο ξεβιδώνουν; Για ποιο λογο βγαινει το λαστιχο απο πανω και εχει κατι "ραγες" για να βιδωσει καπου; Εχω ενα "T-Ring" αλλα δεν ξερω τι κανει! ( ? ) Τό ξεβίδωμα στήν "μέση" είναι γιά χρήση στόν εστιαστή 2" , τό λάστιχο βγαίνη γιά νά βιδώσης μέ αντάπτορα τό σώμα τής φ/τ κάμερας (φωτογράφηση afocal.) Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Κανουν πολλα κολπα οι hyperion...Δες στα παρακατω pdf απο το site της baader http://www.baader-planetarium.com/pdf/hyperion_visuell_e.pdfhttp://www.baader-planetarium.com/pdf/hyperion_foto_e.pdfhttp://www.baader-planetarium.com/pdf/hyperion_brief_description_e.pdfΕυχαριστω, ειχα την υποψια οτι κανει κατι τετοια... αλλα οχι τοσα πολλα, βεβαια θες πολλα και διαφορα εξαρτηματα.... Παντως ειχα δοκιμασει να βαλω ενα 2" φιλτρο πανω αλλα δεν καραφερα τιποτα...εκτος απ'το να λερωσω με δακτυλιες τους φακους Ακομα δεν τους εχω καθαρισει.... Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Επειδη εχεις τον 21mm θελω να σου πω:Πρεπει να εχει μονο 60μοιρες πεδιο αλλα οπως ειδες και στα pdf αν βγαλεις το πρωτο group φακων γινεται ενα 2 ιντσων 32,2mm με 35mm field stop, και εχω διαβασει οτι δινει ενα τεραστιο afov πανω απο 82 μοιρες... Δεν το δοκιμαζεις να μας πεις?
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Το πρωτο group φακων λογικα εννοεις απο κατω, ειχα δοκιμασει να το ξεβιδωσω αλλα δεν μπορουσα ηταν πολυ καλα βιδωμενο (νομιζα οτι δεν ξεβιδωνει). Θα ξαναπροσθαθησω...και θα σου πω. Ισχυει το ιδιο και στα υπολοιπα ή μονο στον 21mm ; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
sevax Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Το πρωτο group φακων λογικα εννοεις απο κατω, ειχα δοκιμασει να το ξεβιδωσω αλλα δεν μπορουσα ηταν πολυ καλα βιδωμενο (νομιζα οτι δεν ξεβιδωνει). Θα ξαναπροσθαθησω...και θα σου πω. Ισχυει το ιδιο και στα υπολοιπα ή μονο στον 21mm ; Σέ όλα τό ίδιο είναι, εγώ έχω τόν 17μ.μ. όταν τό δουλέυω στίς 2" βλέπω μισή διάμετρο πάρα πάνω. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2008 Σέ όλα τό ίδιο είναιΕκτος απο τον 24mm που εχω εγω. Εχει διαφορετικη οπτικη σχεδιαση και δεν ανοιγει στη μεση.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2008 Σέ όλα τό ίδιο είναιΕκτος απο τον 24mm που εχω εγω. Εχει διαφορετικη οπτικη σχεδιαση και δεν ανοιγει στη μεση. Ναί, ο 24αρης διαφέρει απο την υπόλοιπη σειρά. Επίσης έχει 6 στοιχεία έναντι των 8 που έχουν οι άλλοι.
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 Υπάρχει περίπτωση ο συγκεκριμένος προσοφθάλμιος να αντικαταστήσει τα σταθερής εστιακής απόστασης;Σε περίπτωση αγοράς του,θα χρειαστεί κάποιο σταθερό προσοφθάλμιο για να καλυφθούν όλες οι μεγεθύνσεις;Ή κάποιο barlow; Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 Υπάρχει περίπτωση ο συγκεκριμένος προσοφθάλμιος να αντικαταστήσει τα σταθερής εστιακής απόστασης; Κατά την άποψή μου, να αντικαταστήσει πλήρως όλα τα προσοφθάλμια, όχι. Αυτό που μπορεί να αντικαταστήσει άνετα είναι ένα σετ από μέτρια προσοφθάλμια. Δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς μια ολόκληρη σειρά από μέτρια κινέζικα plossl για παράδειγμα, ας έχει έναν Hyperion Zoom καλύτερα. Ωστόσο, δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή από ποιοτικά προσοφθάλμια, πχ δεν μπορεί να προσφέρει ό,τι κάποια καλά πλανητικά προσοφθάλμια για υψηλές μεγεθύνσεις ή ό,τι τα κορυφαία wide-field προσοφθάλμια. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
magos_ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 Φίλε μου νομίζω οτι με ενα 8αρι dob αυτό το προσοφθάλμιο το sky and telescope pocket sky atlas και ένα πλαστικό σκαμπό κάνεις φοβερή παρατήρηση με ελάχιστο κόστος. Άνετη και ευχάριστη βόλτα στον ουρανό!!! Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα