Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω εάν έχει ξαναποσταριστεί το link, αλλά μου ήρθε η ιδέα να δώ εάν υπάρχει κάποιο telescope simulator και το πρώτο αποτέλεσμα στο google είναι αυτό:

http://www.scopesim.com/

Το οποίο έχει πλάκα και φαίνεται ωραίο.

Αφού έκανα run τον simulator online, πήγα μετά στο download, αλλά έχει από ότι βλέπω download με πληρωμή. Οπότε δεν ξέρω εάν όταν το τρέχεις online έχει όλες τις δυνατότητες.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

πολυ καλο! ηθελα να δω κι εγω τις δυνατοτητες του τηλεσκοπιου μου...

μια χαρουλα... :D

No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,

no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε

Όταν μετά λέω ότι κοντεύουμε να υποκαταστήσουμε τα μάτια μας και τον ίδιο μας το τηλεσκόπιο,αυτό το θαυμάσιο όργανο που μας ταξιδεύει σε πανέμορφα μακρινά τοπία, με την οθόνη του υπολογιστή,γίνομαι κακός.

Άντε μετά να βρούμε την όρεξη να πάρουμε τα βουνά...

Α!Ξέχασα..Κι'ύστερα φωνάζουμε για την φωτορύπανση...

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

alepohori, προσπάθησε σε παρακαλώ να μην είσαι απόλυτος, το ίδιο μου είχες πει και σε άλλο thread. Δεν ξέρεις ο άλλος για ποια χρήση το θέλει το πρόγραμμα, οκ; [-X

Μπορεί κάποιος απλά να θέλει να δει με οποιοδήποτε προσοφθάλμιο, πόσο exit pupil του βγάζει ή πόση μεγέθυνση ή πόσο μεγάλο θα δει τον Κρόνο με ένα 32ιντσο!

Εγώ προσωπικά θα ήθελα να είχε DSOs ώστε να ξέρω περίπου πόσο φωτεινό θα δω ένα αντικείμενο, για να ξεκινήσω να ψάχνω από μικρής δυσκολίας αντικείμενα για να κάνω ένα πλάνο για όταν θα βγω έξω. Γιατί κολλάς; Πεσ μου. :-s

Δημοσιεύτηκε
Μπορεί κάποιος απλά να θέλει να δει με οποιοδήποτε προσοφθάλμιο, πόσο exit pupil του βγάζει ή πόση μεγέθυνση ή πόσο μεγάλο θα δει τον Κρόνο με ένα 32ιντσο!

Εγώ προσωπικά θα ήθελα να είχε DSOs ώστε να ξέρω περίπου πόσο φωτεινό θα δω ένα αντικείμενο, για να ξεκινήσω να ψάχνω από μικρής δυσκολίας αντικείμενα για να κάνω ένα πλάνο για όταν θα βγω έξω. Γιατί κολλάς; Πεσ μου. :-s

Αν κάποιος θέλει να δει τον Κρόνο με 32-ιντσο,να δει καλύτερα τις φωτογραφίες του Cassini. Πιο εντυπωσιακές θα είναι.

Όσο για το δικό σου παράδειγμα,θα νοιώσεις πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση αν κάνεις τις δικές σου δοκιμές,αρχίζοντας από εύκολα αντικείμενα και σταδιακά να ανεβάζεις τον πήχυ!Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να αναζητάς κάτι χωρίς να το έχεις δει προηγουμένως,παρά να έχεις δει από πριν αυτό που ψάχνεις ,γνωρίζοντας την μορφή του και την φωτεινότητά του.Χάνεις κίνητρα έτσι και αυτό δεν είναι καλό.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Ναι, αλλά υπάρχει και ο παράγοντας κόστος. Δεν μπορείς να κάνεις δοκιμές γενικά και ιδίως με προσοφθάλμια που είναι ακριβά. Σίγουρα τα πρώτα προσοφθάλμια θα τα πάρεις χωρίς να πολυξέρεις τι θα δείς, εάν δεν έχεις πάει και σε συγκέντρωση παρατήρησης. Μετά έχεις μία εικόνα για το τί σου δίνει κάθε προσοφθάλμιο, αλλά και πάλι, κάποιος που δεν έχει κοιτάξει από 8ιντσο θα ήθελε να δεί πώς π.χ θα είναι ένα συγκεκριμένο προσοφθάλμιο. Το προγραμματάκι αυτό απλά σου δίνει μία ιδέα.

Θα ήταν ακόμη καλύτερα και εάν είχε και binoviewer μέσα και να σου δείχνει και το πεδίο. Γιατί π.χ θέλει κάποιος να πάρει 2 προσοφθάλμια για το binoviewer και θέλει να δεί τι έυρος πεδίου θα έχει. Πράγμα το οποίο είναι χρήσιμο όταν έχεις να πάρεις και 2 προσοφθάλμια.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

σιγουρα χανουμε την μαγια μεσα απο αυτα τα προγραμματα... αλλα εμενα που ειμαι σχεδον παντελως ασχετη σε θεματα αστρονομικων παρατηρησεων με βοηθησε λιγακι να δω τι παιζει... συγκρινα το 5" με το 8" και ειμαι σιγουρη πως αν ειχα δει το προγραμμα νωριτερα θα ειχα παρει 8" τηλεσκοπιο...

Αλλα βεβαια θα ειναι λιγο ξενερωτο οταν θα βρω τον κρονο για πρωτη φορα να ξερω απο την αρχη τι προκειται να δω... :roll:

No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,

no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε

Όλες οι χρήσεις του προγράμματος είναι ευπρόσδεκτες!Απλώς επισήμανα τον κίνδυνο να υποκαταστήσει την παρατήρηση και να "κλέψει" από την χαρά της "ανακάλυψης".

That's all!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Δεν χάνουμε καμμιά "μαγεία". Το Telescope simulator ούτε κατα διάνοια δεν μοιάζει με την πραγματικότητα.

Θα ήταν ακόμη καλύτερα και εάν είχε και binoviewer μέσα και να σου δείχνει και το πεδίο. Γιατί π.χ θέλει κάποιος να πάρει 2 προσοφθάλμια για το binoviewer και θέλει να δεί τι έυρος πεδίου θα έχει. Πράγμα το οποίο είναι χρήσιμο όταν έχεις να πάρεις και 2 προσοφθάλμια.

Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις... δεν έχεις μεγαλύτερο πεδίο με binoviewer. Προσωπικά δεν θα πέταγα λέφτα για binoviewer anyway... Προσθέτοντας οπτικές επιφάνειες το μόνο που καταφέρνεις είναι μείωση της ποιότητας του ειδώλου για μια τρισδιάστατη ψευδαίσθηση.

Μάλιστα τα φτηνά binoviewer είναι για τα μπάζα!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις... δεν έχεις μεγαλύτερο πεδίο με binoviewer. Προσωπικά δεν θα πέταγα λέφτα για binoviewer anyway... Προσθέτοντας οπτικές επιφάνειες το μόνο που καταφέρνεις είναι μείωση της ποιότητας του ειδώλου για μια τρισδιάστατη ψευδαίσθηση.

Γιώργο θα διαφωνήσω, η εικόνα του binoviewer είναι κλάσεως ανώτερη. Αυτό μπορώ να το πω με σιγουριά για τους χτυπητούς στόχους (Μ42, Μ31, Μ82) που είδα φέτος στον Πάρνωνα. Δε το θεωρώ πεταμένα λεφτά. Οι προδιαγραφές του οπτικού συστήματος του ανθρώπου είναι για όραση από τα δύο μάτια και όχι για το μάτι του πειρατή. Οπότε ακόμη και μια μείωση στην ποιότητα του ειδώλου δε προκαλεί μεγάλο κακό. Δεν γνωρίζω πως αποδίδει σε αμυδρούς στόχους, αλλά είμαι σίγουρος ότι φέτος με το binoviewer του κ. Μιχάλη στον Πάρνωνα είδα την πιο εντυπωσιακή εικόνα αυτών των 3 αντικειμένων που έχω δει ποτέ μου.

Δημοσιεύτηκε

Μήν είσαι απόλυτος. Με το binoviewer στην πλανητική τουλάχιστον παρατήρηση βλέπεις περισσότερες λεπτομερειες και πιό ξεκούραστα. Επίσης δοκιμάζοντας μονό προσοφθάλμιο και μετά το binoviewer με διπλά προσοφθάλμια δεν είδα διαφορά στην ποιότητα, μάλιστα έβλεπες καλύτερα για το λόγο που είπα πιό πάνω.

Σε dso δεν το έχω δοκιμάσει πολύ λόγω του μικρού πεδίου του 4ιντσου. Και ίσως αρκετούς στόχους dso να τους βλέπεις με μονό προσοφθάλμιο έτσι και αλλιώς, ακριβώς διότι το binoviewer μικραίνει το πεδίο.

Εδώ κολλάει αυτό με το telescope simulator. Εάν είχε και εξομοίωση binoviewer και του πεδίου του, θα έβλεπες και εάν κάνει για dso με μεγαλύτερο τηλεσκόπιο και διάφορα πρσοφθάλμια που θα σου δίνει και μεγαλύτερο πεδίο.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Με κυάλια βλέπεις περισσότερα αλλα εκεί είναι δύο τηλεσκόπια το binoviewer είναι απλώς σπάσιμο του φωτος στα 2 με παρεμβολή αρκετών οπτικών επιφανειών. Σε πλανήτες ειναι που δεν θα το χρησιμοποιούσα με ΤΙΠΟΤΑ!

Για τα φτηνά binoviewer μιλάμε τα είδωλα είνα απλώς άθλια! Και σε deep sky. Έβλεπα το Μ13 και τα άστρα έχαναν αισθητά σε οξύτητα και ήταν και σκοτεινότερα . Με την αφαίρεση του binoviewer είδα το φως μου.

ΝΑΙ στα κιάλια (εννοώ και δίδυμα τηλεσκόπια) ΟΧΙ στα binoviewer, ειδικά στα φτηνά!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης