Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα αντε και καλο χειμωνα!

θελω να μου δωσετε τα φωτα σας.

θελω να αγορασω την eos 400d οκ!

για να την βαλω στο bresseraki μου

και να τραβηξω καμια φωτο

πρεπει να βγαλω τον φακο και το προσοφθαλμιο

ετσι? αν το κανω ομως δεν θα σαν τη

spc900 που εχω, που κανει ζοομ στο θεο?

meade sn6 f/5_BRESSER

mount:skywatcher eq6

Δημοσιεύτηκε
Αν αφαιρέσεις τον φακό της eos, τοποθετείς την μηχανή πάνω στον εστιαστή του τηλεσκοπίου χωρίς προσοφθάλμιο (μόνο barlow αν θες να πετύχεις πολλαπλή μεγένθυνση) και κάνεις φωτογράφηση Prime Focus.Αν δεν αφαιρέσεις τον φακό της μηχανής, την τοποθετείς μπροστά απο το προσοφθάλμιο και κάνεις φωτογράφηση Afocal.Καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις με την πρώτη μέθοδο.
Δημοσιεύτηκε

Με απλά λόγια, θα έχεις σημαντικά μεγαλύτερο πραγματικό πεδίο που θα καλύπτεις με την 400D σε χρήση prime focus.

Ο αισθητήρας της SPC900 είναι ο Sony ICX098BQ. Είναι ένα CCD με διαστάσεις 4.6*4mm, άρα επιφάνεια 18.3 mm^2. Ο αισθητήρας της 400D είναι 22.2*14,8mm, άρα επιφάνεια 328.5 mm^2. Ο λόγος των 2 επιφανειών είναι 1 προς 18.. Δηλαδή για να καλύψεις τον ίδιο ουρανό που βλέπει ένα καρέ της 400D (ή όποιας άλλης APC D-SLR, πρέπει να βγάλεις 18 καρέ με την SPC. (5 οριζόντια επί 4 κατακόρυφα)

ΥΓ: Μην σε απασχολεί μόνο το πεδίο. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να υπολογίσεις. (-βάρος, +διάρκεια έκθεσης, +λιγότερος θόρυβος, +ευαισθησία, -κόστος, -video stacking, -δυσκολότερο moding)Καλύτερα να μεταφερθεί η ερώτησή σου στον τομέα του forum που ειδικεύεται στην αστροφωτογραφία. (http://www.astrovox.gr/forum/viewforum.php?f=7)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης