nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Μεγάλη συζήτηση γίνεται γενικότερα για τους συγκεκριμένους προσοφθάλμιους, ειδικότερα αφού πολλοί τους προτείνουν ως πολύ καλούς σε σχέση τιμής/απόδοσης.Ο ίδιος διαθέτω 3 Υπερίωνες των 5mm,13mm & 21mm και απο οσα έχω δει εως τώρα, είμαι σε θέση να πω τα παρακάτω.Υπάρχουν και τα θετικά και τα αρνητικά των συγκεκριμένων προσοφθάλμιων. Θετικα : - Πολύ καλοί για τα λεφτά τους.- Έχουν πιθανών τις καλύτερες επιστρώσεις που έχουν βγεί εως τώρα- Έχουν μεγάλο eye-relief και είναι πολύ άνετοι για παρατήρηση- Έχουν μεγάλο AFOV και είναι προσιτοί wide angle προσοφθάλμιοι Αρνητικά : - Είναι ογκώδεις και συνάμα έχουν και μεγάλο βάρος- Το πεδίο στα άκρα χαλάει αρκετά σε όργανα με μικρούς εστιακούς λόγους- Έχουν πολλά στοιχεία και αυτό έχει κάποιο αντίκτυπο στην φωτεινότητα και στην οξύτητα του ειδώλου Για να συνοψίσουμε, οι Υπερίωνες είναι αρκετά καλοί προσοφθάλμιοι για να διαθέτει κάποιος μέχρι να πάει σε ακόμα ποιοτικότερους.Προσωπική μου άποψη είναι οτι οι Hyperions με μικρές εστιακές αποστάσεις είναι καλύτεροι.Αυτό το λέω γιατί με τον 21αρη δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Το πεδίο χαλάει αισθητά στις άκρες και είναι προφανώς πολύ ενοχλητικό.Στον 13αρη αυτό γίνεται σε μικρότερο βαθμό και κάνει για αξιοπρεπή παρατήρηση.Στον 5αρη πάλι δεν ενοχλεί δεόλου αφού προορίζεται για πλανητική & σεληνιακή παρατήρηση.Αν κάποιος έχει τηλεσκόπιο απο f/8 και πάνω, δεν χρειάζεται να φοβάτε και η επιλογή των Υπερίωνων είναι πολύ καλή.Αλλιώς ένας Panoptic η ακόμα καλύτερα ένας Nagler είναι μονόδρομος.
Foehammer Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Ως κατοχος του 21χιλ. Stratus της Orion USA (ιδια σχεδιαση με το Υπεριων, διαφορετικες επιστρωσεις), επιβεβαιωνω τα λεγομενα του Νικ για παραμορφωση στα ακρα του πεδιου στο 8" f/5 μου. Αναμενομενο θα ελεγα. Κατα τα αλλα, μιλαμε για αξιοπρεπεστατα προσοφθαλμια! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
alepohori Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δεν είμαι κάτοχος Υπεριώνων,αλλά επειδή έχω δει μέσα από αυτά,θα έλεγα ότι το βασικότερό τους πλεονέκτημα είναι η σχέση ποιότητας-τιμής. όσον αφορά την ποιότητα ξεχωριστά, σε κανένα τομέα δε τα πάνε πολύ καλά. Κοντράστ μέτριο,οξύτητα μέτρια και με τίποτα για deep sky! Έχουν πουλήσει τρελά στην Ελλάδα,είμαι σίγουρος,αλλά σε κάποιον που σκοπέυει τώρα να αγοράσει καλά προσοφθάλμια,ανεξάρτητα του ποσού που διαθέτει,δε θα τα πρότεινα. Υπάρχουν πολύ καλύτερα προσοφθάλμια στην ηλεκτρονική αγορά του εξωτερικού σε πολύ καλές τιμές. Ομολογώ δε θα γνώριζα την ύπαρξή τους,αν δεν ήταν ο Γιώργος (giorgosgr) να τα προτείνει. Λίγο ψάξιμο λοιπόν και δεν υπάρχουν μόνο οι Hyperion. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Κ έρχομαι κ εγώ κ αντιπροτείνω.Νίκο αντί να έχεις 3 προσοφθάλμιου αξίας 300 ευρώ δε θα ήταν καλύτερο να έχεις έναν nagler 11-13 mm?Αν πάρει κανείς μεταχειρισμένα φτάνουν κ για 2x televue Barlow για να μην πω powermate.Κρατάς κ το 25 δεν ξέρω γω τι έχει απ την μάνα του το τηλεσκόπιο κ για αρχή είσαι καλυμμένος.Να σημειώσω πως οι περισσότερες παρατηρήσεις γίνονται σε μεσαίες μεγεθύνσεις που μας δίνουν προσοφθάλμια 11-13 mm.Μιλάω πάντα για Νευτώνεια Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Συμφωνώ απόλυτα με το Δημήτρη και Filiatra. Ένας μεταχειρισμένος panoptic και ένας barlow 2Χ ή ένας "μικρός" nagler type 6 έρχεται στα χρήματα δύο hyperion και πραγματικά δεν υπάρχει σύγκριση. Οι hyperion είναι καλοί για την τιμή τους αλλά μέτριοι ακόμα και σε αργά τηλεσκόπια.Φιλικά,Ηλίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα